2020-07-08

Nei viena ES valstybė nepanoro kartu su Vokietija dalintis „pabėgėliais“


Liepos 8 dieną ES pradėjusios pirmininkavimą Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Zeehoferis vaizdo konferencijoje pakvietė savo kolegas palaikyti nelegalią imigraciją ir dalyvauti paskirstant migrantus, į ES atvykusius jūros maršrutu iš Afrikos. Nei viena valstybė nesutiko su šiuo pasiūlymu.

Partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) garbės pirmininkas Aleksandras Gauland ta proga pasakė, kad Vokietijos vyriausybė pagaliau turi gerbti tai, kad dauguma Europos šalių nėra pasirengusios remti NVO organizuotą kontrabandą Viduržemio jūroje.


Gauland nuomone, termino „gelbėjimas jūroje“ vartojimas sistemingos nelegalios imigracijos modeliui yra ciniškas. Tam pritaria vis mažiau žmonių už Vokietijos ribų.

Vokietijos siekis priimti imigrantus ir juos paskirstyti Europoje daro jai dvigubą žalą. Pirmiausiai, rytų europiečiai yra pagrįstai nusimynę dėl Vokietijos kėsinimosi į jų suverenitetą. Iš kitos pusės, tai siunčia signalą į migrantų kilmės valstybes, kad rizikingas ir neteisėtas bandymas imigruoti į Europą per Viduržemio jūrą yra perspektyvus. Vėl ir vėl žmonės rizikuos savo gyvybėmis Viduržemio jūroje.

„Kad nutraukti žūtis Viduržemio jūroje, Europai reikia aiškiai pasakyti: nei vienas migrantas, bandantis patekti į Europą šiuo neteisėtu keliu, nebus priimtas. Kiekvienas išgelbėtas bus sugrąžintas. Tam reikalinga Viduržemio jūroje tokia tarnyba, kuri realizuos būtent šiuos tikslus. Tai sustabdytų NVO nelegalų pervežimo veiklą“, - pasakė AfD garbės pirmininkas Gauland.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą