2019-07-26

Alice Weidel sukritikavo ECB pinigų-kredito politiką




Partijos Alternatyva Vokietijai (AfD) frakcijos Bundestage bendrapirmininkė Alice Weidel nuomone, netikusi Europos centrinio banko (ECB) pinigų-kredito politika paverčia viduriniąją klasę ir pensininkus vargšais.

Liepos 25 dieną ECB pranešė, kad bazinė procentinė norma liko nepakitusi ir yra 0 procentų, o procentinė norma depozitams išlieka minus 0,4 procentai.

Alice Weidel ta proga pasakė: „ECB dar kartą davė suprasti, kad jis negalvoja apie tai, kad ištaisyti savo žalingą pinigų-kredito politiką. Nulinės ir neigiamos procentinės normos daro viduriniąją klasę, indėlininkus ir smulkius investuotojus vargšais stipriose ekonomikose: jie eksproprijuoja ir devalvuoja santaupas ir pensijų fondus, stimuliuoja nekilnojamo turto kainas ir, atitinkamai, nuomą iki svaiginančių aukštumų, dirbtinai išsaugo neproduktyvias įmones ir bankus zombius, priartina pavojų stambios krizės vis arčiau ir arčiau“.


Politikės-ekonomistės nuomone, ECB piktnaudžiauja pinigų-kredito politika, o prisidengdamas tariamu ekonomikos stimuliavimu, remia prasiskolinusias ES šalių ekonomikas ir leidžia joms finansuoti skolas. Tai neleidžia įgyvendinti būtinas reformas ir augina skolas.

Daugelio ES pietinių valstybių skolos nuolatos auga, o Graikija yra faktiškas bankrotas. Weidel pažymi pastarąjį dešimtmetį augančią Prancūzijos suverenią skolą.

„Galima laukti, kad paskutiniais mėnesiais Mario Draghi ir jį pakeisianti Kristin Lagard dar labiau griežtins pigių pinigų politiką. Tam, kad skolų karuselė galėtų dar kurį-tai laiką suktis, į skurdinimą plačių visuomenės sluoksnių neatsižvelgiama. Apgauti indėlininkai, pensininkai ir smulkūs investuotojai galės padėkoti federalinei vyriausybei, kuri nebaudžiama priiminėjo neteisingus sprendimus ir be to aktyviai rėmė nesėkmingą ginčą dėl aukščiausių Europos biurų užėmimo“, - konstatavo Weidel.

O kaip bus su privačiais pensijų fondais Lietuvoje? Skvernelio vyriausybė padarė nusikaltimą, nes žinodama, apriori, kad, esant tokiai ECB pinigų-kredito politikai, privatūs pensijų fondai negali dirbti pelningai. Ji apgaudinėjo šių fondų dalyvius melagingais pažadais, fondus-bankrotus ir toliau ramia Sodros pinigais, ko nedaro nei viena pasaulio valstybė.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą