2019-07-25

Dar vienas susidūrimas tarp Romos ir Paryžiaus dėl Afrikos migrantų. Salvini Makronui: „mes ne jūsų kolonija“



Italijos premjeras Prancūzijos prezidentui: „Marselis, Korsika, dabar atidarykite savo duris“.

Pasitarimo metu Helsinkyje, vykusiame praėjusią savaitę, Italija nesutiko su Paryžiaus ir Berlyno siūlymu, kad Italijos uostai taptų „artimiausiais uostais“ migrantų iš Afrikos išlaipinimui, kuriuos į Europą veža kontrabandinės NVO. Nelegalų išlaipinimo vieta Italija buvo patvirtinta ES valstybių atstovų pasitarime liepos 22 dieną Paryžiuje, į kurį Matteo Salvini vykti atsisakė.

Kaip tapo žinoma, Lietuvą atstovavęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius buvo tarp 8 (iš 28 ES valstybių), kurios pritarė Afrikos nelegalus paskirstyti savo valstybių teritorijose. Tokios sutarties įgyvendinimas reikštų lietuvių tautos pakeitimą kito etnoso žmonėmis, arba genocidą.


Salvini liepos 24 dieną vėl atakavo Makroną: „Vakar niekas nevyko į Paryžių: mes ne freilinos, kad Makronas, po trijų ar keturių dienų sušaukia ministrus, kad likusioji Europa Paryžiuje pasirašytų jo dokumentą, kuris numato, kad išlaipinimai vyktų tik Italijoje.“

Po to Salvini dar pridėjo. „Bet kas tu? Mes gi ne jūsų darbuotojai ar jūsų oficiantai. Mes nuvykome į oficialų susitikimą Helsinkyje, kur buvome mes visi ministrai, jei Makronas atsikelia iš ryto ir nusprendžia, kad jis naujas Napoleonas, ir jis daro viską, kad jo namuose visi paklustų jo valiai. Jei jis taip daro, tegul daro vienas“.

Prancūzai klastojo imigrantų dokumentus

Salvini pabrėžė, kad nepriims imigrantų, kuriuos reguliariai išvaro Prancūzija. Čia buvo padirbinėjami nepilnamečių afrikiečių dokumentai. Prancūzų pareigūnų įrašydavo savo ranka, kad jie suaugę. Po to afrikiečius deportuodavo į Italiją, pirmą šalį, kur jie buvo registruoti. Nepakeitus Šengeno ir Dublino susitarimų, Italija, Salvini nuomone, liks imigrantų stovykla.

Partijos „Fratelli d'Italia“ (Italijos broliai) nariai pateikė Europos Komisijai raštišką užklausimą dėl Prancūzijoje vykdomo „pabėgėlių“ dokumentų falsifikavimo.

Nuorodos:
https://lebionka.blogspot.com/2019/07/nauseda-isdave-lietuviu-tautos.html
http://www.ilgiornale.it/news/politica/migranti-macron-finisce-sotto-accusa-ue-bufera-sui-documenti-1730146.html








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą