2019-07-12

Izraelio švietimo ministras sulygino mišrias žydų šeimas su Holokaustu. Jei tai ne nacizmas, tai kas tai?



Izraelio švietimo ministras Rafi Perec sulygino žydų asimiliacija su Holokaustu. Pereco žodžiais, dėl mišrių šeimų, kurias sukuria Amerikos žydai, Izraelio tauta prarado 6 milijonus savo sūnų ir dukterų, kaip Antrojo pasaulinio karo metu.

Apie tai ministras pranešė nesenai vykusiame vyriausybės posėdyje, rašoma Izraelio portale 9tv.

Leidinys pažymi, kad ministro pasisakymas demonstruoja vis didesnį skilimą tarp Izraelio ir Jungtinių valstijų žydų, o taip pat tarp ultraortodoksų ir Izraelio gyventojų pasauliečių.



Energetikos ministras Yuval Steinitz, dalyvavęs pasitarime, pavadino asimiliaciją „nekritine problema“ ir pakvietė nežiūrėti į Amerikos žydus „iš aukšto“.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pareiškė, kad jį labiau jaudina politinės JAV žydų bendruomenės pažiūros, nei mišrių santuokų problema. Jis pažymėjo, kad JAV žydai liberalesni, negu izraeliečiai.

Pereco žodžius pastebėjo Jungtinėse Valstijose. JAV prezidento patarėjas Džeisonas Grinblatt pareiškė, kad palyginimas mišrių šeimų su Holokaustu „atstumia daugelį bendruomenės narių, sukelia priešpriešą“.

Į ministro pasisakymus sureagavo JAV-Izraelio Rudermano fondas, kuris pareikalavo „pagarbesnio elgesio“. Rafi Perecą pasmerkė ir Amerikos žydų kongresas, pavadinęs jo pareiškimą „įžeidžiančiu ir nenaudingu“.

Vargu ar įmanoma net įsivaizduoti kokią kitą demokratinę šalį, kurioje jos ministrai naudotų Hitlerio leksiką ir skelbtų rasinio grynumo teorijas.

Žydų portale Isralove paskelbtame straipsnyje „Kaip nacistai ieškojo Vokietijoje „1/2-žydų“ ir „1/4 žydų“ rašoma:

„1935 metų rugsėjo 15 įsigaliojo priimti partijos suvažiavime Niurnberge rasiniai įstatymai. Įstatymai atėmė iš žydų Vokietijos pilietybę, jie negalėjo balsuoti. Santuokos tarp arijų ir nearijų buvo uždraustos.“ „Nacistai įvedė sąvoką der Mischling – metisas, hibridas arba mišrūnas, „maišytos rasės atstovas“.

Ar yra esminių skirtumų tarp 1935 metų Vokietijos ir 2019 metų Izraelio? Reikia priminti, kad šioje valstybėje žydai negali tuoktis su kitų tautų atstovais.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą