2021-01-06

Neringa Venckienė. Prisiminimai apie E. Žiobienę - "geriausią vaiko draugą"



Vaiko teisių apsaugos kontroliere dar vienai kadencijai siūloma skirti dabartinę vadovę Editą Žiobienę.

Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga „Geriausio vaiko draugo“ apdovanojimuose pagerbtos vaikų ir naujagimių gydytojos, vaikų globos namus Šakiuose ir Alvite įkūrę dvasininkai, taip pat - vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.

Ar nejuokinga? Edita Žiobienė - „geriausias vaiko draugas“? E.Žiobienė - ta pati, kuri, prievarta paėmus mano brolio Drąsiaus Kedžio mažametę dukrą Deimantę Kedytę, viešai gyrėsi, kad apsiverkė iš džiaugsmo.



Dauguma „Youtube“ kanale jau matė 2020 m. gegužės 14 d. patalpintą aštuonerius metus nuo visų slėptą vaizdo įrašą, pavadintą „Kaip buvo paimta mergaitė iš Venckienės namų“, kuriame matoma, kaip 2012 m. gegužės 17 d. valstybės pareigūnai namo, esančio Klonio g. 5, Garliavoje, viduje naudojo prievartą mano brolio D.Kedžio mažametei dukrai D.Kedytei. Valstybės pareigūnai vaizdo kameromis fiksavo prievartą, tačiau vaizdo įrašus slėpė nuo Lietuvos Respublikos Seimo, kai buvo naikinama mano, kaip teisėjos, vėliau - kaip Seimo narės, teisinė neliečiamybė. To prievartą vaikui patvirtinančio įrašo nereikėjo nei konservatoriams, nei socialdemokratams, nei kitiems. Generalinė prokuratūra taip pat slėpė įrašą nuo Jungtinių Amerikos Valstijų.

Vaizdo įrašai patvirtina, kad 2012 m. gegužės 17 d. prieš mažametę D.Kedytę valstybės atstovai ir kiti su jais kartu atėję asmenys naudojo psichinę ir fizinę prievartą vaikui. Iš įrašo akivaizdu, kad Vaiko teisių apsaugos tarnybų darbuotojos Gražina Didžbalienė ir Evelina Talalienė naudojo psichologinį ir fizinį smurtą brolio dukros D.Kedytės atžvilgiu: lietė mergaitę, abi plėšė vaiko rankas.

Apie rengimąsi naudoti prievartą vaikui ir panaudotą prievartą vaiko atžvilgiu žinojo vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė, Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Odeta Tarvydienė, Kauno miesto ir rajono Vaiko teisių apsaugos tarnybų vadovės Birutė Daugėlienė ir Janina Dabašinskienė... Šiems asmenims, esamiems ir buvusiems valstybės pareigūnams ar tarnautojams, turėjo būti pradėti ikiteisminiai tyrimai. Jie turėjo būti nuteisti.

Smurtą prieš vaiką draudžia Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymas, Vaiko teisių konvencija, kiti nacionaliniai ir tarptautiniai aktai.

Ir štai sulaukėme birželio 1-osios, kai E.Žiobienė gauna apdovanojimą Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga. „Kaip miela ir smagu“. O kodėl ji negavo apdovanojimo, kai „puikiai“ prižiūrėjo savo sutuoktinio močiutę Kaune? Kas įsteigs ir apdovanos E.Žiobienę „pamiršusios senelę“ prizu?

Perskaičius apie E.Žiobienei įteiktą apdovanojimą, pagalvoji: ar jūs jau išprotėjote?



Filosofas Arvydas Šliogeris rašė: „Ar pastebėjote, kad neįtikėtinai greitai, per keliolika metų, atsidūrėme kitame krante, tarsi nematoma milžiniška katapulta būtų mus švystelėjusi į kitą pasaulį, visai kitokį, nei tas, prie kurio buvome įpratę - pasaulį, kuris primena Orvelo utopiją kur kas labiau nei sovietmetis, nors, atrodo, taip neturėtų būti. (...) Jei esama dviejų krantų, turi būti ir upė? Atsakau: upės nebėra, liko tik išdžiūvusi vaga; o gal geriau pasakyti taip: tarp tų dviejų krantų žiojėja pragarmė - krantai nesusisiekia, jie svetimi vienas kitam; nebeįmanomas joks kompromisas: arba tu renkiesi pornografinę Didžiojo Brolio imperiją, arba ano kranto pievas, žolynus ir kalvas.“

E.Žiobienė, kaip „geriausias vaiko draugas“, ją apdovanojusieji ir tais apdovanojimais besidžiaugiantieji yra kitame krante.

Mes, kurie 2012 m. gegužės 17 d. matėme protu nesuvokiamą valstybės pareigūnų prievartą vaiko atžvilgiu, niekada nebūsime „žiobienių“ krante. Mes seniai pasirinkome ano kranto pievas, žolynus ir kalvas.



https://www.youtube.com/watch?v=ff_pmbC3Oy8&t=7s


Šaltinis:https://www.facebook.com/kedyte.neringa





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą