2021-01-31

Austrai šiandien protestavo prieš „Lockdown forever“

 


Šiandien, vasario 31 dieną, Vienos miesto centre esančiame „Volksgarten“ įvyko „Corona“ demonstraciją, kuriai leidimą išdavė Austrijos valdžia. Buvo protestuojama prieš „Lockdown forever“ (Amžiną uždarymą).

Kaip rašoma dienraštyje Krone.at, demonstracija „buvo rami, o policijai nereikėjo įsikišti“, nors „ankstyvą popietę padėtis netoli žiedo „Maria-Theresien-Platz on the Ring“ buvo kitokia. Čia vyko žmonių susibūrimas, todėl reikėjo uždaryti žiedą pilies vartų srityje. Dažniausiai nebuvo laikomasi kaukės ir atstumo reikalavimų. Čia kilo nedideli riaušės“.



Dalį protestuotojų į Vieną atvežė autobusų kompanija. Buvo susiformavęs būrys demonstrantų, 400 žmonių policijos skaičiavimu, kuris mėgino žygiuoti žiedu link parlamento. Jų maršrutas buvo policijos užblokuotas prie miesto Operos teatro. Policija pareikalavo iš demonstrantų trauktis iš žiedo, tačiau jie judėjo žiedu pirmyn ir atgal. Po pietų demonstrantai žygiavo greta Meno-istorijos muziejaus. Policija nustatė beveik 1000 demonstrantų asmenybes. Buvo įvykdyta daug laikinų demonstrantų sulaikymų. Apie protesto dalyvių skaičių policija nepranešė.







Sausio 28 dieną Austrijos portalas Zurzeit.at paskelbė interviu su Austrijos liausies partijos (FPO) nariu Herbert Kickl, kuris Sebastiano Kurz vyriausybėje 2017-2019 metais buvo Vidaus reikalų ministru,

Demonstracija  Vienoje vasario 16 d.

Herbert Kickl pažymėjo, „kad vis daugiau piliečių žino, kas vyksta su jais, jų darbu, su jų ekonominiu saugumu, gerovės valstybe, sveikatos sistema, jaunimo švietimu, t.y. „su mūsų vaikų ir anūkų ateitimi, laisve“. „Baimė prarasti visa tai priverčia vis daugiau žmonių protestuoti prieš neteisingą vyriausybės politiką“. Jis pažymėjo, kad „iki šiol nepamena tokio didelio ir plataus protesto judėjimo visoje Austrijoje,“ o „vyriausybė bijo gyventojų, nes piliečiai yra vieninteliai, kurie tikrai gali ją sustabdyti.“




Politikas pažymėjo, kad „net Pasaulio sveikatos organizacija pripažino, kad teigiamas testas neprilyginamas koronaviruso susirgimui. Jei mes taip skaičiuotume nuo pat pradžių, šie grėsmingi skaičiai, kuriais remiasi vyriausybė įvesdama savo prievartines priemones, niekada neįvyktų“. Nepaisant to, vyriausybė tęsia šią žalingą praktiką, nurodė politikas.  






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą