2022-02-27

Žmogaus teisių gėjui T.Raskevičiui: kur tamstos parama Ukrainos LGBTQ karo didvyriams? (feljetonas)

 


Seimo Žmogaus teisių gynimo komiteto pirmininkas T.Raskevičius yra sakęs, kad jo prioritetas – ginti LGBT teises. Niekas nepaneigs, kad šios mažumos teisės yra pagrindinė „ES vertybė“. Gal dar narkomanija – panašioje ES vertybinėje skalėje.

Pernai Vokietijos portalas Deutsche Welle ( DW) gana išsamiai papasakojo apie LGBT atstovus, kariaujančius Donbase su savo šalies žmonėmis. DW rašė: „Kodėl Donbase kovoję LGBT bendruomenės nariai nenusileidžia homofobams, kurie puola žmogaus teisių renginius? Ir kam jiems reikalingas "vaivorykštės" būrys AFU?“

Nuotraukoje LGBT karinis ženkliukas Ukrainoje ir LGBT teisių gynėjas T.Raskevičius.

 

DW reportaže pasakojama apie „drąsuolį“ 34-metį Viktorą Pilipenko: „Jis yra ATO Donbase narys ir Ukrainos LGBT kariuomenės už lygias teises įkūrėjas.“

Pasakojama, kad Pilipenko „yra bataliono "Donbasas" savanoris, perėjo daugybę karštųjų taškų: nuo Myrnos Dolinos Luhansko srityje iki Šyrokyno prie Azovo jūros. Pagal išsilavinimą vertėjas iš anglų ir prancūzų kalbų, fronte jis gavo šaukinį "prancūzas".



2018 m. vasarą Viktoras Pilipenko tapo pirmuoju Ukrainos karininku, viešai prabilusiu apie savo homoseksualumą“.

"Nuolat slėpdamas tiesą nuo bendražygių, turėjau net miegoti su moterimis, kad niekas nepagalvotų, jog esu gėjus. Man buvo labai nepatogu", - prisimena Viktoras.



DW: „Viktoro Pilipenko prisipažinimas suteikė drąsos atsiverti dešimtims gėjų, lesbiečių ir transseksualų, turinčių karinės ar savanoriškos veiklos patirties. 2019 m. apie trisdešimt jų pirmą kartą atskira kolona žygiavo lygybės eisenoje Kijeve. Šiuo metu Ukrainos LGBT kariškių grupėje "Už lygias teises" yra daugiau nei šimtas žmonių, ir jų vis daugėja.“

Viktoras Pilipenko pareiškė: „Vienas iš mūsų tikslų - paneigti Rusijos propagandos mitus, kad Ukrainoje nugalėjo neonacių chunta. Norime parodyti: kas, po velnių, yra neonaciai, jei yra įdarbintas LGBT-Frendl būrys ir yra veteranų bei kariškių, kurie nebijo pasirodyti? - Paaiškina aktyvistas. - Kodėl verta atsigręžti į Rusiją, kurios imperijos dalimi mes buvome, ir klausytis, kaip jie šmeižia AFU, LGBT bendruomenę ir Ukrainą apskritai? Turime pereiti į laisvąjį pasaulį, Europą, demokratines vertybes.

Interneto portalas "Gay Alliance Ukraine" jau metus neskelbia įprastų istorijų apie visuomenės, šeimos ir valstybės priespaudą, o skelbia didvyriškus ir patriotiškus ATO veteranų pasakojimus.


Štai vienas tokių pasakojimų: „Dar būnant dalinyje kilo didelis skandalas - žvalgyba užfiksavo tankistus, kurie desante užsiiminėjo seksu. Tai buvo didelis skandalas, ryte perėjome visus batalionus ir papasakojome, ką sugavome, - be pavardžių, bet mus įspėjo, kad jei dar kas nors bus sugautas, jį išmes. Po savaitės buvo sugauti kiti.

Ukrainos homoseksualistų žurnale vasario 25 d. rašoma, kad LGBTQ ukrainiečiai pasiruošę priešintis Rusijos agresijai. LGBTQ aktyvistai griežtai pasmerkė Rusijos karinę invaziją į jų šalį.

"KyivPride" paragino savo šalininkus visame pasaulyje "reikalauti, kad jūsų vyriausybės imtųsi veiksmų prieš karą Ukrainoje".


"Charkove įsikūrusi LGBTQ teisių grupė "Sphere" teigė, kad "Rusijos agresijos Rytų Ukrainoje eskalavimas dabar daro precendento neturintį poveikį pažeidžiamoms grupėms, įskaitant LGBT+ bendruomenę".

Olena Ševčenko sako: "Jie turi sąrašus aktyvistų, kurie bus persekiojami pirmiausia“. 

Toliau portale sakoma: „Rusija atvyksta su savo "tradicinėmis vertybėmis" ir medžios mus, kurie esame pavojingi jos blogio imperijai. Girdėjau, kad jie jau turi sąrašus aktyvistų, kurie bus persekiojami pirmiausia, ir esu įsitikinęs, kad tuose sąrašuose yra LGBTQI+ aktyvistų“.

Žmogaus teisių gynėjas T. Raskevičius, manau, nedelsiant turi vykti į Donbasą ir padėti homoseksualams, kurie gali pakliūti į nelaisvę rusų, nešančių „tradicines vertybes“.

Aš tikiu, kad rusai nepajėgs atnešti į Ukrainą daug "tradicinių vertybių" ir mes kartu su ukrainiečiais džiaugsimės naujo tipo kariuomenėmis, apie ką pasakoja Fox News video:

https://youtu.be/I3oZGGVkeeA


 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą