2017-09-07

Die Welt apie Višegrado šalių reakciją į Europos teismo sprendimą dėl pabėgėlių nepriėmimo. Paminėtas mafijozis Sorošas ir jo Atviros visuomenės fondas


Ginčai dėl nelegalių migrantų paskirststymo, kuriuos į Europą įsileido Angela Merkel, vyksta jau dveji metai. Jų paskirstymui priešinasi Višegrado šalių grupė ir Rumunija. Rugsėjo 5 dieną Europos teismas atmetė Vengrijos ir Slovakijos skundus dėl imigrantų paskirstymo kvotų, kurias 2015 metais dauguma ES šalių VRM ministrų įpareigojo paskirstyti iš Italijos ir Graikijos. (Lietuvai atstovavo tuometinis VRM ministras Saulius Skvernelis, kuris neturėdamas lietuvių tautos mandato pritarė šiam savižudiškam nutarimui.)



Varšuva nekeis savo pozicijos.

Kaip rašo die Welt, Lenkijos premjerė Beata Šydlo Europos ekonomikos forume Krinicoje pareiškė, kad laukė tokio Europos teismo sprendimo. „Bet tai absoliučiai nepakeis mūsų vyriausybės požiūrio į migracijos klausimą“. Išmintinga migracijos politika turi būti „efektyvi ir saugi“, ji turi atsižvelgti į žmonių saugumą, ji turi būti „efektyvi tuo požiūriu, kad padeda tiems, kam reikia šios pagalbos“.

Šydlo pasakė, kad ji greitai padarys pareiškimą „apie išplėtimą pagalbos toms valstybėms, kurios
reikia tokios pagalbos“. Humanitarinė pagalba bus skirta nukentėjusiems Sirijos rajonams, kuo, premjerės žodžiais, Lenkija šiuo metu užsiima.

Budapeštas migracijoje mato terorizmo priežastį, rašoma die Welt.

Slovakijos URM spaudos sekretorius pasakė die Welt, kad Europos teismo sprendimas „priimtas žinion“, „tačiau reikia sulaukti konkrečių detalių“. Jo žodžiais, pabėgėlių paskirstymas pagal kvotas „neveikia praktikoje.“

Vengrijos valstybės generalinis advokatas Europos teisme pareiškė, kad iškilusi pabėgėlių problema yra „Amerikos milijardierio Džordžo Sorošo suokalbis.“

Vengrijos premjeras, rašoma die Welt, kaltina Sorošą ir jo Open Society Foundation Vengrijoje, kuri palaiko „mafijinį tinklą“: „jie slapta skatina nelegalią migraciją“ ir „tarnauja Trojos arkliu migracijai sukeliančiai terorizmą“. Tikslas yra sunaikinti „krikščionišką ir nacionalinį Europos tautų identiškumą migracijos pagalba."

Slovakijos premjeras Robertas Fico, die Welt žodžiais, skaito, kad 90 procentų atvykstančių sirų yra ekonominiai migrantai. Europos teismo sprendimas tėra palaikymas neefektyvios ES migracijos politikos, kuri tik skatina nelegalią imigraciją į Europą.

Dauguma prieglobsčio prašytojų iš Afrikos yra ekonominiai migrantai ir turi mažai šansų prieglobsčiui gauti. Jie neturėtų dalyvauti pabėgėlių paskirstymo programoje. Tam turi teisę tik tie, kas „be abejonės reikalauja tarptautinės apsaugos“. Taip numatė ES ministrų susitarimas. Be to, dauguma migrantų nenori vykti į Rytų Europa, bet renkasi turtingesnes šalis. Vengrija kategoriškai atsisako priimti migrantus. Slovakija priėmė 16 žmonių.

Šaltinis:









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą