2021-02-01

ITON-TV: pas Hanterį Baideną ant penio ištatuiruota „šalom“. Žydiškos Džo Baideno paslaptys (video)


Izraelio internetinė televizija „ITON-TV“ paskelbė pokalbį „Žydiškos Džo Baideno paslaptys", kuriame laidos vedėjas Aleksandras Valdmanas kalbino rašytoją Dovidą Šechterį.

Laidos aprašymą pradėsiu nuo pikantiškiausios vietos (8:40), kur Aleksandras Valdmanas pasakoja, kad Džo Baideno sūnus Hanteris, „pradėjęs romaną su dabartine žmona Melisa Koen ant pikantiškos vietos ištatuiravo ivrito kalba žodį (שָׁלוֹם) „šalom““.

Dovidas Šechteris nurodė, kad su Baidenu dėl jo žydiškumo nėra jokio triukšmo. Pas Baideną ne dalis anūkų žydai, bet visi. Jo 2015 metais nuo vėžio miręs sūnus susituokė su žyde Hanni Oliver pas juos gimė duktė Natali ir sūnus Hanter. Baideno sūnus Hanteris yra vedęs Melisa Koen. Per inauguraciją  prezidentas ant rankų laikė jos vaiką žydą. Baideno duktė ištekėjusi už žydo Hovardo Kreino (Kleino).

Pas Trampą administracijoje buvo 10 žydų, kurie galėtų sudaryti minjan, pas Baideną irgi yra administracijoje 10 žydų, kurie gali sudaryti minjan (malda gali vykti tik esant 10 žydų).




https://youtu.be/efQiBcGnC_c

Davidas Šechteris dar priminė, kad Trampo duktė Ivanka, žentas Džaredas Kušneris ir anūkai yra judėjai.

Praėjusių metų rugpjūčio 30 dienos video, pavadintame „Eduardo Chodoso brifingas ir skrydžių analizė Nr.55“ Eduardas Chodos, žinomas Ukrainos politinis veikėjas iš Charkovo, informavo, kad JAV prezidentas Donaldas Trampas slapta yra priėmęs judaizmą. Chodos pasakoja (33:05): https://youtu.be/35ELQnEVc8c

„Jiems (Chabad-Liubavič sektai, A.L.) dabar reikia išleisti pagal analogiją knygą „Trampas ir Chabadas“ ir parodyti, kaip jie naikina Ameriką, panašiai į tai, aš pasakojau, kaip jie prieš 30 metų sunaikino TSRS. Aš tame dalyvavau. Dabar Ameriką naikina. Tai Amerikos problema, tegul jie tuo užsiima. O tėvui Andiejui aš atskirai pranešiu, kad šita sekta prasiskverbė į Trampo šeimą. Jo duktė priėmė judaizmą, žentas Kušneris labai žinomas chabadnikas, pats Trampas slapta priėmė judaizmą ir dabar viską sprendžia naudai Chabado, Izraelio, atkreipkite dėmesį. Todėl, iš esmės, Amerika pasmerkta. Po rinkimų pamatysite, kas ten prasidės.“

Iton-tv laidoje pasakojama ir apie Kamalą Harris, kad ji yra ištekėjusi už žydo ir yra dviejų jo dukterų pamotė.



Priminsiu savo ankstesną publikaciją, kurioje esu pasakojęs apie Kamala Harris biografiją.


JAV žydų bendruomenės portale „The Jewish News of Northern California“ suradau Ron Kampeas rugsėjo 11 d. straipsnį „5 Jewish things to know about Kamala Harris“, skirtą žydiškai Kamala Harris kilmei. Šis straipsnis ir paaiškino mano jutimo organų „sutrikimų“ priežastį.

Kampeas rašo, kad Kamala Harris, jaunesnioji Kalifornijos senatorė, rugpjūčio 11 d. buvo išrinkta kandidate į viceprezidentus kartu su Džo Baidenu, kandidatu į JAV prezidento postą. 55-metė Harris daugeliu klausimų yra progresistė, o būdama Kalifornijos prokurore, ji už savo griežtą poziciją nusikaltėliams sukėlė tam tikrą kairiųjų susierzinimą. Ji įgijo daug gerbėjų tarp rinkėjų demokratų, kuomet buvo iškelta Demokratų partijos kandidate, o jos pasirinkimas atitinka Džo Baideno pažadą pasirinkti į viceprezidento postą moterį. Ji gimė Oklende, užaugo Berklyje ir pradėjo savo karjerą Alamedos prokuratūroje.

„Motinos, kuri imigravo iš Indijos, ir tėvo, kuris imigravo iš Jamaikos, dukra, Harris savo istorijoje turi keletą žydiškų grynuolių,“ - pažymi straipsnio autorius. Štai šie jos „grynuoliai“:

1. Ji sudaužė stiklinę savo vestuvėse (žydų vestuvių tradicija, A.L.). Savo vyrą žydą Douglasą Emhoffą ji sutiko atsitiktinai draugų surengto susitikimo San Franciske metu. Jie susituokė 2014 metais – Harris sesuo Maja, sutuokė juos. Tai buvo jos pirma santuoka ir antroji pas Emhofą, kuris turi du vaikus iš pirmosios santuokos.

„Pati geidžiamiausia emerikiečių-žydų viengungė teka už savo kolegos-juristo“, - taip apie tai pranešė viena Amerikos žydų MIP. Emhofas išlaikė advokato egzaminą Vašingtone, Kolumbijos valstija, 2017 metais, kad dirbti tame pačiame mieste. Emhofo paskyra „Twitter“ beveik išvien sudaryta iš frazių „Aš myliu savo žmoną“.

2. Ji tai padarė iš mėlynos dėžutės. „Aš augau San Francisko įlankos rajone ir šiltai prisimenu tas dėžutes, skirtas žydų nacionaliniams fondams, kurias mes naudojome aukoms medžių sodinimui Izraelyje“, - ji pareiškė Amerikos-Izraelio komitete ryšiams su visuomene 2017 metais. „Praėjus metams, kada aš atvykau čia, Izraelyje, aš pirmą kartą pamačiau šių pastangų vaisius ir Izraelio kūrybingumą, dėka kurių dykuma iš tiesų pražydo“.

3. Ji labiau myli AIPAC (The American Israel Public Affairs Committee), negu „J Street“. Nuo savo išrinkimo momento 2016 metais Harris du kartus pasisakė kasmetinėje politinėje Amerikos-Izraelio komiteto ryšiams su visuomene konferencijoje. Jos pasisakymas kartu su Kalifornijos delegacija 2018 metais buvo neoficialiu (nors Izraelio kritikai jaudinosi), tačiau ji gerai pristatė savo pažiūras kalboje 2017 metais. Ji palaiko „dviejų valstybių“ planą – kaip ir AIPAC, nors kai kada ir ne taip kategoriškai, - bet ji netiki dideliu palaikymu nei vienos iš pusių. „Aš skaitau, kad šio konflikto sprendimą negalima primesti, - pasakė ji. - Tai turi būti suderinta pačių šalių“.

Virš pusės demokratų frakcijos Senate gauna paramą „J Street“, žydų liberalios lobistų grupės, kuri skaito, kad taikių derybų pradžiai būtinas spaudimas.

„J Street“ nepalaikė Harris. Jos vienintelis kontaktas su organizacija įvyko 2017 metų lapkritį, kada ji buvo viena iš 17-os federalinių politikų komiteto vakarėlyje, organizuotame Los Andželo „J Street“ skyriaus. 2018 metais ji taip pat savo ofise susitiko su organizacijos direktoriumi Džeremiu Ben-Ami. Harris taip pat buvo beandraautore 2017 metų Senato rezoliucijos, kurioje Obamos administracija, iš esmės, sukritikavo priėmimą JAV Saugumo Tarybos rezoliucijos, smerkiančios Izraelio politiką nausėdijų atžvilgiu. Ji palaikė susitarimą dėl Irano branduolinės programos, nors ji buvo senatoriumi 2015 metais, kada Kongresas balsavo už ją, ir oficialiai pasisakė prieš anti-Izraelio judėjimą „Boikotas, izoliacija ir sankcijos“.

Harris taip pat giria Izraelio Aukščiausiojo teismo pastatą. „Architektūros grožis ir dizaino dvasia paliko neišdildomą įspūdį – tiesios statinio linijos įkūnija nekintančią tiesos prigimtį, tuo metu kai išlenktas stiklas ir sienos buvo pastatytos taip, kad atvaizduoti laipsnišką teisingumo paiešką“, - pasakė ji „Jweekly“ 2016 metais. „Teismas, kaip ir Izraelis, yra nuostabiais namais demokratijai ir teisingumui regione, kur radikalizmas ir autoritarizmas per daug dažnai įtakoja vyriausybę“.

4. Ji labai stengiasi kovoti su neapykantos nusikaltimais. Harris sukūrė neapykantos nusikaltimų padalinį kaip San Francisko apygardos prokuroras, o neapykantos nusikaltimai buvo jos darbo, kaip valstybės generalinio prokuroro, dėmesio centre. (Harris pranešė, kad 2012 m. neapykantos žydams nusikaltimai buvo dažniausiai pasitaikantys nusikaltimai prieš religiją.) Vienu iš jos pirmųjų veiksmų Senate buvo priėmimas neįpareigojančios Senato rezoliucijos, kurioje religinės įstaigos buvo įvardintos galimais objektais nusikaltimų neapykantos pagrindu, kas buvo pagrindiniu reikalavimu žydų organizacijų, ilgus metus kovojančių už pilietines teises.

5. Jos vyresnės seserys – žydės. Na, bent jau politine prasme. 2016 m. spalio mėn. ji sulaukė esminės savo išrinkimui paramos iš dviejų žydžių senatorių - Barbaros Boxer, kuri ėjo į pensiją ir kurią turėjo pakeisti Harris, ir Dianne Feinstein, valstijos vyresniosios senatorės. Tai buvo svarbu, nes Kalifornijos praimeriz du lyderiai, surinkę juose didžiausią balsų skaičių, patenka į lapkričio biuletenius, net jei priklauso vienai partijai. Harris nugalėjo rinkimuose populiarų demokratų kandidatą, Atstovų rūmų atstovę Loretta Sanchez.

https://www.jweekly.com/2020/08/11/5-jewish-things-to-know-about-kamala-harris/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą