2019-05-28

Bergoglio pralaimėjo rinkimus


Marco Gervasoni gegužės 27 dieną to paties pavadinimo straipsnyje, paskelbtame portale nicolaporro.it, į Lygos ir jos lyderio Matteo Salvini pergalę Europos parlamento rinkimuose siūlo pažvelgti kitu kampu. Autorius sako, kad triuškinanti Matteo Salvini pergalė yra popiežiaus Bergoglio pralaimėjimas.

Gervasoni rašo: „Chore komentarų, apie vienų pralaimėjimus ir kitų laimėjimus niekas neatkreipė dėmesio, kad tarp 26 dienos pralaimėjusių yra dar kažkas, kuris neturėjo įlįsti į rinkimų sferą: Bergoglio. Bet vietoj to jis įlindo, jei ne tiesiogiai, žinoma, Vatikanas ir vyskupai dalyvavo kompanijoje prieš Salvinį. Gestas rimtas, pažeidžiantis įstatymus, Vatikano iššūkis ne tiek vyriausybei, kiek Matteo Salvini.“

Autoriaus žodžiais, „atsisakiusi nuo sveiko proto neutralumo politikos“, dvasininkijos viršūnė ir jų laikraščiai įsikišo karštai ir su argumentais primenančiais „juoduosius dvasininkus“ į rinkimus.



Italijos respublikos istorijoje, rašo Gervasoni, buvo toks tik vienintelis atvejis 1974 metais - referendumas dėl skyrybų, per kurį katalikų Bažnyčia liko mažumoje. Dabar vieninteliu principu vyskupų manifesto buvo tai, kad „vieninga Europa“ turi priimti visus imigrantus be jokio pasirinkimo.

Autorius pastebi, kad „dar reikės palaukti kelias dienas, idant sulaukti patvirtinimo, kad dauguma praktikuojančių katalikų nekreipė dėmesio į Bergoglio prakeiksmus ir balsavo už Salvinį.“

Ilgai laukti nereikėjo, vakar po pietų Reuter paskelbė, kad Salvini laimėjo 34,9 procento rinkėjų palaikymą.

Savo straipsnį Marco Gervasoni baigia viltimi, kad „jėzuitai, kurie komanduoja Vatikane, suras kokia tai forma politinės išminties.“

Nepaisant Bergoglio ir vyskupų priešpriešos, Lyga, vedama į rinkimus Matteo Salvini, triuškinančiai laimėjo. Didžiausia jų persvara buvo tuose Italijos regionuose, kurių gyventojai labiausiai kenčia nuo atėjūnų. Salvini jaunas, aktyvus, protingas. Jis pelno didelį palaikymą tarp italų, kuo negali pasigirti popiežius Bergoglio, kurio populiarumas tragiškai krenta. Gal jo tikslas – sunaikinti katalikų bažnyčią? Tik taip galima paaiškinti visą jo pastarųjų metų veiklą popiežiaus soste.

Gėjų Bergoglio neteisia, nors jų yra vos du procentai populiacijoje. „Kas aš toks, kad juos teisti“, - sako jis, bet tuo tarpu kelias dešimtis milijonų italų ir šimtus milijonų europiečių jis smerkia už tai, kad jie nenori priimti agresyvių bemokslių Afrikos ir Azijos islamistų, kurie juos terorizuoja, prekiauja narkotikais, žagina jų žmonas ir dukteris.


Salvini partija surinko 20 procentus balsų net pietiniuose Italijos regionuose, kurie per Italijos parlamento rinkimus pernai balsavo daugiausiai už Penkių žvaigždžių partiją (Palermo – 18 procentų). Jo partijos ankstesnio separatizmo, noro atskirti turtingą Italijos šiaurę, nuo neturtingų pietų jau niekas neprisiminė. Žmonėms buvo svarbiausia jų saugumas ir imigrantai. Labiausiai nuo migracijos nukentėjusioje Lampedūzos saloje 45% jos gyventojų balsavo už Lygą. Ventimiglia, pasienio su Prancūzija mieste, kenčiančiame nuo imigrantų, Salvini partija surinko 47%.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą