2019-05-17

By.į gavom, taip ir balsavom!


Austrai gaus 1200 eurų minimalią pensiją, visi lenkų vaikai po 120 eurų, seneliai 13-tą pensiją, o lietuviams – penis in oculis.



Austrija. Nuo 2019 metų sausio pirmos dienos Austrijoje (ne Lietuvoje, žinoma) didės minimali pensija. Turintiems 40 metų darbo stažą ji padidės nuo 995 iki 1200 eurų netto. Turintiems 30 metų darbo stažą iki 1025 eurų. O kaip lietuviams? O lietuviams – penis in oculis!

Lenkija. Nuo 2019 metų sausio pirmos dienos visi (!) lenkų vaikai gaus po 120 eurų išmokas. Lietuvių vaikams – penis in oculis!

Šiais metais lenkų pensininkai gaus 13 pensiją po 272 eurų. Lietuvos pensininkai – penis in oculis!

Skvernelio-Karbauskio chunta net nesvarsto pensijų didinimo klausimo, nors jos Lietuvoje yra 1/3 mažesnės už lenkų, esant vienodam BVP, skaičiuojant žmogui. Reikia atsiminti, kad Lenkijoje ir kainos yra 1/3 mažesnės. Kodėl taip yra? Pagrindinė priežastis - iždo vagystės ir nebaudžiamumas.

Mes girdime nuolatinius valdžios grasinimus pensijas dar labiau mažinti, nors jos ir taip mažiausios tarp Baltijos ir Višegrado valstybių. Valdžios nusikaltimu reikia skaityti ir 1Sodros įmokų sumažinimą, remiant privačius pensijų fondus, ko nedaroma niekur pasaulyje, o taip pat Sodros įmokų lubų įvedimą turtingiausiems. Valstiečiai-žalieji atstovauja išnaudotojų buržujų interesams ir pamina pagrindinę žmogaus teisę – gyventi.

Viskas logiška: by.į gavom, taip ir balsavom!

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą