2019-05-21

Atbėgėlis iš Šiaurės Afrikos padegė Italijos Mirandolos miesto policijos komisariatą: du žuvę, 20 apsinuodijusių


Praėjusią naktį imigrantas iš Šiaurės Afrikos padegė Mirandolos miesto, Madena provincija, policijos komisariatą. Liepsna sukėlė stiprų gaisrą, žuvo virš policijos komisariato gyvenanti 84-metų moteris ir ją slaugantis vyras. Gaisrą gesino kelios ugniagesių brigados. Nustatyta, kad tai buvo padegimas.

Pranešama, kad suimtas padegėjas užsienietis, kuris prieš kelias dienas jau buvo areštuotas. Manoma, kad tai buvo imigranto kerštas politikai. Jis, greičiausiai, yra kilęs iš Šiaurės Afrikos.





Padegėjas įėjo per stiklines nuovados duris ir norėjo ką nors pavogti, tuomet padegė nuovadą. Karabinieriai jį blokavo už dvidešimties metrų nuo pastato. Jis kaltinamas vagyste ir gaisro sukėlimu.

Be dviejų žuvusių nukentėjo dar apie 20 žmonių, kurie apsinuodijo nuodingais dūmais. Keturi iš jų yra sunkios būklės. Tarp nukentėjusių trys vaikai.

Vidaus reikalų ministras Matteo Salvini po gaisro pasakė: „Kairieji nori atverti uostus, aš dirbu, kad nusikaltėlius sustabdyti ir išsiųsti. Kad tai nepilnametis, manęs nejaudina, privalo pilnai sumokėti už savo kvailystę. Sustabdymas nelegalios imigracijos į Italiją ir Europą yra moralinė pareiga: visus namo“.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą