2019-05-15

Tel Avivo Sodomas: du užpuolimai per vieną dieną


Tel Avive vakar buvo užpultas Lenkijos pasiuntinys, o vėliau „Eurovizijos“ konkurse - Europos dorovė ir sveikas protas.

Gegužės 14-tą dieną Tel-Avive buvo užpultas Lenkijos valstybės pasiuntinys Markas Magierovskis. Prie atstovybės pastato jį užpuolė „fiziškai ir verbaliai“ 65-metis architektas Arki Lederman. Lenkijos URM dėl šio incidento išsikvietė Izraelio pasiuntinį ir įteikė jam protesto notą. Lenkijos premjeras Motiejus Moravieckis šį išpuolį pavadino „rasistine ataka“, „ksenofobiniu agresijos aktu“.


Praėjus keletui valandų įvyko žymiai didesnis puolimas: buvo užpulta ir išniekinta Europos tautų moralė, kultūra, sveikas protas. Aš kalbu apie „Eurovizijos“ konkursą, jo pirmąjį atrankos etapą. Tai buvo tikra iliustracija biblijinio Sodomo miesto prieš pat jį Viešpačiui Dievui nušluojant nuo žemės paviršiaus.



Lenkijos interneto vartotojai tai pavadino „vulgariu iškrypimu“, „Sodomu“ ir pan. Lenkų dienraštis wPplytice rašo: „Dar ne taip senai Eurovizijos konkursas buvo susietas su muzika. Žinoma, dainos buvo ir geresnės, ir blogesnės. Tačiau tai, ką mes galėjome matyti vakarykščių pasirodymų metu parodė, kad muzika ten buvo paskutinėje vietoje.

Pavyzdžiu yra kad ir pasirodymas Danos International – transseksualios 43 Eurovizijos dainų konkurso 1998 metais laimėtojos. Pasirodymo metu organizatoriai rodė besibučiuojančias poras. Gali būti, tai buvo padaryta tam, kad sustiprinti dainos tekstą, nes greitai tai pavirto į... LGBT festivalį!!! Žiūrovai kurį laiką galėjo stebėti besibučiuojančias gėjų poras. Tai tik vienas iš pavyzdžių, bet visa Eurovizija sukėlė bangą komentarų internete. Dauguma Twitter vartotojų neslėpė savo pasipiktinimo“.

Kokie išpuolių tikslai?

Jei pirmojo užpuolimo tikslas – pažeminti Lenkiją, kuri nesutinka šliaužioti prieš Izraelį ant pilvo dėl jo nepagrįstų turtinių pretenzijų, tai antrasis išpuolis, aš manau, yra Viešpaties signalas, kad Izraelis ir Europa subrendo  jo bausmei. 

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą