2019-05-30

Suverenistinių partijų rinkimų rezultatai. Žvilgsnis iš Vokietijos



Vokietijoje gyvenantis žydų tautybės žurnalistas Olegas Veksleris, skelbiantis intriguojančius straipsnius apie Vokietijos politinį gyvenimą (tarp jų straipsniai skirti Angelai Merkel, Vokietijos ANTIFA), pateikė ir nesenai vykusių Europos Parlamento rinkimų vertinimą. Jo dėmesio centre dešiniųjų suverenistinių partijų rinkimų rezultatai.

Veksleris pažymi, kad AfD surinktų 11% rinkėjų balsų - „tai ne ledas”. Nors tai 1% mažiau, nei rodė apklausos.

Prieš pat rinkimus buvo organizuota „isteriška zombinimo ir pjudymo kompanija dėl specialiųjų tarnybų organizuotos provokacijos prieš AfD draugišką Austrijos laisvės partiją“. Partija prarado 2% balsų, bet išlaikė visus savo mandatus EP.



„Štai mūsų nuzombinti elektorato kvailiai pasidavė šiai provokacijai, nors įrašas buvo padarytas nelegaliai, pažeidžiant kelis įstatymus“, nes „girto Strache girimasis Ibicoje įvyko prieš 2 metus ir buvo išmesta į rinką kaip tik prieš šiuos rinkimus“. „Nei kapeikos nelegalių įnašų nebuvo, pats Strache atsistatydino, bet jam tai nepadėjo, laikraštis „Krone Zeitung“ buvo nupirktas sukčiaus ir milijardieriaus Benco, susieto su Kurzo Liaudies partija“.

Veksleris tvirtina, kad yra „dar milijonas priežasčių, kodėl šis purvas niekaip negalėjo prilipti prie AfD“ ir savo straipsnyje išvardina kelias iš jų:

Visų pirma, šiuose rinkimuose nebuvo 5% barjero. Dėl šios priežasties virš 12% balsų protestinių rinkėjų balsų nukeliavo mažoms partijoms, kurių atstovai pateko į Europos parlamentą.

Gerų rezultatų AfD pasiekė „naujose žemėse“. Saksonijoje ir Brandenburge AfD užėmė pirmą vietą, be to su sensacingu rezultatu: virš 30%!

Kodėl šie rinkimai tokie svarbūs? - klausia Veksleris. Jo nuomone, Merkel sistema turi eilę tabu. Svarbiausi iš jų – niekada nesudaryti koalicijos su AfD ir Kairiąja partijomis.

Tereikia AfD ir kairiesiems nors vienoje žemėje sumoje surinkti daugiau pusės mandatų, kaip tai taps taranu, kuris nušluos „Merkel sistemą“. Ir tai gali įvykti tik rytuose, kur nepamiršo Chemnitzo.

Dar vienas tabu – neleisti AfD į valdžią net komunaliniame lygyje jau griuvo. Rinkimai vyko 10 komunų. Giorloce burgomistru buvo išrinktas AfD atstovas Wippel! AfD pralaimėjimas stipriai maskavo KDS ir SDP pralaimėjimą. SDP federaliniame lygyje niekada nebuvo gavusi mažiau 20,5%, ir čia iš karto 15,8%, pramuštas eilinis dugnas, prarasta 11,5% balsų, lyginant su praėjusiais EP rinkimais. KDS pralaimėjimas (neteko 7,5%) ne toks reikšmingas. Žalieji su 20,5%, padvigubino savo rodiklį. Vekslerio žodžiais, „už žaliuosius balsuoja jaunimas, mobilizuotas masinėmis kompanijomis spaudos zombinimo“.

„Kai tik vokiečių žalieji realiai ateis į valdžią ir nuo lozungų pereis prie reikalų, t. y. ims drausti, neleisti, įvedinėti mokesčius saulei, lietui, anglies dvideginiui, uždarinėti automobilių pramonę, kuri maitina Vokietiją ir kurioje dirba milijonai žmonių, tai net sustiprintas smegenų plovimas nustos veikti. Tai gali įvykti metų bėgyje.“

Veksleris pažymi grandiozinę dešiniųjų pergalę Europoje, išskyrus Vokietiją ir Ispaniją. Jie laimėjo Britanijoje, Prancūzijoje, Italijoje. Be to jie laimėjo visoje Rytų ir Pietų Europoje, Balkanuose, Belgijoje, Švedijoje, Graikijoje ir dalyje Pabaltijo.

Kas dar maloniau, dešinieji ES užėmė ir bendrą pirmąją vietą su 181(?) mandatų, ir tai net jei neskaityti 13 Viktoro Orbano mandatų, kuriuos spauda atkakliai priskiria Liaudies partijai, nors juos iš ten jau išmetė!

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą