2019-05-25

Zelenskis, Kolomoiskis ir lietuviški „šabesgojai“


Ukraina – tikras „žydų rojus“. Žydų Ukrainoje yra 0,2% visų gyventojų, bet valdžioje ir ekonomikoje jie dominuoja. Šiais metais ukrainiečiai patikėjo valstybės vairą žydui Vladimirui Zelenskiui ir mūsų „šabesgojai“ suskubo pirmieji jį sveikinti. Vos sužinojęs apie rinkimų režultatus, į Kijevą nudūmė amžinas komjaunuolis, o įkandin jo, į inauguraciją, ir mūsų KGB-istinė „Magnolija“.

Prieš kelias dienas buvo pranešta, kad į Ukrainą gegužės 16 dieną „sugrįžo“ ir Zelenskio sponsorius milijardierius Igoris Kolomoiskis.



Izraelio spauda, vienok, pranešė, kad Kolomoiskis ne išvažiavo, bet pabėgo iš Izraelio. Izraelio portale 9tv.co.il rašoma: „Ukrainos oligarchas Igoris skubiai išvyko iš Izraelio, bijodamas teisminio persekiojimo ir deportacijos į JAV“. JAV FTB „iš esmės jį užspaudė Izraelyje. Izraelio žvalgyba „Mosad“ jau džiaugsmingai ruošėsi jį perduoti amerikiečių kolegoms, nepaisant to, kad Izraelis niekam neišduoda saviškių. Būtent dėl šios priežasties Kolomoiskis pervažiavo savo laiku ten iš Šveicarijos.

Manoma, kad Kolomoiskis sugrįžo į Ukrainą su viltimi, kad naujai išrinktas šalies prezidentas Vladimiras Zelenskis, kurį jis palaikė prezidentinės kompanijos metu, neišduos jo JAV iš dėkingumo.  

„Tačiau akivaizdu, kad amerikiečiams toks sumanymas nepatinka. Tuo labiau, kad sugrįžęs Kolomoiskis jau suspėjo pakenkti dviems Trampo draugo Rudolfo Džuliani draugams, kurie bandė organizuoti jo susitikimą su Zelenskiu“, - portalą The Newsroom cituoja Izraelio portalas 9tv.

Geriausias Donaldo Trampo advokatas Rudolfas Džuliani viešai pakvietė naują Ukrainos valdžią pradėti Kolomoiskio veiklos tyrimą, nes šis grasino Amerikos piliečiams. Džuliani taip pat rekomendavo Zelenskiui atsikratyti savo aplinkoje nuo oligarcho žmonių. Tai lietė asmeninį Kolomoiskio advokatą Andrejų Bogdaną, kurį Zelenskis paskyrė prezidento administracijos vadovu. 

„JAV vis labiau užsklendžia žiedą aplink Kolomoiskį, kaip medžioklėje, ir šis žiedas palaipsniui mažėja“ - rašoma portale ir pažymima, kad prieš du mėnesius Džuliani Paryžiuje buvo susitikęs su Ukrainos prezidento administracijos vadovu Nazaru Cholodnickiu ir su prancūzų prokuroru. Apie pokalbių turinį nėra žinoma. Spėjama, kad kalbėta dėl Kolomoiskio ekstradicijos.

Ar tik ne pirma traukinio ir vėl bėga lietuviški „šabesgojai“?

Aleksandro Rozenbaumo daina šabesgojus.


Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą