2017-02-28

Greitai nebeliks neturtingų kiniečių, o Lietuva tampa masinio skurdo valstybe


Šiuo metu 650 tūkstančių lietuvių gyvena žemiau skurdo ribos, o prieš 30 metų skurde gyvenančių žmonių Lietuvoje nebuvo, nebuvo bedarbių, benamių. Kinijoje atvirkščiai, per 30 metų ši šalis sugebėjo pasiekė neregėtų ekonomikos aukštumų, o 2020 metais žada išsivaduoti iš skurdo. Sėkmės priežastis – socialistinis-kapitalistinis ekonomikos modelis. Mes gi ant savo kailio įsitikinome, kad kapitalizmo sistema neveikia. Tai žmonių apvogimo ir skurdinimo ekonominė sistema, ne ekonomika, o chremantistika, nes ji remiasi kapitalo kaupimu kelių žmonių rankose, ir netarnauja visų piliečių gerovei.

RT politinis apžvalgininkas Dmitrijus Kosyrev apie kovą su skurdu Kinijoje rašo: „Iš pradžių paprastas skaičius: dešimt milijonų. Po dešimt milijonų kiniečių kiekvienais metais, nuo 2013 iki 2016 metų, atsikratė skurdo. Viso išeina 55,64 milijonų. Ten, skurde gyvenančių, liko maždaug dar tiek pat, ir Pekinas ketina susidoroti su šia problema iki 2020 metų.“

„Matomai, pilnas ir galutinis skurdo pašalinimas taps pagrindiniu Pekino politiniu lozungu po įvyksiančios šiomis dienomis Kinijos parlamento pavasario sesijos. Ši tema taps pagrindine užsienio propagandoje ir konkrečioje užsienio politikoje (tarptautinės programos įvairiose pasaulio dalyse). Tiesiai pasakysim, tai ne blogiausias pasaulyje darbas — aiškinti ir rodyti pasauliui, kaip galima įvykdyti seną žmonijos svajonę. Nors Kinija savo be abejonės propagandinėje medžiagoje nepamiršta priminti: nesistenkite tai pakartoti tiksliai, kiekviena šalis turi savo specifiką.

Priminsime, kad Kinija — pasaulio rekordininkė šalinant skurdą per pastaruosius dešimt metų (apie tai pasakė Miuncheno saugumo konferencijoje SNO generalinis sekretorius Antoniu Guttereš). O per pastaruosius 30 metų ten 700 milijonų žmonių atsikratė skurdo. Egzistuoja nacionalinis skurdo minimumas — ne daugiau 2% gyventojų (jį tai ir nori sumažinti iki nulio per keturis metus).“

Kuo skiriasi Kinija nuo Lietuvos:

Kinijoje valstybės parama skurstantiems neapmokestinama, Lietuvoje paramos gavėjai moka visus mokesčius. 

Kinijoje biudžeto vagys yra teisiami ir sušaudomi, jiems negalioja senaties terminas. Lietuvoje dar nenuteistas nei vienas biudžeto vagis (Kėvišas, Olekas, anūko uošvis ir t.t.). Juos globoja prezidentė ir prokuratūra.

Tai ar gali Lietuvoje mažėti skurdas? Ne! Lietuvos valdžia per 26 nepriklausomybės metus padarė viską, kad Lietuva taptų masinio skurdo valstybe.  




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą