2017-02-25

Starbucks savininkų planai priimti į darbą 10000 pabėgėlių sudavė galingą smūgį šiam prekybos kava gigantui


Prieš mėnesį „Starbuchs“ generalinis diraktorius Hovardas Šulcas (Howard Schultz) nutarė stoti į kovą su Donaldo trampo imigracijos politika ir parašė atvirą laišką pasauliui, pažadėjęs, be kito ko priimti į darbą 10000 pabėgėlių per ateinančius 5 metus.

Priminsiu, Savo įsaku Donaldas Trampas buvo uždraudęs pusei metų įvažiavimą pabėgėlių iš 7 valstybių, kuriose siaučia teroristai ir kuriose neįmanoma pilnai identifikuoti jų piliečius. JAV Aukščiausias teismas sustabdė šio įsako galiojimą.



Starbacks generaliniam direktoriui labai greitai teko įsitikinti, kad nors dauguma amerikiečių mėgsta kavą, bet 50 procentų iš jų nepalaiko jo kairių politinių pažiūrų. Vartotojai jas ėmė asocijuoti su įmonės brendu ir tai nusmukdė kavos giganto vartotojų Brand Index (brendo suvokimą), ką užfiksavo Yahoo. Brand Index ėme mažėti nuo sausio 29 dienos ir nukrito dviem trečdaliais. Starbucks brendo suvokimas lieka dar vis teigiamu, bet žymiai mažesniu negu iki Hovardo Šulco pareiškimo. Vartotojų apklausos parodė, kad 30% jų abejoja ar sekantį kartą vaišinsis kava Starbucks. Tai pats didžiausias rodiklis per tris pastaruosius metus.


Zerohedge nuomone, niekas niekada neįtikins Amerikos kairiuosius milijardierius, kad nepaisant jų turto, jie niekada neprivers amerikiečius perimti jų politinių pažiūrų, kurias jie skleidžia per savo politinę propagandą remdami Hilari Klinton ir prarasdami dėl to savo turtus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą