2017-02-10

Kam rusų Baltnews Lt. ir „Komsomolskaja Pravda“ samdo durnus korespondentus? Gal neranda protingų?


Nikolajus Gogolis yra sakęs, kad Rusijoje dvi bėdos – durniai ir keliai. Praėjo daugiau nei pusantro šimto metų nuo rašytojo mirties, bet niekas nepasikeitė. Tos pačios problemos kamuoja „motinėlę Rusiją“. Bet ne tik ją tie rusiški durniai nūnai kamuoja, Rusija dabar durniais aprūpina ir kaimynines valstybes, o tie durniai rašinėja kvailystes apie kaimynus, durnina protingą Rusijos visuomenę „genealiais“ reportažais. Tuo įsitikinau perskaitęs „Komsomolskaja Pravda“ Viktoro Černikovo straipsnį apie Vilniaus Kalvarijų turgų: „Prekyba chlamu tapo labiausiai „klestinčiu“ verslu Lietuvoje.“

Taip, yra Vilniuje keli „verslininkai“, kurie už Kalvarijų turgaus teritorijos neva prekiauja kažkokiais surūdijusiais daiktais. Tik visas jų „verslas“ ne tie surūdiję daiktai, ar kelios net pakuroms netinkančios knygos, o kontrabandinės cigaretės, patenkančios į Lietuvą iš tos pačios Rusijos.

Bet kaip ponas Černikovas gali matyti esmę? Tam gi proto reikia. O čia taip įvyko, kad proto – nebuvo, o noras atrasti kokį purvą – buvo. Jis gi, kaip išmintinga rusų tauta sako, svetimoj akyje norėjo dulkę pamatyti, kai savoj – vežimas malkų įstrigęs. Jam gi ne už tiesą, matyt, ta „Komsomolskaja Pravda“ honorarus moka? Leidinio pavadinimas gi jo esmę nusako.

Mes Vilniuje irgi vieną nelabai protingą ekskomsomolcą turime, kuris niekada tiesos mums nėra kalbėjęs. Tad ko iš Rusijos komsomolcų norėti? Bet mes įpratę.

Nuotraukos iš KP

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą