2017-02-02

Mūsų protėviai buvo daug protingesni: jie du šimtus metų priešinosi kryžiuočiams, o mes džiaugiamės, kad okupantai atvyksta


Norvegų mokslininkų tyrimai parodė, kad jų populiacija pastaruoju metu nuolatos kvailėja. Kad kvailėja lietuviai, tai taip akivaizdu ir be sudėtingų genetinių tyrimų. Kvailėjimas vyksta visais lygiais, visose turtinėse ir erudicijos grupėse.

Kad iškvailėjo Lietuvos turtuoliai, tie vakarykščiai valstybės turto vagys, visokie sukčiai ir aferistai, kad jie savo lašiniuose šėlsta, parodo tai, kad mūsų ubagų šalis pirmauja ES pagal parduodamų ypač prabangių automobilių skaičių 1000 gyventojų. Šioje srityje galime galinėtis nebent su Afrikos valstybėmis, kurių vadukai pasislėpę vis dar mėgaujasi žmogiena.

Kad iškvailėjo, o gal ir visai išnyko intelektualai – irgi matyti, nes jie nieko protingo viešai nebekalba. Gal ir išmirė, o gal į užsienį dėl skurdo pabėgo. O koks gi gali būti intelektualas, jei jam Lietuvėlėje 400 atlyginimą moka, jis čia persona non grata. Durniai čia reikalingi. Jei durnas premjeras, prezidentė, seimo nariai – kam reikalingi protingi? O kai aplink – vieni durniai telikę, tai tarp tų durnių ir jų kvailumas ne taip akis bado. Mat, žinote, mokėjimas vogti ir protas ne visai tos pačios kategorijos substancijos. Vogti, žinia, ne protas, o godumas ir plėšrumas visų pirma reikalingi, plastiškumas, kad žinoti kam ir kada užpakalį palaižyti, ką ir kada suėsti. Taigi.


Nesišviečia mums, jei nebesuprantam, kas gerai, kas blogai, kad išlikti galime tik visi kartu, kaip vieninga tauta. Net varnos, net varnėnai, net mažytės zylės, žuvytės ežere, žino, kad išlikti jos gali pavojams kylant, tik būdamos būryje, padėdamos viena kitai. Šie gyviai žino, kad nei vanagas, nei lydeka, jiems ne draugai, o lietuvis, kvailys, džiaugiasi, kad jį vokietis su vokiškais tankais apgins.

Tai ar reikia dar kokių genetinių tyrimų įrodančių, kad esame galutinai iškvailėję?

Štai, estas prie Talino nori „Durnių skulptūrų“ parką įrengti. O mums jau to nepavyks padaryti, nes durnių pas mus daugiau negu protingų, skulptūros į jokį parką nesutilps.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą