2017-02-22

Trampas buvo teisus: Švedija dėl neprotingos imigracijos politikos tapo terorizmo lizdu


Donaldas Trampas buvo teisus, kalbėdamas apie neprotingą Švedijos migracijos politiką. Po migrantų riaušių Stoholme, prasidėjusių šį pirmadienį, MIP ir politikai, kurie šaipėsi iš jo, turėtų JAV prezidento atsiprašyti. Jie liko durnių vietoje.

Europos valdininkai ignoruoja migrantų krizę, kurią aštriai pergyvena Švedija. Todėl Trampo pareiškimas, kad Švedija susidūrė su milžiniškomis problemomis pasirodė teisingos.  

„Būtina rūpintis saugumu mūsų šalyje. Jūs matote, kas vyksta Vokietijoje. Jūs galėjote matyti, praeitą vakarą, Švedijoje. Kas galėtų patikėti? Švedijoje! Jie priėmė per daug. Ir dabar pas juos problemos, apie kurias anksčiau nebuvo įmanoma įsivaizduoti,“ - pasakė Trampas. 

Vėliau jis pažymėjo savo Twitteryje, kad kalbėjo būtent apie migrantus ir apie su jais surištą nusikalstamumo augimą. 



„Feikinės MIP“ nedelsiant atakavo Trampą, o buvęs Švedijos premjeras Karlas Bildtas parašė, kad Trampas, matomai, „prieš tai kažką rūkė“. 

Bet vasario 20 Stoholmo priemiestyje Rinkeby, kur daugiausiais gyvena migrantai, prasidėjo didelės riaušės.


2010 metais Rinkeby jau buvo tapęs riaušių arena. Buvo užpultas vietos policijos poskyris. Policija vakarais šiame rajone nevaikšto be pastiprinimo. 

Tikslus riaušininkų skaičius nežinomas. Buvo sudeginta apie dešimt automobilių, apiplėštos kelios parduotuvės. Banditai mėtė į policininkus akmenis.


Riaušės prasidėjo po to, kai policija bandė suimti šiame rajone prie metro stoties vieną nusikaltėlį, buvo užpulta ir panaudojo savigynai šaunamuosius ginklus.

Rinkeby – Stoholmo problema. Jis dar vadinamas „Mažuoju Mogadišu“ dėl didelio skaičiaus čia gyvenančių somaliečių. 


Apie problemas su migrantais imta kalbėti dar prieš 10 metų. Jau tada ėmė ryškėti radikalizacijos požymiai tarp imigrantų musulmonų. Švedijos somaliečiai – džichado mitybinė terpė. Rinkeby veikia Al-Kaidos padalinys „Al-Šabab“, iš čia vyksta teroristai kovoti į Siriją, vėliau jie čia grįžta ilsėtis ir gydytis. Švedijos valdžia sukūrė tikrą teroristų veislyną pačioje Sostinėje, todėl tik visiškas idiotas, koks yra buvęs Švedijos premjeras, negalėjo pastebėti augančios grėsmės. Trampui pakako proto ir patirties blaiviai įvertinti akivaizdžią situaciją.

Švedijoje, kurioje gyvena 9,5 milijonai gyventojų yra apie 200 tūkstančių pabėgėlių ir nelegalių migrantų. Tai pats didžiausias skaičius Europoje lyginant su vietinių gyventojų skaičiumi. Švedija užima Europoje pirmą vietą ir pagal džichadistų skaičių, kurie įstojo į „Islamo valstybę. Tik prieš kelias dienas Švedijoje buvo nuteistas pirmas teroristas, Sirijoje nužudęs septynis jos piliečius. Egzekucija buvo nufilmuota video. Kiek žmonių nužudė šitas banditas niekas nežino.


Į Europą įsileidžiami visi nelegaliai perėję sienas. Praktiškai nėra jokios kontrolės. JAV veikia kitaip.
Atvykstančių iš Sirijos pabėgėlių tikrinimas JAV vyksta dvejus metus, juos tikrina penkios instancijos ir jeigu asmenybė nepatvirtinama, į JAV prašanti prieglobsčio yra neįleidžiamas. Trampui nepakako tokio imigrantų patikrinimo ir jis uždraudė pusei metų į šalį atvykti septynių islamo šalių migrantams, tiesa teismas šį jo potvarkį sustabdė.

Lietuvos valdžia susiriuošė dar supaprastinti „pabėgėlių“ priėmimą, juo įsileisti, net nepatikrinus, tuojau pat juos vežti į savivaldybes. Mano giliu įsitikinimu, taip elgtis gali tik visiški idiotai, arba nusikaltėliai, kuriems nerūpi savo valstybės ateitis.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą