2017-02-08

Vokietija – sugadintas ES motoras


Vokietija vis labiau save izoliuoja. Pradėkim nuo kaimynių. Lenkija, kurioje vasario 7 dieną svečiavosi Angela Merkel – prieš Vokietijos migracijos politiką ir ES galių stiprinimą, Austrija – prieš jos neribojamą migracijos politiką. Abu realiausi pretendentai į Prancūzijos prezidento postą – prieš. Dešinioji Marin Le Pen – už Prancūzijos išėjimą iš ES ir euro zonos, o Rotšildų „kinder siurprizas“ centristas Emanuelis Makronas – prieš Merkel finansų ir ekonomikos politiką. Jis jau 2016 metais prognozavo euro zonos žlugimą dešimties metų laikotarpyje, o eurą pavadino „silpna Deuchmarke“.

Prieš trečią kadenciją Merkel melavo rinkėjams

Prieš trečią kartą tapdama Vokietijos kanlere Angela Merkel šlykščiai melavo rinkėjams. Ji viešai kalbėjo, kad multikultūralizmas Vokietijoje neveikia, kad reikia riboti migraciją. Tapusi kancele ji staiga pakeitė „plokštelę“. Jos beprotiška migracijos politika sukėlė Vokietijoje teroro bangą, masinius moterų ir vaikų prievartavimus, banditizmą ir kitų sunkių nusikaltimų cunamį Vokietijoje.
Merkel melagė, jos žodžiai nieko neverti. Gal Vokiečiai pagaliau perpras šią niekingą diktatorę?
ES šeimininkai nesnaudžia, jie į Vokietijos kanclerio postą komandiravo Europos parlamento pirmininką raudonanosį Martiną Šulcą.

Pabėgėliai“ nepakeliama našta net Vokietijai

Migrantai ir prieglobsčio prašytojai Vokietijos federaliniam biudžetui 2016 metais kainavo 21,7 milijardus eurų. Tai sudaro tiktai pusę Vokietijos išlaidų. Valstybiniai ir municipaliniai organai išleido dar 21 milijardą eurų. Bet ir tai dar ne visa Merkel migracijos politikos kaina. Čia neįskaičiuoti milijardai išleisti kovai su islamo terorizmu, ekonominės aplinkos blogėjimo ir gyventojų nuotaikų kritimo kaštai, draudikų nuostoliai dėl „pabėgėlių“ nusikaltimų. Italai bandė skaičiuoti panašius ekonomikos nuostolius jų šalyje. Jie sudarė kelias dešimtis milijardų eurų.
Net ir Vokietijai šios išlaidos yra nepakeliama našta, kuri neišvengiamai augs dėl šeimų susijungimo ir atvykėlių vislumo.

Į Vokietiją atvykę pabėgėliai netinka kvalifikuotiems darbams

Vokietijos portale Pi-news rašoma apie amatų, kuriais visada garsėjo Vokietija, šiandieninę padėtį, kai į šalį atvyko milijonai nekvalifikuotų, neturinčių įgūdžių, arba tiesiog nenorinčių dirbti pabėgėlių.

Iš vienos pusės - pabėgėliai neturi kvalifikacijos, darbo įgūdžiu, tiesiog žemo IQ, iš kitos pusės Vokietijos rūpybos sistema, neskatina juos dirbti, nes gauti pašalpą Herz IV ir „juodai“ prisidurti, labiau apsimoka, negu dirbti legaliai. Pavyzdžiui, elektrikas ketvirtaisiais profesinio rengimo metais uždirba maksimum 910 eurų.

Pagrindinė problema yra nepakankamas pabėgėlių pradinis pasiruošimas. Rytų Azijos regione yra nepakankamas žmonių išsilavinimas, kad juos apmokyti kokiai nors profesijai.

Ludger Wößmann iš Miuncheno Ifo ekonomikos instituto pažymi, kad vidurinis išsilavinimas Sirijoje, net neatitinka Vokietijos pradinio išsilavinimo lygio. Mokyklinis išsilavinimas arabų valstybėse pirmiausiai yra orientuotas į Koraną ir Šariato jurisdikciją.

Wößmann pažymi, „kad du trečdaliai mokinių iš Sirijos primityviai skaito ir rašo, sugeba atlikti tik paprasčiausius aritmetikos veiksmus“. Sirijoje yra trijų metų „aukštosios mokyklos“, kurios labiau panašios į profesine-technikos mokyklas. Bet net ir čia yra būtinos religijos ir arabų kalbos disciplinos, mokymo planuose yra ir patriotizmo disciplina. Profesinio orientavimo užsiėmimai vyksta klasėse, o ne įmonėse.

2008 metais Irake, kur gyveno 38 milijonai gyventojų, buvo vos 330 technikos mokyklos, kur mokėsi viso labo 68000 studentai. Vokietijoje vidurines profesines technikos mokyklose 2016/2016 mokslo metais mokėsi 2,4 milijonų moksleivių.Miuncheno prekybos rūmų duomenimis, 70 procentai moksleivių iš Sirijos, Afganistano ir Irako, kurie mokosi šiose Vokietijos mokyklose, metė mokslus jose.

Net labai turtingoje Saudo Arabijoje, kur mokslas yra nemokamas, profesijos mokėsi vos 9 procentai gyventojų.

Afganistane 2011 metais visai nebuvo profesinių mokyklų, nėra profesionalių mokytojų ruošimo mokyklų ir kvalifikacijos kėlimo sistemos. Pagrindinis vaidmuo tenka Islamo mokykloms.

Omane valstybės sekretorius vokiečiams, besidomintiems profesinio švietimo organizavimu šioje valstybėje, pasakė: „Arabų berniukai auklėjami nedirbti, nes jie yra karalių karaliai“.

Tolimesnė nekontroliuojama migracija, manoma, dar labiau paplis nelegalus uždarbiavimas. Hartz IV pabėgėliai gauna 399 eurus ir nemokamą būstą. Tada jie eina papildomai užsidirbti į „juodąją rinką“. Šios problemos auga su kiekviena nauja pabėgėlių banga, kurie atvyksta į Vokietiją neturėdami normalaus bazinio  išsilavinimo, bet turėdami nepagrįstas viltis dėl gero gyvenimo. Manoma, kad tokiomis sąlygomis „juodoji rinka“ tiktai plėsis. Darbštūs ir dažnai aukštos kvalifikacijos pabėgėliai iš buvusios Jugoslavijos tai jau Vokietijos praeitis.

Vokietija turi polinkį būti utilizuota, kaip „Kalėdų žąsis“, rašoma Pi-news. Kažkada Vokietija buvo filosofų šalis, šiuo metu Vokietijoje nebeliko protaujančių, kurie galvotų, kuo visa ši situacija pasibaigs.

Savo komentaruose Pi-news skaitytojai primena, kad intelekto koeficientas (IQ) pas arabus siekia 85%, o pas negrus 70 % europiečių intelekto.

Vokietijos pramonės gamybos apimtis gruodžio mėnesį krito 3.0 %

Trampas pasakė, kad Vokietija yra valiutiniu manipuliatoriumi, o Merkel nebebus kanclere.
Europos Ekonomikos lokomotyvas gruodžio mėnesį ėmė stabdyti greitį, rašoma portale zerohedge.

Gamybos apimtys gruodžio mėnesį Vokietijoje sumažėjo 3.0% . Tai pats didžiausias kritimas nuo 2009 metų sausio mėnesio. Bloomberg nuomone, šis kritimas yra dar didesnis. Šis kritimas turės įtaką į BVP, kuris ketvirtame ketvirtyje bus nulinis. Be to Vokietija susiduria su eile rizikų, kurios turės įtakos per artimiausius mėnesius.


Vokietija turi didžiausią pasaulyje išorės prekybos proficitą

Vokietija išėjo į pirmą vietą pasaulyje pagal išorės prekybos proficitą. Tai vyksta silpnesnių ES valstybių skurdinimo sąskaita, dirbtinai nuvertinant euro kursą, nes euro zonos valstybių skirtingas išsivystymas suteikia galimybes nuvertinti eurą.

Vokietijos prekybos balanso aktyvus saldo 2016 metais buvo 297 milijardų eurų. Paskutinėje vietoje pagal šį rodiklį – JAV. Aktyvus Kinijos balanso saldo – 245 milijardai dolerių. 2015 metais pirmoje vietoje buvo Kinija.

JAV prekybos balanse – 478 milijardai dolerių. Donaldas Trampas įsipareigojo rinkėjams keisti šia nenormalią padėtį. Jis numatė įvesti 32 procentų muitus importuojamiems vokiškiems automobiliams. Tokiu atveju Vokietija netektų 1,5 milijono darbo vietų.

Euro žlugimo prognozės

Eurogrupės vadovas Jeroen Dijsselbloem mano, kad dėl Trampo paskelbtos politikos „America-first“ „Europa artimiausiais metais liks viena“. Tai buvo pasakyta Briuselyje, per Eurogrupės finansų ministrų susitikimą.

Europos sąjungininkai buvo šoke, kai sausio viduryje Trampas pasakė, kad NATO yra „pasenusi“ organizacija. Iš Trampo posakių dėl Brexit ir tolimesnio ES skylimo Dijsselbloem
padarė išvadą, kad prasidėjo nauja JAV era ir tai, jo nuomone, šansas ES-šalims narėms susitelkti.
Pagrindine Eurozonos problema jis įvardino Graikiją. Per kelis praėjusius pagalbos jai metus padėtis šioje šalyje praktiškai nepasikeitė ir jos valstybės skola ir toliau lieka 180 procentai BVP.

Donaldo Trampo kandidato į JAV atstovo Europos Sąjungoje postą Ted Malloch nuomone euras žlugs per 12-18 mėnesių laikotarpį.

Trampo administracijoje dirba 5 žmonės, atėję iš pasaulio pinigų šeimininkų Rotšildų banko „Galdman Sachs“. Kai žinai apie pinigų šeimininkų planus – lengva prognozuoti. Matomai, euro likimas yra nuspręstas.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą