2017-02-03

Teroras prie Luvro


Apie 10 valandą vietos laiku teroristas, ginkluotas mačete, šaukdamas Allach Akbar, puolė Luvrą saugančius kareivius. Vienas iš kareivių buvo sužeistas į veidą. Penkiais šūviais kariai sustabdė teroristą. Po teroristo atakos Luvras buvo apsuptas, o jo lankytojai buvo evakuoti į saugias muziejaus patalpas. Buvo sulaikytas, manoma, teroristo bendrininkas. Šiuo metu Luvras uždarytas lankytojams.
Muziejų atidarys sekmadienį. Pranešta, kad teroristas - 29 metų "pabėgėlis" iš Egipto.


Teroro aktas prie Luvro - pasekmė beprotiškos ES emigracijos politikos, dėl kurios po Europą laisvai migruoja šimtai tūkstančių nusikaltėlių ir teroristų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos. Po teroro išpuolio Paryžiaus „Bataclan“ salėje, Prancūzijoje veikia karinė padėtis, kuri buvo pratęsta po teroro akto Nicoje.


Vokietijoje nėra įvesta nepaprastoji padėtis, todėl teroristai čia jaučiasi ypač laisvai. Prieš dvi dienas Hamburge nelegalas iš Ganos su peiliu užpuolė policininką, kuriam teko ginklu gintis nuo teroristo.

Donaldas Trampas taip sureagavo Tviteryje į terorą Paryžiuje:

A new radical Islamic terrorist has just attacked in Louvre Museum in Paris. Tourists were locked down. France on edge again. GET SMART U.S. (Naujas radikalus islamo teroras tik ką atakavo Luvro Muziejų Paryžiuje. Turistai buvo užblokuoti. Prancūzija vėl ant ribos. JAV, tapk protingesne.)

Pranešama, kad teroro akto metu buvo sužeisti du kareiviai.



http://www.leparisien.fr/paris-75001/en-direct-un-militaire-fait-feu-au-carrousel-du-louvre-l-agresseur-grievement-blesse-03-02-2017-6651543.php




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą