2017-10-12

Danijoje 90 procentų pabėgėlių iš Irako klastojo savo duomenis


Lietuvos valdžia mėgsta mums pasakoti pasakas apie „pabėgėlius“ ir veža šiuos ekonominius migrantus į Lietuvą parazituoti mūsų nuskurdusią socialinę sistemą.


Danijos valdžia nustatė, kad 634 iš 700 prieglobsčio prašytojų irakiečių suklastojo savo duomenis. Pateikdami prašymus prieglobsčiui šie tvirtino, kad jie yra Kiuveito mažuma, nors iš tiesų, visi jie buvo iš Irako.

Breitbart praneša, kad Danijos valdžia kelis mėnesius vykdo 700 irakiečių identifikavimą. Atvykę į Daniją jie tvirtino, kad yra Kiuveite persekiojama irakiečių mažumos atstovai ir tuo pagrindu prašė prieglobsčio. Valdžios duomenimis, dauguma iš jų buvo visai iš kitų šalių. Jiems buvo atsisakyta suteikti prieglobstį ir jie yra deportuojami.

Migracijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Anders Dorph pažymėjo, kad šis tyrimas yra labai svarbus. Jis pasakė: „Mes jau ne kartą pastebėdavome sukčiavimo atvejus, kada jie bando meluoti apie kitą tautybę, kad užsitikrinti pranašumą, bet ne tokiu laipsniu“.

Tyrėjų duomenimis, beveik pusė imigrantų, apie 300 žmonių, buvo iš tos pačios irakiečių šeimos. Tyrėjai sako, kad įrodymus jie rado per socialines media ir per tarptautinius ryšius. Jie net tvirtino, kad surado išsamią instrukciją, kaip migrantai turi apgaudinėti migracijos tarnybą ir pateikti save, kaip žmones be pilietybės.

Švedijos Karališkojo Raoul Wallenbergo Instituto profesorius Thomas Gammeltoft-Hansen, pabėgėlių problemos tyrinėtojas pasakė, kad instrukcijos parodo sukčiavimo lygis yra žymiai didesnis, negu dauguma gali įsivaizduoti. Jo žodžiais, yra didelė problema su pabėgėlių identifikavimu ir prieglobsčio suteikimu, nes tai gali būti patrauklus būdas meluoti apie savo tautybę, jei, kaip parodė irakiečių pavyzdys, tai padidina šansus 80-90 procentų.

Daugumas imigrantų į Europą atvyksta be jokių dokumentų, juos išmeta, todėl nustatyti, kas jie yra tokie, praktiškai neįmanoma. Vokietijoje imta net tirti jų mobiliųjų telefonų turinį.

Imigrantai, siekdami gauti kuo daugiau lengvatų, apsimeta „nepilnamečiais", kuriems vėliau leidžiama atsivežti tėvus, brolius ir seseris, kuriems didesnės išmokos, ir geresnė medicinos priežiūra. Švedijos teismo medicinos nacionalinės tarybos duomenimis, 86 procentai „nepilnamečių“ buvo pilnamečiais.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą