2017-10-28

Vokietijoje kalėti nuteista 83 metų pensininkė, kuri badavo ir pavogė maisto!


Viktoro Hugo romano „Vargdieniai“ herojaus Žano Valžano istorija pasikartojo šiandieninėje Vokietijoje: už maisto vagystę badaujanti senutė pasodinta į kalėjimą!

Vokietijos Memmingeno rajono teismas nuteisė 84 metų amžiaus pensininkę tris mėnesius kalėti už vagystę. Ingrid M. pavogė maisto ir vaistų, kurių vertė siekė 70 (!) eurų. Senutė buvo pagauta jau penktą kartą. Prieš tai ji buvo nuteista lygtinai.



Miuncheno laikraščiui Tageszeitung (tz) ji sakė, kad vogė iš bado, nes keletą savaičių maitinosi vandeniu ir sudžiūvusia duona.

Užuot padėjus pagyvenusiai moteriai po pirmojo incidento, pavyzdžiui, įjungiant socialines tarnybas, valdžia ėmėsi skurstančią moterį bausti.

Pi-news atkreipia dėmesį, kad Vokietijoje baudžiami tik etniniai vokiečiai. Visai kitos sąlygos ir teisė galioja Merkel į Vokietija pakviestiems „pabėgėliams“ iš Azijos ir Afrikos. Jų daromų nusikaltimų Vokietijos teisingumas nemato.



Pi-news aprašė incidentą Landshut regione, kur „pabėgėliai“ per tris metus taip suniokojo naują gyvenamą namą, kad jis tapo nebetinkamu gyventi. Buvo sunaikinta ten buvusi įrangą ir baldai. Padaryti dešimtis tūkstančių eurų siekiantys nuostoliai, tačiau vandalai „pabėgėliai“ nenubausti. Jie perkelti į kitą pastatą ir toliau Vokietijos valstybės veltui maitinami ir išlaikomi. Tuo tarpu vokietė močiutė sodinama į kalėjimą, nes badauja ir priversta vogti iš parduotuvės.

Lietuvoje badauja 64 procentai pensininkų, o jų pensijos yra kelis kartus mažesnės už „pabėgėliams“ mokamas pašalpas, kurios Lietuvoje yra 518 eurų per mėnesį, jų mokyklinio amžiaus vaikams – 635,8 eurų. Ar tokios išmokos lietuviams nepaskatintų sugrįžti iš emigracijos, nesulaikytų likti namuose?

Mano video skundas dėl lietuvių diskriminacijos buvo išgirstas Lietuvos Respublikos Seimo kontrolieriaus ir jo spalio 26 dieną persiųstas į Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją.

Sąrašas publikacijų dėl lietuvių diskriminacijos:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą