2017-10-24

"Sorošo planas": Vengrija kritikuoja ES dėl masinės migracijos institucionalizacijos dėl naujų prieglobsčio taisyklių


Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas sukritikavo Europos parlamentą dėl siekio pakeisti prieglobsčio suteikimo taisykles. Jis tai sieja su Sorošo planu užtvindyti kontinentą neribotu skaičiumi migrantų iš trečiojo pasaulio šalių.



Praėjusį penktadienį Europos parlamento žmogaus teisių, teisingumo ir vidaus reikalų komitetas (Civil Liberties, Justice, and Home Affairs, LIBE) patvirtino ataskaitą dėl Dublino sutarties pakeitimo. Ši sutartis reguliuos bendrą sistemą prieglobsčio suteikimo, kurios privalės laikytis visos valstybės-narės ir privalės priimti prieglobsčio prašančius asmenis, prieš savo tautų valią ir iš lėšų, kurios bus išskaičiuotos iš valstybių, kurios atsisakys paklusti Briuselio diktatui ir priimti migrantus.

„Šautuvas ne tik paruoštas, bet ir užtaisytas: ateityje Europoje bus sukurtas nuolatinis ir privalomas migrantų perkėlimo kvotų mechanizmas, be jokių viršutinių skaičių ribų: privaloma perkėlimo kvota", - pasakė Orbanas spaudai.

„Tiesa, kad mes aktyviai kovojame už šią dalį nacionalinio suvereniteto, tačiau iki šiol mums pavyko, nes iki šiol mes esame tie, kurie nusprendžia, kas gali gyventi Vengrijos teritorijoje", - pažymėjo Orbanas, „tačiau puolimas prieš mūsų suverenitetą, kurį dabar pradėjo Europos Parlamentas, yra griežtesnis negu bet kuris ankstesnis".

Pateikti pasiūlymai:
  • Panaikinti taisyklę, kad pirma saugi šalis atsako už prieglobsčio prašytoją perejusį jos sieną;
  • Turėtų būti atsižvelgta į prieglobsčio prašytojų pageidavimą, kad migrantai galėtų pasirinkti iš keturių šalių, kurios tuo metu gavo mažiausiai prieglobsčio prašytojų;
  • Greitesnis šeimos susijungimas;
  • Pareiškėjai turės galimybę užsiregistruoti kaip grupė iki 30 atvykus į Europą;
  • Visos valstybės narės privalo dalyvauti ir dalintis atsakomybe už prieglobsčio prašytojus; ir
  • Valstybės narės, atsisakiusios priimti pareiškėjų perkėlimą, ... susidurs su apribojimais galimybės naudotis ES lėšomis".
Europos Parlamento nariai iš centro dešinės EPP, socialistinės S & D, liberalios Alde, Žaliųjų frakcijos / EFA ir kairieji GUE / NGL balsavo už 43-16 balsų.

Europos Sąjungos Taryba dar turi patvirtinti pakeitimus, o plenariniame posėdyje bus paprašyta oficialiai patvirtinti LIBE sprendimą pradėti derybas lapkričio mėn. sesijoje Strasbūre.
Cecilia Wikström (ALDE, Švedija) sakė, kad naujoji prieglobsčio sistema "bus grindžiama solidarumu, aiškiomis taisyklėmis ir paskatomis jas sekti tiek prieglobsčio prašytojams, tiek visoms valstybėms narėms", - sakė Parlamento pirmininkas.

Vengrijos vyriausybės atstovas Zoltanas Kovács sakė "Kossuth Radio", kad Vengrijos vyriausybė ketina priešintis reformų projektui, sakydama, kad tai reiškia "migracijos institucionalizavimą ir Europos Sąjungos išorės sienų atvėrimą".

"LIBE ketvirtadienio sprendimas yra ne kas kita, kaip tai, ką mes vadiname Soroso planu", - sakė Kovácsas, kalbėdamas apie JAV atvirą sienų gynėją ir finansininką Georgeą Sorosą. Jis taip pat teigė, kad "Soroso žmonės" yra LIBE.

Orbanas, griežtai ginantis šalį, pareiškė: "Kol šita vyriausybė yra valdžioje ir aš esu jos vadovas, nebus jokio perkėlimo ar kvotų Vengrijai“.

Lenkų dienraštyje Wpolytice apie batalijas Briuselyje rašoma: „Orbanas sako, kaip yra. Prieš jį Briuselio veikėjai, tai trečiarūšių bukapročių lyga, kurie tik laikinai yra prie pinigų kasos“.

O kelintos lygos bukapročiai sėdi mūsų seime, ministrų postuose, kad nemato, kokius mirtinus žaidimus Lietuvai jie žaidžia? Tie jų iš Afrikos ir Azijos vežami neraštingi dykaduoniai – Lietuvos pražūtis, bet šitie idiotai niekaip nesugeba to suprasti.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą