2017-10-14

Pajamų nelygybė


„Pajamų nelygybė“ - spalio 16 dienos Rūtos Janutienės laidos „Nuoga tiesa“ (20:30 val.), rodomos per „Lietuvos ryto“ TV, tema. Į šią laidą esu pakviestas. Žemiau - kai kas iš to, ką aš ten norėčiau pasakyti.

Į laidą aš buvau pakviestas po video siužeto „Už lygias teises su pabėgėliais“ (Kazimiero Juraičio YouTube) pasirodymo spalio 12 dieną, kuris įrašėme po to, kai paskelbiau straipsnį (spalio 11 dieną) „Skvernelis pabėgėlius padarė išrinktųjų kasta, pažeidė Konstituciją ir įteisino lietuvių diskriminaciją“

Šiame straipsnyje aš konstatavau, kad savo tėvų ir protėvių žemėje tapome antrarūšiais žmonėmis, kuriems nebegalioja šalies Pagrindinis įstatymas. Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 straipsnis sako: Įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs. Žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl jo lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.



Spalio 11 dieną BNS pranešė, kad vyriausybė nutarė „pabėgėliams“ mokėti tokias išmokas: Suaugusiam ir vaikui per mėnesį = 518 eurų, o mokyklinio amžiaus vaikui = 635,8 eurų. Vienkartinė įsikūrimo pašalpa - 204 eurai, vienkartinė įsikūrimo pašalpa vaikui -102 eurai, nelydimam nepilnamečiui, sulaukus pilnametystės -1122 eurai.

Kiek Lietuvos vaikų, suaugusių ir senelių gauna tokias pajamas? 62 procentai Lietuvos pensininkų badauja. Oraus gyvenimo palaikymas valstybėje turi būti garantuotas visiems, nesvarbu ar tai siras, nigerietis ar lietuvis. Lietuvių valstybės garantuotos minimalios pajamos negali būti mažesnės, negu pabėgėlių pajamos. Skvernelio vyriausybės nutarimas – yra grubus Lietuvos Konstitucijos pažeidimas.



Koks turėtų būti pensijos dydis. Mano (anti) moksliniai skaičiavimai

Zoo geografijos mokslas sako, kad jeigu žinduoliai dauginasi - gyvenimo sąlygos jiems yra tinkamos. Homo sapiens rūšies lietuviai dauginasi labai blogai, per 27 metus mūsų sumažėjo 40%. Vienintelė vieta, kur būdami lietuviai dar turi sąlygas daugintis yra LR Seimas. Čia net senyvi, kelis kartus vedę, kartais net sutriošę seneliai virsta jaunikiais, užsiaugina gigantiškas barzdas, dažo plaukus, plastiškai apdoroja savo fizionomijas, ima poruotis, vyksta jų reprodukcija.

Bazinė Seimo nario alga 2531,70 euro. Tai suma, reikalinga normaliai tautos reprodukcijai. Toks, mano manymu, turėtų būti vidutinis atlyginimas Lietuvoje. Pensininkai, nesantys Seime, nebūtinai turi turėti sąlygas daugintis. Manau, kad jiems turėtų pakakti ½ seimo nario algos – apie 1300 eurų. Iš kur pinigai? Iš kreditų. Italija vieno afrikiečio išlaikymui skiria po 2,4 tūkstančio eurų per mėnesį, irgi iš kreditų. Kuo blogesnis lietuvis?

Šiandieninė pajamų nelygybė

Spalio 5 dieną LB surengė konferenciją turto nelygybės klausimu. Banko pranešime buvo sakoma:
Pajamų nelygybė skaldo visuomenę, kelia įtampą tarp miestų ir regionų, grasindama tvariam ūkio augimui ir žmonių gerovei. Būdų, kaip ją sumažinti, pirmą kartą Lietuvos banko surengtoje Ekonomikos konferencijoje ieško šalies ir užsienio ekspertai.

„Ekonomika jau kurį laiką auga, tačiau nerimą kelia tai, kad to augimo naudą junta ne visi vienodai. Pajamų lygio skirtumai pastaruosius kelerius metus didėjo, o tai lemia neigiamas ekonomines bei socialines pasekmes. Neišspręstos pajamų nelygybės problemos gali skaudžiai atsiliepti valstybės ekonominei raidai“, - sako Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Eurostato duomenimis, pajamų nelygybė Lietuvoje yra viena didžiausių visoje ES. Mūsų šalyje 2012 m. 20-ies proc. daugiausia uždirbančių ir 20-ies proc. mažiausiai uždirbančių gyventojų pajamos skyrėsi 5 kartus. 2016 metais šis rodiklis jau viršijo 7 kartus. ES vidurkis – 5 kartai. Skurde vis dar gyvena kas penktas Lietuvos žmogus. Didelė dalis skurstančių – tvarkingi, dirbantys, už žemą (minimalų ar net mažesnį) atlygį šeimas išlaikyti mėginantys žmonės, taip pat bedarbiai ir pensininkai.

Pagal biudžeto ir BVP santykį Lietuva pernai buvo ES valstybių sąrašo pabaigoje: pagal surenkamas pajamas (34,5 % BVP) – trečia nuo galo, pagal išlaidas (34,2 % BVP) – priešpaskutinė. Viena iš priežasčių – veikimas šešėlyje.

Vasiliauskas pasiūlė pajamų nelygybę mažinti Šiaurės šalių pavyzdžiai – per sukurtos ekonominės gerovės perskirstymą. Visų pirma tai progresiniai mokesčiai. Švedijoje turtingieji sumoka 80 procentų mokesčių nuo pajamų. Lietuvoje – 0,6% (M.Marcinkevičius),1,6 (R.Karbauskis)! Stambiam kapitalui prigalvota daugybė pajamų slėpimo ir išvežimo būdų: ofšorai, labdaros fondai, trastai ir t.t.

Kaip „pavyko“ sukurti Lietuvoje valstybę-monstrą, kuris ryja savo vaikus?

Aš neturiu tokių iliuzijų, kad Lietuvą kūrėme mes. TSRS pralaimėjo šaltajame kare su JAV, buvo suskaldyta, o atskiri jos fragmentai buvo valdomi JAV ir jos vasalo ES, kurias savo ruožtu valdo tarptautinis finansinis kapitalas-bankai. Visų TSRS respublikų naikinimas vyko tuo pačiu principu. Kai kurios buvo naikinamos vėliau negu Lietuva, tokia yra Ukraina.

ECB valdytojas Mario Draghi – yra buvęs Rotšildų banko darbuotojas, kaip daugelis kitų pirmųjų buvusių ir esamų ES asmenų.

Šiandien Lietuvoje reziduojantys bankai jau perima valstybės valdymo funkcijas, ką parodė ir LB banko organizuota konferencija. Kiekvieną dieną per TV apie Lietuvos ekonomikos būklę mums aiškina ne universitetų profesoriai, o „skandinaviškų bankų analitikai“.

Savo tikslą Lietuvoje JAV ir ES bankai pasiekė: iš Lietuvos į Vakarus jau išvežtas jaunimas, jos ateitis, Lietuvos valstybei perlaužtas stuburas.

Suvereniteto mes neturime, kaip sakė buvusi JAV valstybės sekretorė Hilari Klinton, esame „pasienio zona,“ ruošiama karo konfliktui su Rusija, ir čia telkiamos ekspedicinės NATO karinės pajėgos žygiui „Drang nach Osten!“


Kokia ateitis numatyta Lietuvai

Lietuva numatyta tapti konflikto su Rusija zona į kurią bus suvežti pabėgėliai. Šį pabėgėlių vežimo planą Višegrado šalių grupės šalys vadina „Sorošo planu“:

Sorošo planas numato, kad ES priims kiekvienais metais po milijoną imigrantų ir juos privalomai paskirstys tarp šalių-narių, nenustatant aukštutinės priimamų asmenų skaičiaus ribos. Taip pat numatoma nugriauti tvorą prie pietinių Vengrijos sienų, saugančią ES nuo nelegalios migracijos į Šengeno zoną. Pagal ES įgyvendinamą „Sorošo planą“ numatoma kiekvieno migranto išlaikymui skirti po 29 tūkstančius eurų metams. Pabėgėlių išlaikymui ES turės imti 30 milijardų eurų kreditą migrantus priimančių šalių paramai.

Latvija jau gavo Sorošo plano pasiūlymą: priimti 50000 pabėgėlių už pusę milijardo eurų. Latviams pakako proto ir jie atsisakė.

Bankams naudingas pabėgėlių verslas

Bankams naudinga, kad valstybės prasiskolintų. Lietuva ims paskolas, kad išlaikyti pabėgėlius. Italija jau taip daro ir pabėgėliams skolinasi: Pensijoms 2017 metais Italija išleis 1,9 milijardus eurų, o migrantams – 4,2 milijardai eurų!

Kuo naudingas pabėgėlių verslas bažnyčios blakėms

Tai daugiamilijardinis verslas „pabėgėlių industrija“. Labai blogai, kad „pabėgėlių verslas“ perduotas į buvusio Carito  darbuotojo L.Kukuraičio rankas.

Udo Alfkotte rašė: „Vokietijos Raudonasis kryžius, Caritas, Diakonie ir kitos labdaringos organizacijos, dirbančios  su pabėgėliais, turėjo 140 milijardų eurų metinę apyvartą ir davė darbo 2,3 milijonams žmonių. Palyginimui, Vokietijos automobilių pramonėje dirba iš viso 738 000 žmonių. Ir netgi didelis koncernas „Siemens“, su filialais 167 valstybėse ir 343.000 darbuotojų skaičiumi, pasiekia vos 70 milijardų eurų metinę apyvartą.“

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, prieš ateinant į šį postą išėjo globalistinio „Caritas“ studijas, valdiškų ir kitokių pinigų įsisavinimo (švelniai kalbant) mokyklą. Prieš įsodinamas į ministro postą, Kukuraitis vadovavo šiai per „pabėgėlių krizę“ pagarsėjusiai organizacijai.

JAV gyvenantis disidentas Valdas Anelauskas sako: „Pavyzdžiui, naujasis socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pradeda darbą nuo ko? O gi nuo strategijų kūrimo, kad atgabenti „pabėgėliai“ pasiliktų gyventi Lietuvoje!.. Pirmas rūpestis ir didžiausias prioritetas jam – „pabėgėliai“, kaip juos išlaikyt Lietuvoje, kad vėl nepabėgtų!.. Daugiau nei keista, švelniai pasakius. Toks ministeris – tikrų tikriausias Merkel pasekėjas!.. Dėl tokių politikierių Lietuvą gali ištikti nepataisoma katastrofa!..

Štai iškalbinga statistika: 1960 metais Sirijoje gyveno 4,5 milijono gyventojų, o 2010-tais, prieš pat prasidedant ten karui, beveik 21 milijonas, taigi penkis kartus daugiau!.. Priėmus dabar Lietuvai gyventi sirus, nesunku paskaičiuoti, po kiek laiko sirų skaičius Lietuvoje viršys lietuvių skaičių...“


Šveiko pamoka


Kad žmonės nesipriešintų jų valstybių islamizacijai, teroro perkėlimui, jiems nuolatos kalbama, kad reikia būti gailestingiems „pabėgėliams“.

Gailestingumas – kilnus charakterio bruožas. Apie vieną gailestingą čeką yra pasakojęs Narsusis kareivis Šveikas. Šis rado ant kelio sušalusį šunį, atsinešė namo, o kad jį sušildyti, pakišo žmonai po antklode. Paaiškėjo, kad tas šuo buvo pasiutęs, nes atšilęs jis apriejo visą gailestingojo čeko šeimą, o naujagimį suėdė.

Taip ir su tuo „gailestingumu pabėgėliams“, kurie mus kapoja kirviais, sprogdina ir traiško sunkvežimiais. Nereikia „pasiutusių šunų“ kišti sau po kaldra, nes tai pavojinga mūsų gyvybei. Nuorodoje pateikiami tokio šveikiško gailestingumo pavyzdžiai.


O kodėl dvigubi standartai taikomi ukrainiečiams ir sirams? Abiejose valstybėse vyksta karas, abiem atvejais tik nedidelėje dalyje teritorijos. 



Geriausias kreditų anuliavimo būdas – Jubiliejus - Pūtimas į ožio ragą

Apie skolų panaikinima pasakoja Tora. Jubiliejus-avino ragas kurį pūtė levitai, kas 49 metus, per jubiliejus, kada buvo nurašomos visos skolos, grąžinama įkeista žemė. Jie pūsdavo ir kas 7 metus, kada buvo nurašomo menkesnės finansinės skolos, o skolininkai paleidžiami iš vergijos.

Tęsinys: 
http://lebionka.blogspot.lt/2017/10/turtine-nelygybe-tesinys.html





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą