2017-10-17

Europa bėga nuo liberazmo ir susinaikinimo


Spalio 15 dieną įvyko dveji neplaniniai rinkimai: Austrijos parlamento ir Žemutinės Saksonijos Lantago. Austrijoje gyvena 8,7 milijonai gyventojų, o Žemutinėje Saksonijoje – 7,9.



Abiem atvejais pralaimėjo Angelos Merkel Europos naikinimo politika. Austrijoje kancleriu tapo 31 metų amžiaus Sbastiabas Kurcas (Kurz). Saksonijoe į Lantagą pateko AfD, o Merkel partija KDS prarado pozicijas.

Jeigu rinkimai Žemutinėje Saksonijoje svarbūs Berlynui, taktiniais sumetimais, tai Sebastiano Kurzo laimėjimas – yra strateginis Merkel politikos pralaimėjimas.

Sebastianas Kurz pasiekė triumfą ėmęs ginti konservatyvias vertybes, ėmė realiai ginti Europą nuo migranatų antplūdžio. Jis inicijavo Libijos maršruto uždarymą, pasiūlė prie ES sienų sukurti pabėgėlių priėmimo stovyklas ir ten išsiaiškinti, kas iš migrantų atitinka pabėgėlių statusą, o kurie yra ekonominiai migrantai. Jis pasiūlė minimalizuoti išmokas pabėgėliams ir nežlugdyti priimančių šalių socialinės sistemos.

Kas liečia santykinai menkus „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) gautus 6,2 % rinkėjų balsų Žemutinėje Saksonijoje? Tai šioje federalinėje žemėje santykinai didelis imigrantų procentas, kurie remia promigracines partijas. Apklausos rodo, kad AfD palaiko 12% VFR gyventojų. AfD jau pateko į Lantagus 14-os iš 16 žemių, nepaisant galingiausiai propagandai, o dažnai ir valdžios finansuojamų neofašistų - „Antifa“ banditiškų išpuolių prieš AfD politikus ir kitokių represijų.

Kurz atsisakė Austrijos išėjimo iš ES planų, o Austrijos laisvės partija atsisakė euroskepticizmo. Žalieji, kurie pasisako už pabėgėlių priėmimą nesugebėjo patekti į Austrijos parlamentą, jie surinko mažiau nei 4% rinkėjų balsų. Lieka neaišku, kaip žaliųjų atstovui, ne austrui, Aleksandrui Van der Balenui pasisekė tapti Austrijos prezidentu daugeliui lieka mįsle. Mano giliu įsitikinimu – sufalsifikavus rinkimus. Apie rinkimų Austrijoje falsifikavimą čia.

Šie parlamento rinkimai irgi pasižymėjo keistais balsavimo paštu rezultatais, kurie labai jau skyrėsi nuo normalaus balsavimo.

Europos parlamento nario Prof. Krasnodębski komentaras dienraščiui wPolytice dėl Austrijos rinkimų: „Austrijoje bus dešiniųjų vyriasybė, užimanti griežtą poziciją migracijos ir pabėgėlių klausimu“

Profesoriaus nuomone, Sebastiano Kurz pergalė reiškia stiprų poslinkį į dešinę ir sustiprinimą tų šalių, kurios turi problemų su Europos Sąjunga. Dešiniųjų pergalė reiškia Lenkijos pozicijos sustiprėjimą. Lenkija, profesoriaus nuomone, turi stengtis užmegzti glaudesnius santykius su Austrija. Austrija 80-aisiais praėjusio šimtmečio metais buvo regioniniu lyderiu. Po to jos įtaka ėmė silpnėti. Profesoriaus nuomone, Lenkija turi stengtis suartėti su austrija, mano ES parlamentaras.


Viktoras Orbanas pasveikino Sebastianą Kurzą: „Aš tikiuosi į bendradarbiavimą, pagrįstą konservatyviomis-krikščioniškomis vertybėmis.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pareiškė pirmadienį bendradarbiavimo su Austrija viltį, po to kai Austrijos Liaudies partijos pergalės parlamento rinkimuose. Laiške Sebastianui Kurzui jis parašė: „Aš tikiuosi, kad pa sėkmingo vyriausybės sudarymo, mes kaip artimi sąjungininkai sustiprinsime bendradarbiavimą tarp mūsų valstybių pasiremdami krikščioniškomis-konservatyviomis vertybėmis, kurioms Jūs irgi atstovaujate.“

Jo žodžiais, rinkimai Austrijoje „vienareikšmiškai parodė, kad dauguma Austrijos rinkėjų balsuoja už garantuotą saugumą ir stabilumą, vertybėmis paremtą politiką“.


Šiandien niekieno nerinktas Europos komisijos pirmininkas (chroniškas alkoholikas) Žanas Klodas Junkeris pareikalavo demokratiškai parlameto rinkimus laimėjusio Sebastiano Kurzo suformuoti „proeuropinę vyriausybę“, rašo Breitbart.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą