2017-10-06

Konferencija Seime: Lietuva mokysis iš Švedijos, kaip kurti No-Go zonas?



Spalio 9 d., pirmadienį, 9 val. Konstitucijos salėje (Seimo I r.) vyks Žmogaus teisių komiteto organizuojama konferencija „Pabėgėliai Šiaurės Europos ir Baltijos šalyse: pabėgėlių integracija savivaldybėse“, kurioje bus aptarta pabėgėlių integracijos savivaldybėse geroji patirtis ir pristatyti naujausi prieglobsčio ir pabėgėlių integracijos politikos srities pakeitimai Šiaurės ir Baltijos šalyse.



Pranešimus apie viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimą užtikrinant prieglobsčio prašytojų priėmimo sąlygas, apie pabėgėlių integracijos politiką nacionaliniu ir vietos lygmeniu skaitys Lietuvos ir užsienio šalių kviestiniai svečiai iš Norvegijos, Švedijos ir Latvijos. Pranešėjai dalysis šalių patirtimi ir pristatys perspektyvas.

Įdomiausia tai, kad Ženevos konvencija nenumato pabėgėlių “integracijos”. Pasibaigus konfliktui jie turi grįžti į kilmės šalį. Vyksta visuomenės mulkinimas.

Nėra abejonių, kad „didžiausią patirtį“ ir pasiekimus „pabėgėlių integracijos srityje“ yra sukaupusi Švedija. Šiais pasiekimais ir patirtimi, matomai, Švedija ir nori pasidalinti.

Trys didžiausi Švedijos pasiekimai „pabėgėlių integracijos srityje“:

No-Go zonų kūrimas

Švedijos karalystės policijos viršininkas Dan Eliasson savo pranešime apie „No-Go“ zonas Švedijoje nurodė, kad jų skaičius padidėjo iki 61. Tai jau ne Švedija. Čia veikia nusikaltėlių paralelinė visuomenė su savo įstatymais, nuosava bankų sistema ir savo jurisdikcija. Šiandien 20% Švedijos gyventojų yra imigrantai, kurių dauguma yra švedų išlaikytiniai.

Nusikalstamumas

Švedijos policijai 2015 metais buvo uždrausta kaupti informaciją apie nusikaltimus ir kriminalines bylas, kuriose dalyvavo „pabėgėliai“. Šioms byloms buvo suteiktas kodas 291– „niekas negali patekti į viešumą“ - skelbė vidinė policijos instrukcija. Ši instrukcija nėra anuliuota lyg šiol.

Švedija, kaip žinoma, yra antroje vietoje pasaulyje pagal išprievartavimus, Šias metais išprievartavimų padaugėjo 16 procentų, iki 2224 išprievartavimų. Tuo pačiu dar daugiau išprievartavimų neužfiksuojama. Per dieną 13 išprievartavimo atvejų yra nuslepiami arba netiriami ir tiktai 8 iš 100 užregistruotų išprievartavimų yra ištiriama.

Islamizacija

Ne islamas integruojasi Švedijoje, o Švedija integruojasi į islamą.

Švedijoje sudeginta „rasistinė“ Astridos Lindgren knyga „Pepė ilgakojinė“, o jos vietą pakeitė „tolerantiška“ knyga apie barzdotą islamistą ir keturias jo žmonas „Senelis turėjo keturias žmonas“.

Die Welt šių metų gegužę parašė apie viduramžių papročius, kurie įsigali Švedijoje, sparčiai vykstant šios valstybės islamizacijai. Pasirodo, kad Stokholmo privačioje islamo mokykloje besimokančios mergaitės į mokyklos autobusą turi lipti pro užpakalines duris, o berniukai lipa pro priekines.

Gerdas Vildersas po teroro Mančesteryje pasakė: „Neįmanoma integruoti Islamą laisvoje visuomenėje. Žmogus gali integruotis; ideologija negali. Mes negalime jų daugiau importuoti į mūsų visuomenę. Ne todėl, kad mes neapkenčiame žmonių, bet todėl, kad mes turime problemų su ideologija, kuri visiškai nesuderinama su laisve.“

Nuorodos:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą