2017-10-06

Vengrija prieš Sorošą! Orbanas: „Mes ne idiotų valstybė. Niekas nevyksta atsitiktinai“


Vengrijos valdžia pradėjo nacionalines konsultacijas tema „Sorošo planas“, kuris, kaip tikina vyriausybės atstovai, yra realizuojamas Briuselio ir numato į Europą įvežti po milijoną migrantų kiekvienais metais.



Budapešto gatvėse pasirodė plakatai, skirti atskiriems plano punktams, anketas su jais imta siųsti gyventojams – apie ką pranešė premjero kanceliarijos vadovas Jaroš Lazar. Šias anketas gyventojai turi užpildyti ir išsiųsti kanceliarijai.

Vyriausybės spaudos sekretorius Zoltan Kovač pareiškė penktadienį, kad iki mėnesio pabaigos anketos bus išsiuntinėtos visiems gyventojams.

Orbanas pabrėžė penktadienį radijui Kossuth, kad šios konsultacijos padės Vengrijai pranešti Briuseliui, kad pasisako už nacionalinių interesų gynimą. Jo žodžiais, Briuselis veikia taip, kaip nori Sorošas. „Tai suplanuota“, - pasakė jis. „Vengrija ne idiotų šalis“, ir jūs negalite apsimesti, kad „viskas vyksta atsitiktinai“. „Mes aptikome, kad egzistuoja Sorošo planas, apie kurį jis pats prisipažino“, - pasakė Vengrijos premjeras Orbanas.

Klausimyne yra septyni punktai, kuriais – Vengrijos valdžios nuomone – remiasi „Sorošo planas“. Finansistą apkaltino, kad jis nori įtikinti Briuselį įvežti į ES kiekvienais metais iš Afrikos ir artimųjų Rytų, mažiausiai, milijoną imigrantų, o taip pat panaikinti visas tvoras ir atidaryti sienas migrantams.

Sorošo planas numato Briuselio įpareigojimus perkelti imigrantus iš Vakarų Europos į Rytų Europą – skelbia vienas iš anketos punktų.
Pagal „Sorošo planą“ Briuselis nori įpareigoti valstybes-nares išmokėti kiekvienam imigrantui 9 milijonų dydžio paramą (29 tūkstančius eurų).

Sorošas nori – Vengrijos valdžios duomenimis – padaryti taip, kad migrantai būtų švelniau baudžiami už įvykdytus nusikaltimus. Anketoje parašyta, kad Sorošas palaiko organizacijas, kurios padeda imigrantams, tokias kaip Amnesty International, kuri reikalauja išlaisvinti Achmedą Ch., suimtą dėl akmenų mėtymo į policininkus, ginusius Vengrijos sieną ir buvo Vengrijos teismo nuteistas 10 metų kalėjimo už terorizmą.

Sorošo plano tikslas, kad Europos tautų kalbos ir kultūros pasitrauktų į antrą planą, vardan greitesnės nelegalių migrantų integracijos – kalbame šeštame punkte. Paskutiniame „Sorošo plano“ punkte sakoma, kad tai ataka prieš imigracijai besipriešinančias šalis ir joms numatoma skirti atitinkamas griežtas bausmes.

Ties kiekvienu plano punktu yra keliamas klausimas, ar anketos gavėjas tai palaiko.

Sorošas daugelį mėnesių aštriai kritikavo Vengrijos valdžią, kuri kaltino jį skatinant nelegalią imigraciją į Europą ir per jo finansuojamas NVO siekė priversti priimti imigrantus.

Šią vasarą Vengrijos vyriausybė vykdė plakatų kompaniją prieš Sorošą, kuris yra žydų kilmės JAV pilietis; gimė Budapešte 1930 metais. Plakatai vaizdavo besišypsantį Sorošą ir turėjo užrašą: Neleiskite, kad Sorošas juoktųsi paskutinis.

Šaltinis: 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą