2017-10-21

Turkijoje prasidėjo plataus masto operacija prieš visas Sorošo struktūras


Portalo Geopolitika šaltiniai informuoja, kad Turkijoje prasidėjo stambaus masto operacija prieš Sorošo institutus, o taip pat prieš taip vadinamus strateginio planavimo centrus. Suimtas Sorošo fondo vadovas Turkijoje.

Spėjama, kad tai organizacijos Open Society Foundation vadovas Stambule. Ši organizacija veikia Turkijoje nuo 2008 metų ir, remiantis oficialaus puslapio informacija, buvo sukurta žmogaus teisių, demokratijos ir universalių vertybių gynimui. „Mes pirmiausiai finansiškai remiame projektus, užtikrinančius atviros visuomenės idealus, o taip pat skelbiame publikacijas mūsų veiklos rėmuose“.

„Mes tikime, kad Turkija taps labiau atvira visuomene ir bus artimesnė Europos Sąjungai, nes mes labai suinteresuoti suartėjimu su ES“, - pažymima prezentacijoje.

Tarp projektų - „Nepriklausoma Turkijos komisija“ (supaprastinimas Turkijos stojimo į ES), pagalba KAMER Foundation (feminisčių palaikymas), TESEV (Turkish economic and social studies foundation) ir daugelis kitų.

Žinoma, kad Turkijos atviros visuomenės instituto konsultacinės tarybos narys, taip pat Ekonominių ir socialinių tyrimų fondo vadovas Can Paker, yra baigęs Kolumbijos universitetą ir aktyviai diegia atviros visuomenės idėjas Turkijoje.

Tarp kitų žmonių, surištų su organizacija – gana žinoma publicistė, Ankaros Bilkent universiteto dėstytoja - Elisabeth Ozdalga, leidusi, pavyzdžiui, knygas apie sekuliariškumą ir populiarų islamą šiuolaikinėje Turkijoje, žurnalistas ultraliberalaus laikraščio Radical - Eyup Can ir daugelis kitų.


Primenama, kad 2016 metų liepos mėnesį buvo bandoma nuversti Turkijos prezidentą Redžepą Tajipą Erdoganą, po ko įvyko rimti valstybės struktūrų valymai nuo pamokslininko Fetula Giuleno šalininkų ir provakarietiškų elementų. Išvakarėse buvo suimti Amnesty international atstovai, tarp jų organizacijos vadovas Idilia Eseras. Jie kaltinami perversmo rengimu ir jiems gresia iki 15 metų 
įkalinimo bausmės.

Šaltinis:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą