2017-10-05

Vietoj Vyties – geležinis penis Lukiškių aikštėje


Aš štai taip siūlau „vizualizuoti Lukiškių aikštę“. Geležinis nulinkęs penis geriausiai simbolizuotų mūsų valstybės būklę, tai ką su ja per ketvirtį amžiaus padarė Landsbergis, Brazauskas, Adamkus ir Grybauskaitė. O padarė daug: išnaikino 40 procentų valstybės gyventojų populiacijos, sugriovė ūkį ir panardino į skolas ir skurdą. Kad dar labiau pasityčioti iš lietuvių ir sugriautos valstybės, iš dar grupelės išlikusių patriotų, kurie už savo lėšas sumanė Lukiškių aikštėje pastatyti paminklą Vyčiui, valdžia pavedė visą šį, jau prieš metus nuspręstą klausimą, dar kartą spręsti surūdijusių kanalizacijos vamzdžių „meno specialistams“, kažkokių protinių imbicilų, šiukšlių gamintojų ir erdvės teršėjų - „šiuolaikino meno centrui“.

Kaip taikliai pastebi Vidmantas Valiušaitis, pasiūlyta Lukiškių aikštę užgriozdinti „autobusų stotelėmis, išlieti gabaliuką sovietinių laikų gamyklinio vestibiulio grindų arba tiesiog pakrėsti aikštės viduryje betono“.

O ko iš šitų degradantų daugiau tikėtis? Jie gi šventai tiki, yra įtikinti, kad šiukšlės – yra menas, už kurį donskiai dalino Nacionalines premijas. Negi mažai visokiomis šiukšlėmis užterštas Vilnius?

Aš siūlau Lukiškių aikštėje pastatyti geležinį nulinkusį penį – šitos bankrutavusios valdžios simbolį.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą