2016-12-24

Marin Le Pen pasisakė už Prancūzijos išėjimą iš NATO ir ES


Pretendentė į Prancūzijos prezidento postą, partijos „Nacionalinis frontas“ lyderė Marin Le Pen, interviu Graikijos laikraščiui „Kirjakatiki Dimokratija“pasakė, kad „Frexit bus dalis mano politikos“.

Jos žodžiais, kada Prancūzija išeis iš ES ir euro zonos, tą patį turi padaryti Portugalija, Italija Ispanija, Airija, Graikija ir Kipras. „Būtų idealu visoms šioms šalims išeiti vieną dieną su Prancūzija, ir aš pasistengsiu jas įtikinti“, — pasakė ji.

„Žmonės turi turėti galimybę balsuoti už išlaisvinimą iš Briuselio technokratų vergijos ir šantažo ir sugrąžinti šalies suverenitetą. Anglai suprato tai ir balsavo už išėjimą iš Europos Sąjungos, nors, žinoma gi, niekada nekeitė funtą į eurą“, — pasakė Marin Le Pen.

Politikė pažymėjo, kad euras ne tik valiuta, o šantažo instrumentas. „Kur euras, ten išaugo kainos, mokesčiai ir bedarbystė, sumažėjo darbo užmokesčiai ir pensijos, ir žmonės tapo vargingesniais. Britanijoje, kada buvo sukurta finansų krizė, ėmė devalvuoti funtą sterligų ir greitai vėl prasidėjo ekonomikos augimas",— pažymėjo Prancūzijos politikė.

Jos nuomone, Europos Sąjunga turi tapti laisvų valstybių konfederacija, gerbiančia valstybių suverenitetą, o Tarptautinis Valiutų Fondas turi būti likviduotas.

Le Pen pareiškė, kad jei ji taps Prancūzijos prezidente, tai Prancūzija išstos iš NATO, nes ši organizacija nebereikalinga. „Ji buvo sukurta, kada buvo Varšuvos sutarties ir TSRS grėsmė. TSRS nebėra, nebėra Varšuvos sutarties. Vašingtonas palaiko NATO kuri aptarnauja jos interesus Europoje“. Ji pasakė, kad gerbia Rusijos Prezidentą Vladimirą Putiną ir išrinktą JAV prezidentą Donaldą Trampą.

Kalbėdama apie Graikiją, Le Pen pareiškė, kad šiai valstybei išduodami kreditai eina ne visuomenei, o prancūziškiems ir vokiškiems bankams. Ji apkaltino valdančią partiją SIRIZĄ Graikijos išdavyste.

„Demokratija gimė Graikijoje ir neturi numirti Graikijoje. Siriza išdavė savo šalį. Tuo metu kai žmonės pasakė referendume „Ne“, ji pasidavė šantažui ir pasirašė Europos Sąjungos sąlygas“, — pasakė Le Pen.

Politikė vėl pareiškė ketinimą sustabdyti nekontroliuojamą migraciją. Ji pasakė: „Aš kartoju savo pažadą suteikti Prancūzijai pilną nacionalinių sienų kontrolę ir nutraukti Šengeno zonos sutartį. Mitas apie bendrą laisvą judėjimą Europoje turi būti palaidotas“.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą