2016-12-03

Rusai - Londonui: Jei patys nepadedate sirams, tai netrukdykite kitiems tiekti pagalbą



Rusijos kariuomenės atstovas generolas I.Konašenkovas pasakė, kad Didžioji Britanija sirams netiekia jokios humanitarinės pagalbos, nei vieno gramo miltų, nei vienos tabletės, o rusams trukdo tiekti humanitarinę pagalbą nuo tarptautinio terorizmo nukentėjusiems taikiems Sirijos gyventojams.

Britų laikraštis "Daily Mail" paskelbė Britanijos premjerės Terezos Mei spaudos sekretoriaus pareiškimą dėl situacijos Sirijoje, kuriame kalbama, kad Rusija neva „trukdo tiekti humanitarinę pagalbą apsiausto Aleppo gyventojams, nesutikdama nutraukti ugnį.“

Į šį pareiškimą generolas Konašenkovas atsakė, kad nuo gruodžio 28 dienos Sirijos kariuomenė išlaisvino nuo teroristų beveik pusę jų kontroliuojamų miesto kvartalų. Išlaisvinta virš 90 tūkstančių taikių gyventojų. Dar apie 28 tūkstančiai taikių gyventojų, iš kurių 14 tūkstančiai vaikų, pabėgo iš teroristų kontroliuojamų teritorijų. Visi gyventojai gauna humanitarinę pagalbą iš Sirijos vyriausybės ir Rusijos.

„Didžioji Britanija per visus karo metus Sirijoje nepaskyrė nei gramo miltų, nei vienos tabletės, nei vieno užkloto taikiems gyventojams. Todėl jeigu Didžiosios Britanijos vyriausybėje tikrai nori nusiųsti rytinių rajonų gyventojams humanitarinę pagalbą – tam yra visos sąlygos, pasakykite kur ji dabar užstrigo. O jeigu jokios britų pagalbos Aleppo nėra, - tai netrukdykite kitiems tiekti pagalbą“, - pasakė Konašenkovas.

„Po tokių keistų pareiškimų kyla klausimas, kieno būtent nuomonę pareiškė Terezos Mei spaudos sekretorius: savo ar vadovo? Panašu, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė dėl rusofobijos prarado objektyvų suvokimą apie tai, kas vyksta Sirijoje ir Aleppo“, - pasakė Konašenkovas.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą