2016-12-08

Tatjana Montian Europos parlamente (2016.12.05) pasakoja apie padėtį Ukrainoje



Ukrainos advokatė Tatjana Montian Europos parlamente papasakojo apie padėtį Ukrainoje.

Ji pasakė:

Aš ne teisių gynėja – aš tiesiog advokatė. Bet, kažkaip išėjo, kad aš iš pat pradžią išsakiau savo nuomonę prie mūsų „nuostabų“ Maidaną: tai yra atviru tekstu pasakiau visiems, kas ten šokinėjo ir daužė į puodus, kad jūs malate mūsų valstybingumą, o pastatyti naują pas jus neužteks smegenų nes, jūs neturite kaip, iš viso, valstybingumas sukurtas. Kad jūs – bepročiai papuasai, kurie parsidavė už Nuland pyragaičius ir 5 milijardus arba už kažką dar, ir mėtote jūs grindinio akmenis ir molotovo kokteilius ne į „Berkutą“, ne į Vidaus dalinius, o į savo valstybingumą.

Mane apšaukė liaudies priešu, išdaviku, pasakė, kad aš noriu savo Tėvynei blogo, kad parsidaviau Putinui ir dar kažkam-tai – nežinau...

Išdavoje viskas išėjo būtent taip kaip sakiau: Ukraina dabar yra failed state – su tuo jau, niekas ypatingai ir nesiginčija, išskyrus ypač bukus, kurie tęsia išvogimą resurso likučių ir galvoja dabar pabėgti nepastebėti ir laiku išjungti Borispolyje šviesą.

Kas liečia tai, kad Rusija norėjo užgrobti Ukrainą. Dar neatmenamais laikais, dar prieš 10 metų, aš žinau net kelis Ukrainos politikus, kurie kėlė aliarmą, bandė susisiekti su Putino administracija. Ir sakė, žiūrėkite kas pas mus vyksta, Amerika šeimininkauja kaip nori, tuntais perka viešosios nuomonės lyderius, jie organizavo radijų kietesnį negu Ruandoje, plauna žmonėms protus, o jūs nieko nedarote, nieko prieš nepastatote. Sakė, kad jūs atiduodate Ukrainą Amerikai. Sakė jūs visą tai išgalvojate. Paaiškėjo, kad tai buvo teisybė. Reiškia, Rusija iš Ukrainos nieko nenorėjo, kaip tik pasiimti Krymą. Ir antra mūsų pavyzdžiu parodyti, prie ko priveda visokie šuoliai Maniežo ir Bolotnoje, o taip pat balsavimai už visokius Navalnus ir Parnasus. Aš Rusijos televizijoje pasakiau, kad jūs mūsiškiams iš Maidano skolingi kaip žemė kolchozui. Rusija turi dėkoti Maidanui, nes jis sustiprino Putino vertikalę ir žmonės pagalvojo, kad geriau šiokia tokia Putino vertikalė, negu bardakas ir visiškas valstybingumo sugriovimas, kaip Ukrainoje, todėl Rusijoje panaudojo Ukrainą, kaip auką ant kurios parodė, prie ko priveda šuoliai ant puodų Maniežo, Bolotnoje aikštėse, baltos juostelės ir visa kita. Mes tapome pavyzdžiu ko negalima daryti.

Man iš pradžiu atrodė visiškai laukinė situacija, kad atsirado žmonės, kurie skaitė, kad Valstybės departamentas, įžūlūs saksai ir Europa gali mums linkėti gero.

Kaip aš galvoju – tai toks iššaukiantis absurdas, kad aš net nežinau su kuo tai palyginti.

Žinomas, europiečiai būna įvairūs, amerikonai irgi. Bet tie, kurie įtaisė mums valstybės perversmą, vienareikšmiškai nėra Ukrainos draugai.

Ir štai dabar kyla klausimas, o ką dabar daryti su mūsų valstybe, kuri pamažu virsta į mišinį Haičio ir Somalio.

Nes tie, kurie Valstybės departamento ir Europos pagalba pripuolė prie valdžios, naujas institucijas pastatyti iš principo negali, nes visą ką jie moka daryti, tai griauti ir plėšti.

Kažkokios naujos jėgos ateiti į valdžią negali apriori, nes jei ką nors domina tikslūs skaičiavimai – tai pateikiu be problemų.

Net minimaliam patekimui į Ukrainos politiką kokiu nors didesniu lygiu, būtina įveikti rinkimų barjerą „nedidelės sumos“ 20-25 milijonų dolerių.

Tai taip – užmokėti rinkimų užstatus visoje šalyje, kad bolotiruotis visais lygiais. Kad užmokėti rinkimų komisijai, kad išlaikyti savo rezultatą, kad surengti nors kokią-nors piar-kompaniją – net ne televizijoje, o tiesiog išspausdinti agitacinius lapelius – t. y. 20-25 milijonų – tai būtinas minimumas be kurio galima nėra ko kištis.

Kad pretenduoti į kokį tai rezultatą – tai 30-35 milijonai dolerių.

Kad realiai kažką gauti – tai jau apie 100 milijonų dolerių.

Visiškai suprantama, kad pas nieką tokių pinigų nėra ir būti negali.

Ir niekas jų niekam duoti nesiruošė.

Natūralu, nei Amerika, nei Rusija nelikviduos dabar Maidano pasekmes – jos neturi tam nei jėgų, nei lėšų, nei noro.

Kas bus toliau su Ukraina – aš, asmeniškai, neįsivaizduoju.

Pasakomis ir stebuklais aš netikiu.

Aš manau, visi girdėjo, kad mūsų „naujai sukurta reformuota policija“ iššaudė vienas kitą gyvenvietėje Kniažiči prie Kijevo – penki lavonai lygioje vietoje.

Ir tai – nuosprendis visoms mūsų reformoms.

Tokia pati situacija prokuratūroje, kur pas mus Generalinis prokuroras be juridinio išsilavinimo teikia įtarimus tiesioginiame eteryje Skaipu Janukovičiui. T.y. alkoholikų alkoholikas bendrai nepakaltinamas mūsų Jurijus Lucenko.

Ir visas parlamentas – kaip pasakė mūsų bėglys deputatas Oniščenko – balsavo už pakeitimą įstatyme, kad žmogus be jurinio išsilavinimo galėjo tapti Generaliniu prokuroru, už TVF.

Štai ir viskas, kas pas mus vyksta. Pilnai sugriauta šalis.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą