2016-12-12

Peremišlyje lenkai šaukė „mirtis ukrainiečiams!"


Lenkijos mieste Peremišlyje, kuris yra už 7 kilometrų nuo Lenkijos-Ukrainos sienos, gruodžio 10 dieną įvyko Lenkų neonacistų „Peremišlio ir Lvovo Ereliukų“ eitynės su fakelais. Eisena žygiavo gatve pro Ukrainos liaudies centrą ir šaukė „Mirtis ukrainiečiams!"

Lenkijoje gajį šovinistinė idėja „Lenkija nuo jūros iki jūros“, čia sistemingai išsakomos teritorinės pretenzijos kaimynėms: Ukrainai, Lietuvai, Baltarusijai.

Ukrainos politikus neramina Lenkijos veikla Ukrainoje. Lenkija Ukrainoje etniniams lenkams dalina „Lenko kortas“ (taip pat nedraugiškai ši valstybė daro ir Lietuvoje, Baltarusijoje).

Ukrainos Aukščiausios Rados deputatės Irinos Podoliak žodžiais (kuriuos ji išsakė šių metų gruodžio 3 dieną Lvove, IX Lenkijos-Ukrainos parlamentinės asamblėjos posėdyje), dalindama „lenko kortą“ Lenkija nori kolonizuoti Vakarų Ukrainą – Rytinius Kresus. Podoliak pasakė, kad Ukrainoje negalima turėti dvigubos pilietybės, kad tai jautri tema Ukrainai, nes Rusija tą patį padarė su Krymu. Ji pasakė, kad Lenkija ketina dabar padaryti tą patį ir kolonizuoti Rytų Ukrainą, ją atplėšti.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą