2016-12-11

Pasaulinė afera: Afrikiečių nelegalų pervežimą iš Libijos į Europą organizuoja kontrabandistai, JAV, NVO, Malta, ES





Mūsų valstybė, kuri nesirūpina savo piliečiais ir todėl yra greičiausiai išbėgiojanti ir išmirštanti pasaulyje (greičiau už pilietinio karo alinamą Siriją), pasišovė po savo sparnu priglausti apie pusantro tūkstančio „pabėgėlių“ iš Italijos ir Graikijos: išnuomoti jiems sostinėje būtus, maitinti, teikti nemokamas juridines, medicinos, švietimo ir kitokias paslaugas (kas dažnai lietuviui yra neprieinama). Bet kas per „pabėgėliai“ toje Italijoje? Vis daugiau pasirodo duomenų, kad taip vadinami „pabėgėliai“ yra už didelius pinigus į Europą vežami nelegalai, sienos pažeidėjai, kuriuos reikia ne vežioti, integruoti, o bausti už nelegalų sienos perėjimą ir deportuoti, o nusikaltėlius visą tai organizuojančius - sodinti į kalėjimą.

Žemiau pateikiamas italų tyrimas atskleidžia visą melą apie kažkokius tai „nelaimingus pabėgėlius Italijoje“. Tiesiog šokiruoja pateikiami faktai, kad kontrabandininkams padeda ir šį juodaodžių vergų vežimą į Europą vykdo pati ES, su JAV vyriausybe susijusios NVO.

Via Gefira, Italija


Du mėnesius, naudodami marinetraffic.com, mes sekėme laivų, priklausančių NVO, judėjimą ir naudojomės data.unhcr.org. duomenimis. Mes sekėme kiekvieną dieną į Italiją atvykstančius imigrantus. Paaiškėjo, kad mes tapome stambios aferos ir nelegalių žmonių pervežimo operacijų liudininkais.

NVO, kontrabandistai ir mafija, esanti suokalbyje su Europos Sąjunga, gelbėjimo pretekstu perkėlinėjo laivais į Europą tūkstančius nelegalių migrantų, jiems padėjo Italijos pakrantės apsauga, su kuria jie koordinavo savo veiksmus.

Prekeiviai žmonėmis iš anksto susisiekdavo su Italijos pakrantės apsauga, kad tie suteiktų pagalbą ir perimtų įtartinus laivus. NVO laivai vykdavo į „gelbėjimo tašką“ net tada kada tie, ką reikėjo gelbėti, dar buvo Libijoje, krante. 15 laivų, kuriuos mes stebėjome, priklausė arba buvo paimti NVO į lizingą, reguliariai išvykdavo iš Italijos uostų, vyko į pietus, neilgam sustodavo Libijos pakrantėje, paimdavo žmones ir plaukdavo į Italiją, esančią už 260 mylių Italiją, nors Tuniso uostas Zarzis yra viso už 60 mylių nuo gelbėjimo taško.

Šios įtartinos organizacijos yra: MOAS, Jugend Rettet, Stichting Bootvluchting, Médecins Sans Frontières, Save the Children, Proactiva Open Arms, Sea-Watch.org, Sea-Eye ir Life Boat.

Realūs kėslai žmonių, stovinčių už šių NVO, neaiškūs. Jų motyvais gali būti pinigai, ir mes nenustebtume, jeigu tai būtų būtent taip. Jie gali būti taip pat nukreipiami politiniais sumetimais; veksmai įsikūrusios Maltoje organizacijos MOAS, vežančios kontrabanda žmones į Italiją — geriausia garantija to, kad migrantų nebus Maltos pakrantėje. MOAS vadovauja maltietis jūrų karininkas, gerai žinomas už blogą elgesį su pabėgėliais (The Americans from MOAS ferry migrants to Europe Source Gefira). Gali būti taip pat, kad šios organizacijos yra valdomos naivių „geranorių“, nesuprantančių, kad, siūlydami savo pagalbą, jie veikia kaip magnetas afrikiečiams, tokiu būdu, to nenorėdami didina aukų skaičių, nekalbant jau apie tai, kad jų veiksmai destabilizuoja Europą.

Kiek bebūtų aukštinami šių organizacijų ketinimai, jų veiksmai yra nusikalstami, nes didžioji dalis migrantų neturi politinio prieglobsčio teisės ir to pasekoje jie atsidurs Romos ir Paryžiaus gatvėse ir susprogdins Europos stabilumą, stiprindami rasiniu pagrindu motyvuotą įtampą.

Briuselis sukūrė ypatingus įstatymus, kad apsaugoti prekiautojus gyvomis prekėmis nuo bausmės. Tam skirtame ES rezoliucijos skyriuje, pavadintame „Paieška ir gelbėjimas“, pasakyta, kad „privačių laivų savininkai ir nevyriausybinės organizacijos, padedančios gelbėjimui Viduržemio jūroje neturi bijoti bausmės už tokios pagalbos teikimą“ (European Parliament votes to protect ship masters during Mediterranean rescues Source Fairplay).

Per du mėnesius stebėjimų mes susekėme minimum 39 000 afrikiečių nelegaliai kontrabanda perkeltų į Italiją, kas buvo padaryta su sutikimu Italijos ir Europos valdžių.

<...> (nelegalus vežančių laivų aprašymai ir nuotraukos)

Papildymas:

Spalį mes aptikome, kad laivai keturių NVO rinko žmones Libijos teritoriniuose vandenyse. Mes turime įrodymus, kad šie kontrabandininkai iš anksto derino savo veiksmus su Italijos valdžiomis. Dešimt valandų iki to, kaip migrantai paliko Libiją, Italijos pakrantės apsauga nukreipė NVO į „gelbėjimo“ tašką; pilna ataskaita „Pagautos nusikaltimo vietoje: NVO užsiima kontrabanda ir prekyba žmonėmis“.


Organizacija MOAS glaudžiai susieta su žinoma amerikiečių privačia karine kompanija Blackwater, amerikiečių armija ir Maltos laivynu.

Pilna ataskaita: „Amerikiečiai iš MOAS perveža migrantus į Europą“.


Yra pilna ataskaita apie naudojamus laivus: „Armada NVO laivų, veikianti prie Libijos krantų“ ir apie tai, kaip žmones skatina pervažiuoti į Europą: „Mirties kelia į Europą palaiko Internetas“.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą