2016-12-27

Šiek tiek apie žodžio „šūdas“ politinę etimologiją


Žodis „š..as“ turi daugiausiai sinonimų: tolerancija, demokratija, žmogaus teisės, Europos Sąjunga, masinės informavimo priemonės, partijos, parlamentas, euras, Europos komisija, "pabėgėliai" ir taip toliau, ir panašiai.

Nėra jokios abejonės, kad artėjančiais 2017 metais ES „elitas“ (irgi sinonimas) žodžiui š..das prigalvos, arba suteiks, naujų sinonimų. Kaip sakė Vokietijos kanclerė: „Mes tai galime“.

Realia pretendente į minėto žodžio sinonimus galėtų būti, visų pirma, ji pati, nes 2015-2016 metais ši ponia tapo visos Europos Antimidu.

Kaip iš Herodoto istorijos pamenate, tikrasis Midas, Lidijos karalius, prie ko tik prisiliesdavo – viskas virsdavo auksu, o šita ponia, prie ko tik prisiliečia – viskas virsta š..du. Prisilietė prie Artimųjų rytų - pavertė š., prisilietė prie migracijos klausimų – visą Vakarų Europą pavertė š.

Be reikalo Europos gyventojai sekančius 2017 metus bando vadinti „Gaidžio metais“. Tai pas kiniečius, pas kuriuos PVP augimas – 8-9 %, bus „Gaidžio metai“, o ES, kur valdo Vokietijos antimidė ir kiti, iš tokio paties daikto nulipdyti, bus kitokie metai. Spėkite iš trijų kartų kokie?

Europos Antimidai 2016 metais turėjo tik dvi rimtas problemas, vieną Rytuose, o kitą Rytuose: Donaldą Trampą ir Vladimirą Putiną. Kiek jie juos nečiupinėjo, kaip nesistengė paversti š..du – nieko jiems nepavyko: patys galutinai prasmirdo, o šie vaikinai – ne!

Čia, manau, štai kokia alchemija, kurią pastebėjo dar Septyni Graikų išminčiai: š..du daiktus paverčia š..das, todėl vienintelis būdas apsisaugoti - su š..du nesilieti, būti kuo toliau nuo jo.

Kai tik išgirstu, kad namiškiai, klausosi Siaurovizijos ir panašių MIP transliacijų, visada išeinu į gretimą kambarį, profilaktika – geriausia priemonė!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą