2016-12-13

Seimo nariai nevažiuos gelbėti kengūrų?


Pasirodo, kad noras ekskursuoti po pasaulį už mokesčių mokėtojų pinigus būdingas ne tik gausiam ir nuolatos dykinėjančiam Lietuvos Seimo narių pulkui (141 narių/ 2,5 milijono gyventojų), bet būdingas ir žymiai menkesniam Izraelio Kneseto išrintųjų pulkeliui (120 narių/8,5 milijono gyventojų), kuris atsižvelgiant į gyventojų skaičių šalyje ir Kneseto narių skaičių, turėtų būti 4 kartus labiau užsiėmęs, negu mūsiškis.

Izraelio Kneseto etikos komisija surengė posėdį, kuriame buvo išsakytas pasiūlymas apriboti Kneseto deputatų išvykas į užsienį. Juridinis vyriausybės patarėjas pažymėjo, kad per šio šaukimo Kneseto darbo laiką komisija leido 354 išvykas, neskaitant oficialių vizitų.

Posėdis buvo sušauktas po skandalingo tyrimo, kurį atliko Izraelio Antrasis kanalas. Žurnalistai sukūrė fiktyvų tinklapį neegzistuojančios Kengūrų apsaugos organizacijos ir atsiuntė visiems 120 Kneseto nariams kvietimus į konferenciją, skirtą kengūrų apsaugai. Fiktyvi konferencija turėjo įvykti ateinančių metų kovo mėnesį Sidnyje, Australijoje. Konferencijos laikas buvo pasirinktas ne atsitiktinai: būtent ši savaitė yra pati intensyviausia Kneseto darbotvarkėje.

Pranešama, kad į organizatorių pakvietimą atsiliepė daugiau negu dešimt deputatų arba jų padėjėjų, kurie aiškino apsimetėliams, kad yra labiausiai verti vykti į kengūrų gelbėjimo forumą.

Partijos „Likud“ deputatas Orenas Chazan aiškino, kad labai myli gyvūnus, o namuose turi šunį.

Kneseto aplinkos apsaugos komisijos pirmininkas David Amsalem paprašė būtinai įtraukti jį į forumo dalyvių sąrašą, bet tiktai į antrą renginio dalį, kur buvo numatomi kokteiliai, vakarienė ir supažindinimas su aborigenų kultūra.

Kneseto arabų frakcijos deputatai akcentavo organizatoriams, kad senai kovoja su izraeliečių abejingumu aplinkai ir todėl būtinai turi vykti į kengūrų apsaugos forumą.

Televizijos žurnalistai išsiaiškino, kad etikos komisija praktiškai automatiškai duoda leidimus privačioms deputatų kelionėms į užsienį, net netikrindami kur ir pas ką vyksta tautos išrinktieji.

Kaip visa tai mums žinoma ir artima, kaip tai būdinga Lietuvos Seimui, kur televizijos kameros nuolatos klaidžioja po tuščią Seimo posėdžių salę, o mokesčių mokėtojai apmoka seimo narių privačias ekskursijas pas kengūras, liūtus ir papuasus, į krepšinio rungtynes ir t. t. !


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą