2016-12-19

Aleppo mieste bunkeryje buvo pagauti NATO instruktoriai, kurie treniravo džichadistus


Prancūzų portalas Voltairenet pranešė, kad Sirijos armija suėmė didelę grupę NATO instruktorių Sirijos Aleppo mieste, kurie ten buvo pasislėpę bunkeryje. Sirijoje jie treniravo islamo teroristus. Tarp sugautų instruktorių buvo ir Saudo Arabijos, Izraelio, Jordanijos, Kataro, Maroko piliečių. Voltaire pažymima, kad NATO instruktorių veikla suverenios Sirijos teritorijoje prieštarauja Aljanso įstatų 9 punktui.

Izraelio portalas 9tv pranešė, kad Alepo mieste buvo suareštuoti 8 Izraelio instruktoriai, kurie buvo bunkeryje kartu su aukšto rango NATO kariniais instruktoriais. Sirijos MIP duomenimis buvo pagauti 22 amerikiečių instruktoriai, 16 – britų, 21 – prancūzų, 7 – izraeliečių, 62 – turkų.

Galima spėti, kad NATO ir jos šalių-satelitų instruktorių suėmimas Sirijos Aleppo mieste, šių instruktorių neteisėtos veiklos tyrimas ir vėlesnis paviešinimas ir sukėlė JAV, Anglijos ir Prancūzijos atstovų isterijos priepuolius SNO.

Gruodžio 19 dieną įvyks NATO-Rusijos atstovų susitikimas, o gruodžio 18 dieną SNO Saugumo Taryboje vyko Prancūzijos rezoliucijos svarstymas dėl SNO taikdarių Aleppo Mieste.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą