2016-12-11

Vyriausias Izraelio rabinas: „Moterys armijoje? Tiktai kad plauti ir lyginti“

Vyriausias Izraelio rabinas: „Moterys armijoje? Tiktai kad plauti ir lyginti“

Vileišio gatvėje, Vilniuje, kurioje gyvenu, dažnai tenka matyti Lietuvos karius vykstančius į pratybas. Matydamas, kad tarp suvargusių, sunkiausias kuprines velkančių, nuo lietaus ir prakaito sušutusių karių, grįžtančių iš pratybų, yra moterų, visada pagalvoju – koks baisus idiotizmas. Nykstanti tauta, pilni paupiai dykinėjančių žvejų ir alkoholikų vyrų, o moterys, tarytum darbiniai arkliai, tampo šitas milžiniškas kuprines.

Pasirodo, aš ne vienas šiame išprotėjusiame pasaulyje, kuris tuo piktinasi. Vyriausias Izraelio rabinas Ichak Josef savo pamoksle pasakė: „Moterys armijoje? Tiktai kad plauti ir lyginti“.

Savo pamoksle rabinas uždraudė moterims būti šaukiamoms į kariuomenę ir atlikti alternatyvią tarnybą. Jis priminė, kad Toroje leidžiama imti moteris į armiją, tiktai tam, kad apskalbti kareivius ir jiems ruošti proviziją.

„Jos nenešiojo uniformos ir kelnių, tai jau tikrai. Jos vaikščiojo su visu būdingu moterims kuklumu ir šventumu, - pažymėjo rabinas. – O dabar kariuomenėje yra lakūnės ir visokie kitokie daiktai. Ar tokie Toros priesakai? Ne ir dar kartą ne!"

Rabino žodžiais, anksčiau žydų kariuomenėje kariavo tiktai teisuoliai, ir todėl jai buvo atsiųsta dievo pagalba – kiek jie nekariautų pas juos nebuvo užmuštų, žuvo tiktai priešai. „Jeigu mes ir šiandien eitume tuo keliu, daug nelaimių galėtume išvengti“, - pasakė Ichak Josef.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą