2016-12-24

ES – bardakas, kuriame nei vienas žmogus negali jaustis saugiai


Kiekvienam žmogui, adekvačiam suprantama, sveiko proto, gyvybė – didžiausia vertybė. Aš nekalbu apie idiotus, kurie degiodami Berlyne žvakutes kalba, kad „nereikia teroristų bijoti“. Ne tik reikia bijoti, bet visų pirma reikia padaryti taip, kad tų teroristų neliktų Europoje. O tam, kad jų neliktų, reikia uždaryti ES sienas, panaikinti Šengeno sutartį, o teroristus, nelegalus ir nusikaltusius prieglobsčio prašytojus nedelsiant deportuoti.

Agentūra Bloomberg pažymi, kad deportacija yra Berlyno skerdynių problema

Bloomberg ataskaitoje kalbama, kad Vokietijos nenoras deportuoti probleminius migrantus daro ją labiau pažeidžiama teroristų atakoms. Tuniso džichadistas, įvykdęs teroro aktą Berlyno Kalėdų turguje pirmadienį ir buvo nušautas Milane, turėjo didelę kriminalinę istoriją, kurioje užfiksuotos vagystės, prievarta, prekyba narkotikais ir kiti nusikaltimai, ir nepaisant to Vokietijos vyriausybė iki šiol nesiteikė jo išvyti iš ES.

24- metis tunisietis buvo stebimas dėl ryšių su teroristais ir prekybos narkotikais, 2016 metais birželio mėnesį jam buvo atsisakyta suteikti pabėgėlio statusą, bet jis nebuvo deportuotas, nes Tunisas neigė, kad jis buvo šios šalies piliečiu ir neišdavė jam užsienio paso.

Rugsėjo mėnesį Vokietijos tarnybos nutraukė jo sekimą, nors jis buvo vertinamas kaip „rizika saugumui.“

McKinsey kompanija prognozuoja, kad prieglobsčio prašančiųjų skaičius Vokietijoje 2017 išaugs iki 485,000 žmonių. Kad deportuoti migrantą, kurio prašymas bus atmestas, Vokietijos valdžiai prireiks 20 mėnesių.

Vokietija prarado savo sienų kontrolę

Buvęs JAV atstovas prie SNO Džonas Boltonas penktadienį pasakė, kad „Kalėdinės mugės Berlyne ataka parodė, kad Vokietija prarado savo sienų kontrolę, ir Europa negali susitvarkyti su atviromis sienomis“. Jo žodžiais, Šengeno susitarimu atvertos sienos leido teroristui keliauti per kontinentą. Po antpuolio nusikaltėlis pabėgo į Prancūziją, o po to į Italiją, kirto be kliūčių mažiausiai dvi tarptautines sienas,

Boltonas pareiškė, kad „būtent tokios judėjimo laisvės Europoje pro-Šengeno gynėjai norėjo“. Jis pabrėžė, kad „ši judėjimo laisvė, visiškai akivaizdu, netinka Europai“. Jei galima pereiti tarp Merilendo ir Virdžinijos, tai nereiškia, kad Europa tam pasiruošusi, pasakė diplomatas.

„Tragedija Berlyne įrodo ne tiktai tai, kad Vokietija negalėjo kontroliuoti savo sienų, ji net negali susidoroti su pavojais, kai jie atsiranda“, - pasakė jis, ir papildė: „jie bandė deportuoti šį vaikiną į Tunisą, bet Tuniso valdžia pasakė, „Mes nemanome, kad jis tunisietis, taip jie jį lengvai paleido. Tai tiesiog neįtikėtina“.

Šengenas tapo katastrofa

Pretendentės į Prancūzijos prezidento postą Marin Le Pen nuomone, kyla daug klausimų dėl Europos vidinio saugumo ir išorės sienų. „Šita eskapada mažiausiai dviejų ar trijų sienų yra simptomas bendro saugumo katastrofos, kuri yra dėl Šengeno susitarimo“. „Aš kartoju mano pažadas sugrąžinti Prancūzijai pilną kontrolę savo suvereniteto, savo nacionalines sienas ir padaryti galą Šengeno susitarimo pasekmėms.“

Britanijos politikas Naidželas Faradžas Tviteryje pasakė, kad „Šengeno zona tapo pavojumi visuomenės saugumui“.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą