2016-12-29

Sirų pabėgėlių Vokietijoje greitu laiku mažų mažiausiai padvigubės


Vokietijos Bundestago viceprezidentas Johannes Singhammer bukštauja, kad sirijiečių „pabėgėlių“ gali mažų mažiausiai padvigubėti, vien dėl šeimų susijungimo.

„Našta šeimos narių imigracijos artimiausiu metu gali būti didesnė, negu naujai atvykstančių pabėgėlių sirų“, - pasakė Johannes Singhammer (CSU) , Angelos Merkel (CDU) koalicijos partneris.

„Pagal mano informaciją iš Federalinės migracijos ir pabėgėlių žinybos, kiekvienas siras, kurį pripažino pabėgėliu, atsiveždamas bent vieną šeimos narį, kaip minimum, padvigubins sirų skaičių Vokietijoje“, - pasakė jis.

Bundestago viceprezidentas pasakė, kad vietos valdžios susiduria su „ypač didele problema... ten nepakanka gyvenamojo ploto, mokytojų ir auklėtojų“.

2016 metais 82000 sirų gavo pabėgėlio statusą, tai sudaro 99,9 procentus nuo pareiškėjų.

Anksčiau Federalinė migracijos ir pabėgėlių žinyba paskaičiavo, kad šeimų susijungimo atveju sirų Vokietijoje padaugės iki pusės milijono.

Vystymosi ministras Gerd Müller (CSU) pareiškė, kad nori įvesti limitą migrantams, kurie įvažiuoja į šalį. Jis pasakė, kad „Europos demonstruojamas humanizmas turi ribas“.

„Jeigu mes skaičiuosime visus visame pasaulyje, kur pažeidžiamos teisės, bus daugiau milijardo žmonių. Tai leidžia suprasti, kad mes negalime išspręsti šios problemos priimdami visus pabėgėlius“, - pasakė Gerd Müller.

CSU lyderis Horst Seehofer reikalauja įvesti 200000 metinę migrantų kvotą. CDU/CSU koalicijoje dėl tęsiamos Mekel „atvirų durų politikos“ nesutarimai dar labiau paaštrėjo po to, kai nelegalus migrantas iš Tuniso Anis Amri Kalėdų turguje Berlyne nužudė 12 ir sužeidė 50 žmonių.

Liepos mėnesį tunisietis Mohamed Lahouaiej Bouhlel nužudė 86 žmones Bastilijos paėmimo dieną, pietų Prancūzijos mieste Nicoje.

Tyrimai parodė, kad 45,2% tunisiečių nuo 18 iki 34 metų amžiaus ketina nelegaliai persikelti į Europą. Maždaug 35000 tunisiečių paskutinius kelis metus nelegaliai migravo į Europą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą