2016-12-08

Į Siriją išvyko čečėnų specialūs daliniai (papildyta)



Šiandien Rusijos dienraštis „Izvestia“ (žinios) pranešė, kad į Siriją išvyko čečėnų batalionai „Rytai“ ir „Vakarai“. Prieš kelias dienas šiems batalionams buvo suteiktas karo policijos statusas. Pagal oficialią versiją, šie kariai saugos Rusijos karinius objektus Sirijoje. Tačiau tai, kaip pastarosiomis dienomis tiesiog šluote šluojama amerikiečių remiama Al-Kaida (persivadinusi įvairiais vardais) Aleppo mieste, galima spėti, kad tai labai gerai parengtų karių darbas.


Čečėnai yra viena iš karingiausių Kaukazo tautų. Jie tradiciškai saugodavo Rusijos carus, o darar jie yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino garantas. 40000 Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo vadovaujamų specialiųjų dalinių karių yra vieni geriausių, jei ne geriausi, pasaulyje. Tai jie ne kartą įrodė įvairiose specialiųjų pajėgų karių tarptautinėse varžybose, kovodami prieš Al-Kaidą Kaukaze.








Vakar išvaduota ir pietinė Aleppo dalis


Gruodžio 8 dienos antroje pusėje Ramzanas Kadyrovas Instagram parašė, kad "spauda praneša apie siuntimą batalionų „Rytai“, „Vakarai“ ir čečėnų specialių dalinių į Siriją." „Atsakingai pareiškiu, kad Čečėnijos respublikoje nėra jokių bataljonų „Rytai“ ir „Vakarai““, - parašė jis.

Jis pažymėjo, kad Rusijos kariuomenė nedalyvauja sausumos operacijose Sirijoje, bet užtikrina aviacijos bazės saugumą. Kariuomenė Sirijoje yra rotacijos pagrindu, ir jeigu Čečėnijoje dislokuota kariuomenė gaus įsakymą vykti apsaugoti šią bazę, „tai jiems teks pats laimingiausias burtas“, pasakė Kadyrovas.

Kadyrovo žodžiais, teroristus būtina sunaikinti jų „guolyje, anksčiau negu jie pasieks tavo šalį“.

Aš ne kartą sakiau ir dabar kartoju, kad, kaip generolas, kaip Rusijos Didvyris bet kurią minutę stosiu į rikiuotę tų, kas kovoja su tarptautiniu terorizmu... Aš būčiau laimingas ir didžiuočiausi gavęs įsakymą Rusijos kariuomenės Vyriausiojo Vado ir nedelsiant išvykti į Siriją kovoti su blogiu“, — pabrėžė Kadyrovas.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą