2024-10-21

Liečia ir Lietuvą

 


Žinomas Ukrainos visuomenininkas ir kolekcininkas iš Charkovo miesto Eduardas Chodos (Hodos) savo portale www.hodos-video.com periodiškai skelbia dokumentinę video medžiagą, liečiančią mums kaimyninių valstybių gyvenimą. Dažnai autoriaus minimas ir Lietuvos vardas. Visiems, neabejingiems Lietuvos likimu, besidomintiems pasaulyje vykstančių įvykių priežastingumu, labai rekomenduoju susipažinti su autoriaus, turinčio milijoninę auditoriją, pateikiama informacija.

https://hodos-video.com/videoarkhiv/videomaterialy-soratnikov-i-spodvizhnikov/glubinnyi-narod-ili-gnoi-zemli-chast-2/

https://hodos-video.com/videoarkhiv/videomaterialy-soratnikov-i-spodvizhnikov/glubinnyi-narod-ili-gnoi-zemli-chast-1/


2024-10-20

Su litvinizmo epidemija sistemingai kovoja Ž.Svitojus


Lietuvius ir Lietuvos valstybę niekinanti LITVINIZMO ideologija  plinta. Ją platina net mūsų valstybės išlaikoma Baltarusijos opozicija. Kovojančių su šia epidemija nedaug. Tyli Prezidentas, tyli Seimas. Strateginės komunikacijos specialistas Žilvinas Svitojus - vienas iš nedaugelio kovotojų su šituo užkratu. Jis sistemingai tiria šį kai kurių baltarusių psichinį susirgimą, įgaunantį epidemijos požymių. Priede pateikiu sąrašą mano straipsnių šia tema, kuriose daug vietos skiriama Ž.Svitojaus publikacijoms FB. Žemiau - pateikiamos naujausios Žilvino Svitojaus įžvalgos LITVINIZMO tema.


Žilvinas Svitojus spalio 18 d. savo FB paskyroje pateikia naujus faktus litvinizmo tema.

"Letuvysai persekioja baltarusius" - sako nedemokratinės (fašistų frakcija) gudų opozicijos Zenonas Pazniakas.

"Žmudai prarado saiką, Kremliaus šunys su komunistais valdžioje" - sako anoniminiai licvinizmo apologetai.

"Šiuolaikinę Lietuvą reikia atskirti nuo istorinės Litvos" - sako VDU docento svečias iš kaimyninės šalies.

"Jeigu toliau ginsite savo šalies interesus - mes išeisime" - sako IT kompanijos vadovai philipai daneikos.

"Tas lietuvių radikalas gyvena haipu ir jiems patinka kaip dergiami baltarusiai" - sako Lietuvos pilietybę ir išsimokslinimą gavęs gudų "politologas". (Ž.S.Tim Suladze Vileita)

"Kaip teisingai vadinti mūsų šalį: Baltarusija ar Lietuva?" - pastoviai diskutuoja už europinius arba Lietuvos pinigus gyvenantys ir save gudų oficiozais vertinanti žiniasklaida.

"Žmudai buvo tik beteisė tautinė mažuma Lietuvos didžiojoje kunigaikštystėje" - sako vieno populiariausių visuomeninių istorinės propagandos skleidėjų atstovė, kuri dabar yra Baltarusių opozicijos Koordinacinėje Taryboje.

"Litovska Rusia - mūsų žemės",- sako Kremliaus istorikai-šakalai.

"Jūs žinote, jog litvinus pervadino į baltarusius?" - sako opozicinės medijos vyr. redaktorė Laisvosios Rossijos forume ir niekas jai neprieštarauja.

"Reikia sukurti Mižmorję valstybę, kur Baltarusija buvo Lietuva, Lietuva buvo Žemaitija ir buvo Ukraina dar.", - sako gerųjų kolegų kalinauskiečių, įtakotas garsiausio karinio dalinio legendinis vadas TV eteryje.

"Lietuviai be reikalo čia skeryčiojasi, nes nėra jokio licvinizmo" - sako Lietuvos istorikas, docentas, profesorius.

"Jie gi naciai visiški" - apie Lietuvos Seimo narius ir bendrai politikus, kalba Lietuvos žiniasklaida, kuri už reklamos pinigus parduoda ir poziciją.

"Mes nežinome kas tai yra, jeigu tik žinotume kas tai, mes nežinome kas tai yra" - dauguma Lietuvos žmonių, kurie paskui eina ir balsuoja už Remygą Vaitorlauską-Karbancovičių.

Gerbiami tik tie, kurie gerbia save.


Spalio 16 d. Ž.Svitojus FB rašė:

Baltarusijos demokratinės ir nedemokratinės jėgos mane vadina radikalu, “vaikinu juodais drabužiais” (suprask - n@ciu), kremliaus agentu, nesantaikos kurstytoju. Taip mane vadina ir “nepriklausoma” baltarusių spauda pradedant Chartija97, baigiant Euraradzio, o jau apie blogerius išvis nekalbu. Ten aš tiesiog esu žmudų padugnė ir svin0sabaka. Tai rodo, jog temos svarbą jie supranta ir bijo, jog ji Lietuvoje taps aktualia ir prasidės veiksmai t.y. reaguos valstybės tarnybos ir organai. 

Kad to neatsitiktų naudojami įvairūs būdai. Vienas jų – naudoti lietuvių istorikus ir politologus, kurie savo pasisakymais pastatytų tarnybas ar atskirus pareigūnus į “šovinistų ir anti-demokratiškų veikėjų” poziciją. Su kuo tu kovoji, jeigu net ekspertai sako, kad čia problemos nėra? 

Pagrindinis viešas veikėjas, kuris aktyviai dirba šiuo klausimu yra VDU istorikas, docentas, mokslų daktaras Rūstis Kamuntavičius. 

Eiliniame interviu, šį kartą Kauno Dienai, istorikas eilinį kartą apsimeta, jog licvinizmo problema tokia menka ir neaiški, jog niekas net nežino kas tas licvinizmas. Be to niekas nieko iš nieko nenori nei atimti, nei pasisavinti. 

Visas interviu yra pilnas apsimestinio (o gal tikro) temos neišmanymo. Rūstis demonstruoja, jog neišmano ne tik rossijos realijų, propagandos naratyvų ar anti-ukrainietiškos propagandos ir istorijos klastojimo, bet ir rodo absoliutų šiuolaikinės politikos analfabetiškumą. 

Girdint jo pasisakymus pastebimas vienos esminės detalės trūkumas. Ponas Kamuntavičius, kaip ir visi kiti problemos neįžvelgėjai praleidžia esminį licvinizmo elementą, ir fokusuojasi į tai, jog licvinizmas tarsi yra tik “baltarusių noras užgrobti Vilnių ir pasisavinti istoriją” ir aiškina, jog nesuprantama net kokie žmonės ar kremliaus agentai eskaluoja šią temą.

Licvinizmo tema rašau ne dėl to, jog susilaukčiau populiarumo. Šie įrašai visada gerokai mažiau skaitomi nei apie karą Ukrainoje ar apie rossiją. Tai natūralu. Temos nesuprantanti ir pusės niekaip nepasirenkanti didžioji mūsų žiniasklaidos dalis – apie tai neberašo, nes ne tema yra ne nauja, todėl neįdomi. Be to, reikia nepamiršti, jog komercinėje žiniasklaidoje vis dar egzistuoja reklamos pirkimo paslaugos, kurios leidžia gauti papildomų bonusų.  

O ta esminė detalė, kurią praleidžia Rūstis ir apie kurią nekalba žiniasklaida, yra licvinizmo ašis, nuo kurios kilo ir ideologijos pavadinimas, kurį pirmas panaudojo Lietuvos Istorijos instituto istorikas Tomas Baranauskas dar 2012 metais.

“TIKRIEJI LIETUVIAI YRA SLAVAI.”

Ir iš to sekančius aiškinimus apie nykstamą įtaką tokios tautos, kuri buvo žmudais ir ją pavadino lietuviais jau priešiškos jėgos: Želigovskio teigimu vokiečiai sufalsifikavo istoriją ir mus padarė lietuviais, o dabartinių licvinistų teigimu - rossijos imperija, o vėliau - Kremlius.

Ponas VDU istorikas Rūstis Kamuntavičius šio aspekto niekada neliečia, o žurnalistai niekada neklausia, nes ta tema jiems asmeniškai neįdomi. 

Tuo tarpu rusiškoje Wikipedijoje, yra aiškiai rašoma kas yra kas:

“Litvinai (Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės šaltiniuose (sutrump. LDK) - „Litviny“[1]) - Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje jos titulinės tautos vardas, taip pat (daugiausia nuo XVI a.) visas jos gyventojų vardas apskritai.”

Šaltinis, kuris patvirtina šį teiginį yra rossijos imperijos laikų: Акты, относящиеся к истории Западной России. Т. І. СПб., 1846. № 38.

Ukrainietiškoje Wikipedijoje: 

“Литвы́ны (balt. лицвыны, литвыны, lićviny, litviny) – etnonimas, slavų kalbose vartojamas LDK tautoms, kilęs pačioje Lietuvoje XII a.”

Pastaba: etnonimas reiškia nieką kitą, kaip TAUTOS pavadinimą. Ne šalies gyventojų, o būtent tautos. 

Baltarusiškoje Wikipedijoje: 

“Licvinai [1], arba litvinai [2] (sen. -bal. Lietuva, litvinai) – Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės gyventojų politonimas XV-XVIII a.” 

Pastaba: čia dar galima būtų suprasti, nes terminas “politonimas” būtent reiškia šalies gyventojų pavadinimą, o ne tautos, tačiau vėliau tekste rašoma:

“Dabar etnonimas lietuvis kartais vartojamas baltarusiškai kalbantiems šiaurinės Černigovo srities ir Kijevo srities, vakarinės Briansko srities ir Smolensko srities gyventojams žymėti.”

Toliau:

“Litvinas“ vartojamas vėlesnėse didžialietuvių ir rossijos kronikose…”

 Sustokime ties žodžiu “didžialietuviai”, kuris nereiškia “garbingi, iškilūs lietuvių tautos žmonės”, o geriausiai paaiškinamas kitu pavyzdžiu. 

Norėdami asimiliuoti ukrainiečius rossijanai nusprendė iš jų atimti identitetą ir jiems sukurė termina “mažarusai”, o save vadina “didžiarusais”. Taigi naudojamas terminas “didžialietuviai” yra skirtas būtent šiam tikslui pasiekti – paneigti LDK lietuvių kilmę, nes visiškai išmesti mūsų iš LDK nėra įmanoma, todėl pasivadinus didžialietuviais, o mums paliekant mažalietuvių pavadinimą problemą iš dalies yra išsprendžiama.

Tai labai gražiai skamba baltarusių rašytojo Andrejaus Chadanovičiaus eilėraščių rinkinyje “Laiškai iš po antklodės” (2002 metai):

“Mane čia atpažins ir gerbs visi litvinai:

didžia- ir mažalitvinas, belalitvinas ir laukinis žydas,

ir draugas poliščiukas, ir bulbos draugas - kolorado vabalas”.

Įdomi detalė. Ukrainiečių Wikipedijos versijoje nuoroda į “Litva” veda į Baltarusijos respublikos aprašymą.



Priedas:

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/litvinizmas-dar-taip-nesenai-buvo.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/baltarusius-reikia-klausti.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/10/sveciai-kurie-is-musu-vagia-tevyne.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/10/sveciai-kurie-is-musu-vagia-tevyne_5.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/12/atsargiai-litvinizmas.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/gyvate-uzantyje-litvinizmas-importuotas.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/litvinizmas-dar-taip-nesenai-buvo.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/baltarusius-reikia-klausti.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/litvinizmo-serpentariumas-vilniuje.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/rusu-portalas-vzgliad-apie-litvinizma.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/09/baltarusijos-prezidente-reziduojanti.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/09/lietuvoje-platinama-nacistine-ir.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/09/litvinizmas-ir-sio-nacistinio-parazito.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/09/litvinizmas-ir-sio-nacistinio-parazito_16.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/09/lnk-baltarusiu-pratybos-lietuvoje.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/10/sveciai-kurie-is-musu-vagia-tevyne.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/10/sveciai-kurie-is-musu-vagia-tevyne_5.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/10/vcepkalo-nacistas-litvinistas-kuris.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/10/lietuvos-valstybes-hemorojus.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/11/lietuvoje-kuriama-baltarusijos-pasu.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/11/belsat-uz-lenkijos-pinigus-is-varsuvos.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/12/usuotis-ir-vel-perejo-kelia-prezidentei.html


"Krone Zeitung" apie Vienos mokyklų problemas


Esu pedagogų vaikas ir apie mokyklos problemas girdėdavau nuolatos. Pastarąjį dešimtmetį mano kalbintos pažįstamos mokytojos apie Vilniaus mokyklas atsiliepdavo taip: "Tėvai - gyvuliai, o vaikai - žvėrys". Ar gali būti baisiau? Gali. Prasidėjo įtraukusis mokymas, o tarp mokinių tenka matyti su islamiškais galvos apdangalais aprėdytų mergaičių.

O kaip gyvena labiau į vakarus ir į tautų maišymo programas įžengusios valstybės? Austrų dienraščio "Krone Zeitung" autorius Christoph Engelmair supažindina skaitytojus su Vienos mokyklų problemomis (1, 2, 3).


Mokinys smogia mokytojui. Direktorė atvirauja: „Vis blogiau ir blogiau“

Vienos miesto mokyklos vadovė nutraukia tylą ir pasakoja apie smurtą, pašalinimą iš mokyklos ir „arabų bendruomenes“ (1).

Direktorės žodžiais, ypač įtempta padėtis išlieka privalomojo mokymo mokyklose. Tai rodo ir neseniai mokytojų profsąjungos atlikta apklausa tarp kai kurių iš 100 Vienos privalomųjų mokyklų. 

Vienos vidurinės mokyklos direktorė, pageidavusi, dėl galimų represijų, likti anonime, interviu „Krone“ pasakoja apie sunkią savo darbo kasdienybę. Jos vadovaujamoje mokykloje, esančioje rajone, kuriame ypač daug imigrantų, mokosi daugiau kaip 800 vaikų ir jaunuolių. Čia 80-85 proc. visų mokinių gimtoji kalba nėra vokiečių.

Visada kyla sunkumų, ypač su sirų šeimomis, praneša direktorė. Dauguma jų visiškai nekalba vokiškai. „Arabų bendruomenės šiuo metu mums yra tikras iššūkis“, - sako direktorė. Imigracijos būta visada, tačiau tai visiškai kitoks reiškinys. Kiekvieno pokalbio su tėvais metu taip pat reikalingas vaizdo vertimas. 

Musulmonai jau yra didžiausia pradinių mokyklų mokinių grupė. Dvidešimt septynių metų darbo stažą turinti mokytoja pasakoja apie itin įžūlų atvejį. Jos mokykloje mokosi trylikametis berniukas, kuris mokosi tik pirmoje klasėje. Dėl jo kenčia visi - bendraklasiai, tėvai, mokytojai, taigi ir klasės klimatas. Jis jau parodė savo dešimties metų bendraklasiams mobiliuoju telefonu pornografinio turinio vaizdo įrašus. Šis berniukas šiuo metu jau trečią kartą nušalintas nuo mokslo - keturioms savaitėms. Prieš kelias dienas jis žodžiu įžeidinėjo mokytoją, o po to smurtavo fiziškai. „Jei tai būtų buvęs tik žodinis įžeidinėjimas, to nebūtų užtekę nušalinimui nuo darbo. Mokykloje darosi vis blogiau ir blogiau“, - sako direktorė.

Vaikai klasėse inscenizuoja egzekucijas. Mokytojas draudžia skaityti Bibliją, nes atsižvelgia į kitų tikėjimų žmones. O štai motina savo vaiko pradinių klasių mokytojui įteikia burką. Kitose klasėse apie tvarkingas pamokas negali būti nė kalbos, kai pasakojama apie namines kiaules arba vaivorykštę. 

Vienos mokytojai įbauginti, jie sulaukia griežtos kritikos, kai praneša apie netinkamą mokinių elgesį. 
Mokytojai vadinami „melagiais“. Daugelis jų tyli. Per didelė baimė, kad tėvai ir patys mokytojai gali sulaukti atsakomųjų veiksmų. 

Mokyklos direktorius Christianas Klaras parašė knygą apie piktnaudžiavimus (Pirma nuotrauka: Tomschi Peter). Klaras viename interviu dėl savo knygos išleidimo sakė: „Mums reikia taisyklių ir turime turėti drąsos atskirti tuos, kurie griauna sistemą, nuo bendrojo lavinimo mokyklų. Ir tai nėra tik smurto klausimas. Didelė dalis vaikų neatitinka pasirengimo mokyklai kriterijų. Daugelis jų nemoka užsirišti batų ar laikyti pieštuko.“

Vienos meras Michaelis Liudvigas

Psichosocialinė pagalba privalomojo mokymo įstaigoms

Vienos meras Michaelis Liudvigas (SPÖ) žada paramą privalomosioms mokykloms. Programa galėtų pasinaudoti iki 15 000 mokinių (2).

Neseniai atlikta 100 Vienos privalomojo ugdymo mokyklų apklausa parodė, kad beveik visoms mokykloms ypač reikalingi mokyklų psichologai ir socialiniai darbuotojai. Todėl dabar miestas masiškai plės psichosocialinės pagalbos paslaugas. Kasdienė pagalba mokiniams ir mokytojams „Jaunų žmonių sveikata yra vienas svarbiausių prioritetų, kurio Vienoje siekiama su dideliu atsidavimu. Įsteigę daugiaprofesines komandas privalomojo mokymo įstaigose, žengiame svarbų žingsnį ir siūlome tiesioginę, nesudėtingą ir nemokamą pagalbą“, - sako meras Michaelis Ludwigas (SPÖ).

Įgyvendinant šią programą, mokyklų, kurioms reikalinga specialioji pagalba, tinklą, kurį sudaro trys ar keturios mokyklos, prižiūri psichosocialinių tarnybų (PSD) komanda. Šią komandą sudaro klinikiniai psichologai, socialiniai pedagogai, socialiniai darbuotojai ir ergoterapeutai. Kiekvienoje tokio mokyklų tinklo mokykloje kasdien dirba po vieną asmenį iš kiekvienos iš šių komandų. Tuomet pirmoji viršregioninė mobilioji komanda pradės teikti paslaugas 2024 m. pabaigoje. Antrosios viršregioninės mobiliosios komandos pradžia planuojama 2025 m. pirmąjį ketvirtį. Tuomet bus pradėta diegti į kitas mokyklų asociacijas ir apygardas.

Galutiniame etape bus 17 daugiaprofesinių komandų po 4 žmones, kurios nuolat teiks pagalbą 52 privalomojo mokymo įstaigoms, kuriose mokosi apie 15 000 mokinių. 

Trūksta mokytojų


Sąlygos vidurinėje mokykloje karštųjų taškų rajone yra šokiruojančios (simbolinis vaizdas)

Vidurinės mokyklos direktorė atvirauja apie sunkią mokyklos kasdienybę ir nori, kad tėvai ir globėjai būtų atsakingesni (3):

„Jei tai būtų buvęs tik žodinis įžeidinėjimas, to nebūtų užtekę nušalinimui nuo pamokų. Mokykloje darosi vis blogiau ir blogiau.“ 

Mokykla jau dabar labai glaudžiai ir gerai bendradarbiaujama su policija, pabrėžia direktorė. Tačiau kokie galėtų būti sprendimai?

Vienos švietimo direkcijos duomenimis, praėjusiais mokslo metais iš mokyklos buvo pašalinti 756 mokiniai.

Iš esmės pirmiausia reikėtų pradėti nuo tėvų, reikalauja direktorė: „Vaikas toks negimsta. Tėvai turėtų būti labiau atsakingi, daugelis tik perkelia atsakomybę“.

Jos pasiūlymas: jei nepilnametis vaikas padaro nusikalstamą veiką, teisėti globėjai galėtų būti įpareigoti vaiko pašalpą investuoti į terapiją. Daugelis tėvų koronaviruso pandemijos metu nutraukė vaikų ugdymą. „Dabar jie jį visiškai praleidžia. Tai didina problemas“, - sako direktorė. Tuomet jų mokytojai turi jas spręsti visos dienos mokykloje.

Darbuotojų trūkumas taip pat išlieka opi problema. Direktorės vadovaujamame visos dienos centre 15 klasių dirba daugiau nei 50 mokytojų. Tačiau 40 iš jų dar tik mokosi. „Mokytojų komandą subūriau pati. Kai kurios mergaitės klasėse mokosi tik trečiame semestre. Jos baigė mokyklą prieš 1,5 metų ir dabar turėtų vadovauti klasei“, - sako direktorė.

Maždaug 60 proc. visų mokyklų trūksta arba netrukus trūks mokytojų. Vienoje reikia mažiausiai 50 klasių ir 100 komandų mokytojų. 

Nuorodos:

(1). https://www.krone.at/3560556 

(2). https://www.krone.at/3561773

(3). https://www.krone.at/3561401


2024-10-18

Susitikimas su BRIKS žiniasklaidos atstovais (video)

 

Vladimiras Putinas atsakė į BRIKS šalių pagrindinių žiniasklaidos priemonių vadovų klausimus. Susitikimas įvyko prieš BRICS aukščiausiojo lygio susitikimą Kazanėje.

2024 m. spalio 18 d. 17:50 Maskvos sritis, Novo-Ogariovo

Susitikimas su BRIKS šalių narių žiniasklaidos atstovais.

1 iš 4

Susitikimas su BRIKS šalių narių žiniasklaidos atstovais.

Susitikime dalyvavo žiniasklaidos vadovai iš Brazilijos, Kinijos, Egipto, Indijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Saudo Arabijos, Etiopijos, Pietų Afrikos Respublikos ir Egipto. Moderatorius: Dmitrijus Kiselevas, žiniasklaidos grupės „Rossija Segodnia“ vadovas.

* * *

Vladimiras Putinas: Gerbiami kolegos, ponai, draugai!

Man labai malonu jus visus matyti. Mūsų kompanija plečiasi, BRICS asociacijoje padaugėjo draugų ir mūsų bendraminčių, o asociacijos veikla sulaukė didelio susidomėjimo. Mes su kolegomis jau ne kartą apie tai kalbėjome. Ir, žinoma, šis susidomėjimas didėja dėl jūsų darbo ir jūsų paramos, jūsų informacinio palaikymo mūsų darbui su mano kolegomis ir draugais, BRIKS valstybių narių vadovais.

Artėja aukščiausiojo lygio susitikimas. Aukščiausiojo lygio susitikimo išvakarėse mus taip pat aplankys Jungtinių Arabų Emyratų prezidentas, jis atvyks poryt. Planuojama, kad sekmadienį jis čia su mumis neformaliai pavakarieniaus, o kitą dieną, pirmadienį, apsilankys pas mus. O antradienį pradėsime darbą Kazanėje.

Esame suplanavę labai didelę programą. Daug nuveikta per metus, kai pirmininkavome BRIKS. Tikriausiai bus susidomėta ir šia programa. Mielai papasakosiu apie ją bendrais bruožais. Atsiprašau, papasakosiu tik bendrais bruožais, nes visos šios informacijos neįmanoma nešiotis su savimi ir laikyti ją galvoje, nes bendradarbiavimas yra labai įvairus, daugialypis, visose srityse. Ir, žinoma, manau, kad jums būtų įdomu pasikalbėti su specialistais, kurie profesionaliai dirba kiekvienoje iš šių sričių.

Labai tikiuosi, kad jūs ir jūsų kolegos bei pavaldiniai turėsite tokią galimybę, taip pat ir per BRICS aukščiausiojo lygio susitikimą Kazanėje.

Tai turbūt viskas, ką norėčiau pasakyti pradžioje. Kad negaištume laiko, perduosiu žodį jums. Pasistengsiu atsakyti į jūsų klausimus tiek, kiek žinau vieną ar kitą mūsų būsimo pokalbio aspektą.

Prašau, prašau.

Šaltinis: http://kremlin.ru/events/president/news/75349

Interviu video: https://www.youtube.com/live/v89yR3Mz6po




Ostapo Benderio ainiai nestokoja fantazijos (militaristinė humoreska)

 

Ilfo ir Petrovo romano „12 kėdžių“ pagrindinis herojus Ostapas Benderis sakė: "Kisa, kam jums pinigai? Jūs gi neturite fantazijos“.

Mūsų džiaugsmui, Lietuvoje apstu žmogų, kurioms fantazijos netrūksta.

Turime "Baltcap“ ir "Foxpay“ aferistus, o dabar ir Armonaitės-Blanko duetą.

Ponia Aušrinė Armonaitė, su savo spalvių partija per Seimo rinkimus pralėkusi, kaip faneros lapas virš Lietuvos (nepadėjo net galimi balsų falsifikavimai), pabaigtuvėms sugalvojo Lietuvai pakišti „kiaulę“. Ji į Vilnių atitempė iš Ukrainos (korumpuočiausios valstybės pasaulyje), kažkokį tai (galimai aferistą) Blanką Oleksandrą (Aleksandrą).

Ukrainos apsukruolis (galimai aferistas) Blankas – vos prieš metus įsteigtos įmonės„Specialiosios chemijos centras“ vienintelis steigėjas, disponuojantis juokingu 22000 eurų šios kontoros įstatiniu kapitalu, ir dar kelių jo kontorų „Ragai ir kanopos“, užsiimančių logistika ir farmacija, steigėjas, susiruošė Lietuvoje gaminti RDX sprogmenis. Šis veikėjas Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje trečiadienį pasirašė su Armonaitės viceministre Erika Kuročkina ketinimų (galimai apvogti Lietuvą) protokolą. Pasak BNS, Armonaitė atsisakė komentuoti tokios įmonės galimybes statyti tokią gamyklą ir vystyti veiklą.

„Negaliu pakomentuoti. Vyksta investicijų patikra, yra visos procedūros Lietuvoje, netgi labai sugriežtintos po karo pradžios“, – sakė ministrė. Pasak jos, šiuo metu su įmone nėra deramasi apie galimą Lietuvos prisidėjimą prie projekto. Sutartį pasirašiusi ekonomikos viceministrė E. Kuročkina pranešime sakė, kad nauja sprogmenų gamykla yra vienas iš kelių Lietuvos ir Ukrainos planuojamų bendrų gynybos projektų.

Iš kur pinigai beprotiškam jų tratinimui?

Seimo narys Valius Ąžuolas iš Seimo tribūnos pateikė skandalingus I.Šimonytės vyriausybės skolintų pinigų tratinimo skaičius. Per 4 metus ši vyriausybė pasiskolino ir iššvaistė 20 milijardų eurų, t.y. lygiai tiek pat, kiek visos iki tol buvusios vyriausybės kartu sudėjus.


https://www.youtube.com/watch?v=B_8Lv6AEyZI

Suprantam, kad taip švaistanti pinigus valdžia aplimpa įvairiausiais ja mintančiais parazitais.



Ginsis pinigais

Vakar LNK informavo, kad liūdnai pagarsėjęs O.Benderio ainis E.Jakilaitis "viešai pristatė Lietuvos gynybinės galios tyrimą". 

Benderio ainiui mūsų valstybės iždo tuštinimo planus padėjo kurpti praėjusio šimtmečio kariškiai iš JAV, apie šiuolaikinį karą išmanantys tiek, kiek "kiaulės apie debesis". Šituos nukaršusius JAV pensininkus parodė ir LNK.

Jakilaičio kontora "Ragai ir kanopos" ištyrė (reikia manyti "tyrimas" valstybei kainavo ne vieną milijoną), kad „Per artimiausius 4 metus, skirdama papildomus 10 mlrd. eurų gynybai, Lietuva gali 10 dienų efektyviai priešintis Rusijos Federacijos ginkluotų pajėgų puolimui". 

Aš esu tik atsargos vyr.leitenantas, tačiau nesu idiotas ir, mano nuomone, šis Jakilaičio organizuotas cirkas yra eilinis jo "bairaktaras," siekis pasipelnyti.

Šį kartą net mūsų menko intelekto premjerei, išgirdus Jakilaičio kontoros sugeneruotus kliedesius, pakako proto išlementi, kad už jau iššvaistytus milijardus nepavyko nusipirkti reikalingų ginklų, nes jų rinkoje nėra.

Štai tokioje durnių ir benderių valdomoje valstybėje gyvename jau 4 metus ir, sprendžiant iš rinkimų falsifikavimo faktų, dar ilgai gyvensime... iki pat valstybės bankroto!



2024-10-17

Ukraina Lietuvoje statys sprogmenų gamyklą


Ukrainos portalas 24tv.ua rašo, kad Lietuva su Ukrainos įmone pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo statant naujos kartos sprogmenų gamyklą.

Portalo žodžiais, Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministerija spalio 16 d. pasirašė memorandumą su viena Ukrainos įmone. Jame numatoma bendrai statyti naujos kartos sprogmenų gamybos gamyklą.

Ministerijos teigimu, toks bendradarbiavimas statant gamyklą heksogeno sprogstamųjų medžiagų (RDX) gamybai galėtų pagerinti Ukrainos, Lietuvos ir Europos gynybinius pajėgumus. Gamyklos statybos darbai gali prasidėti jau 2025 m.

Aktyviai plėtojame bendradarbiavimą gynybos srityje su savo partnere Ukraina. Naujoji sprogmenų gamykla Lietuvoje yra aiškus signalas agresoriui, kad mes nesitrauksime,

- pabrėžė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrini Armonaitė.

Pasak jos, Ukrainos ir Europos gynybiniai pajėgumai auga ir toliau augs tiek ginklų ir amunicijos, tiek pažangių gynybos ir saugumo technologijų požiūriu.

Lietuvos ministerija pažymi, kad RDX sprogmenys gali būti naudojami vieni arba kartu su kitomis sprogstamosiomis medžiagomis. Jis skirtas įvairių bombų, minų ir kitų sprogmenų gamybai.


LRT praneša, kad Lietuvoje sprogmenis ketina gaminti Ukrainos įmonė „Specialiosios chemijos centras“ , turinti vos 22000 USD įstatinį kapitalą, kuriai vadovauja ponas "ukrainietiška" pavarde Blankas Oleksandras.

Būsimos gamyklos vieta taip pat nebuvo neįvardijama, tačiau Ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis BNS teigė, kad Upytė yra „viena iš galimų lokacijų“ šalia „eilės kitų“ potencialių vietų gamyklos statyboms.

Sutartį pasirašiusi ekonomikos viceministrė E. Kuročkina pranešime sakė, kad nauja sprogmenų gamykla yra vienas iš kelių Lietuvos ir Ukrainos planuojamų bendrų gynybos projektų. Pasak ministerijos, RDX arba cheminio elemento heksogeno sprogmenys pasižymi greita detonacija, didele sprogstamąja galia, yra brizantiški.

LRT nurodo, kad rugsėjo pabaigoje Vilniuje pasirašytas memorandumas su JAV gynybos pramonės milžine „Northrop Grumman“, ji Giraitės ginkluotės gamyklos teritorijoje Kauno rajone iki 2026-ųjų vidurio ketina įdiegti 30 mm kalibro šaudmenų gamybos liniją.

Vokietijos gynybos pramonės koncernas „Rheinmetall“, kurio pagrindinis akcininkas yra liūdnai Lietuvoje per "Igničio" privatizavimą pagarsėjęs "BlackRock", į 155 mm artilerijos amunicijos gamyklą Radviliškio rajone ketina investuoti daugiau nei 180 mln. eurų, joje turėtų būti sukurta bent 150 naujų darbo vietų (tik vargu ar lietuviams).

Valstybės valdoma sprogmenų gamybos AB „Detonas“  ruošiasi statyti trotilo (TNT) gamyklą. Vieno iš didžiausių bendrovės vystomų investicinių projektų vertė siekia 28 mln. eurų, planuojamas gamyklos pajėgumas – 1 tūkst. tonų TNT per metus. Gamyklos projektavimo darbus planuojama pradėti šiemet, o 2025 m. pradėti gamyklos statybą Šiaurės Lietuvoje. 

Kodėl sprogmenys bus gaminami Lietuvoje, o ne Ukrainoje?

Manoma, kad Ukrainos Vakarų partneriai bando perkelti savo gamybos įrenginius į respublikos teritoriją ir taip teikti paramą. Konkrečiai ten esą „atvežami paruošti komplektai surinkimui - į požemines gamyklas“. ES planuoja skirti pinigų ginklų gamybai Ukrainoje, nes negali patenkinti Kijevo reikalavimų, todėl, manoma, ukrainiečiams lengviau „patiems tai padaryti“.

Pastaruoju metu Ukrainos ginklų gamybos įmonės vis dažniau Rusijos atkuojamos balistinėmis raketomis, todėl tokia gamyba tapo problematiška, nors logistikos prasme tai yra optimaliausias variantas.

Spalio 16 d. pranešta, kad keturiomis raketomis buvo sunaikinta tankų gamykla Nikolajeve.  Sunaikinta ir šiame mieste veikusi sprogmenų gamykla.  

Norima įtraukti Lietuvą į karinį konfliktą su Rusija ir Baltarusija?

Lietuva nesusitvarko su balionais iš Baltarusijos. O jei toks balionas, nešantis net 50 kg. cigerečių, atneš į statomą sprogmenų gamyklą ne cigaretes, o bombą?

Nesenai paskelbtas Ukrainos "Taikos planas" sulaukė kritikos, nes jame skelbiama "Taika" neturi jokio racionalaus grūdo. Tai, greičiau, ES įtraukimo į karinį Ukrainos-Rusijos konfliktą  ES ir NATO planas. Apie jį pasisakė Ukrainos politikas ir žurnalistas Anatolijus Šarijus:

https://www.youtube.com/watch?v=lulkaSGaTJA

Man nereikalingas totalus karas Lietuvoje. O jums karas Lietuvoje reikalingas?





2024-10-16

Kiaulės lygesnės...

 



Vilnius, Sapiegų parkas, spalio 16 d., 12 val., du piliečiai, su purvinomis kojomis užsilipę ant suoliuko, geria kavą. Aplink laksto du jų palaidi vilkiniai šunys.

Šiame parke man dar nebuvo tekę matyti su kojomis suoliukus purvinančių žmogų. "Prie ruso" irgi taip niekas suoliukų nemindžiojo. Pirmą kartą taip besielgiančius du juodaodžius pamačiau prieš 25 metus Liuksemburgo centre.  

Šiame parke, jo kamputyje, yra vieta, kur leidžiama vedžioti palaidus šunis, tik ne šioje vietoje.

https://youtube.com/shorts/eVNsrzj5jjU

Iš kur Vilniuje atsiranda štai tokios nekultūringos žmogos? Kas jas auklėja? Kokioje aplinkoje jos auga? Jiems nusiš. ant mieste veikiančių gyvūnų laikymo taisyklių, jiems nusiš. ant aplinkinių, ant tų, kurie po kelių minučių atsisės ant jų išpurvinto suoliuko, susiteps savo drabužius.

Teisus buvo G.Orvelas - kiaulės lygesnės.