2021-12-31

Xinhua: Kinijos reikalų patikėtinis paragino Lietuvą toliau nesukti klaidingu keliu


Šiandien Kinijos naujienų agentūra Xinhua praneša: Interviu kelioms užsienio ir Kinijos žiniasklaidos priemonėms, įskaitant BNS (Baitic News Service), LRT (Lietuvos radiją ir televiziją) ir naujienų agentūrą "Xinhua", Kinijos reikalų patikėtinis Lietuvoje trečiadienį sukritikavo klaidingą Lietuvos vyriausybės poziciją Taivano klausimu ir paragino ją toliau nesukti klaidingu keliu.

Pasak diplomato, vienos Kinijos principas yra visuotinai pripažinta tarptautinių santykių norma ir pasaulio bendruomenės sutarimas, taip pat politinis pagrindas Kinijai plėtoti dvišalius santykius su kitomis pasaulio šalimis. Taivano klausimas yra raudona linija, kurios negali peržengti nė viena šalis. Lietuvos vyriausybė, nepaisydama griežtų Kinijos pusės protestų ir daugkartinių pareiškimų, laikėsi savo pozicijos ir ėmėsi klaidingų veiksmų, atvirai pažeidė vienos Kinijos principą, atsisakė politinių įsipareigojimų, įtvirtintų bendrame komunikate dėl abiejų valstybių diplomatinių santykių užmezgimo, ir sukūrė blogą precedentą, t. y. situaciją, kai pasaulyje neva egzistuoja "viena Kinija ir vienas Taivanas". Tai pagrindinė priežastis, dėl kurios Kinijos ir Lietuvos santykiai susidūrė su sunkumais. Lietuvos vyriausybė turi prisiimti atsakomybę už visas iš to kylančias pasekmes.


Qiu Baihua pabrėžė, kad Lietuvos vyriausybės veiksmai suteršė Baltijos Respublikos reputaciją, pažeidė pagrindinius valstybės ir jos žmonių interesus, pažeidė vieningą Europos Sąjungos poziciją dėl Taivano ir buvo kritikuojami protingų žmonių šalyje ir ES. Lietuva, kaip ES valstybė narė, turėjo laikytis suderintos pozicijos su ES svarbiausiais diplomatiniais klausimais. Ji neturėtų prašyti ES solidarumo ir paramos po to, kai pati susikūrė netvarką. KLR ir ES santykiai yra labai svarbūs abiem šalims. Lietuva turėtų tapti atsakinga ES nare ir prisidėti prie Kinijos ir ES santykių skatinimo.

Pasak diplomato, Kinija visada laikosi Pasaulio prekybos organizacijos taisyklių. Vadinamasis "Kinijos ekonominis spaudimas Lietuvai" yra absurdo viršūnė. Klaidingi Lietuvos vyriausybės veiksmai smarkiai pakenkė Baltijos respublikos įvaizdžiui ir sugriovė abiejų valstybių praktinio bendradarbiavimo atmosferą. Kinija yra vienašališkų patyčių ir prievartinės diplomatijos auka iš Vakarų pusės, kurie negali Kinijos vadinti "ekonomiškai prievartine". "Raginame Lietuvą sukurti atvirą, sąžiningą ir nediskriminacinę verslo aplinką Kinijos įmonėms ir niekada neatmesti Kinijos investicijų nacionalinio saugumo dingstimi", - sakė jis.

Jis pažymėjo, kad Lietuva nepranešė Kinijos pusei, atšaukė visus savo diplomatus ir suvaidino farsą, kuris buvo ne kas kita kaip politinė manipuliacija. Vadinamosios "grėsmės Lietuvos diplomatų gyvybei" yra išgalvotos. Tokios politinės manipuliacijos nėra naudingos dvišaliams santykiams ir jokiu būdu nėra konstruktyvios. Be to, Lietuvos pusė ne tik nesugeba blaiviai įvertinti savo klaidų ir jas ištaisyti, bet, priešingai, skleidžia melagingą informaciją, siekdama atleisti save nuo atsakomybės. Kinija reiškia didelį nepasitenkinimą ir griežtą protestą dėl klaidingų Lietuvos veiksmų.

Pasak diplomato, tinkamas Taivano klausimo išsprendimas yra būtina sąlyga ir raktas į Kinijos ir Lietuvos santykių normalizavimą. "Raginame Lietuvos pusę nedelsiant ištaisyti savo klaidas ir toliau neiti klaidingu keliu. Lietuva neturėtų pasiduoti kai kurių jėgų šantažui ir įsitraukti į nereikalingą konfrontaciją", - sakė jis.

http://russian.people.com.cn/n3/2021/1231/c31520-9939554.html

P.S.: Mano nuomone, idiotas ir nusikaltėlis anūkas turi būti kuo skubiau išvytas lauk, o prezidentas Gitanas Nausėda privalo atsiprašyti Kinijos, pripažinti, kad nesugebėjo kontroliuoti užsienio politikos.


2021-12-30

Paweł Chmielewski: 2021 metai Bažnyčioje. Sinodalumas visiems - bet ne Tradicijai

 

2021 metai į Bažnyčios istoriją įeis visų pirma dėl dviejų įvykių: popiežiaus Pranciškaus įsako apriboti Tridento Mišias ir prasideda sinodas dėl sinodiškumo. Taip prasidėję procesai formuos katalikų gyvenimą daugelį metų. Nors danguje vis daugėja debesų, yra ir vilties ženklų.

Pasaulinis sinodo procesas

Šių metų gegužę popiežius Pranciškus netikėtai paskelbė, kad Bažnyčia žengs sinodiniu keliu. Spalio 10 d. Romoje, o 17 d. daugelyje pasaulio vyskupijų iškilmingomis Mišiomis prasidėjo konsultacijų procesas, kuris, kaip tikimasi, duos tinkamų vaisių 2023 m. rudenį Romoje vyksiančiame Vyskupų sinode. Sinodo procesas yra precedento neturintis įvykis Katalikų Bažnyčios istorijoje; jis remiasi vyskupų plataus masto diskusijomis su dvasininkais ir pasauliečiais. Dėl šio proceso Bažnyčia įgis naują sinodinį veidą. Popiežius Pranciškus sako, kad Dievas to tikisi iš Bažnyčios trečiajame tūkstantmetyje. Kol kas sinodo procese įvyko nedaug, nes konsultacijos parapijų ir vyskupijų lygmeniu dar tik prasidėjo. Pats Šventasis Tėvas, pradėdamas procesą Romoje, rėmėsi kardinolu Yves'u Congaru, sakydamas, kad kalbama apie "pasikeitusios" Bažnyčios kūrimą.

Mūsų šalyje šiuo procesu domisi daugybė sluoksnių, tarp jų ir Tėvo Petro Skargos krikščioniškosios kultūros asociacija. Tačiau yra daug požymių, kad Katalikų Bažnyčia Vokietijoje ir Bažnyčia Lotynų Amerikoje gali suvaidinti pagrindinį vaidmenį visame šiame įvykyje. Abiejose šiose srityse jų pačių sinodaliniai procesai, kurie ten vyksta nuo 2019 m., 2021 m. pasistūmėjo į priekį. Vokietijoje vyko Sinodo asamblėjos, Sinodo kelio sprendimus priimančio organo, susirinkimai; katalikai prie Oderio kėlė sau tokius klausimus, kaip antai, ar kunigystės egzistavimas šiandien vis dar turi prasmę. Jie taip pat išreiškė troškimą iš esmės pakeisti Bažnyčios moralinį mokymą, ypač lytiškumo srityje. Lotynų Amerikoje lapkričio mėnesį vyko Lotynų Amerikos ir Karibų jūros regiono Bažnyčios asamblėja, kurios dalyviai ne tik nagrinėjo daugybę socialinių ir ekonominių temų, būdingų naujajai išlaisvinimo teologijos bangai, bet ir LGBT bendruomenės padėtį, be kita ko, kalbėjo apie tariamą būtinybę "atverti" Bažnyčią "įvairioms šeimoms". Jei Vokietijos atžvilgiu Šventasis Sostas išreiškia deklaratyvią rezervuotumą, tai Lotynų Amerikos atveju jis glaudžiai prisideda prie sinodinių procesų. Tai, kas per pastaruosius metus buvo pradėta sinodalumo srityje, neabejotinai augs ir ateinančiais metais.

Tridento mišios išnyks

Liepos mėnesį katalikų pasaulį sukrėtė motu proprio Traditionis custodes. Šiuo dokumentu popiežius Pranciškus atmetė Benedikto XVI Summorum pontificum. Tridento liturgijai taikomus apribojimus dar labiau sugriežtino gruodžio mėnesį paskelbta Dievo kulto ir sakramentų disciplinos kongregacijos rezoliucija Responsa ad dubia, kurioje beveik visiškai uždrausta, pavyzdžiui, teikti sakramentus pagal senąjį apeigyną. Pranciškus ir su šia kongregacija susiję žmonės labai aiškiai parodė, kad jie nori kuo plačiau pašalinti Tridento Mišias iš Katalikų Bažnyčios. Prie Traditionis custodes pridėtame laiške popiežius nurodė, kad vyskupai turėtų stengtis užtikrinti, jog visi katalikai, šiandien susiję su Tridento liturgija, pradėtų dalyvauti naujojoje liturgijoje. Po Vatikano II Susirinkimo paskelbtas liturgines knygas Pranciškus laiko "vienintele" Romos Bažnyčios lex orandi išraiška.

Todėl 2021 m. pabaigoje Tridento bendruomenių padėtis visame pasaulyje yra neaiški ir de facto priklauso nuo nuolatinio tos vietos vyskupo, kuris šiais klausimais turėtų palaikyti ryšį su Vatikanu, vertinimo. Nežinia, koks likimas ištiks vadinamąsias Ecclesia Dei bendruomenes, t. y. Šventojo Petro kunigų broliją, Gerojo Ganytojo institutą ir Kristaus Karaliaus institutą, nes jų charizma remiasi senąja liturgija. Šiandien viskas rodo, kad Pranciškus pasiryžęs užbaigti Pauliaus VI pradėtą darbą - tiesiog pašalinti Tridento Mišias iš Bažnyčios, palikdamas jas tik kaip praeities muziejinę relikviją, be gyvybės ir vertimo į dabartį. Ar šis planas pavyks, ar Šventasis Tėvas susidurs su nenumatytomis kliūtimis, ar jis arba jo įpėdiniai atsitrauks, parodys tik ateinantys keleri metai ar dešimtmečiai.

Amoris laetitia metai

Šventojo Tėvo valia 2021-ieji taip pat buvo apaštališkojo paraginimo Amoris laetitia ir šv. Nors pastarasis minėjimas nebuvo prieštaringas ir tapo gražių iniciatyvų visame pasaulyje proga, ypatingas Amoris laetitia minėjimas kelia rimtų klausimų. Paraginimas tebėra ginčų objektas dėl klausimo, kaip antrą kartą susituokusius išsiskyrusius asmenis prileisti prie šventosios Komunijos, ir dėl mokymo apie žmogaus sąžinės vaidmenį ir jos santykį su Dievo įstatymu.

Kalbant apie santuoką, Amoris laetitia metais taip pat buvo įtvirtinta nauja pagreitinta santuokos pripažinimo negaliojančia bylų nagrinėjimo praktika. Lapkričio mėnesį popiežius paskelbė motu proprio, kuriuo įsteigė specialią komisiją, turinčią patikrinti, kaip Italijos vyskupijos įgyvendina 2015 m. motu proprio Mitis Iudex Dominus Iesus, kuriuo buvo reformuoti kanoniniai procesai šiuo klausimu.

Naujos tarnystės moterims

Šiais metais Bažnyčioje taip pat atsirado nauja tarnystė - katechezė. Popiežius Pranciškus ją sukūrė gegužės mėnesį paskelbdamas motu proprio Antiquum ministerium. Katecheto tarnystę gali atlikti ir pasauliečiai vyrai, ir moterys. Šventasis Tėvas šios tarnystės pašaukimą pagrindė Vatikano II Susirinkimo mokymu apie pasauliečių evangelizacinę misiją.

Prieš kelis mėnesius, sausio mėnesį, popiežius paskelbė motu proprio Spiritus Domini. Jis iš dalies pakeitė Kanonų teisės kodeksą, kad akolito ir lektoriaus tarnystę galėtų atlikti ir moterys. Šis dokumentas buvo tiesioginis atsakas į 2019 m. spalio mėn. vykusiame Amazonės sinode Sinodo tėvų iškeltą reikalavimą. Šių dviejų tarnysčių atvėrimas moterims yra Šventojo Pauliaus VI po Vatikano II Susirinkimo įvestų pakeitimų, kuriais buvo panaikinti žemesnieji šventimai ir vietoj jų įvestos šios dvi tarnystės, iš pradžių skirtos tik vyrams, tęsinys. Pranciškus pripažino, kad jų vykdymo pagrindas yra krikšto tapatybė ir visuotinė tikinčiųjų kunigystė, todėl niekas netrukdo jomis naudotis ir moterims. Lenkijoje šis pakeitimas įgyvendintas gruodžio mėn.

Abortai ir politika


JAV prezidento Josepho Bideno vizitas į Vatikaną taip pat buvo plačiai atspindėtas pasaulio katalikiškoje ir pasaulietinėje žiniasklaidoje. Lapkričio mėnesį šis nominalus katalikas aplankė popiežių Pranciškų. Nežinoma, kas tiksliai buvo aptarta per privačią audienciją. Tačiau J. Bidenas pranešė, kad Šventasis Tėvas laikė jį "geru kataliku" ir liepė toliau priimti Komuniją. Tai šokiruoja, nes Josephas Bidenas vadovavo pokyčiams Amerikoje, kurie leido finansuoti negimusių vaikų žudymą už JAV ribų; be to, jis pradėjo teisinę kovą prieš tas valstijas, kurios anksčiau ribojo pradėtų vaikų žudymą.

Atsižvelgdami į jo politiką, Amerikos vyskupai netgi išleido specialų dokumentą apie Švenčiausiąjį Sakramentą. Tačiau dokumente trūko aiškumo - jame nebuvo konkrečiai nurodyta, kad tokie žmonės kaip Josephas Bidenas neturėtų priimti Komunijos. Šį švelnumą tikriausiai lėmė Vatikano spaudimas; žinoma, kad metų pradžioje į šį reikalą įsitraukė itin liberalūs Amerikos kardinolai Blaise'as Cupichas iš Cichago ir Josephas Tobinas iš Niuarko, kritikavę, jų nuomone, pernelyg griežtą JAV episkopato pirmininko arkivyskupo Jose Gomezo elgesį su Josephu Bidenu. Kelios savaitės prieš susitikimą su J. Bidenu popiežius Pranciškus audiencijoje taip pat priėmė JAV Atstovų Rūmų pirmininkę Nancy Pelosi, kuri, kaip ir JAV prezidentas, pritaria negimusių vaikų žudymo teisėtumui.

Sveikas protas Vatikane

2020 m. gruodį Tikėjimo mokymo kongregacija paskelbė dokumentą apie skiepus, kuriame pabrėžė, kad jie turėtų būti savanoriški. Tekste taip pat buvo išreikšti etiniai prieštaravimai dėl preparatų, pagamintų naudojant nužudytų negimusių vaikų ląsteles, tačiau tam tikrais atvejais buvo leista naudoti tokias vakcinas. Tačiau praktikoje Vatikanas nuo tokios linijos nukrypo. Popiežius Pranciškus pats pasiskiepijo trimis Covid-19 vakcinos dozėmis ir 2021 m. ne kartą palankiai atsiliepė apie preparatus, taip pat ragino visus juos vartoti. Vatikane įvestas griežtas sanitarinis režimas. Pavyzdžiui, Lenkijos vyskupų vizitas ad limina Apostolorum vyko keliais etapais būtent dėl epidemiologinių apribojimų. Nuo spalio mėnesio į Vatikaną įleidžiami tik asmenys, turintys Kovidianos pasą; vienintelė išimtis - Šventosios Mišios.


Apribojimai buvo įvesti atsižvelgiant į Pranciškaus prašymą imtis "visų priemonių", kad būtų galima kovoti su koronaviruso protrūkio keliama grėsme sveikatai. Šveicarijos gvardijoje buvo įvestas skiepijimas; dėl to iš tarnybos pasitraukė keli gvardiečiai. Gegužės mėn. Vatikane taip pat buvo surengta didelė sveikatos konferencija, kurios svečiai ir pranešėjai buvo JAV kovidų politikos autorius Anthony Fauci. Fauci teigė, kad Bažnyčia turėtų įsitraukti į skiepijimo skatinimo kampaniją, pavyzdžiui, pasinaudodama dvasininkų autoritetu.

Griežtesnės bausmės pažeidėjams

Birželio mėnesį popiežius Pranciškus įvykdė didelę Kanonų teisės kodekso reformą. Jis paskelbė apaštališkąją konstituciją Pascite gregem Dei, kuria paskelbė naują Kanonų teisės kodekso VI knygos tekstą. Jis sugriežtino bausmes už dvasininkų vykdomą seksualinį nepilnamečių išnaudojimą, taip pat už ekonominius nusikaltimus. Taip jis ištaisė klaidą, kuri buvo padaryta 1983 m. paskelbus Kodeksą. Tuo metu bausmės už seksualinius nusikaltimus buvo sušvelnintos, palyginti su ankstesniu 1917 m. kodeksu. Naujosios nuostatos įsigaliojo šių metų gruodžio mėn.

Šis sprendimas ypač svarbus gilėjant moralinei krizei Bažnyčioje, susijusiai su nuolat atskleidžiamais seksualinio išnaudojimo, ypač homoseksualaus pobūdžio, atvejais. 2021 m. plačiai nuskambėjo Brazilijos vyskupo, kuris piktnaudžiavo su vyrais, atvejis. Kita vertus, Prancūzijoje buvo paskelbta išsami ataskaita apie dvasininkų seksualinio išnaudojimo mastą po Antrojo pasaulinio karo. Ekspertai kalba apie daugiau nei 300 000 aukų; kita vertus, ataskaita parengta taikant itin prieštaringą metodiką. Praktiškai tai reiškia, kad galutiniai skaičiai sujungia tokius atvejus kaip faktinis dvasininko įvykdytas nepilnamečio išprievartavimas ir, pavyzdžiui, subjektyvus jausmas, kad prieš kelis dešimtmečius pokalbio su dvasininku metu kas nors jautėsi nepatogiai dėl jo tariamų seksualinių pasiūlymų.

Atsinaujinimo link

Todėl neabejotina, kad remiantis oficialiu Vatikano mokymu ir Šventojo Sosto vykdoma didele politika sunku kalbėti apie daugybę laimėjimų. Veikiau matome, kaip revoliucijos demonas toliau naikina doktrinos aiškumą ir gilina praktinės veiklos painiavą.

Tačiau ši liūdna tikrovė neturėtų užgožti platesnio vaizdo, ir vis dėlto 2021 m. Bažnyčia visame pasaulyje taip pat buvo nesuskaičiuojamų gražių įvykių erdvė. Daugelyje Afrikos ir Azijos šalių daugėja katalikiškų šeimų, todėl Jėzaus Kristaus sekėjų, gyvenančių bendrystėje su Petro įpėdiniu, skaičius ir toliau didėja; šimtai tūkstančių kunigų toliau tarnauja visame pasaulyje, o šimtai tūkstančių seserų ir vienuolių meldžiasi už Bažnyčią. Daugelyje pasaulio kraštų taip pat pabudo pasauliečiai, kurie nuolankumo ir meilės Tradicijai dvasia vis dažniau prisiima atsakomybę, kurią anksčiau daugiausia prisiimdavo dvasininkai. Nuolat gimsta nauji kankiniai dangui, kenčiantys persekiojimus, bet kartu tvirtai liudijantys ištikimybę Evangelijai ir tiesai, kad mūsų tėvynė yra ne nuodėmėje paskendęs pasaulis, bet Dievo Karalystė.

Paweł Chmielewski

https://pch24.pl/rok-2021-w-kosciele-synodalnosc-dla-kazdego-ale-nie-dla-tradycji/



Kaip daktarą kaimyną babkės sugadino. Klausimas „Northway“ klinikų savininkui akad. V.Bumeliui

 


Neblogas vaikinas buvo mano kaimynas daktaras Saulius Bružas. Moterims krūtis gydė, laisvalaikiu klumpakojį šoko. Bet, kaip Talmudas sako, negalima gojams daug pinigų duoti, pagenda jie nuo pinigų. Taip ir nutiko, gerb. buvęs kolega akad.Vladai Bumeli, "Izraelio-Lietuvos Prekybos Rūmų" vadove, su vienu Jūsų „Northway“ Vilniaus klinikos chirurgu Sauliu Bružu.

Prieš pat busterizcijos vajų dr.Salius Bružas šeimos automobilių parką papildė elektriniu BMW. Tai garaže krauna, tai į parduotuves važiuoja, tada vėl krauna, o tuomet į benzinines abu su žmona perlipa. Žaidžia, planetos ekologija rūpinasi.

Užvakar tam mano kaimynui prisisapnavo, spėju, piktas Abdula-plėšikas, kuris sugalvojo jo žaislą pavogti. Ėmė jis sau vienas, su kaimynais nepasitaręs (o ką su jais kalbėti, pas juos nei tiek babkių, nei elektrinių automobilių, pusė pensininkų - ubagų). Nebe įtiko jam tas mirksintis apšvietimas prie daugiabučio durų, nutarė gerbiamas mamologas kiemą iš esmės apsišviesti, be jokio mirksėjimo, kad neliktų plėšikams jokios tamsios kertelės kieme, negalėtų jie patamsyje prie to BMW prisėlinti.


Mums, bėdžiams-pensininkams, neturintiems pinigų nei elektrinėms mašinoms, nei kiemo iliuminacijai kiaurą naktį, teko išgirsti tokį to mamologo prakiutusios žmonos Birutės paaiškinimą apie gyvenimą: „gyvenimas dabar brangiai kainuoja!“

Brangiai tai brangiai, reikės, matyt išsikraustyti pensininkams į anapilį ir norinčiam brangiai gyventi kaimynui nebetrukdyti. Taip šių ponios daktarienės žodžių prasmę į žmonių kalbą išverčiu.

Tik štai, mieli Draugai, aš taip ir nesuprantu savo kaimyno mamologo iš Northway“. Aš maniau, kad sensoriai prie durų, laiptinėse ir visur kur kitur, sugalvoti tam, kad energiją taupyti, kad gamtos neteršti, kaip ir tas jo elektrinis BMW?

Todėl ir ėmiausi suįžūlėjusiam daktarėliui „ragą laužti“. Parašus kaimynų surinkau, kas nori gyventi taupiai, ekologiškai, pagal Gretą Thunberg ir Džo Baideną, o kas nori kiemą per naktį be reikalo apšvietinėti, Putino dujas deginti, nes nakties metu saulės baterijos gi neveikia ir vėjas aprimsta!

Žinia, babkės gadina, todėl man, senos tvarkos atkūrimo iniciatoriui, teko išklausyti BMW-žaislo savininko grasinimų: „Aš tau padarysiu, aš tau parodysiu, aš 50 eurų elektrikui sumokėjau (kad sensoriaus laidus nupjautų).

Nei aš panelė, kad man senas diedas kažką rodytų, o aš bijočiau. Surašiau raštą „Šilėjai“, mūsų namą eksploatuojančiai, kad ji tą sensorių suremontuotų, o sąskaitą šitam „rodytojui“ išstatytų, daugumos kaimynų parašus prisegiau.

Pabaigai. Kreipiuosi į savo buvusį kolegą akademiką Vladą Bumelį. Gal, sakau, atlyginimas daktarui Sauliui Bružui per didelis mokamas, kad jis nuo babkių pertekliaus iš proto ėmė kraustytis, iš biednesnių tyčiotis? Gal tam „Northway“ mamologui, mano kaimynui, kiek tų babkių nurėžus, jis vėl į adekvatų pilietį mutuos? Kaip ten Talmude apie gojus ir pinigus sakoma?


P.S.: Šį savo feljetoną būtinai nusiūsiu gerb. Akad. Vladui Bumeliui, buvusiam jaunystės laikų kolegai.
P.P.S. Laišką gerb. Akademikui išsiunčiau 13:10 https://www.licc.lt/contact adresu.






2021-12-29

Breitbart: Prisidengdama pandemija ES ruošiasi konfiskuoti privatų turtą

 


Breitbart rašoma, kad Europos Sąjunga rengia įstatymo projektą, pagal kurį pandemijos atveju Briuselis galės konfiskuoti privačią nuosavybę.

Nutekintoje naujametinėje žinutėje savo darbuotojams ES vidaus rinkos komisaras Thierry Bretonas išdėstė planus dėl "bendrosios rinkos nepaprastosios padėties priemonės", kurioje bus "priemonių rinkinys", skirtas užtikrinti "tiekimo saugumą krizės metu".

Manoma, kad šios priemonės bus pasiūlytos pavasarį. Į jas gali būti įtraukta eksporto kontrolė, taip pat nauji ES įgaliojimai gauti iš bendrovių informaciją apie gamybą, atsargas ir jų tiekimo grandines, cituojamas POLITICO.


Savo pranešime Bretonas pagrindė naujų įgaliojimų poreikį, teigdamas, kad Europos Sąjunga "neleis korporacijų interesams trukdyti svarbesniems Europos žmonių interesams".


Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen taip pat išreiškė norą sukurti ES bendrosios rinkos neatidėliotiną priemonę, kuri padėtų "pagreitinti sprendimų priėmimą, kai tik susidaro kritinė situacija".

Nors ES mastu ši sistema būtų naujovė, kelios Europos Sąjungos valstybės narės pandemijos metu jau bandė konfiskuoti privačias prekes, skirtas kitoms valstybėms.

Prancūzija buvo apkaltinta "europietiško solidarumo stoka", kai, kaip įtariama, užblokavo "šimtų tūkstančių" kaukių siuntą į Italiją ir Ispaniją, siekdama padidinti vidaus atsargas.

Prancūzija taip pat taikė agresyvią "rekvizicijos" politiką Jungtinei Karalystei, įskaitant atvejį, kai E. Macrono vyriausybė konfiskavo tris britų sunkvežimius su 130 000 kaukėmis ir rankų dezinfekavimo priemonėmis, skirtomis Jungtinės Karalystės sveikatos priežiūros darbuotojams. Sveikatos priežiūros reikmenis galiausiai buvo leista gabenti į Didžiąją Britaniją, tačiau tik įsikišus Jungtinės Karalystės vyriausybei.

Buvęs JK Konservatorių partijos lyderis seras Iainas Duncanas Smithas šį išbandymą komentavo taip: "Tai rodo viską, ką reikia žinoti apie Europos bendradarbiavimą".

Pandemijos pradžioje ES nesuteikus paramos, Italija buvo priversta pasikliauti Kinijos pagalba, nes kaimyninės šalys iš pradžių atsisakė parduoti Italijai asmeninių apsaugos priemonių (AAP) ir ventiliatorių.

Praėjusių metų kovo mėn. Vokietija taip pat uždraudė eksportuoti visas medicinines apsaugos priemones, pavyzdžiui, kaukes, pirštines ir biologinio pavojaus kostiumus, nes baiminosi, kad jų pritrūks.

Šių metų kovą Europos Sąjunga pagrasino blokuoti vakcinų tiekimą Jungtinei Karalystei po to, kai Didžioji Britanija sugebėjo pateikti išankstinį vakcinos užsakymą bendrovei "AstraZeneca" anksčiau nei Europos Sąjunga. Prancūzijos prezidentas E. Macronas tuomet pareikalavo, kad ES "blokuotų visą eksportą tol, kol kai kurios farmacijos bendrovės nesilaiko savo įsipareigojimų europiečiams".

Sausio mėnesį Briuselis taip pat bandė pakenkti Didžiosios Britanijos suverenitetui Šiaurės Airijoje, vykdydamas blokadą tarp Airijos Respublikos ir Šiaurės Airijos, taip pat tarp žemyninės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos, siekdamas sulaikyti į Jungtinę Karalystę gabenamas vakcinas.

Po to, kai Dublinas, Belfastas ir Londonas plačiai pasmerkė šį žingsnį, taip pat po nuogąstavimų, kad šis žingsnis sužlugdys Didžiojo penktadienio taikos susitarimą, ES staigiai apsigalvojo dėl savo bandymo nustatyti kietą sieną su Airija.

O kada ES pasikėsins į fizinių asmenų turtą? Juk dėdulė Klausas Švabas „Covid-19: Great Rest“ mums žada tokią perspektyvą.

Nuorodos:

https://www.breitbart.com/europe/2021/12/28/eu-drafting-law-allowing-seizure-of-private-property-during-pandemic-emergencies-report/

https://www.politico.eu/article/eu-seeks-emergency-powers-on-supply-chains/




2021-12-28

Vakcinacijos planai aprašyti dar „Siono išminčių protokoluose“

 

Rusijos portale 3rm rašoma, kad nepaisant to, kad "Siono išminčių protokolų" patikimumu suabejota dėl žydų pastangų, jų platus naudojimas ir įgyvendinimas per amžius yra įtikinamas įrodymas jų autentiškumo. "Protokolai" patvirtinti praktiškai, o tai reiškia, kad juose išdėstyti sionizmo planai yra tikri.


„Protokolų" autorius yra Ašeris Ginsbergas, gimęs 1856 m. rugpjūčio 5 d. Kijevo gubernijoje, pietų Rusijoje, žydų šeimoje. Sionistų sluoksniuose jis buvo žinomas Ahad Haam slapyvardžiu.

Pažymėtina, kad dešimtajame protokole pateikiama labai svarbi ir aktuali informacija apie skiepus. Jo turinys, be kita ko, pavadintas "Skiepų ligos ir kitos masonerijos intrigos".

Protokole Nr.10 – „„Parodomoji“ politikoje“ skaitome:

„Skiepijimas nuo ligų ir kiti pikti masonų kėslai. Bet jūs patys puikiai žinote, kad galimybei visaliaudinio išreiškimo panašių norų būtina nepaliaujamai drumsti visose valstybėse tautos ir vyriausybės santykius, kad išvarginti visus priešprieša, nesutarimais, kova, neapykanta ir netgi kankinyste, badu, ligų įskiepijimu, skurdu, kad gojai nematytų kitos išeities, kaip atbėgti į mūsų piniginį ir pilną viešpatavimą… Jeigu mes duosime atsikvėpti tautoms, tai geidžiamas momentas vargu ar kada nors ateis.“


Portale 3rm rašoma:

Šis šėtoniškas planas šiandien įgyvendinamas pasitelkiant nenugalimus skiepus. Visame pasaulyje ir mūsų šalyje, įvedus vakciną nuo koronaviruso, prasidėjo žmonių skirstymas į paskiepytus ir nepaskiepytus, nesantaika tarp jų, neskiepytųjų laisvės ir teisių varžymas, tyčiojimasis ir rasizmas jų atžvilgiu.

Valstybių valdovai ir bažnyčios vadovai, atkakliai pasisakydami už skiepus, skatina šį sionistinį planą, stumia žmoniją į antikrikščioniškų sionistų glėbį ir prisideda prie jų visiškos valdžios ir totalitarinio valdymo.

Vien to fakto, kad skiepai įtraukti į tamsius sionistų planus (jau nekalbant apie daug ką kita), pakanka, kad protingi žmonės su pasibjaurėjimu atmestų kovidų vakciną, kuria vykdomas žmonių užantspaudavimas.


P.S. 2020 metų 6 d. aš paskelbiau straipsnį „Kam COVID-19 pandemija, o globalistams-sionistams tai geriausias laikas įgyvendinti savo planus.“

Nuorodos:

https://3rm.info/main/87713-vakcinofashizm-plan-zhidov-on-propisan-v-protokolah-sionskih-mudrecov-video.html

http://lebionka.blogspot.com/2017/07/igyvendintas-projektas-siono-isminciu.html

https://lebionka.blogspot.com/2020/04/kam-covid-19-pandemija-o-globalistams.html




Eglutės žaislai 1951 ir 2021 metais : nuo komunizmo iki globalizmo

 

G.Hegelis: "Istorija kartojasi du kartus: pirmą kartą kaip tragedija, antrą kartą kaip farsas."

Vaikinas aš pagyvenęs, tokie ir mano eglutės žaisliukai. Tarp jų yra keli likę iš pokario, su sovietine simbolika, pagaminti apie 1951 metus. Vieną iš jų aš ir nufotografavau šį rytą. Tai padariau palyginimui su QR-kodiniais žaisliukais, kuriuos pagamino Vilniaus Salomėjos Neries vardo gimnazijos moksleiviai. Juos vakar parodė ir globalistinė LRT.


https://www.sneries.vilnius.lm.lt/2021/12/16/skenuok-kaledas-eglute-ir-qr-koduose-pasleptos-mintys/


Tai kodėl, sakykit mieli Draugai, ir man nepriminus praeito šimtmečio analogiško sovietinio idiotizmo?

Anuomet šie ideologizuoti žaisliukai, kuriuose vaizduojamas TSRS herbas - "kūjis ir pjautuvas" buvo pasak Georgo Hegelio „tragedija“ ant eglutės, o dabar jų ideologiniai analogai su QR-kodais - tapo „farsu“.

Ir niekuo globalistinis-švabinis-sorošinis-covidinis idiotizmas nesiskiria nuo sovietinio-marksistinio-komunistinio-stalininio idiotizmo: tokie patys polit-korektiški žaisliukai, tokie patys žodžio laisvės draudimai, tokios pačios sutryptos žmogaus teisės, tos pačios Karlo Markso „Kapitalo“ idėjos tik persakytos daug už jį kvailesnio Klauso Švabo „Covid-19: Great Reset“ pavidalu!

Dr.Olga Četverikova puikiai papasakojo, kam kovidinio genocido diegėjai naudoja QR-kodus, kad tai Švabinio genocido įrankiai.

Kai buvau mažas, senelė Ona taip man aiškino sovietinio kūjo ir pjautuvo reikšmę: komunistai daužo žmonėms galvas su kūjais, kad padaryti juos besmegeniais, o tuomet su pjautuvu galvas nupjauna.  Žiauru, bet teisinga. Tam pačiam tikslui šiandien yra naudojami ir QR-kodai.

 


https://www.youtube.com/watch?v=xZ85SmApIwA

 

Plamenas Paskovas (Bulgarija) labai profesionaliai Ukrainos auditorijai papasakojo, kaip vyko kovidinis genocidas 2020 ir 2021 metais, kada jį Pasaulio Bankas numato užbaigti.



https://www.youtube.com/watch?v=AUFlUWKr4No


Ant Kalėdinės eglutės Kabo švabinės girliandos, QR-kodai reiškia mirtį, lėta mirtį kančiose...


 https://www.youtube.com/watch?v=Uoi5r4y0zPc


2021-12-27

Žuvis pūva nuo galvos

 



Per savaitgalį į Lietuvą iš Baltarusijos neįleisti 29 neteisėti migrantai, į Lenkiją sekmadienį nepateko 47 žmonės, o naktį į pirmadienį po vidurnakčio Mielnik posto saugomame ruože 36 užsieniečių grupė prievarta kirto sieną. Į lenkų patrulius buvo mėtomi akmenys.

Šiandien dienraštis „Respublika“ pasakoja apie Bruzgų pasienio perėjimo punktą, greta jo esantį Baltarusijos terminalą, kuriame gyveną apie 800 musulmonų. Jie laukia progos neteisėtai pereiti Lenkijos ar Lietuvos sieną, siekia „geresnio gyvenimo“.

Musulmonų migraciją į ES skatina popiežius Bergoglio ir dauguma katalikų bažnyčios hierarchų, tarp jų ir Lietuvos vyskupų konferencijos bei Europos vyskupų konferencijų tarybos pirmininkas Gintaras Grušas, kardinolas Juozas Bačkis.


Faktas, kad Katalikų bažnyčia ne tik pritaria Europos islamizacijai, bet ir aktyviai ją skatina, yra gerai žinomas, tačiau nesuprantamas žmonėms, kurie dar sugeba blaiviai mąstyti, rašoma vokiečių portale Unser-mitteleuropa.

Portale pažymima, kad žuvis genda nuo galvos, o būtent iš bažnyčios galvos Popiežiaus ateina atitinkami nurodymai ir raginimai priimti dar daugiau žmonių, ieškančių globos Europoje. Tada žemesnio lygmens bažnyčios tarnai noriai prisideda prie darbotvarkės, kurios galutinis tikslas - sunaikinti mūsų Vakarų kultūrą. 

Socialiniu ir politiniu požiūriu Europa taps tarsi antrąja JAV - rasiniu mišiniu su gerai žinomomis pasekmėmis. Dėl šios priežasties buvusio Rytų bloko šalių politika yra dyglys transatlantiniam funkciniam elitui, kuris, kaip žinoma, Vakarų Europos šalių migracijos politikos nelaiko pavyzdžiu, vertu mėgdžiojimo. Siekdama "sumaišyti" tokias šalis kaip Lenkija su kitų kultūrų žmonėmis, Bažnyčia dabar stoja į globalistų pusę.

Tuo metu kai Lenkijos ir Lietuvos pasieniečiai deda titaniškas pastangas, kad apsaugoti sieną nuo musulmonų invazijos, bažnyčios hierarchai agituoja už migrantų priėmimą.

Gniezno (Gniezno) arkivyskupas ir Lenkijos primas Wojciechas Polakas interviu Lenkijos katalikų naujienų agentūrai KAI pasakė, kad jis nori įgyvendinti popiežiaus reikalavimus šiuo klausimu:

 "Esame pasirengę, remdamiesi esamomis teisinėmis galimybėmis ir vadovaudamiesi galiojančiomis valstybės migracijos taisyklėmis, padėti visiems, kurie išreiškia norą atvykti ir įsikurti mūsų šalyje", - pasakė jis.

Lenkijos bažnyčia taip pat paskelbė, kad remia popiežiaus kreipimąsi ir gali padėti tiek priimant migrantus, tiek juos socializuojant, t. y. suteikiant jiems išsilavinimą ir pritaikant juos įsidarbinti Lenkijoje."

Unser-mitteleuropa abejoja, kad „nuskriaustųjų ir alkstančių“ kategorijai priklauso Šiaurės Afrikos ar Afganistano musulmonai, kurie už didelius pinigus pasamdė kontrabandininkus, o neteisėtai perėję sienas meluoja dėl "pamestų" dokumentų, tampa senstelėjusiais„nepilnamečiais“, kurie ES turi daug lengvatų, didesnes išmokas, pagreitintą galimybę pasikviesti į ES gimines.

Lenkija ir Lietuva nėra šalys, kuriose užsieniečiai yra nepageidaujami, čia atvyksta imigrantai iš Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos. Pavyzdžiui, Lenkijoje gyvena daugiau kaip milijonas ukrainiečių. Šie žmonės greitai išmoksta valstybinę kalbą ir yra pasirengę dirbti. Su jais praktiškai nėra jokių problemų. Visiškai priešingai nei "prieglobsčio ieškotojai" musulmonai, kurie europiečius vadina „netikėliais“. Tai, kad dabar ES išniekinamos bažnyčios ar žudomi kunigai, bažnyčios vadovų, regis, nejaudina. Atrodo, kad jiems svarbiau įgyvendinti globalistinius tikslus. Apie tai kalba ir arkivyskupas Carlo Maria Vigano.

Iki 2021 m. rugsėjo pabaigos Vokietijoje buvo pateikta 100 240 pirminių prieglobsčio prašymų, t. y. 33 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. ES per pirmuosius devynis 2021 m. mėnesius iš viso užregistruoti 355 955 pirminiai prieglobsčio prašymai.

Pražūtinga Europos islamizacija vyksta pilnu tempu...


Nuorodos:

 


2021-12-26

Arkivyskupas Vigano prieš Kalėdas kreipėsi į Amerikos žmones: „Pranešimas Amerikos žmonėms“


Brangūs Amerikos žmonės, brangūs draugai, jau dvejus metus visame pasaulyje vykdomas globalinis perversmas, kurį jau kurį laiką planuoja elitinė sąmokslininkų grupė, pavergta tarptautinių aukštųjų finansų interesų. Šis perversmas tapo įmanomas dėl nepaprastosios pandemijos, pagrįstos prielaida, kad virusas, kurio mirtingumas beveik toks pat kaip bet kurio kito sezoninio gripo viruso, veiksmingų gydymo būdų delegitimizavimas ir draudimas, taip pat eksperimentinio genų serumo, kuris yra akivaizdžiai neveiksmingas ir kuris taip pat kelia rimto ir net mirtino šalutinio poveikio pavojų, platinimas. Visi žinome, kiek prie beprotiško pandemijos naratyvo palaikymo prisidėjo didžioji žiniasklaida, kokie interesai yra ant kortos ir kokie yra šių galios grupių tikslai: sumažinti pasaulio gyventojų skaičių, padaryti tuos, kurie išgyvens, chroniškais ligoniais ir įvesti kontrolės formas, pažeidžiančias pagrindines piliečių teises ir prigimtines laisves. Ir vis dėlto, praėjus dvejiems metams nuo šio groteskiško farso pradžios, kuris pareikalavo daugiau aukų nei karas ir sugriovė socialinę struktūrą, šalių ekonomiką ir pačius teisinės valstybės pagrindus, valstybių politika ir jų atsakas į vadinamąją pandemiją niekaip nepasikeitė.


Praėjusiais metais, kai daugelis dar nesuprato gresiančios grėsmės rimtumo, aš vienas pirmųjų pasmerkiau šį perversmą ir buvau iškart išvadintas sąmokslo teoretiku. Šiandien vis daugiau žmonių atveria akis ir pradeda suprasti, kad pandemija ir "ekologinė krizė" yra dalis nusikalstamo plano, kurį parengė Pasaulio ekonomikos forumas, JT, PSO ir daugybė organizacijų bei fondų, ideologiškai apibūdinamų kaip aiškiai antihumaniški ir, reikia pasakyti, aiškiai antikrikščioniški.

Vienas iš elementų, vienareikšmiškai patvirtinančių nusikalstamą Didžiojo persitvarkymo pobūdį, yra puikus visų skirtingų tautų veiksmų sinchroniškumas, rodantis, kad egzistuoja vieningas scenarijus, kuriam vadovauja vienas režisierius. Ir nerimą kelia tai, kad gydymo trūkumas, sąmoningai neteisingas gydymas, kuris buvo taikomas siekiant sukelti daugiau mirčių, sprendimas įvesti uždarymus ir kaukes, sąmokslinė tyla apie neigiamą vadinamųjų "vakcinų"  kurios iš tikrųjų yra genų serumai, ir nuolatinis didžiulių klaidų kartojimas - visa tai tapo įmanoma dėl valdančiųjų ir institucijų bendrininkavimo. Politiniai ir religiniai lyderiai, žmonių atstovai, mokslininkai ir gydytojai, žurnalistai ir žiniasklaidos atstovai tiesiogine prasme išdavė savo tautą, įstatymus, konstitucijas ir svarbiausius etikos principus.

2020 m. prezidento rinkimų sukčiavimas prieš prezidentą D. Trumpą pasirodė esąs organiška šios globalios operacijos dalis, nes norint įvesti neteisėtus apribojimus pažeidžiant teisės principus, reikėjo turėti galimybę pasinaudoti Amerikos prezidentu, kuris palaikytų psichopandemiją ir palaikytų jos naratyvą. Demokratų partija, dalis giluminės valstybės, vykdo savo užduotį kaip sistemos bendrininkė, lygiai taip pat, kaip giluminė bažnyčia Bergoglio asmenyje randa savo propagandistą. Naujausi Aukščiausiojo Teismo sprendimai ir kai kurių Amerikos valstijų autonomija - kuriose prievolė skiepytis buvo pripažinta prieštaraujančia Konstitucijai - suteikia mums vilties, kad šis nusikalstamas planas gali žlugti, o atsakingi asmenys bus nustatyti ir teisiami: tiek Amerikoje, tiek visame pasaulyje.

Kaip pavyko pasiekti tokią išdavystę? Kaip tie, kurie mus valdo ne dėl bendrojo gėrio, o tam, kad maitintų pragaro mirties ir vergijos mašiną, ėmė mus laikyti priešais?

Atsakymas dabar aiškus: visame pasaulyje vardan iškreiptos laisvės sampratos mes palaipsniui išbraukėme Dievą iš visuomenės ir įstatymų. Mes paneigėme, kad yra amžinas ir transcendentinis principas, galiojantis visiems žmonėms visais laikais, kurio turi laikytis valstybių įstatymai. Šį absoliutų principą pakeitėme individų savivale, principu, kad kiekvienas yra savo paties įstatymų leidėjas. Vardan šios beprotiškos laisvės - kuri yra licencija ir laisvamanybė - mes leidome pažeisti Dievo įstatymą ir prigimties įstatymą, įteisindami vaikų žudymą motinos įsčiose, net iki pat gimimo; ligonių ir senelių žudymą ligoninių palatose; natūralios šeimos ir santuokos naikinimą; pripažindami teisę į ydas ir nuodėmę, iškeldami individų iškrypimus aukščiau už visuomenės gerovę. Trumpai tariant, mes sugriovėme visą moralinę tvarką, kuri yra būtinas žmonių įstatymų ir socialinio gyvenimo pagrindas. Jau IV a. pr. m. e. Platonas apie tai rašė savo paskutiniame veikale Įstatymai ir Atėnų politinės krizės priežastį įvardijo būtent dieviškosios tvarkos - kosmoso - pažeidime tarp šių amžinųjų principų ir žmogiškųjų įstatymų.


Šie natūralūs graikų-romėnų pasaulio moralės principai rado savo išsipildymą krikščionybėje, kuri sukūrė Vakarų civilizaciją, suteikdama jiems antgamtinę prasmę. Krikščionybė yra stipriausia gynyba nuo neteisingumo, stipriausia apsauga nuo galingųjų priespaudos prieš silpnuosius, smurtautojų - prieš taikius ir nedorėlių - prieš geruosius, nes krikščioniškoji moralė daro kiekvieną iš mūsų atsakingą Dievui ir artimui už savo veiksmus tiek kaip pilietį, tiek kaip valdovą. Dievo Sūnus, kurio gimimą švęsime po kelių dienų, įsikūnijo laike ir istorijoje, kad užgydytų senovinę žaizdą ir Malone atkurtų nepaklusnumo sugriautą tvarką. Jo socialinė karalystė buvo ordo Christianus principas, prieš kurį jau du šimtmečius įnirtingai kovoja masonerija, nes jos skatinama revoliucija yra chaosas, netvarka, velniškas maištas prieš dieviškąją tvarką, siekiant įvesti šėtono tironiją.

Dabar, matydami, kas vyksta aplink mus, suprantame, kokie melagingi buvo pažangos ir laisvės pažadai tų, kurie sunaikino krikščioniškąją visuomenę, ir kokia apgaulinga buvo naujo Babelio bokšto, pastatyto ne tik neatsižvelgiant į Dievą, bet netgi tiesiogiai Jam prieštaraujant, perspektyva. Velniškas priešo iššūkis kartojamas šimtmečiais be pokyčių, bet jis pasmerktas neišvengiamai nesėkmei. Už šio tūkstantmečio sąmokslo visada stovi tas pats priešininkas, o vienintelis dalykas, kuris keičiasi, yra konkretūs su juo bendradarbiaujantys asmenys.

Brangūs broliai ir seserys amerikiečiai! Brangūs patriotai! tai lemiamas momentas Jungtinių Amerikos Valstijų ir visos žmonijos ateičiai. Tačiau nepaprastoji padėtis dėl pandemijos, visuotinio atšilimo ir žaliosios ekonomikos farsas ir ekonominė krizė, kurią sąmoningai sukėlė Didysis persitvarkymas, bendrininkaujant giluminei valstybei, yra tik daug rimtesnės problemos pasekmė, ir jei norime ją įveikti, būtina ją nuodugniai suprasti. Ši problema iš esmės yra moralinė; iš tiesų ji yra religinė. Turime sugrąžinti Dievą į pirmą vietą ne tik savo asmeniniame gyvenime, bet ir visuomenės gyvenime. Turime sugrąžinti mūsų Viešpačiui Jėzui Kristui karūną, kurią revoliucija nuo Jo atplėšė, o kad tai įvyktų, būtinas tikras ir gilus atskirų žmonių ir visuomenės atsivertimas.Nes visiškai neįmanoma tikėtis šios pasaulinės tironijos pabaigos, jei ir toliau šalinsime iš Kristaus Karalystės tautas, kurios Jam priklauso ir turi priklausyti. Dėl šios priežasties judėjimas, kuriuo siekiama panaikinti sprendimą byloje Roe prieš Wade, taip pat įgyja labai svarbią reikšmę, nes pagarba negimusios gyvybės šventumui turi būti sankcionuota pozityviąja teise, jei norima, kad ji būtų Amžinojo įstatymo veidrodis.


Jūs trokštate teisingumo, ir tai yra teisėtas ir geras troškimas. "Palaiminti, kurie alksta ir trokšta teisybės", - sako Viešpats (Mt 5, 6).Tačiau šis teisingumas turi būti grindžiamas suvokimu, kad tai yra dvasinė kova, kurioje būtina be dvejonių ir kompromisų stoti į vieną ar kitą pusę, laikantis transcendentinių ir amžinųjų nuorodų, kurias įžvelgė net pagonių filosofai ir kurios išsipildė Dievo Sūnaus, Dieviškojo Mokytojo, Apreiškime.

Mano kvietimu į Antiglobalistų aljansą, kurį šiandien atnaujinu, būtent ir siekiama sukurti moralinio ir dvasinio atgimimo judėjimą, kuris įkvėptų pilietinius, socialinius ir politinius veiksmus tų, kurie nenori būti pavergti kaip Naujosios pasaulio tvarkos vergai. Judėjimą, kuris nacionaliniu ir vietiniu lygmeniu sugebės rasti būdą pasipriešinti Didžiajam persitvarkymui ir koordinuos šiuo metu vykstančio perversmo pasmerkimą. Nes žinodami, kas yra mūsų priešininkas ir kokie yra jo tikslai bei uždaviniai, mes galime sužlugdyti nusikalstamus veiksmus, kurių jis ketina imtis, ir priversti jį atsitraukti. Todėl priešintis pandemijos farsui ir skiepijimo prievolei turi ryžtingai ir drąsiai kiekvienas iš jūsų.

Todėl jūsų darbas turi būti tiesos darbas, atskleidžiantis Naujosios pasaulio tvarkos melą ir apgaulę bei jos antihumanišką ir antikristinę matricą. Ir čia pirmiausia pasauliečiai ir visi geros valios žmonės - kiekvienas pagal savo profesinį ir pilietinį vaidmenį - turi koordinuoti ir organizuotis kartu, kad kartu pareikštų tvirtą, bet taikų pasipriešinimą, kad neįteisintų smurtinių represijų iš tų, kurie šiandien turi valdžią.

Didžiuokitės savo, kaip Amerikos patriotų, tapatybe ir tikėjimu, kuris turi gaivinti jūsų gyvenimą. Neleiskite, kad kas nors verstų jus jaustis menkesniais vien dėl to, kad mylite savo tėvynę, kad sąžiningai dirbate, kad norite apsaugoti savo šeimą ir auklėti vaikus sveikomis vertybėmis, kad gerbiate pagyvenusius žmones, kad saugote gyvybę nuo prasidėjimo iki jos natūralios pabaigos. Nesileiskite įbauginti ar pamokyti tų, kurie propaguoja distopinį pasaulį, kuriame beveidė valdžia verčia jus niekinti Dievo įstatymą, nuodėmę ir ydas pateikia kaip leistinas ir pageidautinas, niekina teisingumą ir moralę, naikina prigimtinę šeimą ir skatina baisiausius iškrypimus, planuoja bejėgių ir silpnų būtybių mirtį ir išnaudoja žmoniją siekdama naudos sau ar valdžios išsaugojimo.

Būkite verti didžiojo arkivyskupo Fultono Sheeno įpėdiniai ir nesekite tais savo ganytojais, kurie išdavė mandatą, gautą iš mūsų Viešpaties, kurie jums primeta neteisingus įsakymus arba tyli prieš negirdėto nusikaltimo Dievui ir žmonijai įrodymus.Tegul šios šventos Kalėdos apšviečia jūsų protus ir uždega jūsų širdis prieš Kūdikėlį Karalių, kuris guli ėdžiose. Ir kaip angelų chorai ir išminčių pagarbinimas susivienijo su paprastu piemenų garbinimu, taip ir šiandien jūsų įsipareigojimas morališkai atgimti Jungtinėms Amerikos Valstijoms - vienai tautai po Dievu - sulauks mūsų Viešpaties palaiminimo ir suburs aplink jus tuos, kurie jus valdo. Amen.

Tegul Dievas laimina jus ir tegul Dievas laimina Jungtines Amerikos Valstijas.


+ Carlo Maria Viganò,

Archbishop

18 December 2021


https://theamericanreport.org/2021/12/19/his-excellency-archbishop-carlo-maria-vigano-message-to-the-american-people/




Danija: Migrantai iš islamo šalių gauna daugiau, nei sumoka mokesčių

 

Danijos finansų ministerija ištyrė, kiek mokesčių valstybė surenka iš įvairų gyventojų amžiaus ir etninių grupių.  Vienintelė grupė, kuri visose amžiaus grupėse nuolat gauna daugiau nei įneša, yra migrantai iš islamo šalių (žiūr.diagramą).

Danijoje Finansų ministerija išnagrinėjo įvairių etninių grupių mokamus mokesčius. Tokiu būdu ji palygino atitinkamas grupės išmokas su gerovės valstybės teikiama nauda šiai grupei. Kitaip tariant, buvo nustatyta, kas kiek moka ir kiek gauna. Šis rezultatas parodo, kokiu mastu skirtingos migrantų grupės iš tikrųjų prisideda prie valstybės gerovės.


Rezultatai rodo, kad imigrantai iš Vakarų šalių prisideda prie Danijos bendruomenės beveik tiek pat, kiek ir patys danai. Ne Vakarų šalių imigrantų indėlis yra gerokai mažesnis. Imigrantų iš daugiausia islamo šalių balansas yra neigiamas. Visose amžiaus griupėse jie gauna daugiau naudos iš Danijos bendruomenės, nei į ją įneša.


Nerimą kelia tai, kad net ir tuo gyvenimo etapu, kai žmogus paprastai yra darbingas, ypač produktyvus ir uždirba daugiausiai, iš islamo šalių atvykę migrantai gauna daugiau nei sumoka.

Tyrimai rodo, kad imigrantams iš islamo šalių sudaromos „šiltnamio sąlygos“ kenkią jų integracijai į darbo rinką. Dosnios socialinės pašalpos it magnetas traukia žmones dykaduonius, kurie tokiu būdu gauna daugiau pinigų, nei uždirba namuose. Todėl kai atėjūnų patraukliu tampa socialinių parazitų gyvenimas ir jie nesistengia ieškoti darbo.

Austrų portalas exxpres.at pažymi, kad kai kurie Austrijoje nuteisti teroristai anksčiau gyveno labai patogiai, nes gaudavo dosnias socialines išmokas sau ir savo šeimoms.

Danijos finansų ministerijos atliktas tyrimas rodo, kad sienos turi būti uždarytos, reikia reformuoti gerovės valstybę. Prieglobsčio ir imigracijos įstatymai turi būti pakeisti. Turi būti įgyvendinti visi trys pirmiau minėti punktai. Danijos vyriausybė skatina rasizmą: neatsižvelgiama į daugelį veiksnių, pavyzdžiui, imigracijos laiką, rašoma exxpresen.at.

https://exxpress.at/daenemark-migranten-aus-islamischen-laendern-erhalten-mehr-als-sie-einzahlen/

P.S. "Protingi mokosi iš svetimų klaidų...", o durna Lietuvos valdžia įsileidžia į šalį musulmonus migrantus, kurie taps mums socialiniu balastu. Danų, švedų, prancūzų ir vokiečių pamokos durnos mūsų valdžios nieko nemoko.



2021-12-25

Jie savo artimu vadina afrikietį, azijatą, bet ne lietuvį

 


Kelios dienos iki Kalėdų, temperatūra – minus 15 laipsnių C., prie upės benamio lietuvio palapinė, pagaminta iš įvairių statybinių atliekų, kurias nevalyvi vilniečiai palieka prie netoliese esančių šiukšlių konteinerių. Rūksta dūmelis, benamis kažkokiu tai būdu šildosi.

Neries krantas, padengtas ledu, toliau Petro Vileišio gatvė, už jos žalia zona, buvusio Elektrografijos instituto du korpusai: P.Vileišio Nr.17 ir 18.

Čia antrus metus vargstantis žmogus yra kokių 60 metų, niekada nemačiau jo girto, niekada nemačiau su kompanija. Jis atvyksta į Antakalnio gatvėje esančią Iki parduotuvę, ant ratukų atsiveža visą savo mantą.

Prie lietuvio benamio palapinės aš nemačiau nei kardinolo Juozo Bačkio, nei arkivyskupo Gintaro Grušo, nei netoliese esančio vienuolyno broliukų ar sesučių. O gyvena šis nabagas visai netoli nuo Vilniaus Katedros, greta esančios vyskupijos, vos už 1,5 km. kelio.


Aš pradėjau nuo lietuvio benamio ne šiaip sau. Noriu kalbėti apie nužmogėjimą, apie velnio tarnus, kuriems artimas nerūpi, bet labai rūpi į Lietuvą atsibastę neteisėti migrantai, geresnio gyvenimo ieškotojai iš Afrikos ir Azijos.


Pirmą Kalėdų dieną dūmelis toliau rūko iš landynės prie Neries...

Tuo metu LRT Lietuvos katalikų bažnyčios vadovas Gintaras Grušas kvietė pagelbėti sunkioje padėtyje atsidūrusiems neteisėtiems migrantams. Jis, Lietuvos vyskupų konferencijos ir Europos vyskupų konferencijų tarybos pirmininkas, televizijai akcentavo Šventojo rašto mokymą apie pagalbą bet kuriam žmogui, ištiktam nelaimės, sakydamas, kad tai galioja ir Lietuvos pasienyje su Baltarusija besitelkiantiems migrantams.


Tai kodėl jūs nesuteikiate pagalbos lietuviui, ištiktam nelaimės?

„Šiems žmonėms turėtų būti skiriama ta pati taisyklė, nežiūrint, kokios jie yra tautybės, religijos, kultūros – jie yra mūsų broliai ir seserys, jie yra žmonės. Ypač tie, kurie atvykę čia – turime dėti visas pastangas jiems padėti, išmokti apie jų kultūrą, padėti jiems išmokti apie mūsų kultūrą“, – teigė G. Grušas.

O benamis lietuvis ponams Bačkiui ir Grušui yra brolis ir žmogus? Ar "broliai ir seserys" jiems yra tik tie "kitokios tautybės, religijos, kultūros" žmonės, neteisėtai atsibastę į Lietuvą ir ją parazituojantys? 

 


LRT rašoma ir apie kitą bažnyčios tarną – kardinolą Juozą Bačkį, jo laikomos šventinės pamaldos Pabradės migrantų stovykloje. 

Kaip BNS patvirtino, dvasininkas tarpininkaujant „Caritas“ pamaldas laiko nuo 15 val., prancūzų kalba, jam talkina dvi vienuolės. „Šiuo metu vyksta mišios, kardinolas trečią valandą jas pradėjo laikyti, atvežė dovanų tikintiesiems. Žmonių yra apie 20-30 (...). Be abejo, jos skirtos krikščionims. Pas mus yra tikinčių katalikų iš Afrikos, pagrinde, pamaldos skirtos jiems“, – rašoma LRT portale. Mišios čia kas antrą savaitę laiko tiek A. J. Bačkis, tiek kiti dvasininkai. „Kai būdavo poreikis, jie visada atsirasdavo“, – kalbėjo URC vadovas.

O kaip su benamiais lietuviais? Jie neturi jokių poreikių? Nei būstui, nei restoraniniam maistui, kaip tiems „pabėgėliams“, jiems ir Dievo nereikia?


Dėl šitų sienos pažeidėjų iš Pakistano mūru stoja advokatai, EŽTT, sorošinės NVO, o lietuvis prie Neries niekam nerūpi

Išsigimę žmogaus teisių gynėjai

Prieš kelias dienas LRT rašė: „Varėnos rajone aptikta dar viena neteisėtai atvykusių migrantų grupė. Keturi asmenys teigia esantys Pakistano piliečiai. Užsieniečiai miške praleido penkias dienas“.

Apie keturis asmenis pasieniečius informavo nevyriausybinė organizacija „Sienos grupė“, kurie teigė turintys EŽTT išduotą dokumentą, kuris galimai įpareigoja Lietuvą neišsiųsti asmenų į Baltarusiją iki sausio 25 dienos.

Gruodžio 24 d. sorošiniai NVO aktyvistai, pažeidę įstatymus, pasienio zonoje prižiūrėjo „sušalusį Sirijos pilietį“.


Asta Višinskaitė-Katutė rašo: „Deja vu? Praėjo porą mėnesiukų ir antrą kartą turime panašią situaciją. Grupė nelegalų, neva kelios dienos jau LT teritorijoje, vėl gerieji pagalbininkai, suteikiantys stogą (šį kartą, palapinės ir miegmaišiai) ir EŽTT sprendimas. Prisimenant rugsėjo istoriją su grupe afganistaniečių, neužilgo arenoje turėtų pasirodyti ir advokatai. Gal tai bus anoje byloje figūruojanti A.Astrauskienė?“


2020 metais paskelbti tyrimai parodė, kad Džordžas Sorošas įtakoja Europos žmogaus teisių teismą (EŽTT)

Šešis mėnesius Strazbūro NVO „Europos teisės ir teisingumo centras“ (European Center for Law and Justice, ETTC) tyrė EŽTT veiklą ir 2020 m. vasarį paskelbė ataskaitą.

https://eclj.org/ngos-and-the-judges-of-the-echr?lng=en

Ataskaita sukėlė daug triukšmo visame pasaulyje. Tik kai kuriose valstybėse vyravo kapų tyla. Tarp tokių valstybių buvo Lietuva. Tylu buvo ir Vokietijoje, kurios žiniasklaidą yra okupavę Sorošo lobistai. Tarp jų Correctiv, Neue deutsche Medienmacher, Netzwerk Recherche ir Amadeu Antonio Stiftung.

Ataskaitoje minimos septynios nevyriausybinės organizacijos, kurios veikia EŽTT ir siunčia teisėjus spręsti šias nevyriausybinių organizacijų bylas. Galiausiai Soroso NVO teismui pateikia ieškinius ir pareiškimus, kuriuos vėliau priima Soroso įtakojami teisėjai, vaidinantys svarbų vaidmenį nustatant Europos ir prieglobsčio suteikimo politiką.

Iš 100 EŽTT teisėjų, dirbančių nuo 2009 metų, 22 anksčiau dirbo vadovaujančiose pareigose vienoje iš septynių Sorošo finansuojamų NVO: A.I.R.E. Center (Advice on Individual Rights in Europe), Amnesty International, die International Commission of Jurists (ICJ), Helsinki Committees and Foundations Network, Human Rights Watch (HRW), Interights (International Center for the Judicial Protection of Human Rights), Open Society Foundation (OSF), Open Society Justice Initiative (OSJI).

„Atviros visuomenės tinklas į šią įstaigą siunčia daugybę teisėjų ir finansuoja kitas šešias šioje ataskaitoje paminėtas NVO. Didelė atviros visuomenės ir jos šakų įtaka yra problemiška įvairiais būdais. Dar rimtesnis faktas yra tai, kad 18 iš 22 teisėjų priėmė sprendimus dėl bylų, kurias pateikė ar palaikė jų buvusios NVO “, - sakoma pranešime.

Ataskaitoje nurodytos 88 probleminės bylos per pastaruosius dešimt metų: 12 bylų nustatyti interesų konfliktai su bylose dalyvaujančomis NVO.

„Tai labai rimta padėtis, kelianti rimtų abejonių dėl EŽTT nepriklausomumo ir jo teisėjų neutralumo. Šie konfliktai turi būti nedelsiant išspręsti “, - sakoma pranešime. Ataskaitoje buvo pasiūlyta išspręsti interesų konfliktus.

2012 metais EŽTT sprendimą „Hirsi Jamaa et al. prieš Italiją “, pagal kurį Europos šalys buvo įpareigotos priimti nelegalius imigrantus, arba joms buvo skirtos didelės baudos. Bylą parengė ir pateikė Soroso finansuojamos NVO ir teisininkų tinklas, kuris 22 somaliečių vardu kreipėsi į teismą.

Europos įstatymų ir teisingumo centrą (ECLJ) 1998 m. Strasbūre įkūrė konservatyvus JAV aktyvistas Jay Sekulow, siekdamas kovoti už neutralią ir nepriklausomą jurisdikciją. „Mūsų pranešimas sulaukė daug dėmesio daugelyje Europos šalių“, - sakė vadovas Gregor Puppnick.

Aš manau, kad Lietuvos valstybės ateitis priklausys nuo mūsų sugebėjimo išvyti visas užsienio NVO. Turime gerą pavyzdį – Vengriją.


Nuotraukoje Salem miesto (Oregono v. sostinė) benamiai (Salemreporter.com nuotrauka) ir Vilniaus benamio gūžta prie Neries upės, ties P.Vileišio g. Nr.17-18. Žmogus čia gyveno visą žiemą. Fotografuota A.L. 2021-03-28 d.


Šių metų verbų sekmadienį jau pasakojau apie vargetą prie Neries ir rašiau:

O ką mes matome Verbų sekmadienį Lietuvoje? Lietuvos griovėjus valdžioje, kurių tikslas legalizuoti narkotikus, LGBT iškrypimus, vaikų fizinį ir dvasinį žalojimą, sunaikinti šeimą. Jų tikslas lietuvių tautos totalus nubomžinimas ir genocidas „COVID-19: Great Reset“ ir Lockdown metodu.

Jie sorososai. Jiems moka, o budeliai vykdo žydiškos transnacionalinės finansinės oligarchijos užduotis. Tam nereikia proto, tam tinka ir bepročiai buhalteriai-kasininkai, PIŠ ir kitos dulkės.



Straipsnyje citavau laišką rašytojui Valdui Anelauskui (JAV): Greta mano namų prie Neries, kol kas, tik vienas valkata palapinėje gyvena, o Vyriausybė lygiai tokia pati kretiniška, kaip jūsiškė, tų pačių jėgų patupdyta per sufalsifikuotus rinkimus paštu, kad Lietuvą naikintų.

Minimame straipsnyje rašiau, kad Lygių galimybių kontroliere padarė paderastokratijos atstovę B.Sabatauskaitę, kuri pernai prie JAV ambasados fakino mūsų policiją ir prieš juodo recidyvisto Floydo paveikslą jaunimą klupdė, draskė Astros Astrauskaitės transparantą. Dar šios lezbietės nuopelnas, kad Lietuvos herbą niekino. Visaip jį išterliojo ir pakampėmis valkiojo. Tai štai kokį kontrolierių turime. Kieno teises jis kontroliuos?

Lietuva šiandien yra okupuotą priešų, įstumta į baisią duobę, todėl jos piliečiai privalo ginti valstybę. Aš manau, kad viena iš savigynos priemonių galėtų tapti Tautos Tribunolas. Jis įvertintų valstybės priešų padarytus nusikaltimus prieš lietuvių tautą ir Lietuvos valstybę. Teisės sistema Lietuvoje sugriauta, todėl tauta privalo į savo rankas imti teisės klausimus.

Penkiasdešimt metų Lietuvą engė Komunistų internacionalas, o dabar Lietuvą pribaiginėja Satanistų internacionalas, kuriam vadovauja Rotšildai, Švabas, Sorošas, Bergoglio, Geitsas ir kt. Kelis velnio tarnus teko ir man paminėti šiame straipsnyje.


Nuorodos:




Prof.V.Katasonovas: „Škotijoje paskiepytieji dažniau hospitalizuojami ir dažniau miršta“


Žemiau pateikiu prof. Valentino Katasonovo straipsnio „Omicron viruso padermė ir Škotijos statistika. Škotijos visuomenės sveikatos tarnybos duomenimis“ vertimą.

Kai kuriose šalyse - JAV, ES šalyse, Jungtinėje Karalystėje, Australijoje - registruojamas skiepijimo nuo COVID-19 poveikis ir atitinkama informacija yra viešai prieinama.

Atrodo, kad iš visų vakcinacijos "neigiamų" rezultatų stebėsenos sistemų JK yra išsamiausia. Kiekvieną savaitę Jungtinės Karalystės Sveikatos saugumo agentūra (UKHSA) skelbia statistinę COVID-19 vakcinos priežiūros ataskaitą.

Jungtinė Karalystė yra pirmoji šalis pasaulyje, kuri nustato nepageidaujamą vaistų poveikį po to, kai jie užregistruojami ir pateikiami į rinką. Nuo 1964 m. ten veikia geltonosios kortelės sistema. "Geltonoji kortelė" - tai speciali ryškiai geltonos spalvos pranešimo forma, kurią reikia užpildyti ir išsiųsti nacionalinei Vaistų ir sveikatos priežiūros produktų reguliavimo agentūrai (MHRA), jei pasireiškia "šalutinis poveikis". JK Sveikatos departamentas, Nacionalinė sveikatos tarnyba, MHPRA, UKHSA ir kiti vyriausybės departamentai rengia analizes ir reguliarias ataskaitas, pagrįstas geltonosios kortelės sistemos surinkta informacija.

Be visos Jungtinės Karalystės ataskaitų, taip pat atskirai teikiamos Anglijos, Škotijos, Velso ir Šiaurės Airijos ataskaitos, kuriose esama tam tikro specifiškumo, kurio nėra bendroje Jungtinės Karalystės ataskaitoje. Siūlau susipažinti su gruodžio 15 d. paskelbta naujausia Škotijos visuomenės sveikatos tarnybos (PHS) savaitine "Kovid-19 statistine ataskaita".


Ataskaitoje pateikiama informacija apie nepageidaujamus atvejus, susijusius su užsikrėtimu koronavirusu per gruodžio 4-10 d. savaitę. Taip pat pateikiami 17 savaičių laikotarpio statistiniai duomenys. Trijų pagrindinių neigiamų tipų statistiniai duomenys yra šie: 1) COVID-19 atvejų skaičius; 2) hospitalizuotų asmenų, kuriems nustatyta COVID-19 diagnozė, skaičius ir 3) mirčių su šia diagnoze skaičius. Pirmųjų dviejų tipų "neigiamų" duomenų chronologinis intervalas yra nuo rugpjūčio 14 d. iki gruodžio 10 d. (17 savaičių). Trečiojo tipo (mirtys) - nuo rugpjūčio 7 d. iki gruodžio 3 d. (taip pat 17 savaičių).

Iš viso per 17 savaičių užregistruota 401 309 atvejų. Hospitalizacijų skaičius buvo 9 747. Mirė 1 713 žmonių.

Visų "neigiamų" atvejų statistika pateikiama pagal skiepijimo būklę: 1) neskiepyti; 2) iš dalies paskiepyti (1 dozė); 3) visiškai paskiepyti (2 dozės); 4) gavę papildomas (stiprinamąsias) dozes (3 ir daugiau dozių). Šiuos duomenis suvedžiau į vieną lentelę, kurioje trys kategorijos žmonių, gavusių skirtingas vaistų dozes, sugrupuotos kaip "Paskiepyti".


COVID-19 atvejų, hospitalizacijų ir mirčių skaičius Škotijoje per 17 savaičių


Atvejų rūšis

Viso

Neskiepyti

Skiepyti

Skiepytų %

Susirgimas

401329

165528

235801

59

Hospitalizacija

9747

2869

6878

71

Mirtis

1713

261

1452

85

Šaltinis: PHS. COVID-19 statistical report. As at 13 December 2021


Gruodžio 4-10 d. savaitę buvo paskiepyta 64 proc. visų susirgimų; į ligoninę buvo paguldyta 69 proc. pacientų. Nuo lapkričio 27 d. iki gruodžio 3 d. (imtinai) mirė 85 proc. žmonių. Tai reiškia, kad paskiepytų asmenų skiepijimų rodiklis buvo gerokai didesnis už viso 17 savaičių laikotarpio vidurkį (5 procentiniais punktais), hospitalizacijų rodiklis buvo šiek tiek mažesnis (2 procentiniais punktais), o mirčių rodiklis buvo lygus 17 savaičių laikotarpio vidurkiui.

Jei pažvelgtume į visų 17 savaičių ligos tendenciją, pamatytume, kad skiepytų asmenų dalis bendrame susirgimų skaičiuje šiek tiek didėja. Absoliučiu skaičiumi skiepytųjų skaičius dar labiau išaugo. Taigi per savaitę nuo rugsėjo 25 d. iki spalio 1 d. tarp iš dalies paskiepytų asmenų (1 dozė) buvo 930 susirgimų kovidu. Tarp visiškai paskiepytų (2 ir daugiau dozių) buvo 8 793 žmonės. O štai gruodžio 4-10 d. savaitės vaizdas: iš dalies paskiepytų žmonių tarpe susirgimų skaičius - 1920, visiškai paskiepytų žmonių tarpe - 13 703. Taigi nuo rugsėjo pabaigos iki gruodžio pirmosios dekados susirgimų skaičius tarp iš dalies paskiepytų asmenų išaugo daugiau nei du kartus, o tarp visiškai paskiepytų - daugiau nei 1,56 karto.

Didžiosios Britanijos valdžios institucijos pradėjo kalbėti apie naują omikrono viruso atmainą, kad paaiškintų atvejų skaičiaus didėjimo tendenciją tarp paskiepytų asmenų. Leidinio autorius ironizuoja: "Jei šio staigaus padidėjimo priežastis yra susijusi su Omicron atsiradimu, tuomet akivaizdu, kad gyventojai, kurie nebuvo paskiepyti vakcina, neturi dėl ko nerimauti, tačiau gyventojai, paskiepyti dviem ar trimis vakcinos dozėmis, gali turėti pagrindo nerimauti."

Gruodžio 14 d. Jungtinės Karalystės ministro pirmininko pavaduotoja pranešė, kad šalyje į ligoninę paguldyta net 10 žmonių, kuriems diagnozuota omikrono infekcija. Būtent dėl šios priežasties vyriausybė turi griežtai sugriežtinti režimą - įpareigoti visus dėvėti kaukes, pereiti prie nuotolinio darbo ir mokymosi bei paspartinti skiepų pasų įvedimą. O sugriežtinimas taikomas visiems - ir neskiepytiems, ir skiepytiems.

Tuo tarpu vien tik Škotijoje per savaitę nuo gruodžio 4 iki 10 d. į ligoninę buvo paguldyti 275 asmenys (129 neskiepyti + 146 skiepyti). Galbūt tarp jų yra 1-2 omikrono atvejai, tačiau visi masiškai hospitalizuojami dėl delta padermės, ir niekas neabejoja, kokia yra masinio hospitalizavimo priežastis. Pirmiausia dėl koronaviruso nesėkmių buvo kaltinama delta viruso atmaina, o dabar kaip alibi norima pasitelkti egzotišką omikrono atmainą.

Įdomiausias Škotijos ataskaitoje pateiktas skaičius yra mirtingumo nuo COVID-19 rodiklis. Kartais teigiama, kad didelis skiepytųjų mirtingumas yra dėl to, kad jie dabar sudaro gyventojų daugumą. Mano vertinimu, visiškai ir iš dalies paskiepytų Škotijos gyventojų procento vidurkis (nuo rugpjūčio 7 d. iki gruodžio 3 d.) buvo 77,3 % (skaičiavimai atlikti remiantis šaltiniu: GOV.UK Coronavirus (COVID-19) in the UK). Kaip pažymėta lentelėje, per tą patį 17 savaičių laikotarpį visiškai ir iš dalies paskiepytų žmonių mirčių nuo kovido dalis yra 85 %.

Akivaizdi išvada yra ta, kad santykinis mirtingumas tarp paskiepytos populiacijos dalies yra didesnis nei tarp neskiepytų.

Pagal ataskaitos duomenis galima apskaičiuoti papildomus rodiklius, pavyzdžiui, užsikrėtusiųjų kovidu mirtingumą. Neskiepytųjų populiacijoje mirčių skaičius, palyginti su susirgimų skaičiumi, yra 0,15 %. Tai maždaug tiek pat, kiek ir praėjusiais metais, kai Škotijoje (ir visoje Jungtinėje Karalystėje) dar nebuvo galimybės skiepytis nuo kovido. Tačiau mirčių ir atvejų santykis skiepytųjų grupėje yra apie 0,7 %.

Tai reiškia, kad skiepyti žmonės miršta 4,6 karto dažniau nei neskiepyti.

Taip pat galima apskaičiuoti mirties riziką tiems, kurie buvo hospitalizuoti dėl COVID-19. Tarp neskiepytų asmenų 9 proc. hospitalizacija baigėsi mirtimi. Tarp paskiepytųjų - 21 proc. Pasirodo, skiepytieji 2,3 karto dažniau atsiduria morge ir kapinėse nei neskiepytieji.

Reikia atsižvelgti į dar vieną svarbų dalyką. Tiek Jungtinės Karalystės (įskaitant Škotiją), tiek JAV ir ES sveikatos priežiūros tarnybų statistikoje skaičiuojami tik tie mirties atvejai, kurie įvyksta per keturias savaites po injekcijos. Jei, tarkime, mirtis įvyksta po dviejų mėnesių, ji neįtraukiama į mirtingumo statistiką. Tačiau neigiamas injekcijos poveikis gali trukti metus ar dvejus... Kiek ilgai jis gali trukti, patys gydytojai iki galo nežino. Taigi mirties rizika skiepytiems lyginant su neskiepytais dar didesnė, nei teigiama ataskaitoje.

Škotijos statistiniai duomenys rodo, kad daugelyje šalių paskiepytų žmonių procentas pasiekė PSO reikalaujamą ribą (iš pradžių 60 %, dabar - 70 %), o lauktas stebuklas neįvyko. PSO žadėjo, kad pandemija išnyks ir žmonės grįš į ankstesnį "normalų gyvenimą", tačiau virusas neišnyksta. Juo ir toliau užsikrečia tiek neskiepyti, tiek skiepyti asmenys. Tai matome Izraelyje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV.

Teigiama, kad skiepyti žmonės rečiau užsikrečia ir patiria mažiau sunkių komplikacijų. Jie rečiau guldomi į ligoninę, dar rečiau miršta. Tačiau matome, kad Škotijoje yra priešingai: paskiepytieji dažniau hospitalizuojami ir ypač dažniau miršta nei tie, kurie suserga.

https://www.fondsk.ru/news/2021/12/25/shtamm-virusa-omikron-i-shotlandskaja-statistika-55181.html

P.S. Tikiuosi, kad čia pateikiami duomenys padės užčiaupti burnas bukapročiams politikams, „tikintiems mokslu“, kaip P.Saudargas (gruodžio 23 d. LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“), kurie skaldo visuomenę ir lieja zoologinę neapykantą ant protaujančių ir atsisakančių marmalizuotis piliečių.