2021-03-31

Kun. Alfonsas Bulotas. Atimtos Velykos, atimtos Kalėdos


Vyrai, kam jums galvos ant pečių? Ar kad lapų į šikną neprikristų (Žemaičių vyskupas Valančius).

Perskaičiau tokiu pavadinimu straipsnį apie atimtas katalikams teises laisvai naudotis Šventų Velykų ir Šventų Kalėdų tikėjimo laisve. Karantinas. Sveikatos apsaugos ministerija, vyriausybė gali panaikinti kai kurias žmonių teises, tačiau negali drausti tikinčių teisių į naudojimąsi tikėjimo laisve. Todėl Šventas Velykas galima švęsti net miestuose, kuriuose yra karantinas. Tokį teisminį verdiktą Aukščiausiame teisme išgirdo Čilės tikintieji, valdžios veiksmus pavadindami „neteisėtu ir savavališku veiksmu.“ Ar Lietuvos tikintieji gali būti priversti kaip teletabiai žiūrėti per televizijos ekranus, kaip vieni ar kiti dvasininkai, tuščiose bažnyčiose atlieka Šventų Mišių ritualą (Dalyvavimas Šventų Mišių aukoje – betarpiškas dalyvavimas).




Stebėjau Šventų Mišių ritualą Kovo 11 proga vienoje miesto pustuštėje bažnyčioje, kurioje „patriotiškai“ nusiteikę keletas „tikinčiųjų“ susivynioję kaip į audeklą nuo šalčio į trispalvę vėliavą? Kas turi pasakyti ir perspėti, kad su Lietuvos vėliava taip nesielgiama ne tik bažnyčioje bet ir kitose vietose?

Airių kunigas Patric Hughes IrishCatolic.com ( kovo 20d.) praneša, kad kunigas už draudimą aukoti Šv.Mišias (Mišių metu buvo atidarytos bažnyčios durys) nemokės 500 Eurų baudos, bet geriau sės į kalėjimą, naudodamasis savo konstitucine teise, nors ir nepaklūstant „valstybiniams“ vyskupams, kai Dievo reikia labiau klausyti nei žmogaus. „Mes tiesiog negalime atmesti Jėzaus šventoje Eucharistijoje“ ir „pagonių vyriausybės“ neturi diktuoti tikintiems sąlygų. Vienas vilnietis kunigas perskaitė ne savo mintis bažnyčioje, bet Vyskupų konferencijos ir užsipultas žiniasklaidos, prarado Kristaus dvasininko nuovoką, pradėdamas teisintis ir atsiprašinėti.

Verbų sekmadienį bažnyčios apytuštės, tai kodėl nepadaryti Verbų procesijos lauke kaip įprasta. Virusas lauke negyvena. Ar ant tiek bažnyčių bendruomenių, parapijų tikintieji yra kvaili, kai jie kiekvieną sekmadienį auklėjami įtaigiu Kristaus evangelijos žodžiu, netgi dėl smulkmenų dažnai atsiprašydami, kad būtų verti dalyvauto Šventų Mišių aukoje, (ne rituale) mano televizijos ekranuose pavadintu „teletabių“ ritualu, kai kamerai nusisukus, kunigas palieka Šv. Mišių auką ir bėga bumbėdamas necenzūrinius žodžius (kamera nerodo, bet girdi) taisyti kamerą.

Šitą Žemaičių vyskupo M.Valančiaus pasakymą savo parapijiečiams, baisioje caro pasėtoje alkoholizmo epidemijoje, prisiminiau todėl, kad vienoje televizijos laidoje, buvo parodyta gausi ką tik išrinkto iš Žemaitijos Prezidento G.Nausėdos asmeninė senų knygų kolekcija ar biblioteka ir manau labai tiktų kaip tik dabar atverti tų senų vyskupo M. Valančiaus raštų ir leisti įsiprotinti, patarėjams, valdžios vyrams, kaip jis be karantinų blaivino Žemaitiją. Tai tik vienas ryškus ir visiems suprantamas posakis. O kiek jų guli neatverstų, nestudijuotų. Manau drąsaus vyskupo metodai prieš caro rėžimą, buvo geresni už bet kuriuos Briuselio metodus. Vytauto laikais Lietuva dar kaip jaunamartė įsijungė į krikščionišką Europą. Ką pasakė Šventas Tėvas Pranciškus Briuselio parlamentarams? Kad jis krikščioniškos Europos viduryje nemato krikščioniškumo. Tai kokios direktyvos iš ten ateina, kai maišydamiesi eksperimentinėse vakcinose, ES sveikatos sistema kuri tvirtina vakcinas bet neatsako už žmonių sveikatą. O dvasinė sveikatai yra visos Dievo duotos prigimtinės imuninės sistemos derinys ir pagrindas. Išeikime drąsiai pasitikti Šventų Velykų su Kristaus pergale prieš blogį.

Pagarbai, kun. Alfonsas Bulotas


Lietuvos liaudies buities muziejaus nuotrauka.




Ne ten ieškojo SARS-CoV-2 pirminio šaltinio. 2 d. (papildyta)

 



Pradžia: https://lebionka.blogspot.com/2021/03/ne-ten-ieskojo-sars-cov-2-pirminio.html

„Pravda.Ru“ ("Правда.Ру") eteryje autoritetingas ekspertas – Igoris Nikulinas. Mikrobiologas, karinis ekspertas, JTO Generalinio sekretoriaus Kofi Anano eks-patarėjas bakteriologiniams ir kariniams ginklams. Kodėl mokslininkas įsitikinęs, kad koronavirusas – tai dirbtinis virusas, tai yra, biologinis ginklas, sukurtas JAV mokslininkų? Ar JAV atsakys į pandemiją?




Igori Ivanovičiau, kas dabar vyksta su jau globaliu koronavirusu, nebuvo panašaus nepamenu ir, manau, kad ir jūs.

Niekada to nebuvo ir staiga vėl.

Pastarosiose savo publikacijose jūs jau ne kartą pareiškėte, kad mes turime reikalą su bakteriologiniu ginklu, kad tai dirbtinai sukurtas virusas, būtent todėl tokia panika. Visas pasaulis stovi ant ausų, bet nėra nei vieno pareiškimo nei iš vieno vadovo, ar kokios autoritetingos organizacijos pareiškė apie tai, kad pasaulis susidūrė su realia bakteriologinio ginklo situacija. Kodėl tyli?

Kas paleido bioginklą iš mėgintuvėlio


Tiesiogiai kaltinti nieko negalima, kol kas nėra absoliučiai tikslių neginčijamų įrodymų. Štai kiniečiai tik pradeda dabar...

Žinote, pareiškimas Twitter — kažkaip nelabai.

Atleiskite, dabar Trampas Twiteryje daro pareiškimus ir jie skamba oficialiai, ir dažnai po jų seka veiksmai. Jis net apie smūgį į Siriją Twitter skelbė be jokių kitų pareiškimų. Mes gyvename informacijos amžiuje.

Jūs – šios srities specialistas. Kodėl jūs įsitikinęs tuo, kad tai – ginklas ir dirbtinis virusas? Jūs studijavote dokumentus?

Taip, aš studijavau. Yra viešos publikacijos, pavyzdžiui, žurnale Nature Medicine  2015 metų, kur sakoma, kad amerikiečių mokslininkai Detriсk forte (tai – stambiausias JAV kariuomenės karo-medicinos, chemijos ir taip toliau centras) sukūrė dirbtinę šikšnosparnio koronaviruso modifikaciją su baltymu SHCO14. Tai – pakankamai žinomas baltymas glikoproteinas, bet yra 4 ŽIV intarpai, kurie leidžia jam prasiskverbti į žmogaus ląstelę.

Iš žmogaus imunodeficito viruso?



Iš žmogaus imunodeficito viruso. Kur kiniečių šikšnosparniai, o kur žmogaus imunodeficito virusas. Nei vieno koronaviruso su tokiu baltymu nėra, nors jų virš 40 rūšių. Ši insercija – aiškiai dirbtinė. Ir yra apie tai publikacija.

JAV koronaviruso epidemija prasidėjo anksčiau, negu Kinijoje


Jeigu tai toks slaptas projektas, dargi pažeidžiantis Konvenciją dėl draudimo gaminti ir kaupti bakteriologinį ginklą, kokiu būdu ji buvo atvirai paskelbta?

Autorius ir pamėgino perspėti pasaulio visuomenę. Jo likimas neaiškus. Šį straipsnį redakcija jau suredagavo ir parašė, kad, neva, tai tiesiog hipotezė, autoriaus nuomonė, ji nesutampa su redakcijos nuomone ir taip toliau. O šitas virusas, kurį ten sukūrė, neturi jokio ryšio su tuo virusu, kuris dabar keliauja per pasaulį.

Tačiau iš tiesų daugelis faktų nurodo, kad tai – būtent šitas virusas. Konkrečiai, 2019 metų rugpjūčio 5 dieną The New York Times rašė, kad Detriсk fortas uždarytas dėl saugumo problemų. 2019 metų rugpjūčio 31 dieną The New York Times pranešė, kad JAV pasirodė nežinoma liga, kažkokia nauja plaučių pneumonija. https://www.nytimes.com/2019/08/05/health/germs-fort-detrick-biohazard.html

Kuri atsiranda dėl veipų?

Taip, iš pradžių tai priskyrė veipams.

Tarp kitko, Trampas ryšium su tuo net įstatymą pasirašė.

Taip. Rugsėjo 11 – tokia simboliška data – Trampas sušaukė pasitarimą reikalaujant kaip tik CDC (Infekcinių susirgimų profilaktikos ir kontrolės centrui). Tai iš esmės amerikiečių medicinos mokslų akademija, ji jungia visus medicinos centrus, JAV sveikatos apsaugos centrus. Iki to laiko buvo jau virš 500 susirgusių, maždaug 20 žmonių mirė, tarp jų buvo kariškių. Ir nuo tada, panašu, epidemija plito JAV. Aš manau, kad pas juos reali situacija turi būti blogesnė negu Kinijoje.



Kaip toliau, manoma, plito iš JAV koronavirusas?

Larry Romanoff portale www.globalresearch.ca išreiškė nuomonę, kad koronavirusas buvo sukurtas JAV. 2019 metų rugpjūčio mėnesį JAV kilo plaučių pneumonijų banga. Buvo manoma, kad jas sukėlė „elektroninių cigarečių“ garai. Kaip tik tuo metu, dėl galimų patogeninių mikroorganizmų patekimo į aplinką, buvo uždaryta JAV Merilendo valstijoje esanti Fort Detrick karo biolaboratorija. Apie tai rugpjūčio 8 dieną pranešė laikraštis „The New York Times“. Po to ir įvyko „elektroninių cigarečių epidemija“.

2019 metų rugsėjo mėnesį Havajuose buvo infekuoti Japonijos piliečiai, kurie niekada nėra buvę Kinijoje. Po to Kinijos socialiniuose tinkluose pasirodė straipsnis, pasakojantis, kad penki „užsienio“ sportininkai, kitas personalas, buvę Uhano pasaulinėse kariškių žaidynese 2019 metų spalio 18-27 dienomis, buvo hospitalizuoti dėl nežinomos infekcijos. Manoma, kad infekcija galėjo būti atvežta iš JAV. Į Uhano mietą atvykę JAV kariai galėjo apkrėsti tūkstančius vietos gyventojų, o kai kurie jų galėjo virusą atnešti į jūros produktų turgų. Tai paaiškina ir nesėkmingas „nulinio užsikrėtusiojo“ paieškas.

Daniel Lucey iš Džordžtauno universiteto, infekcinių susirgimų ekspertas, straipsnyje žurnale „Science“  nurodė, kad pirma žmogaus infekcija buvo patvirtinta 2019 metų gruodžio mėnesį ne Uhane. Jis padarė prielaidą, kad virusas kilo ne iš šio jūros produktų turgaus.

Dr.Philip Giraldi straipsnyje „Kas sukūrė Koronavirusą? Tai buvo JAV, Izraelis ar pati Kinija“ rašo, kad nors MIP dažniausiai koronavirusas kildinamas iš mikroorganizmo, rasto pas šikšnosparnius ir buvo naudotas maistui Uhane. Nepaisant to, čia anksčiau nebuvo epidemijos protrūkio.

Kita prielaida, kad virusas buvo sukurtas dirbtinai, kaip mikrobiologinis ginklas, rėmėsi publikacija autoritetingame moksliniame žurnale „Nature“. 

Autorius atkreipia dėmesį į faktą, kad koronavirusas turi ŽIV fragmentus, kurie negalėjo atsirasti natūraliai jo struktūroje.

Autorius mano, kad viruso kūrimas galėjo būti bendras JAV-Izraelio mokslininkų kūrinys. Trampas pabrėžia Kinijos grėsmę JAV nacionaliniam saugumui, jos potencialo augimą globalioje konkurencinėje kovoje. Autorius neneigia, kad virusas pagamintas tam, kad susilpninti Kinijos ekonomikos potencialą.



2005-9 metais JAV ir Izraelio vyriausybės slapta sukūrė kompiuterių virusą Stuxnet, kuris bus buvo skirtas pakenkti Irano kompiuterių kontrolines ir operacines sistemas, naudojamas šios šalies branduoliniuose tyrimuose. Šis virusas išplito už Irano ribų į Kiniją, Vokietiją, Kazachstaną ir Indoneziją. Autoriui tai sukelia analogiją su koronavirusu.

Prasidėjus koronaviruso epidemijai Kinijoje, Izraelio mokslininkai iš Galilėjos mokslinio-tyrimų instituto tvirtino, kad pas juos po kelių savaičių bus vakcina nuo koronaviruso. Buvo tvirtinama, kad jau prieš keturis metus čia vykdomi tyrimai su paukščių koronavirusu, kuris panašus į Uhano koronavirusą. Buvo nurodoma, kad vakciną reikės tikrinti ir tai užims virš metų. Autorius reiškia prielaidą, kad Izraelis buvo JAV partneris aukščiau minėtuose Fort-Detrich tyrimuose.

Koronaviruso atsiradimas turi politines pasekmes. Tai turės įtakos 2020 vyksiantiems JAV prezidento rinkimams. Jeigu ekonomika skęs kartu su fondų rinka, tai neigiamai atsilieps Trampui. Jeigu ligos gydymas JAV vyks blogai, tai taip pat gali kenkti Trampui, nes demokratai yra visuotino sveikatos draudimo šalininkai. Šiuo metu 1/3 JAV gyventojų neturi sveikatos draudimo, o gydymas nuo koronaviruso ligoninėje kainuoja nuo 35 iki 75 tūkstančių JAV dolerių.

Charles M. Lieber – prestižinio Harvardo universiteto profesorius. Sprendžiant iš pavardės, jis žydų tautybės. Biomedicinos srityje JAV žydai dominuoja. Apie tai iškalbingiausiai kalba JAV Nobelio premijos laureatų sąrašas.

Sausio pabaigoje buvo pranešta, kad JAV teisingumo ministerija pateikė Harvardo universiteto profesoriui Charles M. Lieber kaltinimus dėl melagingo pranešimo apie jo darbus Kinijoje ir nuslėptas išmokas, kurias jis gavo iš Kinijos vyriausybės. Dėl šio sukčiavimo profesorius sausio 28 dieną buvo suimtas. Pranešta, kad Lieber nuo 2008 metų gavo grantus 15 milijonų sumai iš JAV NIH (nacionalinio sveikatos apsaugos instituto) ir JAV gynybos ministerijos. Šie grantai įpareigoja gavėja informuoti vyriausybę apie finansinius interesų konfliktus, gaunamus pinigus iš užsienio šalių vyriausybių.

Liberis su Uhano universitetu bendradarbiavo nuo 2011 metų. Tai vyko be Harvardo universiteto žinios. Be to, 2012-2017 metais jis buvo šio Kinijos universiteto projektų ekspertu ir skatina juos vogti konfidencialią informaciją. Manoma, kad už tokias paslaugas gaudavo po 50 tūkstančių dolerių per mėnesį, 158 tūkstančius pragyvenimo išlaidų ir 1,5 milijono už laboratorijos sukūrimą universitete.

Kontraktas su Uhano universitetu reikalavo iš Liberio „deklaruoti tarptautinio bendradarbiavimo projektus, užsiiminėti pedagogine veikla, rengti tarptautines konferencijas, teikti paraiškas patentams ir šio universiteto vardu skelbi mokslinius straipsnius.

Apie JAV ir Kinijos mokslininkų bendradarbiavimą koronaviruso konstravimo darbuose jau esu rašęs straipsnyje „Kas iš mėgintuvėlio paleido koronavirusą? Įrodymai, kad jis buvo pagamintas karinėse laboratorijose (video)“.

COVID-19 ir Fort Detrick karinė biolaboratorija


Žemiau pateikiu dr.Joseph Mercola straipsnio „Kodėl mokslininkas iš karinės Fort Detrick biolaboratorijos turėjo mirti“ ištraukos vertimą, kuriame pasakoja apie JAV karinės biolaboratorijos istoriją ir jos galimą indėlį sukuriant COVID-19. Straipsnio ištrauką išverčiau pagal publikaciją portale www.naturstoff-medizin.de (Warum ein Wissenschaftler aus dem Biowaffenlabor sterben musste.)


(…) Fortas Detrick Frederike/Merylende yra JAV armijos medicinos tyrimų įstaiga. Labiausiai pagarsėjęs Fort Detrick tuo, kad ten vykdomi biomedicinos tyrimai ir jų įdiegimai.

Šiandien JAV armijos medicinos užkrečiamųjų ligų tyrimų institutas (U. S. Army Medical Research Institute of Infectious Diseases) yra daugiau nei 50 kvadratinių kilometrų plote ir apima 600 pastatų, kuriuose atliekami mirtinų biologinių medžiagų, tokių kaip Ebolos, raupų ir juodligės sukėlėjų tyrimai. Kai beveik prieš 80 metų buvo pastatytas Detrick fortas, ši vieta buvo pasirinkta todėl, kad ji nuošali (1).




Tuo metu atokumas buvo didžiulis pliusas, nes Fort Detrick biologiniai ginklai turėjo būti labai slaptai. Antrojo pasaulinio karo metu kovinės biologinės medžiagos buvo skaitomos labai pavojingomis. (...)



Iš Fort Detrick licenzija buvo atimta 2019 metais, dabar ten testuojama COVID-19 vakcina

Fort Detrick iki šiol kelia abejones. Apsaugos nuo maro agentūra CDC atėmė iš šios įstaigos licenziją tirti griežtai kontroliuojamus patogenus 2019 metais. Patikrinimo metu CDC nustatė, kad nesenai įrengta ir cheminių medžiagų pagalba veikianti nukenksminimo sistema gali nepakankamai išvalyti įstaigos nuotekų vandenį. Tai reiškia, kad mirtini patogenai galėjo patekti į aplinką.

2019 metais buvo pranešta apie tokius du atvejus (14). CDC inspektoriai ne tik nustatė nukenksminimo sistemos mechaninius pažeidimus, bet ir apkaltino tyrėjus taisyklių nesilaikymu. 2009 metais Fort Detrick buvo laikinai uždarytas po to, kai buvo rastos neištirtų patogenų atsargos.

Po 2001 metų įvykusių teroro aktų su juodlige, kurių pėdsakai taip pat vedė į Fort Detrick, taisyklės nukenksminimo kovinių biologinių medžiagų buvo sugriežtintos. Dienraštis The Independent rašė (15): „FTB pagrindiniu įtariamuoju 2001 metų byloje buvo Bruce Ivins, vyresnis bioginklo tyrėjas iš Fort Detrick. Jis nusižudė 2008 metais – prieš tai, kai FTB apkaltino jį teroro aktų rengimu.“

2019 metų lapkritį CDC dalinai atšaukė apribojimus Fort Detrick, tačiau tyrimų SARS-CoV-2, kaip pranešama, tai nepalietė. 2020 metų kovą CDC pranešė, kad Fort Detrick vėl pilnai gali dirbti (16). Nuo tada kariniai Fort Detrick mokslininkai testuoja COVID-19 vakcinas ant laboratorinių gyvulių, o sekančiame etape potencialios vakcinos turi būti testuotos ant žmonių (17).

Papildomi eksperimentai su COVID-19 toliau vykdomi. Pranešama, kad Fort Detrick pirmąjį COVID-19 pavyzdį iš CDC gavo vasario pabaigoje. „Su šia kultūra mes galime ištirti apie 300 vaistų ar junginių“, - „Fox News“ pasakojo viruso tyrinėtoja Sheli Radoshitzky. "Naudodami šią robotizuotą sistemą, mes pridedame junginius, o po to perkeliame kultūros indus į izoliuotą sistemą, kur pridedame virusą." (18).




Trumpai tariant: Praėjus keliems mėnesiams po to, kai dėl nutekėjimo įstaiga turėjo būti uždaryta, Fort Detrick dabar ne tik turi SARS-CoV-2, bet ir aktyviai augina viruso atsargas, kad galėtų išbandyti tolesnius gydymo metodus ir vakcinas (19).

Iš Fort Detrick sekama sveikatos būklė

Fort Detrick taip pat yra būstinė Nacionalinio medicininės žvalgybos centro (NCMI) - žvalgybos agentūros, kurios veikla nukreipta į ligų protrūkius visame pasaulyje. NCMI dirba virusologai, toksikologai, gydytojai ir kiti specialistai, kurie dirba su perimtomis komunikacijomis, palydovų nuotraukomis ir netgi su socialiniais tinklais, o paskui dalijasi savo išvadomis su JAV kariškiais ir kitomis vyriausybės struktūromis.

„NCMI turi prieigą prie informacijos srautų, kurių neturi Pasaulio sveikatos organizacija, Ligų kontrolės centrai ar kitos organizacijos“, - „NBC News“ sakė buvęs NCMI pareigūnas Denis Kaufman (20).

Manoma, kad NCMI buvo perspėtas prieš mėnesį iki tol, kai COVID-19 buvo paskelbta globalia pandemija. Dabar centras stebi pandemijos eigą ir, pavyzdžiui, tiria, ar užsienio šalių vyriausybės teikia melagingą informaciją apie ligą.

Kartu su NSA NCMI išfiltravo „medicininį SIGINT [naujienų signalus]“ iš perimtų labdaros organizacijų pranešimų, užsiimdama tokiomis temomis, kaip „SARS Kinijoje, cholera Liberijoje ir dizenterija, poliomielitas ir cholera Irake“ (21). Žvalgybos duomenys, pavyzdžiui, jų taip pat gali būti gauti iš medicinos prietaisų ir fitneso-trekerių. 2016 metais „The Intercept“ (22).

„Po 13 metų ypač įsimenamos bendros pastangos surinkti medicininį SIGINT. Vis daugiau medicinos prietaisų ir fitnes-trekerių prijungiama prie interneto, o tai atveria visiškai naujas galimybes gauti žvalgybos duomenis, už epidemijų ir bioginklo ribų, atlikti tikslesnį monitoringą ir priežiūrą.“

NSA vadovo pavaduotojas Richardas Ledgettas birželį teigė, kad žvalgybos agentūra tiria teorinę galimybę panaudoti biomedicininius prietaisus, tokius kaip širdies stimuliatoriai, stebėti pasirinktus žmones. Tačiau net jis pripažįsta, kad dažnai yra lengvesnių būdų ką nors šnipinėti.

Teksaso nacionalinė laboratorija bendradarbiauja su 70 valstybių, tarp jų su Uhano laboratorija

Teksaso universitetui priklausanti Galvestono nacionalinė laboratorija (Galveston National Laboratory,GNL) yra aukščiausio saugumo lygio įstaiga (BSL4); ten jie dirba su labai pavojingais patogenais. Šiuo metu vykdomi GNL tyrimai. Tikrinamos maždaug 24 sutartys su Kinijos universitetais ir technologijų įmonėmis, ryšiai su Virologijos institutu Uhane ir mokslininkais, kurie dirbo nacionalinio saugumo vardu ir perdavė tyrimų rezultatus.

Tuo tarpu populiarėja teorija, kad SARS-CoV-2 kilusi iš biologinio ginklo laboratorijos Kinijos didmiestyje Uhane. Teksaso universitetas paskelbė pranešimą spaudai, kuriame teigiama, kad GNL bendradarbiavo su daugiau nei 70 šalių biologinio saugumo klausimais. Tai gali būti pavojaus signalas, - „Fox News“ sakė Stephanie Segal iš Strateginių ir tarptautinių studijų centro (CSIS) (23).

„Glaudesnis JAV ir Kinijos bendradarbiavimas atitinka bendrą mokslo tendenciją dėl tarptautinio bendradarbiavimo. Duomenys taip pat rodo, kad abi šalys yra labiau priklausomos nuo dvišalio bendradarbiavimo nei nuo bet kurios kitos šalies.“

"Tuo pat metu Amerikos žvalgybos agentūros kaltina Kiniją pasinaudojant moksliniu bendradarbiavimu ir „vagiant naujoves“, dr. Francis Collins, NIH sveikatos agentūros direktorius, 2018 metais paskelbė įspėjimą maždaug 10 000 akademinių JAV institucijų, kad biomedicininiams tyrimams gresia pavojus iš užsienio. Įpusėjus COVID-19 pandemijai, šiuo metu nuodugniai tiriami visi ryšiai tarp Uhano ir Amerikos universitetų, „Fox News“ pasakojo Patrickas Croninas iš Hudsono instituto (24).

„Iš pradžių lėtai fokusuojamės į tai, kiek Kinija naudojasi mūsų atvirais universitetais, o taip pat medicinos, biologinėmis ir kitomis mokslinėmis laboratorijomis [...] 2019 metų pabaigoje FTB ir NIH paskelbė, kad tirs 180 atskirus atvejus, susijusiu su daugiau nei septyniasdešimčia objektų. "

Beveik visais atvejais įtariamas biomedicinos tyrimų rezultatų vagystes įvykdė Kinijos piliečiai arba kinų kilmės amerikiečiai. Kinija pamažu rado savo kelią į valstybines tyrimų laboratorijas.“

JAV yra tik keturiolika 4 apsaugos lygio (BSL4) biologinių laboratorijų. Kiti tokie objektai yra Kinijoje, Argentinoje, Australijoje, Brazilijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Gabone, Vengrijoje, Indijoje, Italijoje, Kanadoje, Rusijoje, Švedijoje, Šveicarijoje, Pietų Afrikoje, Taivane, Čekijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Kodėl aš pasirinkau šio straipsnio iliustracijai apjungtas Džo Baideno ir koronaviruso nuotraukas? Aš jas sujungiau dėl tiesioginio ryšio.

Atsakykime sau į klausimą: kam šis virusas buvo naudingas? Kam jis padėjo ateiti į valdžią? O kas rėmė Džo Baideną? Ar tai ne stambiausias transnacionalinis finansinis kapitalas, kuris sumanė „Covid-19: Great Reset“? Ar ne atsidėkodamas už paramą rinkimuose Baidenas į savo administraciją įtaisė keturis investicinio fondo BlackRock, kurio aktyvai jau pasiekė 8.7 trilijonų USD, buvusius darbuotojus? O kas uždirbo iš „pandemijos“, ar ne Baideno rėmėjai „Amazon“, „Apple“, „Microsoft“, „Facebook“, „Google“, ne Bigpharma, pinigų spausdintojai iš FRS? O kas net tolimoje JAV kolonijoje Lietuvoje buvo atvesti į valdžią amerikonų išrastu rinkimų falsifikavimo metodu – balsavimo paštu, kai ši rinkimų falsifikavimo operacija truko vos ne savaitę? O kas buvo atvestas į valdžią? Tikri Baideno pasekėjai, satanistai, kurių tikslas – sugriauti Lietuvą, šeimas, moralę, sunaikinti žmogų. Tai marazmatiko Baideno ir jo išsigimusios satanistų administracijos kopija, kurie normaliam žmogui tegali sukelti vien šleikštulį.

PSO ekspertai po viešnagės Kinijoje nepranešė, ar jiems pavyko ir ar jie išskyrė šikšnosparnių koronaviruso štamą RaTG13, kuris, Kinijos mokslininkų tvirtinimu, artimiausias COVID-19 sukėlėjui.

Mano nuomone, kol nėra atrastas tarpinis šeiminikas, tol kalbos apie gamtinę SARS-CoV-2 kilmę neturi jokio pagrindo.

JAV – vienintelė valstybė pasaulyje, turinti šimtą karinių biologinių laboratorijų įvairiose valstybėse. Jos atsirado daugelyje postsovietinių valstybių: Ukrainoje, Gruzijoje, Kazachstane ir t.t. Kinijos Uhanio laboratorija, buvo finansuojama iš JAV, dirbo bendrus darbus su JAV mokslininkais, iš šios šalies gavo visas darbui reikalingas ląstelių kultūras ir t.t.

Baideno administracija buvo labai nepatenkinta, kad PSO savo ataskaitoje nenurodė Kinijos, kaip COVID-19 pandemijos kaltininko, o SARS-CoV-2 viruso kilmės klausimą paliko atviru.

Kaip sako išmintinga lietuvių liaudis: „Ant vagies kepurė dega“





Ne ten ieškojo SARS-CoV-2 pirminio šaltinio

 

Kelis mėnesius Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Kinijoje ieškojo pirminio SARS-CoV-2 šaltinio, bet taip jo ir neatrado. Spėlionės apie nepaprastai greitą viruso evoliucionavimą iš šikšnosparnių per pangolinus, kitus egzotiškus gyvūnus, mano nuomone, neturi pagrindo.

O gal PSO ekspertai ne ten ieškojo pirminio koronaviruso šalitinio? Gal jiems vertėjo aplankyti JAV įsikūrusias mokslo įstaigas, karinius objektus?

Man Lietuvos Konstitucija vis dar leidžia reikšti savo nuomonę, nors užsienio finansuojami cenzoriai iš 15 min.lt ir Delfi lt. nuolatos trukdo man tai daryti. Esu biomedicinos daktaras ir visą savo aktyvų gyvenimą dirbau mokslinį darbą biochemijos, molekulinės biologijos ir genetinės inžinerijos srityse laboratorijose, kurioms vadovavo akademikai S.Kanopkaitė ir A.Janulaitis. Todėl, manau, turiu pagrindo pyktintis, kad profanai ima recenzuoti mano straipsnius, ir dar tokie profanai, kurie yra asocialūs ir nesilaiko karantino režimo taisyklių savo darbo vietose.



SARS-CoV-2 kilmės klausimas, PSO ekspertų nuomone, iki šiol yra atviras ir visos nuomonės turi teisę egzistoti.

Luc Antoine Montagnier

Nobelio premijos laureatas Luc Antoine Montagnier, kuriam ši premija suteikta 2008 metais, už jo 1983 metais atrastą ŽIV virusą, balandžio vidury pareiškė, kad SARS-CoV-2 sukurtas laboratorijoje.

„Jis ne natūralios kilmės, tai molekulinių biologų darbas“, – mano mokslininkas. Montagnier nieko nekaltino ir nežino, kas galėjo „surinkti“ naują virusą. „Gali būti, jie norėjo sukurti vakciną prieš AIDS“, – pasakė jis.

Mainstriminė MIP ėmė šaipytis iš mokslininko, įžeidinėti, o kai kurie kolegos jo nuomone neigti. Gegužės 24 dieną Cold Springs Harbos laboratorijos preprintų serveryje Biorxiv kinų mokslininkų kolektyvas paskelbė straipsnį, patvirtinantį, kad Sars-CoV-2 genome yra „ŽIV insercijos“. Būtent tai, ką anksčiau tvirtino ŽIV viruso atradėjas Luc Antoine Montagnier. Šis tyrimas patvirtina, kad COVID-19 yra dirbtinai sukurtas virusas! Jis naudoja tą pačią strategiją, kaip ir ŽIV, kad įveikti žmogaus imuninę sistemą.

Svarbiausia yra vadinamasis furino plyšys. Dėl šios priežasties ekspertai sako, kad nėra natūralaus koronaviruso, iš kurio SARS-CoV-2 galėjo išsivystyti ar mutuoti. Taigi kodėl pagrindinės žiniasklaidos atstovai neužduoda teisingų klausimų? - klausia dr. Joseph Mercola straipsnyje, kuri paskelbė vokiečių portalas Naturstoff medizin.de.

Prieš tęsdamas dr.Joseph Mercola įrodymus, kiek plačiau nušviesiu „furino plyšio“ mechanizmo svarbą.

Žmogų parazituojančių koronavirusų šeimą sudaro sudaro 6 kamienai. Keturi iš jų - OC43, HKU1, NL63 ir 229E atrasti gana senai ir sukelia trečdalį bendrų peršalimo susirgimų (tarp jų ir slogą). Du kiti šeimos atstovai MERS-CoV (koronavirusas, sukeliantis artimųjų rytų respiratorinį sindromą) ir SARS-CoV, kuris tapo priežastimi protrūkio atipinės pneumonijos Kinijoje 2002 metais. SARS-CoV-2, išprovokavęs „pandemiją“ COVID-19, ypač pavojingas ir agresyvus dėl viruso paviršiuje esančių naujos konstrukcijos spyglių, kurie sukimba su kvėpavimo takų epitelio ląstelių baltymu ACE2. Šie spygliai primena sudvejintą strėlės antgalį. SARS-CoV-2 spygliui išsiskleisti neleidžiantis junginys lengvai tirpinamas fermentu furinu, kurį išskiria žmogaus ląstelės. Tai leidžia viruso spygliams sukibti su kvėpavimo takų baltymu ACE2 ir prasiskverbti į ląstelę. Reikalinga žymiai mažesnė koncentracija virusų, kad infekuoti organizmą.


SARS-CoV-2 prototipas laboratorijoje buvo pagamintas dar prieš 5 metus


2015 metų lapkričio 9 dieną ypač prestižiniame žurnale „Nature Medicine“ buvo paskelbtas Vineet D Menachery ir kt. straipsnis „ A SARS-likecluster of circulating bat coronaviruses shows potential for humanemergence“. Jame pasakojama apie sukūrimą chimerinio koronaviruso SARS ir šikšnosparnio viruso pagrindu. Straipsnyje sakoma: „Mes tyrėme virusą SHC0914, rastą pas Kinijos pasagasnūkius šikšnosparnius ir sukūrėme chimerinį (t.y.hibridinį) virusą, sudarytą iš paviršinio baltymo ir pagrindo viruso atipinės pneumonijos (SARS), kuris buvo adaptuotas žmogaus susirgimo imitacijai. Chimera infekavo žmogaus kvėpavimo takų ląsteles“. Šis dirbtinis virusas buvo pajėgus daugintis žmogaus kvėpavimo takų epitelio ląstelėse. Prasidėjus 2020 metais sukeltai COVID-19 panikai, straipsnis nebuvo pašalintas, bet kovo vidury pasirodė redakcijos prierašas, kad virusas yra gamtinės kilmės?!

Dr.Joseph Mercolą straipsnyje rašo:




JAV nacionaliniai sveikatos institutai (NIH) pastaraisiais metais finansavo pavojingų šikšnosparnių koronavirusų funkcijų išplėtimo tyrimus. Kur vyko šis tyrimas? 4 saugos lygio laboratorijoje Uhane, Kinijoje. Funkcijos padidinimo tyrimai padidina patogeniškumą ar pernešamumą, kad patogenai būtų pavojingesni žmonėms.

Kad virusas galėtų patekti į ląstelę, jis pirmiausia turi prisijungti prie ACE2 arba CD147 receptorių. Tada S2 smaigalio baltymas turi būti skaidomas proteolitiškai. Be šio baltymo skilimo virusas negalėtų patekti į ląstelę. Keli fermentai gali suskaidyti spyglio baltymus. Vienas iš jų yra plazminas, kuris taip pat skaido fibriną. Kai kraujo krešulys ištirpsta, susidaro šalutinis produktas, vadinamas „D-Dimeru“. Daugeliui pacientų, sergančių sunkia COVID-19 forma, išmatuotos padidėjusios D-dimerų koncentracijos, kurios nurodo kraujo krešulius. Furinas taip pat gali skaldyti baltymus. Tai, kad SARS-CoV-2 turi furino skilimo vietą, yra akivaizdus įrodymas, kad virusas buvo sukurtas laboratorijoje.

Nuo tada, kai prasidėjo COVID 19 protrūkis, mokslininkai ne kartą kalbėjo, kad virusas neatsirado natūraliai. Atitinkamų įtarimų ir toliau daugėja.

Balandžio 28 d. „Newsweek“ pranešė, kad Nacionaliniai sveikatos institutai (NIH) pastaraisiais metais finansavo pavojingų šikšnosparnių koronavirusų funkcijų išplėtimo tyrimus (1). Šis tyrimas buvo atliktas Uhane, Kinijoje, biologinės apsaugos laboratorijoje. 4 (BSL4).

Eksperimentus rėmė Nacionalinis alergijos ir infekcinių ligų institutas (Allergy and Infectious Diseases, NIAID), kurio NIH sub-agentūrai vadovavo dr. Anthony Fauci. Šiuo metu Fauci vadovauja Baltųjų rūmų pandemijos komandai. „Newsweek“ rašo:

„2019 metais Nacionaliniai sveikatos institutai, remiami NIAID, skyrė 3,7 milijonų dolerių moksliniams tyrimams per 6 metų laikotarpį funkcijos sustiprinimui. Prieš tai buvo dar 3,7 mln. USD vertės 5 metų projektas, skirtas surinkti ir ištirti šikšnosparnių koronavirusus. Šis projektas baigėsi 2019 metais. Taigi iš viso skirta 7,4 mln. USD.“

„Daugelis mokslininkų kritiškai vertina funkcijų įgijimą. Be kitko, šie eksperimentai apima manipuliavimą virusais laboratorijoje, siekiant geriau įvertinti jų potencialą sukelti ligas žmonėms. Kritikai čia mato pavojų, kad netyčia pasklidęs virusas gali sukelti pandemiją“ (2).

„GM Watch“ rašo: „MIP nuomone, išleidimo iš laboratorijos teorija: Amerikos gynybos žvalgybos agentūra (DIA) atnaujino COVID-19 viruso SARS-CoV-2 kilmės vertinimą, kad virusas galėjo atsitiktinai ištrūkti iš Uhano laboratorijos dėl „nesaugių laboratorinių sąlygų“ (3).

Deja, reikia pasakyti, kad pagrindinių MIP žurnalistai iš esmės ignoruoja ilgą laiką egzistuojančią istoriją pavojingų patogenų, išleistų iš BSL3 ir BSL4 laboratorijų. Žurnalistas Sam Husseini aptaria šią istoriją savo straipsnyje, kuris pasirodė „Independent Science News“ gegužės 5 dieną. (4)

Mainstriminiai žurnalistai akivaizdžiai neužduoda pakankamai klausimų arba neužduoda teisingų klausimų apie SARS-CoV-2 kilmę. Gegužės 4 dieną savo atnaujintame video (5) Chris Martenson, turintis daktaro laipsnį patologijos srityje, išsamiai paaiškino savo disertacijos mokslinę tezę, kad laboratorijoje turėjo būti manipuliuojama SARS-CoV-2. Jo pateikti faktai yra labai pagrįsti ir jeigu dar egzistuotų nešališka žurnalistika, jie taptų antraštėmis.

Kas yra funkcijos padidėjimas?


Martensonas sako, kad funkcijos padidėjimo tyrimai yra susiję su eksperimentais, kurie padidina patogeniškumą ar patogenų pernešamumą. Kitaip tariant, mokslininkai skirtingais būdais manipuliuoja patogenais, norėdami padaryti juos labiau patogeniškais ir (arba) labiau užkrečiamais. Be to, jie dirbo su virusais, kurie paprastai yra nekenksmingi žmonėms, ir bandė juos padaryti žmonėms užkrečiamais.

Mokslas pateisina tokius bandymus tuo, kad reikia suprasti, kaip virusai prisitaiko ir kaip jie mutuoja, rašo Martensonas. Tik taip mokslas neva gali geriau suprasti, kaip mes galime kovoti su virusais, jei virusai natūraliai įgyja šį sugebėjimą. Tačiau iki šiol nėra nė menkiausios užuominos, kad mes ką nors žinome apie kovą su SARS-CoV-2. Jei su funkcijos padidėjimo eksperimentais (Gain-of-Finkcion) mes nesužinome, kaip gydomos ligos, tai kam iš viso egzistuoja tokie eksperimentai?

Taip virusai patenka į mūsų ląsteles


Kaip aiškina Martensonas, virusai į mūsų ląsteles patenka dviem etapais. Tai svarbu, nes virusai gali daugintis tik įėję į ląstelę ir ją užkrėsdami.

Norėdamas prasiskverbti, virusas pirmiausia turi prisijungti prie ląstelės ACE2 arba CD147 receptorių. Be to, S2 spyglio baltymas turi būti skaidomas proteolitiškai. Be šio baltymo skilimo, virusas tiesiog prisijungtų prie receptorių ir nieko daugiau neįvyktų.

Keli fermentai gali atlikti šią užduotį, įskaitant plazminą ir furiną. Plazminas yra mūsų kraujyje ir skaido fibriną - plazmos baltymą, kuris gali sukelti kraujo krešulius. Kuomet kraujo krešulys ištirpsta, kaip papildomas produktas susidaro taip vadinamas D-dimeras. Pas daugelį sunkiai COVID-19 sergančių pacientų padidėja D-dimerų koncentracija, o tai reiškia kraujo krešulius.

Martensonas cituoja apžvalgą (6). Joje nurodoma, kad COVID-19 pacientai, sergantys gretutinėmis ligomis, tokiomis kaip aukštas kraujospūdis, diabetas, vainikinių arterijų liga, smegenų kraujagyslių ligos, LOPL ir inkstų funkcijos sutrikimai, yra ne tik jautresni ligai, bet ir linkę turėti aukštesnį lygį plazmino.

Kitaip tariant, būtent toks padidėjęs plazmino lygis, bent iš dalies, padidina žmonių riziką susirgti COVID-19. Gegužės 6 dieną atnaujintame straipsnyje Martensonas nagrinėja trombų problemą, su kuria susiduria tiek daug COVID-19 pacientų. Jis rašo, kad COVID-19 yra „daugiau kraujo liga, kraujo krešėjimo liga, nei įprastinė pneumonija“.




Furino skilimo vieta yra neginčijamas įrodymas

Kaip jau minėta, furinas taip pat gali suskaidyti spyglio S2 baltymą. Furinas yra fermentas, skaldantis baltymus į segmentus. Martensonas aiškina, kad furinas, skirtingai nuo kitų fermentų, skaldančių baltymus, labai tiksliai atpažįsta amino rūgščių sekas, kuriose skaldo baltymus. Be to, jei argininas yra antrojoje ar trečioje baltymo struktūros padėtyje, skaidymo efektyvumas padidėja.

Anot Martensono, tai yra neabejotinas įrodymas, kad SARS-CoV-2 buvo sukurtas laboratorijoje. Puikus straipsnis, paskelbtas „Medium“, taip pat apžvelgia šį atradimą ir paaiškina, kodėl furino skilimo vietos yra tokios svarbios atsakant į klausimą, ar SARS-CoV-2 yra natūralus virusas (7).

Kinijos tyrėjai ataskaitoje rašo, kad CoV-2 yra vienintelis koronavirusas, turintis furino skilimo vietą (8,9). Tai sutinkama ir tarp mažiau genetiškai CoV-2 giminingų kamienų, tam pakanka tik 40 procentų geno informacijos, sakoma publikacijoje (10).

„Paaiškėjo, kad iš visų spyglio baltymų, kurių SARS-CoV-2 spyglio sekos homologija yra didesnė nei 40 procentų, nė vienas iš jų neturėjo furino skilimo vietos ... taip pat ne Bat-CoVRaTG13 ir SARS-CoV (kurių atitinkama sekos homologija yra 97, 4 arba 78,6 procentų.)“

„Furino skėlimo taškas „RRAR“ pas SARS-CoV-2 yra unikalus šiai šeimai. […] Mažai tikėtina, kad SARS-CoV-2 furino skaldymo vieta kilo iš MERS, HCoV-HKU1 ir pan."

„Mums sunku nustatyti šaltinį pagal šiuo metu duomenų bazėse esančias sekas. Gali būti, kad dar yra tarpinių neatrastų sekų evoliucijoje“.

Mutacijos negali paaiškinti SARS-CoV-2 furino skilimo vietos

Tyrėjai rašo, kad furino skilimo vieta, kurią jie rado SARS-CoV-2, yra išskirtinė šiai šeimai ir vargu ar susiformavo natūraliai. Kitaip tariant, virusas buvo „patobulintas“ tam tikra furino skėlimo vieta, nes jis neatranda akivaizdaus šaltinio.

Trumpai tariant, nėra nė vieno koronaviruso, kuris būtų toks panašus į SARS-CoV-2, kad SARS-CoV-2 galėjo išsivystyti iš šio viruso arba galėtų būti šio viruso mutacija.

Martensonas tai puikiai paaiškina savo vaizdo įraše, ir aš labai rekomenduoju jums tai pažiūrėti. Yuri Deigin tai labai gerai paaiškina savo puikiame straipsnyje; todėl, jei jūs norite skaityti, o ne žiūrėti, ten taip pat rasite daug svarbios informacijos (11).

SARS-CoV-2 turi naują furino skilimo vietą. Nukleotidų seka rodo, kad čia buvo įterptos keturios naujos amino rūgštys (PRRA) 


Svarbu šiame kontekste: abu oponuojantys virusologai teigia, kad SARS-CoV-2 yra natūralus šikšnosparnių koronos virusas, išplitęs pangolinuose ir iš ten žmonėms. Įrodymas yra genų seka. PRRA furino skilimo vieta, aptinkama SARS-CoV-2, neegzistuoja šikšnosparniuose ar pangolinuose, todėl ji negalėjo atsirasti dėl šių gyvūnų DNR mutacijų.

O kaip su tyrimais, kurie virusą priskiria natūraliai mutacijai?

Tai, kad SARS-CoV-2 turi šią furino skėlimo vietą, įrodo, kad ši skėlimo vieta nebuvo mutavusi, o buvo įterpta vėliau. Savo vaizdo įraše Martensonas labai suprantamai iliustruoja skirtumą tarp įntarpo ir mutacijos. Labai mažai tikėtina, kad toje vietoje, kur anksčiau nieko nebuvo, staiga atsiras dvylika naujų bazių porų.

Bet ar nėra tyrimų, kurie parodytų, kad tai natūralus virusas?

Mainstriminės MIP daugiausiai remiamasi dviem tyrimais, kurie tariamai įrodo, kad SARS-CoV-2 yra natūrali mutacija, kuri perėjo iš gyvūnų žmonėms. Vienas tyrimas pasirodė „Nature“ vasario 3 dieną ir iškėlė tezę, kad SARS-CoV-2 tai yra šikšnosparnių koronavirusas, peršokęs ant žmogaus (12). Tačiau viena iš tyrimo autorių yra Shi Zhengli, kuri jau dalyvavo sukuriant SARS virusą kaip biologinį ginklą, ir todėl turi pagrindą slėpti bet kokį savo ryšį su šiais darbais.

Antrasis tyrimas pasirodė „Nature Medicine“ kovo 17 dieną ir siūlo „svarbiausių SARS-CoV-2 genomo bruožų perspektyvą“; jis taip pat aptaria „scenarijus, kaip šis virusas galėjo kilti“(13). Šiame darbe sakoma: „Mūsų analizė aiškiai parodo, kad SARS-CoV-2 nėra konstrukcija iš laboratorijos ar sąmoningai manipuliuojamas virusas.“

Nors tyrėjai pripažįsta, kad „SARS-CoV-2“ turi daugiabazę skilimo vietą „PRRA“ pavidalu, kurios niekur kitur nėra, jie nepateikia paaiškinimo, kaip šios dvylika bazių porų turėjo atsirasti natūraliai. Martensonas rašo: „pilnos insercijos nėra natūralios mutacijos“.

Medicininiai tyrimai turi svarias galimybes išsiaiškinti viruso kilmę

Martensonas cituoja kelis tyrimus, kuriuose mokslininkai iš viso pasaulio bandė padaryti koronavirusus pavojingesniais įterpdami skėlimo vietas. Akivaizdu, kad mokslas turi priemonių SARS-CoV-2 sukurti, ir visame pasaulyje yra tyrėjų, kurie metų metus dirba šia linkme.

Martensonas taip pat aštriai kritikuoja pagrindinį virusologą Michael Osterholm. Kovo 10 dienos interviu jis sakė: „Mes nebūtume galėję sukurti tokio viruso ir priversti jį daryti tai, ką daro. Mes neturime nei tam reikalingos kūrybinės vaizduotės, nei įgūdžių.“

Ach, tikrai? Paskelbti tyrimų rezultatai aiškiai rodo, kad mes turime tokią technologiją, praktinę patirtį ir „kūrybinę vaizduotę“, kurios reikia norint sukurti tokį virusą kaip SARS-CoV-2. Osterholmas turėtų tai gerai žinoti.

Dar vienu įdomiu šaltiniu šiame kontekste yra „Project Evidence“ saitas (14). Čia rasite daug informacijos, rodančios, kad SARS-CoV-2 gimė laboratorijoje, per daug, kad aš smulkiau čia tai nagrinėčiau. Straipsnio pabaigoje rasite faktų santrauką.

Be abejo, dabar medicinos bendruomenėje bus žmonių, norinčių nuslėpti bet kokius ryšius su tokiais tyrimais. Galų gale mes susiduriame su virusu, kuris žudo žmones, sunaikina pasaulinę ekonomiką ir varo žmones visame pasaulyje į nedarbą. Gal jūs norėtumėte būti tas, kuris sukūrė šį virusą, finansavo tyrimus ar susijęs su juo kokiu kitu būdu?

Ar norite būti nuteistas už pažeidimą įstatymo Dėl kovos su terorizmu įstatymą dėl biologinio ginklo? Už tai taikoma bausmė įkalinimo iki gyvos galvos. Šis 1989 metų JAV įstatymas nustato:

Tas, kuris sąmoningai kuria, gamina, saugo, perduoda, įgyja, išlaiko ar valdo biologines kovines medžiagas, nuodus ar pernešimo sistemas, kurias galima panaudoti kaip ginklą, ar sąmoningai padeda užsienio tautai ar organizacijai tai padaryti, turėtų būti nubaustas pinigine bauda pagal šį įstatymą arba sulaikymu visam gyvenimui ar keleriems metams, ką nustatys teismas, arba abiem bausmėm. Federalinė ekstrateritorinė jurisdikcija taikoma už šio įstatymo pažeidimus, padarytus Jungtinių Valstijų piliečių ar prieš juos (15).

Kiti ekspertai irgi netiki

Martensonas anaiptol nėra vienintelis įsitikinęs dėl genetinių manipuliacijų su SARS-CoV-2. Straipsnyje, kuris pasirodė „GM Watch“ balandžio 27 dieną, profesorius Stuart Newman teigė, kad viruso genai galėjo būti modifikuoti (16).

Newmanas yra ląstelių biologijos ir anatomijos profesorius Niujorko medicinos koledže ir žurnalo „Biological Theory“ redaktorius. Jo nuomone, kovo 17 d. „Nature Medicine“ pateiktas argumentas paneigia teiginį, kad SARS-CoV-2 yra laboratorinis konstruktas, priešingai. „GM Watch“ rašoma (17):

Mičigano universiteto Medicinos fakulteto mikrobiologijos, imunologijos ir infekcinių ligų dėstytojas Adam Lauring teigia: (18) „Savo straipsnyje Andersenas laikosi nuomonės, kad SARS-CoV-2 turi keletą esminių specifinių genų skirtumų, palyginti su žinomais koronavirusais - tie, su kuriais dirbtų laboratorija. Dėl šio žvaigždyno atrodo mažai tikėtina, kad tai yra pabėgimo iš laboratorijos rezultatas.“

„Profesorius Newmanas sako: „Šis teiginys nėra nė kiek įtikinantis. Pagrindiniai skirtumai buvo nustatyti Spyglio-baltyme, kuris du dešimtmečius buvo genų eksperimentų centre visame pasaulyje (ypač JAV ir Kinijoje) ...“(19)

El. Pašto interviu su „GM Watch“ Newmanas sustiprino savo spėliones komentuodamas: „Gamtos medicinos straipsnyje nurodomi naujojo koronos viruso spyglio baltymo pokyčiai dviejose vietose, kurie, autorių teigimu, turėjo atsirasti dėl natūralios atrankos laukinėje gamtoje:

„Tačiau genetinės manipuliacijos vienoje iš šių saitų, ACE2 receptorių jungimosi srityje, buvo svarstomos nuo 2005 metų, nes būtent taip siekiama sudaryti sąlygas vakcinacijai nuo šių virusų (žiūr. darbą (20)). Stebina tai, kad „Nature Medicine“ komentaro autoriai nesirėmė darbu, kuris pasirodė žinomame mokslo žurnale „Science“.“

„ Andersenas ir kt. publikacijoje nurodoma, kad antrasis fermento skilimo taškas, kurio nėra pas šiuos virusus, atsirado natūralios atrankos keliu. Faktiškai, tokia seka buvo įterpta į panašų koronos virusą genų inžinerijos būdu, kaip galima pastebėti dokumente (21), kurį jie taip pat cituoja. Įnsercija buvo padaryta siekiant ištirti patogeniškumo mechanizmus."

„Newman sako, kad, jo manymu, šie pakeitimai nebuvo padaryti sąmoningai siekiant padidinti vieno štamo patogeniškumą. Greičiau, SARS-CoV-2 genezėje galėjo būti genetiškai įterptų sekų, kol jis netyčia nepateko į žmonių populiaciją. "

Patogenais galima manipuliuoti įvairiais būdais

Kiekvienas, teigiantis, kad SARS-CoV-2 genetiniame kode nėra „pirštų atspaudų“, įrodo, kad virusas yra natūralaus vystymosi produktas, nekreipia dėmesio į tai, kad yra metodų, kurie nepalieka jokių aiškiai atsekamų pėdsakų. Dr. Meryl Nass (mano interviu su ja pasirodys gegužės 24 d.) Sako (22):

"Prieš kuriant genų inžinerijos metodus (1973) ir jie tapo įprasti (nuo 1970-ųjų pabaigos), biologiniai ginklai buvo gaminami naudojant" primityvesnius "metodus mutacijoms sukelti".

„Dėl to buvo ištirti, gerai aprašyti ir kai kuriais atvejais naudojami kurti biologiniams ginklams. [...] Šiais metodais galima sukurti biologinio karo agentus, kurių identifikavimui pagal DNR ir RNR sekas trūksta laboratorinio mikrobinio karo agento aprašų."

Tiesą sakant, būtų tikslinga kurti tokias kovines medžiagas, nes sunku įrodyti, kad jie buvo sąmoningai gaminami laboratorijoje. Štai tik keli būdai, kaip sukurti naujas kenksmingas mutacijas:

1. Galite mikroorganizmus modifikuoti mutagenezės būdu su cheminiais ar radiologiniais agentais, sukeliančiais užtikrina didelį mutacijų dažnį ir užtikrina reikiamas darbo charakteristikas.
2. Galite gabenti virusus kontrabanda per laboratorinius gyvūnus ar audinių kultūras.
3. Galite maišyti virusus ir pasirinkti rekombinantus su nauju virulentiškų veiksnių deriniu.

Iki šiol, mano nuomone, aiškiausi įrodymai rodo, kad SARS-CoV-2 yra laboratorinis produktas. Martensonas sako, kad furino skilimo vietos buvimas labai aiškiai parodo atvejį, nes toks genetinio kodo seka natūralių mutacijų metu paprasčiausiai neatsirastų iš niekur (23). Vis dėlto dar reikėtų išsiaiškinti, kaip šis virusas galėjo patekti į aplinką. 

Nuorodos:
(9)http://chinaxiv.org/abs/202002.00062