2022-08-31

Koronės fronto naujienos iš prof. Geert Vanden Bossche #35

 

1.    Naujos dvivalentės C-19 vakcinos: 1.2. Ką numato bendras imunologinis protas, kalbant apie jų poveikį C-19 pandemijai?

Geertas: "Ar kas nors gali paaiškinti, kaip atnaujintas, Omicron adaptuotas busteris gali sukelti funkcinį Abs prieš Omicron kilusį spyglio baltymą anksčiau skiepytai C-19 populiacijai (t. y. didžiajai daliai šios naujos vakcinos tikslinės populiacijos!), kai net laukinis virusas (t. y. cirkuliuojantys [sub]variantai) nesugeba to padaryti?"

https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/novel-bivalent-c-19-vaccines-what-does-common-immunological-sense-predict-in-regard-to-their-impact-on-the-c-19-pandemic


2.    Daugkartinis SARS-CoV-2 alfa ir delta variantų patekimas į baltauodegių elnių populiaciją Pensilvanijoje


Geertas: "Nemanau, kad problema kyla dėl galimo plitimo iš naujų gyvūnų rezervuarų į žmones, kaip teigia autoriai, bet atvirkščiai. Šiuo metu žmonių, bet ne gyvūnų, populiacijos, kurios yra stipriai vakcinuotos, skatina infekciškesnių ir virulentiškesnių SC-2 variantų plitimą. Mažai tikėtina, kad šie infekciškesni ir virulentiškesni variantai netrukus gali sukelti pandemiją gyvūnų populiacijose, kurių įgimtas imunitetas yra susilpnėjęs. Mūsų gyvuliams, laikomiems tankiai apgyvendintuose pramoniniuose ūkiuose (galvijams, kiaulėms, paukščiams), neabejotinai gresia pavojus, nes didelis populiacijos tankumas sukelia stresą, kuris neigiamai veikia įgimtą imunitetą. Kartu su trumpu gyvulių gyvenimo ciklu tai neigiamai veikia bandos imunitetą! "



3.    4 metų berniuką policija pašalino iš mokyklos, kai jis atsisakė dėvėti kaukę


Apgailestauju - jis negali įeiti, jei neturi kaukės, - sako mokyklos direktorė Michelle Williams. 'Aš jį čia sveikinu, sakiau tai anksčiau ir pakartosiu dar kartą: Aš noriu, kad jis čia būtų, bet mūsų rajono politika yra tokia, kad mokiniai turi dėvėti kaukes.



4.    Saugus ir veiksmingas? Pranešimų apie nepageidaujamus vakcinų reiškinius sistemos atnaujinimas




5.    Indijoje kilo pomidorų gripo protrūkis?


"Kaip tik šiuo metu, kai susiduriame su tikėtina ketvirtąja COVID-19 banga, Indijoje, Keralos valstijoje, tarp jaunesnių nei 5 metų vaikų, atsirado naujas virusas, žinomas kaip pomidorų gripas arba pomidorų karštligė.  Ši reta virusinė infekcija yra endeminės būklės ir laikoma nepavojinga gyvybei, tačiau dėl siaubingos COVID-19 pandemijos patirties pageidautinas budrus valdymas, kad būtų išvengta tolesnių protrūkių."



6.    Sveikatos apsaugos vadovai įspėja, kad beždžionių raupų atvejai "vengia" skiepų


"Nuo pat pradžių žinojome, kad ši vakcina nebus sidabrinė kulka, kad ji nepateisins visų į ją dedamų lūkesčių ir kad šiame kontekste neturime tvirtų duomenų apie veiksmingumą ar efektyvumą."



7.    Tyrimas: Pfizer COVID tabletės nerodė jokios naudos "jaunesniems" suaugusiems žmonėms


"Paxlovid ir toliau bus svarbus žmonėms, kuriems gresia didžiausia sunkios COVID-19 ligos rizika, pavyzdžiui, vyresnio amžiaus žmonėms ir tiems, kurių imuninė sistema nusilpusi", - sakė Minesotos universiteto mokslininkas ir gydytojas daktaras Davidas Boulware'as, kuris tyrime nedalyvavo. "Tačiau didžiajai daugumai amerikiečių, kurie dabar gali būti skiepijami, tai tikrai neturi didelės naudos".





Šaltinis:




Geertas Vanden Bossche'as Gento universitete (Belgija) įgijo daktaro laipsnį, o Hohenheimo universitete (Vokietija) - virusologijos daktaro laipsnį. Jis dirbo papildomu dėstytoju Belgijos ir Vokietijos universitetuose. Po karjeros akademinėje srityje Geertas pradėjo dirbti keliose vakcinų bendrovėse ("GSK Biologicals", "Novartis Vaccines", "Solvay Biologicals") ir ėjo įvairias pareigas vakcinų mokslinių tyrimų ir plėtros srityje bei vėlyvojo vakcinų kūrimo srityje.

Po to Geertas prisijungė prie Bilo ir Melindos Geitsų fondo (Bill & Melinda Gates Foundation) Pasaulinės sveikatos atradimų grupės Sietle (JAV), kur ėjo vyresniojo programų pareigūno pareigas; vėliau jis dirbo Pasauliniame vakcinų ir imunizacijos aljanse (GAVI) Ženevoje vyresniuoju Ebolos programos vadovu. GAVI jis stebėjo pastangas sukurti vakciną nuo Ebolos. Jis taip pat atstovavo GAVI forumuose su kitais partneriais, įskaitant PSO, kuriuose buvo apžvelgiama kovos su Ebolos virusu pažanga ir kuriami pasaulinės pasirengimo pandemijai planai.

Dar 2015 m. Geertas kruopščiai išnagrinėjo ir suabejojo Ebolos vakcinos, kuri buvo naudojama PSO Gvinėjoje vykdytuose žiedinės vakcinacijos bandymuose, saugumu. Jo kritiška mokslinė analizė ir ataskaita apie PSO 2015 m. žurnale "Lancet" paskelbtus duomenis buvo išsiųsta visoms tarptautinėms sveikatos priežiūros ir reguliavimo institucijoms, dalyvaujančioms Ebolos vakcinacijos programoje. Po darbo GAVI Geertas pradėjo dirbti Vokietijos infekcijų tyrimų centre Kelne vakcinų kūrimo biuro vadovu. Šiuo metu jis daugiausia dirba biotechnologijų ir (arba) vakcinų konsultantu, taip pat atlieka savo tyrimus, susijusius su natūraliomis ląstelėmis žudikėmis pagrįstomis vakcinomis.





Lauros Guokės parodą "Pasirinkimas" aplankius. Mano nuomonė

 


Vilniaus rotušėje rugpjūčio 30 d. atidaryta Lauros Guokės meno darbų paroda "Pasirinkimas", kuri veiks iki spalio 1 d.

Šiandien aš aplankiau šią parodą. Tenka apgailestauti, kad mano vaizdo įrašas, padarytas mėgėjiška kamera, neatspindi to, ką mato lankytojo akis. Nesu šiuolaikinių menininkų ieškojimų gerbėjas, tačiau man buvo įdomu susipažinti su darbais menininkės, kuri yra autorė Šv.Dievo Motinos paveikslo, puošiančio Kaune (Vilijampolėje, Linkuvos 21) esančią Švč. Mergelės Marijos Lietuvos laisvės koplyčią.



Kun.maj. Alfonsas Bulotas, prižiūrintis minėtą koplyčią, rašo:


Švenčiausios Mergelės Marijos Širdies paveikslas buvo pašventintas ir yra Švenčiausios Mergelės Marijos Lietuvos laisvės koplyčioje Kaune. Tai du Lietuvą lydintys Laisvės simboliai. Deja, pagal Arkivyskupą Vigano, pasaulis atsitraukia nuo Dievo. Tad ačiū tiems "išsišokėliams" prieš sujauktą ne tik pasaulietinį meną, bet ir prieš religinį, kai Jėzų vaizduoja kaip baisų hipį tamsiame fone ir Olandijoje prieš kelis metus masiškai demonstravo tokį meną parduotuvių, kavinių, languose su užrašu "Jėzus yra baisus."


Tad dar kartą ačiū tiems, kurie vaizdu ir raštu dar mums primena iš kur žmoguje susikaupia moralinių vertybių atsargos, kai jas papildo vieno ar kito kūrybingo asmens vaizdas ar žodis.


„Ką padarysite gero vienam iš mažiausių mano brolių tai man padarysite", - kalbėjo Kristus. Ne tik gaila, bet ir baisu, kai už šį daromą gėrį, Lietuvoje teisiami piliečiai. Pavyzdys - mokytoja Astra.


P.S. Gerb. kun. maj. A.Bulotas paaiškino, kad šiuo metu "Pašventintas paveikslas, nepuošia koplyčios. Paveikslas tiesiog jos prašymu buvo pašventintas ir išsivežtas saviems poreikiams". 

P.P.S. Mano nuomonė apie dailininkę ir jos kūrybą vienu žodžiu: sorošššššššššššš...  



2022-08-30

Koronės fronto naujienos iš prof. Geert Vanden Bossche #34

 

1.    Australijos medicinos specialistų draugija skelbia nepageidaujamų įvykių ataskaitą apie Covid-19 injekcijų duomenis

"Iki šiol nepageidaujamų įvykių, susijusių su šiais vaistais, lygis visame pasaulyje yra istoriškai precedento neturintis ir toliau didėja. Ir vėlgi, iki šiol nė dėl vieno kito vaisto žmonijos istorijoje nebuvo užregistruota daugiau mirčių, ligų, sužalojimų ir neįgalumo atvejų, kurių skaičius yra toks (iki 2022 m. birželio 28 d.):"

https://npaq-8630368.hs-sites.com/covid-19-an-update-of-evidence-based-information


2.    CDC, atrodo, išbraukė iš savo interneto svetainės teiginį, kad "mRNA ir baltymas "spike" organizme išlieka neilgai".

https://twitter.com/disclosetv/status/1558421290930900992


3.    Labiausiai nerimą keliantys duomenys apie "vakcinų" sukeliamą nevaisingumą

"Pono Plotės duomenys šokiruoja. Jis dalijasi skaidrėmis su savo diagramomis apie įvairų "vakcinų" poveikį, įskaitant vaisingumo sumažėjimą visame pasaulyje, lipidų nanodalelių ir smailių baltymų kaupimąsi įvairiuose kūno organuose ir faktą, kad persileidimo rizika naudojant "Covid" "vakcinas" yra daugiau nei 1500 kartų didesnė nei skiepijant gripo vakcina."

https://strongandfreecanada.org/iron-will/the-most-disturbing-data-yet-on-vaccine-infertility-christof-plothe-d-o/


4.    Beždžionių raupų virusas gali užkrėsti įvairias vietinių gyvūnų rūšis visoje Europoje, o tai rodo, kad yra didelė rizika tapti endeminiu virusu regione

Geertas: Tai tipiškas žmonių elgesys: kaltinti gyvūnus! Nors autoriai pripažįsta, kad beždžionių raupų virusas (MPV) išliko perduodamas nuo žmogaus žmogui, jie, atrodo, nesirūpina tokio greito perdavimo nuo žmogaus žmogui priežastimi. Vietoj to jie daugiausia dėmesio skiria graužikams ir lapėms, kurie "yra susidūrę su potencialiai užterštomis miesto atliekomis ir nuotekomis", siekdami paaiškinti, kodėl šie gyvūnai gali tapti MPV rezervuarais. Taip tikrai gali būti, bet ar nebūtų protinga pirmiausia ištirti, kodėl labai vakcinuotose šalyse žmonės gali tapti rezervuarais? Kodėl niekas netyrinėja galimo ryšio su didelio masto C-19 vakcinacijos kampanijomis tose šalyse?  

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2022.08.13.503846v1


5.    CDC: Žmogaus beždžionių raupai be viruso prodromo ar lytinio sąlyčio, Kalifornija, JAV, 2022 m.

Nuo Geert: Ar galite patikėti, kad ataskaitoje net nenurodoma, ar šis asmuo buvo skiepytas C-19 vakcina, ar ne??? Esu linkęs nesutikti su šiuo autoriaus teiginiu:

"Tiek lytinio sąlyčio, tiek anogenitalinio poveikio nebuvimas rodo, kad perdavimo būdas gali būti susijęs su klinikiniais simptomais".

Viruso aptikimas nosiaryklės mėginiuose ir seilėse nepaneigia besimptomio perdavimo esant artimam kontaktui. Šis pacientas pranešė apie daugybę artimų, neseksualinių kontaktų su nežinomais asmenimis, iš kurių nė vienas neturėjo odos pažeidimų; be to, jis turėjo tokių artimų kontaktų per 4 dienas per keletą renginių lauke.

Todėl negalima atmesti galimybės, kad šis pacientas užsikrėtė didele MPV doze, kurią paskleidė besimptomis nešiotojas; Kaip jau minėta, labai skiepytose šalyse (pvz., Jungtinėje Karalystėje) skiepytieji gali būti besimptomiai MPV nešiotojai(https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/monkeypox).

https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/28/10/22-1191_article


6.    Indijoje padaugėjo kiaulių gripo atvejų

"A (H1N1), arba kiaulių gripo, atvejų gerokai padaugėjo visoje Maharaštroje, o daugiausiai pacientų buvo Punoje, Mumbajuje, Tanėje, Nagpure, Kolhapure ir Našike. Nuo sausio iki rugpjūčio vidurio mažiausiai 1449 asmenims nustatytas kiaulių gripas, o 43 asmenys nuo šios infekcijos mirė."

https://indianexpress.com/article/cities/pune/nearly-1-5k-cases-43-deaths-maharashtra-records-uptick-in-swine-flu-cases-8093959/


7.    "Financial Times": Paukščių gripo plitimas reikalauja griežtesnės reakcijos

"Tačiau šie metai buvo kitokie: labai patogeniškas paukščių gripas H5N1 (paprastai sutrumpintai vadinamas DPPG) išliko ir karštesniais mėnesiais, ir juo užsikrėtė daugiau laukinių paukščių nei bet kada anksčiau, o sukėlėjas išplito tankiai susitelkusiose didžiųjų baublių, gandrų, arktinių žuvėdrų, tilvikinių žuvėdrų ir silkinių kirų kolonijose. Jis taip pat pražudė plėšriuosius paukščius."

https://www.ft.com/content/fd3ac1e4-087b-44b0-bc13-3348760c8171





Geertas Vanden Bossche'as Gento universitete (Belgija) įgijo daktaro laipsnį, o Hohenheimo universitete (Vokietija) - virusologijos daktaro laipsnį. Jis dirbo papildomu dėstytoju Belgijos ir Vokietijos universitetuose. Po karjeros akademinėje srityje Geertas pradėjo dirbti keliose vakcinų bendrovėse ("GSK Biologicals", "Novartis Vaccines", "Solvay Biologicals") ir ėjo įvairias pareigas vakcinų mokslinių tyrimų ir plėtros srityje bei vėlyvojo vakcinų kūrimo srityje.

Po to Geertas prisijungė prie Bilo ir Melindos Geitsų fondo (Bill & Melinda Gates Foundation) Pasaulinės sveikatos atradimų grupės Sietle (JAV), kur ėjo vyresniojo programų pareigūno pareigas; vėliau jis dirbo Pasauliniame vakcinų ir imunizacijos aljanse (GAVI) Ženevoje vyresniuoju Ebolos programos vadovu. GAVI jis stebėjo pastangas sukurti vakciną nuo Ebolos. Jis taip pat atstovavo GAVI forumuose su kitais partneriais, įskaitant PSO, kuriuose buvo apžvelgiama kovos su Ebolos virusu pažanga ir kuriami pasaulinės pasirengimo pandemijai planai.

Dar 2015 m. Geertas kruopščiai išnagrinėjo ir suabejojo Ebolos vakcinos, kuri buvo naudojama PSO Gvinėjoje vykdytuose žiedinės vakcinacijos bandymuose, saugumu. Jo kritiška mokslinė analizė ir ataskaita apie PSO 2015 m. žurnale "Lancet" paskelbtus duomenis buvo išsiųsta visoms tarptautinėms sveikatos priežiūros ir reguliavimo institucijoms, dalyvaujančioms Ebolos vakcinacijos programoje. Po darbo GAVI Geertas pradėjo dirbti Vokietijos infekcijų tyrimų centre Kelne vakcinų kūrimo biuro vadovu. Šiuo metu jis daugiausia dirba biotechnologijų ir (arba) vakcinų konsultantu, taip pat atlieka savo tyrimus, susijusius su natūraliomis ląstelėmis žudikėmis pagrįstomis vakcinomis.

El. paštas: info@voiceforscienceandsolidarity.org

Šaltinis:

https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/vss-scientific-updates-during-pandemic-times-34


2022-08-29

Žemiau plintuso: Prokurorui Gediminui Juknai Holokausto paminėjimas sukelia juoką

 


Šiandien Izraelio ambasadai, Prezidentūrai ir Gen.Prokuratūrai išsiunčiau šį laišką:


Izraelio Ambasadai VilniujeKonstitucijos pr. 7, Vilnius 9308


Dr.Algimantas Lebionka

P.Vileišio XXXX, Vilnius 10306  El. p. a.lebionka@gmail.com


PAREIŠKIMAS DĖL ANTISEMITIZMO


Siunčiama susipažinti: LR Prezidentūrai (S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius Tel. 8 5 206 2090
el. paš
tas:kanceliarija@prezidentas.lt)

LR Generalinei prokuratūrai (Rinktinės g. 5A, LT-01515 Vilnius El. p. generaline.prokuratura@prokuraturos.lt)



Kreipiuosi į Izraelio valstybės ambasadą, turėdamas tvirtą įsitikinimą, kad žydai ir žydų kilmės žmonės, jų žmogaus teisės, yra jos akiratyje.

Aš, biomedicinos dr.Algimantas Lebionka (tikroji pavardė -Lebedinski) ir mano sutuoktinė Aleksandra turime LR Centrinio archyvo dokumentais patvirtinamas žydiškas šaknis, leidžiančias pretenduoti į Izraelio pilietybę.

Dėl išorinių bruožų, būdingų žydų Tautos atstovams, esu patyręs tiek simpatijų iš žydų tautybės žmonių, tiek neapykantos proveržių iš kitataučių pusės. Pastaruoju metu susidūriau su beprotišku antisemitizmo faktu, toleruojamu Lietuvos prokuratūros.

Praėjusiais metais, Rugsėjo 23 dieną, kuomet Lietuvos valstybė mini Lietuvos žydų Holokaustą, aš, 70 metų pensininkas, greta savo namo perspėjau asocialiai besielgiančią moterį, kuri pažeidė kelių eismo taisykles ir šiukšlių surinkimo taisykles Vilniaus mieste. Šios asocialiai besielgiančios moters buvau išvadintas „Senu kvailu žydu“ ir sumuštas: man ji išmušę dantį, sužalojo ranką ir kelį, suplėšė drabužius.

Lietuvos prokuratūra, kurios viena iš svarbiausių funkcijų yra ginti viešąjį interesą, galimai papirkta, kitaip prokuroro veiksmų negaliu logiškai paaiškinti, ėmė falsifikuoti tyrimo medžiagą, remtis melaginga liudininkę, neteisėtai padarytu vaizdo įrašu (Duomenų apsaugos inspekcijos išvada ir nurodymas likviduoti neteisėtą stebėjimą), kuriame, beje, nieko nematyti.

Man surengto ir dar besitęsiančio proceso metu prokuroras, minint savo žydišką tautybę, ir tai, kad buvau užpultas dėl rasinės neapykantos Lietuvos žydų Holokausto dieną, atvirai šaipėsi ir demonstravo idiotiškas įžeidžiančias grimasas.

Šiuo savo laišku aš noriu atkreipti Izraelio valstybės dėmesį į Lietuvoje klestinti antisemitizmą ir tai, kad čia net prokuratūros atstovas gali būti antisemitu ir viešai reikšti savo antisemitizmą.

Mano minimas antisemitas yra Vilniaus apylinkės prokuratūros skyriaus prokuroras Gediminas Jukna.

Prašau žydų Tautos valstybės apginti mane nuo antisemitinio persekiojimo.



Pagarbiai, dr.Algimantas Lebionka

8/29/2022



2022-08-28

Arkivyskupas Vigano: Popiežiškosios gyvybės akademijos pirmininkas, giriamas už legalizuotus abortus, prisijungė prie antikristinės JT, PSO ideologijos


Arkivyskupas Carlo Maria Viganò pasakė: "Kaip Apaštalų ganytojas ir įpėdinis, negaliu nepasmerkti skandalingų Paglia žodžių, prieštaraujančių Evangelijai ir Romos popiežių mokymui".

Nuotraukoje Popiežiškosios gyvybės akademijos vadovas abatas Vincenzo Paglia.

LifeSiteNews rašoma - Popiežiškosios gyvybės akademijos pirmininkas Vincenzo Paglia, rugpjūčio 26 d. duodamas interviu Italijos televizijos kanalui RaiTre (čia),paminėjo liūdnai pagarsėjusį 194 įstatymą, įteisinantį abortus, "mūsų socialinio gyvenimo ramstį, ", tuo papiktindamas milijonus Italijos katalikų, kurie yra ištikimi Magisteriumui ir vis dar prisimena ugningus Jono Pauliaus II žodžius, nukreiptus prieš šį baisų nusikaltimą, dėl kurio vien Italijoje ant egoizmo ir liberalios antikristinės ideologijos altoriaus buvo paaukota daugiau kaip šeši milijonai nekaltų vaikų. 

Teisingą Bažnyčios pasipiktinimą dėl Jono Pauliaus II įkurtos akademijos, būtent tam, kad pasipriešintų abortams, prezidento pareiškimų lydi plojimai "reprodukcinės sveikatos" ir "nėštumo nutraukimo" šalininkams, kurie visada pasirengę apkaltinti Bažnyčią kišimusi, kai ji kalba Kristaus balsu, bet vis tiek šlovina, kai tik jos blogiausi atstovai ištvirkauja su suderinta pasaulio mintimi ir priima nežmoniškus neomaltusianizmo principus kaip savus. 

Kaip Apaštalų ganytojas ir įpėdinis, negaliu kuo griežčiausiai nepasmerkti skandalingų Paglijos žodžių, prieštaraujančių Evangelijai ir Romos popiežių mokymui. 

Naujoji pasaulio tvarka, Jungtinės Tautos, PSO, Europos Sąjunga, Pasaulio ekonomikos forumas, Trišalė komisija, Bilderbergo klubas ir visos organizacijos, kurios vadovaujasi Darbotvarke iki 2030 m., barbarišką nekalto vaiko žudymą motinos įsčiose laiko teise, "socialinio gyvenimo ramsčiu". Simboliška ir parodo, kad katalikų hierarchiją užkrėtusi ir aukščiausius jos sluoksnius užėmusi apostatų sekta atsiduria vienoje gretoje su Kristaus priešų ideologinėmis nuostatomis ne tik iš pirmo žvilgsnio nesusijusiais klausimais, pavyzdžiui, psichopandemijos naratyvu ir žaliąja ideologija, bet ir neigdama pačius prigimtinės teisės pagrindus, įskaitant pagarbą gyvybei nuo prasidėjimo iki natūralios mirties.  

Nerimą kelia tai, kad niekas iš mano brolių episkopate, o juo labiau iš Kardinolų kolegijos narių, nedrįsta pakelti balso, kad pasmerktų Paglia iliuzinius žodžius ir pareikalautų nedelsiant atsistatydinti iš Popiežiškosios gyvybės akademijos. 

Tegul tikintieji, gerų kunigų pamokyti, pasitraukia kuo toliau nuo šių vilkų avies kailyje ir meldžiasi Viešpačiui, prašydami, kad Jis įsikištų ir išgelbėtų savo Bažnyčią, okupuotą sugedusių ir iškrypėlių sinedriono, kuris ir toliau kryžiuoja Jėzų Kristų Jo Mistiniame Kūne.  

+ Carlo Maria Viganò, arkivyskupas

https://www.lifesitenews.com/opinion/abp-vigano-by-praising-legalized-abortion-the-president-of-the-pontifical-academy-for-life-has-aligned-himself-with-the-anti-christ-ideology-of-the-un-who/?utm_source=top_news&utm_campaign=usa



Ordo Iuris: Lenkai siekia apsaugoti vaikus nuo LGBT aktyvistų, besibraunančių į mokyklas ir vaikų darželius

 


Teisinės kultūros instituto Ordo Iuris prezidentas Jerzy Kwasniewski rašo:

Ponios ir ponai,

Jau kelerius metus rugsėjį į mokyklą sugrįžtantys mokiniai ne tik jaudinasi, bet ir nerimaujantys tėvai jaučia vis didesnį netikrumo jausmą. Mūsų vaikai nuo pat pirmųjų pradinės mokyklos klasių gali ne tik mokytis matematikos, istorijos ar užsienio kalbų, bet ir už mokyklos sienų susidurti su LGBT aktyvistais, lytinio švietimo specialistais iš lyčių lygybės organizacijų ar tiesiog šeimos ir normalumo priešais.

Jų tikslas - formuoti jaunąją kartą taip, kad po kelerių metų didžioji visuomenės dalis palaikytų radikalius ideologinius reikalavimus. Varšuvos Sobieskio vidurinėje mokykloje atidarytas "tualetas nebinariniams ir transseksualiems mokiniams" arba pranešimai apie mokyklas, kuriose mokytojams liepiama klausti, kokiu įvardžiu kreiptis į mokinį, yra tik ledkalnio viršūnė. Vėliau šiame laiške papasakosiu istoriją apie vaikų darželį, kuris išdalijo mažyliams knygelę, įtikinančią juos, kad kiekvienas gali jaustis mergaite arba berniuku..... arba kas nors visai kitas.

Todėl - ir tai turėtų būti įdomu visiems tėvams - auklėjimas ir išsilavinimo lygis tampa mažiau svarbūs nei ideologinės mados ir politinis korektiškumas vis daugiau įstaigų. Tai rodo nauji reitingai, kuriuose mokyklos reitinguojamos pagal tai, kaip jos atitinka LGBT aktyvistų reikalavimus.

Jau daugelį metų dirbame su tėvais, kad sustabdytume šią tendenciją, kuri jau užplūdo Vakarų Europos mokyklas.

Laimei, kaip tėvai, turime konstitucinę teisę užtikrinti, kad mūsų vaikai būtų auklėjami ir mokomi moralės pagal mūsų įsitikinimus. Norėdami užtikrinti tinkamą vaikų vystymąsi, turime būti budrūs, ypač dabar, mokslo metų pradžioje.

Mūsų teisininkai jau parengė keletą vadovų tėvams ir mokytojams, kuriuose suprantamai paaiškiname, kokios yra tėvų teisės ugdymo procese ir kaip užtikrinti, kad mokykla jų nepažeistų. Mūsų interneto svetainėje yra ne tik vadovas apie tėvų teises mokykloje, bet ir vadovas mokytojams, kuriame primename, kad pedagogai, kaip ir visų kitų profesijų atstovai, turi teisę prieštarauti savo sąžinei. Taip pat pateikiame leidinių, kaip mokykloje ir darželyje organizuoti maldos ir prakartėlių vaidinimus arba kaip neleisti vaikui dalyvauti tokiuose renginiuose kaip "Vaivorykštinis penktadienis".

Šiais metais NVO atstovams, dalyvavusiems liepos mėnesį "Collegium Intermarium" surengtame šeimą remiančių organizacijų forume, pateikėme savo medžiagą - prieinamas infografikas ir brošiūras. Iš viso apie 40 organizacijų jau paskelbė apie bendrus veiksmus, kuriais siekiama apginti vaikų nekaltumą ir pagrindines šeimos vertybes, kaip naujai sukurtos iniciatyvos - Mokyklų apsaugos judėjimo - dalį.

Nuo 2017 m. pradėjome teikti ir tobulinti "tėvų pareiškimą", kurį tėvai gali pateikti mokyklai ar vaikų darželiui, informuodami įstaigos vadovybę, kad jų vaikui dalyvaujant bet kokioje popamokinėje veikloje kiekvieną kartą reikalingas tėvų sutikimas. Daugeliu atvejų užtenka pateikti tokį pareiškimą, kad mokykla nebendradarbiautų su ideologais ar lytinio švietimo mokytojais. Jei mokykla ignoruoja pateiktą pareiškimą, Ordo Iuris instituto teisininkai nedelsdami padeda tėvams. Beveik visada mūsų argumentai įtikina vadovybę pakeisti savo poziciją. Kitais atvejais susitarėme po to, kai pranešėme užsakovams, kad esame pasiryžę kreiptis į teismą.

Gdansko tarybos nariai nedviprasmiškai pripažino, kad vulgarios lytinio švietimo programos "Zdrovve Love" nesėkmę lėmė Ordo Iuris instituto, remiančio atsakingus Gdansko tėvus, veiksmai. Dėl mūsų budrumo ir aktyvumo "vaivorykštiniai penktadieniai" buvo atšaukti daugelyje Lenkijos mokyklų, o visa akcija vis dar neatgavo savo pradinio masto. Panašios sėkmės sulaukėme ir Poznanėje bei Varšuvoje rengdami vadinamuosius antidiskriminacinio švietimo užsiėmimus.

Be paramos tėvams ir tėvų organizacijoms, turime užtikrinti, kad būtų priimti geri įstatymai, užtikrinantys vaikų saugumą, o tėvai gerbtų savo tėvystės teises.

Nepaisant nesiliaujančio LGBT aktyvistų puolimo, vietos valdžios institucijos, priėmusios Vietos šeimos teisių chartiją, imasi tolesnių iniciatyvų tėvų teisių labui ir mokyklų apsaugai nuo ideologinių madų. Mūsų ekspertų taip pat nepraleisime per numatomą parlamentinį darbą dėl paskelbto naujo vaikų ir mokyklų apsaugos įstatymo.

Tėvų ir mokytojų prašymu parengėme paprastas nuostatas, leidžiančias mokykloms įvesti draudimą naudotis mobiliaisiais telefonais savo patalpose ir užtikrinti jo vykdymą. Nuolatinis žiūrėjimas į telefono ekraną trukdo susikaupti, trukdo mokymosi procesui ir neigiamai veikia vaikų socialinę raidą. Šiuo metu galiojančiuose teisės aktuose šis klausimas nėra aiškus. Parodysime, kaip juos pakeisti, pasinaudodami dvylika metų Prancūzijoje galiojančiomis taisyklėmis, kurios yra naudingos šios šalies vaikams.

Darbas keliais lygmenimis - tėvų, mokyklų ir galiojančių įstatymų - padeda mums kartu su tėvais išsaugoti mokyklą kaip auklėjimo ir švietimo vietą, laisvą nuo radikalių ideologijų ir politinių aktyvistų. Vis aiškiau matyti, kad "vaivorykštinės mokyklos", investuojančios į naujus tualetus, skirtus "nepilietiškiems" mokiniams, menkinančios patriotinio auklėjimo vertę ir pašiepiančios krikščionišką tėvų auklėjimą, nebeturi nei laiko, nei išteklių skirti dėmesio mokinių stropumui formuoti ir padėti jiems mokytis.

Kiekvienas iš mūsų supranta, kad mūsų tautos ateitis ir Lenkijos likimas priklauso nuo jaunosios kartos auklėjimo kokybės. Todėl negalime būti pasyvūs ir atiduoti šią sritį kairiesiems radikalams. Todėl drąsiai prašau jūsų paremti Ordo Iuris instituto veiklą. Be šios paramos nebūtų įmanoma imtis plataus masto veiksmų ir užtikrinti visapusišką vaikų, tėvų, šeimų ir mokyklų apsaugą.

Apie nebinariškumą, interseksualumą ir du tėvus.... vaikų darželyje

Kaip šiandien prisimenu didžiulius socialinius protestus, kai tėvai iš Varšuvos ir visos Lenkijos demonstravo prieš Rafało Trzaskowskio priimtą "LGBT+ deklaraciją". Tuo metu Varšuvos meras pažadėjo Varšuvos mokyklose įvesti lytinį švietimą pagal liūdnai pagarsėjusius PSO standartus. Nuo pat pradžių kėlėme nerimą dėl to, kad Pasaulio sveikatos organizacijos dokumente teigiama, jog vaikai iki ketverių metų amžiaus darželiuose turėtų būti "mokomi" apie "džiaugsmą ir malonumą liesti savo kūną, masturbaciją ankstyvoje vaikystėje". Tuomet išgirdome, kad drąsių tėvų protestai buvo panika ir manipuliacija.

Tuo tarpu realybėje lyčių ideologai jau bando indoktrinuoti vaikus net vaikų darželiuose - juk būtent darželinukams buvo parengta knygelė "Gražiai skirtingi", kuri metų pabaigoje buvo išdalinta penkiamečiams iš valstybinio vaikų darželio Strzeszówe, Žemutinėje Silezijoje, ir savivaldybės vaikų darželio Plocke. Vaikai galėjo sužinoti apie nebinarinę, interperseksualumą ir lytinę tapatybę, kuri nebūtinai sutampa su tikrąja biologine lytimi. Be kita ko, viduje buvo nuotrauka, kurioje pavaizduoti du vyrai, apkabinantys du berniukus, su užrašu "Aš turiu du tėčius ir mažąjį broliuką" ir panaši nuotrauka su "dviem mamomis". Dar viena citata iš knygelės:

"Mergaitės ar berniuko, moters ar vyro kūnas skiriasi savo sandara. Šie skirtumai lemia mūsų lytį. Tačiau yra ir interseksualių žmonių, kurie nepriklauso nė vienai iš šių grupių".

Taip pat buvo vietos instrukcijoms "kaip kreiptis į nebinarinį asmenį".

Reaguojant į šiuos įvykius, švietimo kuratoriams buvo išsiųstas Ordo Iuris teisininkų parengtas pranešimas apie galimą teisės pažeidimą, susijusį su ideologinio turinio mokymu darželinukams, kuris ne tik nesuderinamas su pagrindinėmis biologijos žiniomis, bet ir prieštarauja Lenkijos Konstitucijos 18 straipsniui, saugančiam šeimą ir santuoką kaip vyro ir moters sąjungą, Konstitucijos 72 straipsniui, užtikrinančiam vaiko apsaugą nuo demoralizacijos, ir pačiai Lenkijos pagrindinio įstatymo preambulei.

Kartu paprašėme atlikti patikrinimą ir patikrinti, ar kituose Patikėtinių tarybos prižiūrimuose vaikų darželiuose buvo perteikiamas tokio pobūdžio turinys, įskaitant minėtą skaitymą.

Laišką išsiuntėme ne tik pareigūnams, prižiūrintiems Plocko ir Strzešuvo vaikų darželius, bet ir visiems kuratoriams, primindami jiems apie būtinybę apsaugoti mokinius nuo bandymų ideologizuoti ugdymo procesą.

Strzeszowo darželio vadovybė jau atsiprašė tėvų "už nelaimingą knygos pasirinkimą" ir patikino, kad dės "visas pastangas, kad tokios situacijos nepasikartotų".

Būkime budrūs

Visa ši situacija įrodo, kad net ir ikimokyklinio amžiaus vaikų atveju tėvai turi būti budrūs ir žiūrėti į institucijų, atsakingų už jų vaikų ugdymą, rankas. Juo labiau kad, kaip ir pirmiau aprašytos knygelės atveju, lyčių ideologai savo turinį slepia iš pirmo žvilgsnio nekontroliuojamuose ir kilniuose leidiniuose ir užsiėmimuose, kurie dažniausiai teoriškai skirti kovoti su diskriminacija arba mokyti apie lygybę, toleranciją ir žmogaus teises.

Todėl Ordo Iuris instituto teisininkai parengė specialų tėvų pareiškimą, kuriame tėvai pareiškia, kad jų vaiko dalyvavimui pamokose, seminaruose ir susitikimuose tokiomis temomis kaip lytinis švietimas, "kultūrinė" ar "socialinė" lytis, lytinė tapatybė, nėštumo ir lytiškai plintančių ligų prevencija ir iš pirmo žvilgsnio nekaltomis temomis, tokiomis kaip lygybė, tolerancija ir kova su diskriminacija, kiekvieną kartą reikalingas atskiras tėvų sutikimas, išreikštas raštu.

Kartu garantuojame visokeriopą teisinę pagalbą visiems tėvams, į kurių pareiškimus neatsižvelgia švietimo įstaigų vadovybė. Reaguodami į susirūpinusių tėvų pranešimus, reguliariai teikiame mokykloms prašymus pateikti viešą informaciją, prašydami pateikti mokyklos patalpose veikiančių subjektų sąrašą ir Tėvų tarybos poziciją, įskaitant nuomonę apie kiekvieną iš šių subjektų. Šiame etape tėvams suteikiame visišką anonimiškumą, kad vadovybė nesužinotų, kuris iš tėvų nurodė savo įstaigą - prašymą pateikia "Ordo Iuris". Jei mokykla ignoruos mūsų laiškus ir nepaisys tėvų teisių, esame pasirengę jų teises ginti teisme.

Tėvai, žinokite savo teises

Taip pat jau esame paskelbę keletą prieinamų teisinių vadovų plačiąja prasme su švietimu susijusiomis temomis. Pirmiausia tai vadovas "Tėvų teisės mokykloje", parengtas kaip kampanijos "Apsaugokime vaikus!" dalis, kai apklausėme NVO veiklą beveik 700 mokyklų ir nustatėme, kad daugelyje įstaigų tėvų teisių normos nežinomos arba ignoruojamos.

Vadove primename, kad bet kokio pobūdžio pedagogų atėjimui į mokyklą kiekvieną kartą reikalingas tėvų tarybos ir mokyklos vadovybės sutikimas, tačiau net ir gavus tokį sutikimą, tėvai vis tiek gali atsisakyti leisti savo vaikui dalyvauti tokioje neprivalomoje popamokinėje veikloje. Taip pat paskelbėme internetinę peticiją, skirtą vaikų teisių kontrolieriui, nacionalinio švietimo ministrui ir visos Lenkijos mokyklų vadovams, kurioje raginame sukurti ir įgyvendinti nuoseklią, išsamią ir veiksmingą sistemą, kuri padėtų kovoti su bet kokiais bandymais pažeisti ar apeiti tėvų teises mokyklose. Galiausiai ministerija parengė įstatymo projektą, atitinkantį mūsų reikalavimus, tačiau prezidentas Andrzejus Duda jį vetavo.

Sąžinės išlyga mokytojams

Mūsų svetainėje taip pat rasite vadovą mokytojams, kuriame primename, kad Lenkijos švietimo teisė grindžiama Lenkijos Respublikos Konstitucija ir privaloma tarptautine teise, kuri kiekvienam žmogui, taigi ir mokytojams, garantuoja teisę elgtis pagal sąžinę darbo vietoje ir atliekant profesines pareigas. Todėl mokytojui negalima nurodyti vykdyti veiklos, kuri nėra paremta pagrindine mokymo programa. Šiame vadove žingsnis po žingsnio paaiškiname, kaip mokytojas turėtų elgtis, kai vadovybė ir nevyriausybinės organizacijos ignoruoja jo sąžinės prieštaravimą.

Paskelbėme atskirą vadovą apie teisę melstis mokykloje ir apie lopšelio-darželio organizavimą. Abiejuose vadovuose, remdamiesi Aukščiausiojo Teismo praktika, pabrėžiame, kad pagarba tų, kurie nenori dalyvauti maldoje, teisėms negali reikšti, kad kitiems asmenims neleidžiama naudotis teise išpažinti savo religiją. Paskutinis iš vadovų apie lenkų švietimą buvo leidinys apie tai, kaip tėvai gali blokuoti "vaivorykštinio penktadienio" organizavimą mokykloje arba išreikšti savo nepritarimą jam.

Atsiranda mokyklų apsaugos judėjimas

"Ordo Iuris" teisininkai jau ne kartą įrodė savo veiksmingumą gindami mokyklas nuo lyčių lygybės aktyvistų puolimo Lenkijos mokyklose.

Gdansko tarybos nariai, paskelbę apie vulgarios lytinio švietimo programos sustabdymą, teigė, kad "daugiau žmonių ja domėtųsi, jei ne "Ordo Iuris" veiksmai...". Bendradarbiaujant su pagrindine asociacija "Atsakingas Gdanskas", prastesnė iniciatyva "Zdrovve Love" buvo sumažinta iki "mikro masto". Anksčiau panašios sėkmės sulaukėme Varšuvoje ar Poznanėje, o daugelyje Lenkijos mokyklų blokavome "vaivorykštinius penktadienius".

Visi šie laimėjimai parodė, kaip svarbu, kad mūsų teisininkai būtų budrūs ir įsitrauktų, taip pat kad būtų bendradarbiaujama su tėvų organizacijomis iš visos Lenkijos, nes kartu daromas didesnis socialinis spaudimas, todėl jis yra veiksmingesnis. Todėl mes, kaip Ordo Iuris institutas, esame vienas iš besikuriančios šeimą remiančių organizacijų koalicijos "Mokyklų apsaugos judėjimas" steigėjų. Draugiškų organizacijų atstovai jau gavo mūsų medžiagą apie tėvų teises mokykloje, kuria naudosis platindami brošiūras ir infografikus, kuriuose pateikiamos sutrumpintos žinios iš mūsų vadovų.

Įgyvendindami koalicijos formavimo veiklą, neseniai surengėme šeimą remiančių organizacijų forumą. Beveik 40 nevyriausybinių organizacijų iš visos Lenkijos atstovai, kuriuos anksčiau priėmė Ministro Pirmininko tarnyba, šį kartą susitiko ir tarėsi naujoje "Collegium Intermarium" auditorijoje. Programos diskusijose dalyvavo tėvai, šeimos ir demografinės politikos, švietimo ir auklėjimo ekspertai, žurnalistai ir apžvalgininkai (tarp jų Janas Pospieszalskis). Susitikimą organizavo institutas "Ordo Iuris", asociacija "Tėvai gina vaikus", asociacija "Atsakingas Gdanskas" ir institutas "Ji ir jis".

Bendradarbiaudami galime plačiai skleisti tėvams, mokykloms ir mokytojams mūsų medžiagą, vadovus ir "tėvystės pareiškimus". Tai turi tiesioginės įtakos mūsų bendro poveikio švietimui mastui.

Beveik pusei Lenkijos paauglių telefonas - gyvenimo prasmė!


Vis aktualesnė Lenkijos mokyklų problema - mokinių piktnaudžiavimas mobiliaisiais telefonais pamokų metu. Nuolatinis vaikų ir paauglių buvimas virtualiame pasaulyje yra rimta kliūtis mokymosi procesui, nes sukelia mokinių išsiblaškymą ir koncentracijos problemas. Tėvai ir mokytojai ne kartą mums pranešė apie ekstremalias situacijas, kai mokiniai buvo priklausomi nuo socialinės žiniasklaidos ar pornografijos ir mokyklos tiesiog negalėjo su tuo susidoroti. Tuo tarpu net 39 proc. mokyklinio amžiaus paauglių mergaičių teigia, kad jei netektų išmaniojo telefono, jų gyvenimas taptų tuščias, o 38 proc. paauglių teigia, kad nesėkmingai bandė apriboti naudojimąsi išmaniuoju telefonu.

Tačiau šiuo metu teisės aktuose nėra aiškios nuostatos, draudžiančios naudotis telefonais mokyklos patalpose. Siekdami išspręsti šią problemą, ėmėmės rengti įstatymo projektą, kuris aiškiai įgaliotų mokyklų vadovus įrašyti tokius draudimus į įstatus ir, svarbiausia, užtikrinti jų vykdymą.

Projekte numatomas Švietimo įstatymo pakeitimas ir daroma prielaida, kad mokyklų įstatuose bus galima nustatyti draudimą naudotis mobiliaisiais telefonais mokyklos patalpose, ekskursijų ir mokiniams organizuojamų užsiėmimų už mokyklos ribų metu.

Panašūs teisės aktai jau priimti Prancūzijoje, kur nuo 2010 m. draudžiama mokyklose naudotis mobiliaisiais telefonais. Prancūzai supranta, kad pamokų metu plačiai paplitęs telefonų naudojimas kenkia mokinių dėmesiui ir dėmesio koncentracijai, todėl uždraudus jais naudotis per pamokas, mokiniams sudaromos palankios sąlygos mokytis ir išsamiai apmąstyti nagrinėjamas temas. Priešingai, pertraukų metu per daug naudojantis telefonais sumažėja bendraamžių socialinė sąveika, o tai trukdo harmoningai socializacijai, kuri būtina vaikų raidai.

Remiantis 2015 m. Londono ekonomikos ir politikos mokslų mokyklos paskelbtu tyrimu, nustatyta, kad uždraudus mobiliuosius telefonus mokinių mokymosi rezultatai pagerėja.

Mūsų vaikai yra mūsų ateitis


Ordo Iuris ekspertų bendradarbiavimas su tėvais, organizacijomis ir mokyklomis, taip pat nuolatinė teisės aktų ir vietos valdžios institucijų veiklos stebėsena - tai rimtos daugelio žmonių pastangos ir daugelio ekspertų dalyvavimas. Subūrę nuolatinę ir veiksmingą komandą, galime dirbti visoje šalyje ir padėti tėvams iš didelių centrų ir visiškai mažų mokyklų bendruomenių.

Be abejo, tai taip pat yra rimtos ir nuolatinės išlaidos, susijusios ne tik su mūsų darbuotojų, ekspertų ir teisininkų atlyginimais, bet ir su kelionėmis po šalį, tūkstančių puslapių intervencinių laiškų, nuomonių, gairių ir jų reklamos spausdinimu ir siuntimu kiekvieną mėnesį.

Kiekvienam vadovėliui, pavyzdžiui, aprašytam tėvams ar mokytojams, turime išleisti ne mažiau kaip 10 000 zlotų. Dar 20 000 zlotų skirta medžiagai reklamuoti ir platinti. Taip pat turime atsižvelgti į nuolatinės Lenkijos mokyklų stebėsenos išlaidas, kurioms skiriame 5 000 zlotų per mėnesį, ir intervencijos išlaidas, kai į švietimo įstaigas neteisėtai patenka genderizmo ideologai, kurioms kiekvieną kartą turime skirti iki 3 000 zlotų. Deja, pastaraisiais mėnesiais tokių intervencijų vis daugėja.

Konkrečios išlaidos taip pat apims tėvų organizacijų koalicijos, kuri susitinka Šeimą remiančių organizacijų forume, kūrimą ir dalyvavimą Mokyklų apsaugos judėjime, taip pat veiklą, kuria siekiama įtikinti sprendimus priimančius asmenis, kad reikia priimti įstatymą, kuriuo mokykloms būtų užtikrinta teisė įvesti draudimą naudotis mobiliaisiais telefonais pamokų metu ir užtikrinti jo vykdymą.

Neabejoju, kad turime tęsti visą šią veiklą. Apklausose, kuriose kasmet klausiame savo draugų ir rėmėjų apie svarbiausias Instituto veiklos sritis, nuolat vienas iš dažniausių atsakymų yra būtent kova su ideologine vaikų ir jaunimo indoktrinacija. Ir tai visiškai suprantama. Tinkamas jaunosios kartos ugdymas yra vienas svarbiausių kovos už tautos ateitį aspektų, kuris yra akivaizdus kiekvienam protingam žmogui, ne tik tėvams.







Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)


Padėtis Lietuvoje:



2022-08-27

Arkivyskupas Viganò apie žiniasklaidą

 

JAV portalo "LifeSiteNews" 25-mečiui skirtoje kalboje arkivyskupas Vigano pasakė, kad šis leidinys „kovoja prieš giluminės valstybės klaidas ir melą”, jis yra „oazė, kurioje daugybė sielų rado atgaivą po to, kai civilinė ir religinė valdžia jas paliko likimo valiai”.

Kalbos video: https://rumble.com/v1h27w3-abp.-vigan-lifesitenews-fights-back-against-the-errors-and-lies-of-the-deep.html

Arkivyskupas pasakė:

- Brangūs LifeSiteNews bičiuliai, atrodo, kad praėjo vos keleri metai nuo tada, kai grupė Šiaurės Amerikos katalikų, skatinami troškimo ginti Tiesą, pradėjo didelį nuotykį, kuris šiandien, praėjus dvidešimt penkeriems metams, pasirodė esąs apvaizdos nulemtas ir labai sėkmingas darbas. Apvaizdos palaimintas darbas, t. y. Apvaizdos palaimintas poelgis, nes būtina pasipriešinti klaidų ir melo sumaiščiai, kamuojančiai pasaulį tiek socialiniais ir politiniais, tiek religiniais ir dvasiniais klausimais.

Todėl pakalbėkime apie "gerą spaudą", vartodami tipiškai katalikišką posakį, kuris šiandien sąmoningai pamirštas. Šventasis Jonas Bosko ir palaimintasis Jokūbas Alberionas kalbėjo apie gerąją spaudą, suvokdami žiniasklaidos galią tiek skleidžiant gėrį, tiek blogį. "Mes išstumiame blogą spaudą, nes ji yra rykštė, baisesnė už marą, badą ir karą", - sakė Pamaldžiosios šventojo Pauliaus draugijos, šiandien simboliškai pervadintos Šventojo Pauliaus holdingu, įkūrėjas.

Tačiau šiandien išstumti "blogąją spaudą" yra daug sudėtingiau nei anksčiau, nes gyvename paradokse, kai klaidas ir melą prieš apreikštąją Tiesą skleidžia ir propaguoja vadinamoji katalikiška žiniasklaida, vadinamoji "geroji spauda". Kita vertus, sunku tikėtis, kad katalikiškoji spauda nepropaguos masoniškojo irenistinio ekumenizmo ar stabmeldiškos pagonybės, kai pats Bergoglio ją "magisteriškai" primeta kaip naują doktriną, kuriai visi privalo paklusti.

Anksčiau "geroji spauda" turėjo užduotį būti Tiesos balsu, nes ji skleidė tą pačią Tiesą, kurios moko Bažnyčia. Dabar, kai Bažnyčią užtemdė atkritusių ištvirkėlių sekta, nenuostabu, kad bergždžia žiniasklaida veikia kaip eretiškų savo ideologinio referento, sėdinčio Romoje, skelbiamų erezijų skleidėja. Nenuostabu ir tai, kad tarp režimo spaudos prioritetų pelnas iškeliamas aukščiau už teisingą informaciją, o tai patvirtina, kiek doktrininių ir moralinių nukrypimų lydi - sakyčiau, nepermaldaujamai - merkantilinis mentalitetas, būdingas protestantiškam mąstymui.

Didysis "LifeSiteNews" nuotykis mums rodo Apvaizdos darbą: jos išmintingą įsikišimą į pasaulio ir Bažnyčios įvykius, pasitelkiant kartais netikėtas priemones ir rezultatus, kurie pranoksta paprastą žiniasklaidos sėkmę. Kuo labiau Tiesą neigia ir nuo minios slepia tie, kurie turėtų ją drąsiai skelbti, tuo labiau ji randa naujus kelius ir naujas ištakas, kaip nesustabdoma srauni upės srovė. Jei upės vagos kryptis nukreipiama, srovė randa kitų būdų pasiekti žiočių. Kai yra stabilumas ir tvarka, ši srovė eina tinkama vaga, drėkindama laukus ir malšindama bandų troškulį. Tačiau dabartinės pilietinės ir bažnytinės revoliucijos sukeltos netvarkos sąlygomis ta pati srovė užlieja viską, ką randa savo kelyje, ypač prie jūros: tiltus, pasėlius ir miestus.

Prieš 25 metus į posusirinkiminės krizės dykumą išsiveržė trykštantis gaivaus ir tyro vandens šaltinis. Tuomet - visi su jauduliu tai prisimename - tas šaltinis numalšino kelių ištroškusių sielų troškulį tarsi oazė tarp dykumos kopų. Šiandien tas šaltinis maitina įsitvirtinusią upę, iš kurios semiasi milijonai žmonių, ieškodami palengvėjimo šio maištingo pasaulio karštyje ir skaidraus vandens viduryje šios apostazės, kuri drumsto tikėjimo ir moralės šaltinius. Juk visi yra ištroškę: ir tie, kurie pažįsta tiesą, iš kurios yra atimta, ir tie, kurie klaidų ir sumaišties tamsoje klaidžioja ir neranda ramybės.

Jūsų, brangūs LifeSiteNews draugai, vaidmuo šiuo metu yra labai svarbus, nes klaida nebepripažįstama kaip tokia, kaip ir tiesą neigia tie patys žmonės, kurie turėtų mus ginti nuo klaidos ir melo.

Valstybė ir vyriausybės - Bideno ir Trudeau - mums meluoja. Europos Sąjunga, PSO, Jungtinės Tautos ir NATO mums meluoja. Jie mus apgaudinėja dėl krizių - psichopandemijos, karo Ukrainoje, visuotinio atšilimo, energijos ir maisto produktų normavimo - nes nori, kad skausmingai sutiktume su tariamais sprendimais, slepiančiais atvirai neįvardijamus tikslus: pasaulio gyventojų skaičiaus mažinimą, suverenių tautų naikinimą ir pavergimą, priklausomybę nuo ekonominių ir finansinių galingųjų, gyventojų skaičiaus kontrolę ir pagrindinių piliečių laisvių ribojimą. Gilioji valstybė sulaužė socialinę sutartį, išardydama ryšį tarp valstybės galios ir jos tikslo - bonum commune.

Gilioji Bažnyčia mums meluoja, kai nori, kad tikėtume, jog sinodinis būdas skirtas mokymo Bažnyčios ir besimokančios Bažnyčios bendradarbiavimui skatinti, nors iš tikrųjų jis tarnauja ganytojų autoritetui iš vidaus pakirsti, išardydamas neišardomą ir esminį ryšį, egzistuojantį tarp valdžios ir jos tikslo, kuris yra salus animarum. Ji melavo mums vakar, kai Mišių išniekinimą laikė actuosa participatio; ji meluoja mums šiandien, kai panaikina apaštališkąją liturgiją vardan vienybės, kurią nedvejodama sugriovė įvesdama Novus Ordo. Ji mums meluoja, kai ekumenizmo ir visuotinės brolybės vardan tyli apie tiesą, kurią eretikai neigia.

Jis mums meluoja, kai sutikimą su ydomis ir nuodėmėmis maskuoja kaip gailestingumą, o paskui demonstruoja negailestingą ir žiaurų pyktį tiems, kurie nori likti ištikimi Evangelijai: tai netikras gailestingumas, kuris yra prielaida amžinam pasmerkimui vargšų nusidėjėlių, kurių joks prelatas nekviečia atgal pas Dievą, kurių joks vyskupas neina ieškoti tarp uolų ir drebulynų, kad sugrąžintų į avių kaimenę. Iškreiptas gailestingumas, kuris prieštarauja antgamtiniam gailestingumui, pagrįstam dieviškąja Tiesa, ir kuris iš Dievo pasisavina atleidimo didybę, parduodamas ją tiems, kurie, neigdami nuodėmės egzistavimą, panaikina kančią ir Atpirkimą.

"LifeSiteNews" yra oazė, kurioje daugybė sielų rado atgaivą po to, kai civilinė ir religinė valdžia jas paliko likimo valiai. Jei šios titaniškos pastangos, profesionalumo ir kompetencijos diegimas, apaštalavimo ir teisingos informacijos veikla būtų išgelbėjusi bent vieną sielą, atnešusi jai Gailestingumo šviesą ir atvedusi ją pas Dievą, jūsų įsipareigojimas nebūtų buvęs veltui. Tačiau visi žinome, kad sielų, kurias Viešpats palietė per jūsų apaštalavimą, yra daug, labai daug.

Tegul tai būna tikra jūsų paguoda, nes esate tikri, kad gausite amžinąjį ir nesuteptą atlygį, kurio šviesoje visi jūsų darbai, aukos ir pasiaukojimas įgauna prasmę ir antgamtinę vertę.

Ad multos annos, brangūs draugai. Su Dievo palaiminimu ir po Švenčiausiosios Mergelės apsiaustu.

Carlo Maria Viganò, arkivyskupas. 2022 m. rugpjūčio 9 d.

https://www.lifesitenews.com/opinion/abp-vigano-lifesitenews-fights-back-against-the-errors-and-lies-of-the-deep-state/?utm_source=opinion&utm_campaign=usa






2022-08-26

Generalinei prokurorei Nidai Grunskienei: savo pavaldume galimai turite ne vieną durnių, tai kam durniais daryti mokytojus ir poetus?

 


Gerb. Gen. Prokurore, aš, būdamas už jus vyresnis amžiumi, noriu jums patarti. Jei jau partija ir vyriausybė Jums suformulavo užduotį – vykdyti durnių paiešką, tratinti valdiškas tam lėšas, tai aš siūlau tiek nevargti, neieškoti durnių tarp mokytojų ir poetų, o suintensyvinti dvasinių ligonių paieškas savo kolegų tarpe, taip, manau, bus daug pigiau valstybei, o prokuratūra išsivalys nuo nereikalingo balasto.

Nevaisingas Jūsų vadovaujamos įstaigos durnių paieškos pavyzdys buvo mokytojos-metodininkės ir poetės Astros Astrauskaitės darymas beprote už tai, kad ji viešai kritikavo neįgalią dabartinės valdžios politiką, vykdomą Valstybės griovimą, lietuvių Tautos naikinimą. Žodžiu, ji darė tai, ką mus daryti įpareigoja Lietuvos Respublikos Konstitucija, atsiradus grėsmei valstybingumui.

Apie galimo nusikaltimo prieš Astrą Astrauskaitę peripetijas išgirsite šiame video:

 


https://youtu.be/g87oBYXEC2Q

Žemiau aš pateiksiu kandidatą į Jūsų vadovaujamos įstaigos paieškomų durnių tarpą, tik, pradžiai, užduosiu jums kelis klausimus:

Ar gali sveiko proto prokuroras kaltinamajame akte nurodyti "nukentėjusįjį" dviem skirtingomis pavardėmis?

Ar gali sveiko proto prokuroras šaipytis ir rodyti grimasas, kai žmogus pasako, kad yra žydų tautybės, o buvo užpultas Rugsėjo 23 d. t. y. Lietuvos žydų genocido dieną?

 Aš jums rekomenduoju savo darbuotojams pateikti tokį teiginį-testą:

„Kiekvienas save gerbiantis lietuvis per savo gyvenimą turi užmušti žydą ir sugauti voverę“.

Išmėginkite šį testą, ir sužinosite, kiek daug durnių dirba Jūsų įstaigoje. Tikrai neverta ieškoti durnių tarp mokytojų ir poetų.

Tikiuosi, kad Gen.Prokuratūra viešai atsiprašys mokytojos ir poetės Astros Astrauskaitės, o jūsų įstaiga išsivalys nuo durnių ir antisemitų.


P.S. Mano minėtas pretendentas į jūsų paieškomus durnius yra Vilniaus Apygardos prokuratūros, skyriaus prokuroras Gediminas J. 

P.P.S. Labai gaila, kad teismo posėdžiai nėra filmuojami! Tai palengvintų durnių paiešką.



2022-08-25

Mintys po mokytojos Astros aplankymo: su badaujančiu Cidziku sovietinė valdžia taip nesielgė

 

„1988 m. rugpjūčio 16 d. Katedros aikštėje Petras Cidzikas pradėjo garsiąją bado akciją, kuri sulaukė didelio visuomenės palaikymo, buvo plačiai komentuota Vakarų spaudoje. P. Cidzikas tikslą pasiekė – 1988 pabaigoje visi politiniai kaliniai paleisti į laisvę“, - rašo „Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos centras“.

http://genocid.lt/centras/lt/3044/a/

2022 m. rugpjūčio 25 d. Jau 23 dienos mokytoja ir poetė Astra Astrauskaitė tęsia pado akciją prie Respublikinės prokuratūros. Jos išskleistas transparantas skelbia: „Bado akcija prieš Lietuvos Konstitucijos gynėjų politinį-baudžiamąjį persekiojimą.“

Ar nors žodį apie šią akciją tarė „Vakarų spauda“, gal apie Astros ir visų mūsų Konstitucines teises rašė užsienio kapitalo centrinės Lietuvos MIP, neoliberalų okupuota LRT? O gal tarptautinės žmogaus teisių gynimo organizacijos? Gal gausios sorošinės NVO, parazituojančios Lietuvą? Mirtina tyla!

Štai tokią „Demokratiją“ kūrėme tris dešimtmečius! Šiandien turime ne nepriklausomą valstybę, o valstybės parodiją, valdomą iš užsienio. Jei ji bent būtų valdoma, bet ir to nėra. Lietuvą de facto valdo pusglušis anūkas ir jo nupendęs senelis-apsišaukėlis „prezidentas“. Riedama su pagreičiu link bedugnės, valstybės sunaikinimo link.

Cidziko ir Astros bado akcijų palyginimas rodo, kaip tai nebūtų keista, kad Sovietinės imperijos sudėtyje buvusi Lietuvos TSR buvo demokratiškesnė už ES sudėtyje esančią „nepriklausomą“ Lietuvą.

Tuometinė „antra karta nuo žagrės“, paskirta kolonijiniais administratoriais, dar nebuvo praradusi žmogiškumo, atjautos, sielos gelmėje pasislėpusio Dievo ir Tėvynės.

Šių dienų „Trečioji-ketvirtoji karta nuo žagrės“, paskirta kolonijinės Lietuvos vietininkais, gerai papenėta hedonistinės Vakarų ideologijos ir pertekusi vakarietiškomis „vertybėmis“ virto kažkokiu tai beprotišku šlėktų ir pederastų (gerąja šio tarptautinio žodžio prasme*) hibridu, turinčiu vienintelę veiklos programą – kuo greičiau sunaikinti Lietuvos valstybę ir lietuvių Tautą.

Atėjo laikas gelbėti Konstituciją ir Lietuvą, narsią mokytoją ir poetę Astrą Atrauskaitę!

 -----------

*Du aktoriai teatro bufeto eilėje:

Mūsų vyr.režisierius – visiškas mėšlas“, - sako vienas aktorius.

Tyliau, jis stovi už mūsų eilėje“, - snabžda jam kolega.

Mėšlas, bet gerąja šio žodžio prasme“, - pasitaiso pirmasis.


 



"Tai beprotybė!": Nobelio premijos laureatė teigia, kad trans ideologai "praleido" pagrindinę biologijos pamoką


Egzistuoja tik dvi lytys, o tie, kurie mano kitaip, "praleido" pagrindines biologijos pamokas, teigė Nobelio premijos laureatė Christiane Nüsslein-Volhard. Apie tai rašoma portale "Breitbart".

Nobelio fiziologijos ir medicinos premiją 1995 m. už ankstyvojo embriono vystymosi tyrimus pelniusi vokiečių mokslininkė išsakė šiuos komentarus prieš šalies vyriausybei priimant teisės aktus, kuriais vyresniems nei 14 metų asmenims bus leista keisti lytį be gydytojo sutikimo, o šį žingsnį ji pavadino "beprotybe".

Interviu feministiniam žurnalui "Emma" J. Nüsslein-Volhard pasmerkė bet kokią mintį, kad gali būti daugiau nei dvi lytys, taip pat prielaidas, kad galima pakeisti lytį ar lytį chirurginiu ar teisiniu būdu.

"Yra žmonių, kurie nori pakeisti savo lytį, bet jie negali to padaryti. Jūs liekate XY arba XX", - leidiniui sakė apdovanojimą pelnęs mokslininkas.

Medicinos ekspertė taip pat pasmerkė tuos, kurie, siekdami pateisinti gender ideologiją, nori pasitelkti hermafroditus ar kitus kraštutinius atvejus, o Nüsslein-Volhard pabrėžė, kad net ir tokiais atvejais asmenims būdingi vienos ar abiejų dvinarių lyčių bruožai.

"Interseksualumą lemia labai reti nukrypimai, pavyzdžiui, chromosomų rinkinyje", - sakė ji. "Tačiau interseksualūs asmenys taip pat turi abiejų lyčių požymių, jie nėra trečioji lytis."

Nüsslein-Volhard taip pat užsipuolė hormonų skyrimo žmonėms, norintiems pakeisti lytį, praktiką: Nobelio premijos laureatė teigė, kad tokių vaistų vartojimas ilgą laiką, jos nuomone, gali sukelti neigiamą šalutinį poveikį vartotojui.

Nobelio premijos laureatė taip pat nusitaikė į Vokietijos vadinamąjį "queer komisarą", kuris teigė, kad teiginys, jog yra tik dvi lytys, yra nemoksliškas ir kad iš tiesų yra daug lyčių.

"Tai yra nemoksliška (sic)!" Nüsslein-Volhard, kaip pranešama, šūktelėjo atsakydama. "Galbūt ponas Lehmannas praleido pagrindinį biologijos kursą... Visi žinduoliai turi dvi lytis, o žmogus yra žinduolis".

Vis dėlto Nobelio premijos laureato kritika vargu ar pakeis Vokietijos vyriausybės, kuri, regis, tvirtai laikosi nuostatos, kad vaikai nuo 14 metų galės keisti savo teisinę lytį be gydytojo konsultacijos, poziciją dėl transseksualumo.

Nors politiniai veikėjai pasmerkė dabartinę tvarką, pagal kurią norint pakeisti lytį reikia gydytojo indėlio, kaip "žeminančią", o vienas politikas pasmerkė ją kaip elgesį su "sergančiaisiais, tarsi jie būtų ligoniai", Nüsslein-Volhard užsiminė, kad šis žingsnis gali turėti rimtų neigiamų pasekmių.

"Tai beprotybė! Būdamos 14 metų, daugelis mergaičių yra nelaimingos brendimo laikotarpiu", - sakė ji. "Aš pati tai žinau. Būdama 14 metų taip pat buvau nelaiminga ir mieliau rinkdavausi berniuką. Tada man net neleido dėvėti kelnių ar kirptis plaukų".

"Bet tada reikia rasti būdą, kaip save įtvirtinti. Tai yra tai, ką patariate mergaitėms ir ką turite joms palaikyti", - tęsė ji.

https://www.breitbart.com/europe/2022/08/24/this-is-madness-nobel-laureate-suggests-trans-ideologues-missed-basic-biology-class/




2022-08-24

Mokytoja ir poetė Astra - moteris iš plieno

 


22 badavimo dienos, gatvėje gerokai per 30+C, sulysusi, spindinčiomis akimis. Ji myli Lietuvą - šiandien tai didžiausias nusikaltimas. Tik  pagalvokite! Ji myli ne anūką, ne senelį, ne narkotikus, ne 74 šizofrenikų išrastas lytis, ne juodaodžius su musulmonais, ne BLM, ne Švabą ir Sorošą, o Lietuvą! Už meilę Lietuvai ją ir nori teisti? Daugiau nėra už ką. Poetės poetinės metaforos nusikaltimas? Kodėl? Gal ši Astros meilė Tėvynei Lietuvos naikintojams primena, kad jie tarnauja velniui? Gal jos meilė primena jų pačių menkumą, jų parsidavimą už 30 sidabrinių šetonui. Jie norėjo paversti Astrą beprote - nepavyko, dabar, kaip maitvanagiai, užsidarę mirtį simbolizuojančiame kube, jie laukia Lietuvos patriotės Astros mirties? Gal jie mano, kad sunaikinę patriotus, jie atrodys baltesni, ne tokie gyvai-mirę justicijos lavonai? Jie, manau, senai pamiršo Romos teisės postulatą: EX IN JURIA NON ORITUR JUS (Iš neteisės teisė neatsiranda). Tik apie ką aš? Apie tuos, kurie įsislaptino 75 metams, kurie rengia karines provokacijas ir laukia, kada vėl pasirodys svetimi tankai, o jie bėgs sveikinti okupantų su gėlėmis? O juk taip jau buvo, apie tai rašė savo prisiminimuose Lietuvos kariuomenės vadas generolas S.Raštikis.

Astros kankintojams nepavyks jos sunaikinti, nes tai - Moteris iš plieno, nes joje liepsnoja Meilė Lietuvai!





Jau 22 dienos visuomenininkė mokytoja ir poetė Astra Astrauskaitė badauja prie Lietuvos Generalinės prokuratūros. Man ji perskaitė savo kreipimąsi į Generalinę Prokurorę, kuriame prašoma susitikti su badaujančiąja bei grupe ją palaikančių politikų ir signatarų pačiu artimiausiu laiku. Ant kortos pastatyta mokytojos Astros sveikata ir gyvybė, todėl susitikimo atidėliojimas gali turėti fatalinių pasekmių. Dėl techninių nesklandumų man nepavyko įrašyti gerb.Astros skaitomo kreipimosi į Generalinę prokurorę teksto pradžios, dėl to širdingai atsiprašau.





Straipsnis apie Astros Astrauskaitės akciją "Respublikoje":