2024-09-16

Migracijos krizės sprendimas vežant imigrantus į Vokietiją ir Lietuvą

 


Vokiečių portale "Ansage" paskelbatas straipsnis "SCHOLZO ATSAKAS Į MIGRACIJOS KRIZĘ: DAR 250 000 AFRIKIEČIŲ DAUGIAU" mane sudomino, nes jame atskleidžiamos paralelės su Lietuvos valdžios vykdoma politika. Iš vienos pusės, yra statomos tvoros su spygliuota viela, o, iš kitos pusės, tuo pat metu, įsileidžiami šimtai tūkstančių "specialistų" ir taip pakeičiami lietuviai imigrantais iš Azijos ir Afrikos, kurie, paprastai, neturi jokios kvalifikacijos, o tinka tik vairuoti, vežioti maisto krepšius, dirbti kitus primityviausius darbus.


Po antimigracinės AfD partijos pergalės vietos rinkimuose Tiuringijoje, po Bundestage įvykusių debatų, kuriuose buvo išsakyta visiška valstybės  prieglobsčio politikos nesėkmė, po įvestos sienų kontrolės, Vokietijos vyriausybė paskelbė, kad  į Vokietiją įveš ketvirtį milijono Kenijos piliečių kaip tariamus „kvalifikuotus darbuotojus“. 

Pagal naują „migracijos susitarimą“ su Vakarų Afrikos valstybe į Vokietiją bus atvežti „kvalifikuoti ir pusiau kvalifikuoti Kenijos darbuotojai“, taip tariamai prisidedant prie „kvalifikuotos darbo jėgos krizės“ sprendimo. 

Jei Vokietijoje iš tikrųjų trūksta kvalifikuotos darbo jėgos, ji galėtų ir turėtų lengvai padengti šį trūkumą iš savo 2,9 mln. bedarbių, tačiau tam reikėtų pakeisti politinę sistemą ir nutraukti visuotinį atlygį už nieko neveikimą per besąlygiškas bazines pajamas, vadinamas piliečių pajamomis.

Vokietijoje gyvena 14 800 kenijiečių, iš kurių beveik 800 privalo išvykti iš šalies. Norėdama priimti atgal 451 iš šios grupės, Vokietija dabar įsipareigoja į šalį atsivežti dar 17 kartų daugiau kenijiečių. Manoma, kad jie atsivež dar 2,5 mln. šeimos narių.

Straipsnyje teigiama, kad daug rimtesnė problema, kuri yra tikrasis skandalas dėl šio sprendimo, vėlgi itin priešiško Vokietijai, žinoma, yra ta, kad atvykstantys žmonės beveik neabejotinai nebus tikri kvalifikuoti darbuotojai. Kas juos patikrins? Vokietija neturi jokių mechanizmų, kaip veiksmingai nustatyti imigrantų kvalifikaciją (to nedaro net dėl atvykstančiųjų tapatybės), o taip pat „garsėja“ visame pasaulyje tuo, kad įsileidžia visus, kurie čia atvyksta ar skrenda su magišku žodžiu „prieglobstis“ lūpose.

Su padėtimi Vakarų Afrikoje susipažinę ekspertai jau seniai perspėjo, kad Kenijos vyriausybė yra suinteresuota pagaliau evakuoti dvi savo pabėgėlių stovyklas: Dadaabą, kur gyvena 250 000 somaliečių, ir Kakumą, kur apgyvendinta 100 000 sudaniečių. 2024 m. gegužės pabaigoje Kenijoje buvo užregistruota 774 000 pabėgėlių ir prieglobsčio prašytojų, kurie yra didžiulė socialinė ir finansinė našta šaliai. Taip yra todėl, kad jie tikrai nėra kvalifikuoti darbininkai, bet be išimties žmonės, kuriuos nuo 1991 m. aprūpina JTVPK ir Pasaulio maisto programa.

Tikrasis tikslas: visiems laikams pakeisti Vokietiją

Pasakas apie "gydytojus ir inžinierius" iš Sirijos vokiečiai girdi nuo 2015 metų. Vėliau šios pasakos buvo sekamos apie afganus, ukrainiečius. 

Straipsnyje rašoma, kad "šviesoforo koalicijos tikslas - toliau neatpažįstamai keisti Vokietiją. 

Gyventojų pakeitimas, kurį tie patys politikai, sąmoningai ir de facto tai skatinantys, atmeta kaip „kraštutinių dešiniųjų naratyvą“, vis labiau spartėja, o tai, kaip rodo šis grafikas, yra svarbiausia:



Vos tik pasklidus pranešimui apie Kenijos beprotybę, sekė kita "gera žinia": dar vienas migracijos susitarimas su Uzbekistanu. Tačiau nebuvo pateikta jokių konkrečių skaičių, kiek „kvalifikuotų darbuotojų“ čia bus atvežta. 

Lietuvos kolonizavimas


Lietuva jau susidūrė su "programistais, inžinieriais ir gydytojais" iš Afrikos ir Azijos. Tiesa, šie "kavalifikuoti specialistai" dirba daugiausiai pavežėjais ir maisto kurjeriais, atimdami darbo vietas iš lietuvių.

Nesenai dr.V.Sinica aprašė tokius valdžios migracinės politikos fokusus straipsnyje "Vulgarus tautos mulkinimas: imigracijos atvejis".

Autorius nurodo, kad iki 2020-ųjų Lietuvoje užgyveno 58 tūkstančius užsieniečių. Nuo tada Šimonytės valdžia sugebėjo keturis kartus padidinti šį skaičių iki daugiau nei 220 tūkstančių. Vien 2023-aisiais atvežė 67 tūkstančius. 

Šimonytės valdžia įvedė metinę 40 tūkstančių migrantų kvotą, su kuria, pagal dabartinius migracijos tempus, pusė milijono migrantų į Lietuvą atvyks per 7 metus. 


2021 metais, dabartinė Vyriausybė, siekdama skatinti įmigraciją, pritaikė kompleksą priemonių: išmokas darbdaviams, kurie priima migrantus, išmokas atvykstantiems migrantams, supaprastintas procedūras ir t. t. Viena esminių priemonių buvo vadinamųjų išorės paslaugų centrų sukūrimas 34 užsienio šalyse už ES ribų. Mažiausiai tris metus šie centrai teikė itin palengvintas dokumentų tvarkymo atvykti dirbti į Lietuvą paslaugas. Žmonės susitvarkydavo gyvenimo Lietuvoje formalumus dar prieš fiziškai čia atsidurdami. Skelbiama, kad uždaromi 4 centrai (Nepale, Libane, Jordanijoje ir Šri Lankoje), t.y. tie, iš kurių pavyko atvežti vos 826 asmenis. Atvirų sienų politikos požiūriu jie uždaryti kaip nepasiteisinę migrantų verbavimui, o ne stabdant Lietuvos kolonizaciją.



Įgyvendinamas 100 metų senumo projektas

Dar "ES Tėvo" Kudenhove-Kalergi planuose buvo sukurti afro-europietį, naujos rūšies vergų rasę (kiekybės žmones), tarnaujančius elitui (kokybės žmonėms). Šie žymaus masono planai buvo paskelbti dar 1925 metais knygoje "Praktinis idealizmas" ir nuosekliai įgyvendinami. Ne be reikalo tai ES "tėvas"!



2024-09-15

Anti-CRISPR technologijos, kaip apsauga nuo genetinių ginklų


Rugsėjo 5 d. svarbiausiame pasaulio mokslo žurnale "Nature" buvo paskelbtas patentas „Anti-CRISPR Anopheles mosquitoes inhibit gene drive spread under challenging behavioral conditions in large cages“ (Anti-CRISPR Anopheles uodai slopina genų sklaidą sudėtingomis elgesio sąlygomis dideliuose narvuose) kurį sukūrė Londono imperatoriškojo koledžo (Jungtinė Karalystė) mokslininkai ir Italijos biotechnologijų bendrovė, finansuojama DARPA. Šiame patente aprašomos vadinamosios anti-CRISPR technologijos, skirtos kontroliuoti CRISPR genetines priemones, kurios naudojamos modifikuojant vabzdžių, pavyzdžiui, maliarinių uodų, populiacijas.

Galimybė keisti DNR fragmentus visada buvo biotechnologijų, įskaitant karines technologijas, šventasis gralis. CRISPR technologija leidžia tai daryti neregėtu greičiu ir efektyvumu. Ne veltui už šio metodo atradimą 2020 m. buvo paskirta Nobelio chemijos premija (A.L. pastaba. Prie šių darbų ženkliai prisidėjo Lietuvos mokslininkai, vadovaujami prof.Virginijaus Šikšnio, kuris, mano nuomone, nepelnytai nepateko į Nobelio premijos laureatų gretas).

CRISPR trumpinys atsirado praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio pabaigoje atliekant druskingų pelkių tyrimus netoli Ispanijos Alikantės miesto. Doktorantas Francisco Mojica tyrinėjo sūriame vandenyje gyvenančias archebakterijas ir jų genome aptiko keistas palindromines sekas. 

Maždaug 30 nukleotidų ilgio fragmentai daug kartų kartojosi ir buvo atskirti vienas nuo kito unikaliomis maždaug tokio paties ilgio DNR atkarpomis.


Iš pradžių šios struktūros buvo pavadintos SRSR (Short Regularly Spaced Repeats), o vėliau pervadintos CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Palindromic Repeats).

Tęsdamas tą pačią kryptį, Mojica panašių pasikartojimų rado ir daugelyje kitų bakterijų. Ir šis modelis patraukė dėmesį.

CRISPR fragmentų randama bakteriofagų - virusų, kurie užkrečia ir naikina bakterijas - DNR. Pasirodo, bakterijos savyje saugo savo pikčiausių priešų DNR fragmentus.

Netrukus paaiškėjo, kad CRISPR yra bakterijų imuninė atmintis, sauganti informaciją apie virusus, kuriais jos sirgo, bet kurių nenužudė.

Bakterijos ląstelė, kuri buvo užkrėsta bakteriofagu ir nemirė, susmulkina savo genomą į mažas „vermišeles“, įterpia jį į CRISPR masyvus ir perduoda šią informaciją savo palikuonims, kurie tampa atsparūs bakteriofagui.

CRISPR matricos iš tikrųjų yra bakterijos imuninė sistema. Bakteriofago DNR dalys saugomos bakterijų DNR kaip CRISPR matricos. Vėliau jos paverčiamos RNR. Toje pačioje bakterijų genomo dalyje užkoduota vadinamoji tracr-RNA (tracrRNA). Kartu jos sudaro guideRNA, arba vedančiąją RNR, kuri vėliau susijungia su Cas9 baltymu.

Cas9 yra nukleazė - fermentas, galintis nukirpti DNR. Šis fermentas, naudodamasis guideRNA, nusitaiko į bakteriofago DNR segmentą, prisitvirtina prie jo ir kaip žirklės jį nukerpa, taip sutrikdydamas viruso dauginimąsi.

2012 m. Emmanuelle Charpentier (Prancūzija) ir Jennifer Doudna (JAV) žurnale „Science“ paskelbė straipsnį, kuriame pasiūlė genomo redagavimo metodą naudojant CRISPR technologiją. Už šį darbą 2020 m. joms paskirta Nobelio chemijos premija.

Pjaustymas yra pagrindinis DNR redagavimo etapas. O CRISPR reiškia genetines žirkles arba genetinį variklį (angl. Gene drive). 

Genomo redagavimo technologijų būta ir anksčiau. Tačiau joms reikėjo mėnesių mėnesius trunkančio sunkaus darbo. Kiekvienas naujas redaguotas genomas kainavo kelis tūkstančius eurų. O CRISPR reagentai kainuoja 10-20 eurų - šimtus kartų mažiau. Tapo įmanoma DNR redagavimo eksperimentus atlikti daug greičiau ir didžiuliu mastu. 

Atkreipkite dėmesį, kad CRISPR leidžia atlikti mutacijas nepaliekant pėdsakų, nes įvesta RNR ir baltymai ląstelėje suyra. Iš jų nieko nelieka, išlieka tik pati mutacija.

Neseniai paskelbtas prieš CRISP nukreiptas patentas turi gilesnę prasmę, apie kurią DARPA tyli. Anti-CRISPR gali tapti pagrindine biologinių ir genetinių eksperimentų valdymo pasauliniu mastu priemone. CRISP genetiniai varikliai gali sparčiai plisti ir pakeisti ištisas ekosistemas. Jei tokios technologijos patektų į kariuomenės rankas, jos galėtų būti panaudotos žemės ūkio ar gamtinėms sistemoms atakuoti ir sukelti katastrofiškų padarinių. 

2018 m. Didžiosios Britanijos laikraštyje „The Independent“ buvo išspausdintas Steve'o Connoro straipsnis „Gene drive: Scientists sound alarm over supercharged GM organisms that could spread into wild and cause environmental disasters“ (liet.Genų pavara: Mokslininkai kelia nerimą dėl genetiškai modifikuotų organizmų, kurie gali išplisti laukinėje gamtoje ir sukelti ekologines katastrofas).

Straipsnio autorius rašo, kad „genetinio variklio“ technologijos kūrimas lemia revoliuciją medicinoje ir žemės ūkyje, nes teoriškai ji galėtų „sustabdyti uodus, kad jie neplatintų tokių ligų, kaip maliarija ir geltonoji karštligė, taip pat išnaikinti kenkėjus ir invazines rūšis, tokias kaip žiurkės ir nendrinės rupūžės“.


„Tačiau mokslininkai, kurie yra pažangiausi kūrėjai, mano, kad netinkamose rankose atsitiktinai ar sąmoningai paleista iš laboratorijos be tinkamų saugos priemonių genų kūrimo technologija kelia rimtą grėsmę aplinkai ir žmonių sveikatai. Kai kurie mano, kad ji netgi galėtų būti panaudota kaip teroristinis biologinis ginklas, nukreiptas prieš žmones ar gyvulius, nes genų pavaros, leidžiančios genų varomiesiems genams greitai plisti populiacijoje kaip virusinei infekcijai, ilgainiui būtų lengvai ir pigiai pagaminamos“, - sakė britų mokslininkas.

Tikslinio DNR redagavimo metodas, vadinamas CRISPR/Cas9, leidžia lengvai atlikti pageidaujamus bet kurio organizmo DNR pakeitimus, todėl grandininė reakcija per porą kartų visoje populiacijoje įprastą DNR pakeičia pakeista DNR. Tokiems organizmams, kaip vabzdžiai ir ypač bakterijos, tai tolygu akimirksniu pakeisti natūralaus organizmo populiaciją pakeista pakeisto organizmo populiacija. Šis metodas yra nebrangus ir itin efektyvus. Jis paverčia realybe pačias prasčiausias fantastų, tokių kaip „Žmogus-voras“, idėjas.

DARPA užsakymu sukurta „anti-CRISPR“ technologija gali tapti strateginiu sprendimu, padedančiu užkirsti kelią šioms grėsmėms. Sukūręs biologinį ginklą, „genetinio variklio“ technologiją, Pentagonas nusprendė apsidrausti ir sukurti apsaugą nuo jo. 

Varžydamasi su biologiniu „kalaviju ir skydu“, DARPA siekia nustatyti visuotinę genų inžinerijos kontrolę, sukurdama mechanizmus, kurie sustabdytų bet kokius su CRISPR atliktus pakeitimus. Taip JAV galėtų apsisaugoti nuo galimų biologinių grėsmių, taip pat galėtų daryti įtaką, kaip kitos šalys naudoja šias technologijas. Anti-CRISPR priemonės galėtų būti naudojamos ne tik siekiant užkirsti kelią atsitiktinėms klaidoms, bet ir neutralizuoti priešiškus veiksmus, jei „genetiniai varikliai“ būtų naudojami kaip biologiniai ginklai. O tai, kad Pentagonas kuria tokius ginklus, nebekelia abejonių.

Šaltinis



2024-09-14

CŽV duomenimis, Ukraina yra mirtingumo lyderis, Lietuva antra

 

Centrinės žvalgybos valdybos ataskaitoje teigiama, kad Ukraina užėmė pirmąją vietą pagal mirtingumą pasaulyje (1,2).

Ataskaitos duomenimis, Ukrainoje mirtingumas yra 18,6 atvejo 1000 gyventojų. Antrąją vietą šiame reitinge užima Lietuva, kurioje mirtingumo rodiklis yra 15,2 tūkstančiui gyventojų. Paskutinėje vietoje yra Kataras, kuriame šis rodiklis siekia 1,4 tūkstančiui gyventojų. Iš viso sąraše yra 229 šalys.

Anksčiau šaltinis „Opendatabot“(3), besispecializuojantis Ukrainos valstybinių registrų stebėsenoje, informavo, kad šiuo metu Ukrainoje vienam naujagimiui tenka trys mirtys. Pasak Ukrainos žiniasklaidos, gimstamumas šalyje pasiekė istorinį minimumą. Demografų vertinimu, šiuo metu gimstamumas neviršija 0,8-0,9, o natūralios reprodukcijos rodiklis yra 2,1-2,2.


Nuo 1990-ųjų Ukrainos gyventojų skaičius nuolat mažėja. Įvairiais vertinimais, šiuo metu šalyje gyvena nuo 25 iki 28 mln. žmonių. Ukrainos nacionalinės mokslų akademijos Ptuchos demografijos ir socialinių tyrimų instituto direktorė Ella Libanova anksčiau teigė, kad Ukrainos gyventojų skaičius negrįš į sovietinį lygį, kai respublikoje gyveno apie 52 mln. žmonių. 2012 m., kai gimstamumas šalyje pasiekė vietinį maksimumą, jis buvo tik 1,53. Esant tokiai situacijai, demografai mano, kad skubiai reikia „stiprios imigracijos“, įskaitant į užsienį išvykusių ukrainiečių, kurių skaičius kartu su darbo migrantais siekia 9 mln. 

2024 m. gimstamumas Ukrainoje ir toliau mažėja, nes, oficialiais duomenimis, per pirmuosius šešis šių metų mėnesius vienam naujagimiui tenka vienas miręs kūdikis, rugpjūčio 5 d. pranešė tarnyba „Opendatabot“.

Per pirmąjį 2024 m. pusmetį gimė apie 87 655 vaikai, o per tą patį laikotarpį dėl įvairių priežasčių mirė 250 972 piliečiai, rodo duomenys. Duomenys tikriausiai yra neišsamūs dėl Rusijos tebevykdomos Ukrainos teritorijų okupacijos.


Nors mažas gimstamumas ir didelis mirtingumas Ukrainoje yra sena problema, demografinė krizė paaštrėjo per Kovid-19 pandemiją ir Rusijos vykdomą plataus masto karą (4).

Teisingumo ministerijos duomenimis, daugiausia gimimų užregistruota Kijevo mieste (9 695), Lvovo srityje šalies vakaruose (7 923) ir tankiai apgyvendintoje Dniepropetrovsko srityje (6 962) šalies vidurio rytuose.

Mažiausiai gimimų užregistruota pasienio ir pasienio regionuose, pavyzdžiui, Černigovo (1904), Sumų (1798), Zaporožės (1576), Donecko (702) ir Chersono (221) srityse. Pastarąsias tris šalis iš dalies yra okupavusi Rusija, o tai reiškia, kad ne visi duomenys yra prieinami.

Daugiausia mirčių 2024 m. sausio-birželio mėn. užregistruota Dniepropetrovsko srityje (26 374), Charkovo srities šiaurės rytuose (17 999) ir Odesos srities pietuose (16 085). Visi trys regionai yra tankiai apgyvendinti, juose yra didžiausi Ukrainos miestai, nors jie taip pat nuolat tampa Rusijos taikiniais.

2023 metais Lietuvoje gimė 20 008 vaikai. Šis skaičius 10 proc. mažesnis nei 2022-aisiais, kai pasaulį išvydo 22 068 kūdikiai, ir net 30 proc. mažesnis nei 2016-aisiais, kai gimusiųjų Lietuvoje skaičius siekė 29 514. Gimstamumo kreivė leidosi nuo pat Nepriklausomybės paskelbimo (1990-aisiais mūsų šalyje gimė net 56,9 tūkst. kūdikių!) (5).


Skaičiai rodo, kad Lietuvą valdančios partijos vykdo sisteminį lietuvių Tautos genocidą. Nuolatos naikinama sveikatos apsauga, švietimas, bloginamos gyvenimo sąlygos, iš senelių Kubiliaus vyriausybė neteisėtai pavogė dalį pensijų. Homoseksualizmo propaganda yra viena iš pagrindinių globalistų sugalvotų gimstamumo mažinimo priemonių. Popiežiaus žodžiais, vaikus išstumia "kačiukai ir šuniukai"(6). Net valstybinė LRT skatina šiuos neigiamus reiškinius.

Vengrijos pavyzdys rodo, kad gimstamumas šalyje auga tuomet, kai valstybė vykdo sisteminę gimstamumo skatinimo politiką, kai materialiai remia jaunas šeimas. 

Nuorodos:

1.https://t.me/+hgG2ECkJIiVmYTFi

2.https://tass.ru/obschestvo/21855587

3.https://opendatabot.ua/analytics/birth-death-2024-6

4.https://kyivindependent.com/ukraine-birth-rates/

5.https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/2246637/gimdome-3-kartus-maziau-nei-nepriklausomybes-pradzioje-kodel-to-nebedarome

6.https://lebionka.blogspot.com/2024/09/popiezius-pranciskus-gyre-indonezija-uz.html

2024-09-13

Orbanas apie ekonomiką, taiką Ukrainoje, masinės migracijos stabdymą

 


Vengrų dienraštyje "Magyar hirlap" pateikiama premjero Viktoro Orbano tradicinės penktadieninės "Kossuth" radijo laidos „Labas rytas, Vengrija!“ apžvalga. Jis kalbėjo apie ekonomiką, taiką Ukrainoje, migracijos problemos sprendimą. 

"Pasaulis vis labiau blokuojamas, šalys viena kitą laiko grėsme nacionaliniam saugumui, ir tokiomis aplinkybėmis turime išlikti neutralūs", - penktadienio rytą sakė Viktoras Orbanas.

Premjeras pažymėjo, kad "kai norime neįsivelti į kažką blogo, paprastai remiamės neutralumu, tačiau ekonomikoje jį mažai taikome. Verta priprasti prie ekonominio neutralumo sąvokos".

Orbano žodžiais, remiantis naujausia Mario Draghi ataskaita, Europos ekonomika susiduria su didelėmis problemomis, su kylančiomis Azijos ekonomikomis. Premjeras paminėjo M. Draghi žodžius, kad  „Yra du būdai, kaip reaguoti į šią situaciją: arba mes įsitraukiame į šią konkurenciją, arba diskvalifikuojame varžovą". Pastarasis reiškia blokavimą, sienų uždarymą, varžovo neįleidimą. ES linksta prie blokavimo taikant apsauginius tarifus, tačiau Vengrijai tai būtų tragedija. Blokavimas išstumtų mus į periferiją, todėl Vengrija turi konkuruoti. Vengrijai bus gerai, jei pasaulio ekonomika bus vieninga, jei konkuruosime, jei pagerinsime savo rezultatus. Taip teigiama ir M. Draghi ataskaitoje“, - sakė Ministras Pirmininkas.


V. Orbanas pabrėžė, kad neturime būti uždari nei Rytams, nei Vakarams, turime išlaikyti atvirumą ir konkurenciją abiejų pusių atžvilgiu ir kad atėjo laikas sušildyti neutralumo sąvoką, nes turime žiūrėti tik į tai, kas tarnauja Vengrijos žmonių interesams, o tai yra neutralumas.

„Turime telkti sąjungininkus, turime jungtis su panašiai mąstančiomis šalimis“, - sakė jis, pažymėdamas, kad pastaraisiais mėnesiais kalbėjosi su visų Europos automobilių gamintojų vadovais, klausdamas jų apie ES taikomus apsauginius tarifus kiniškiems elektromobiliams Europoje. „Šie gamintojai prieštarauja apsauginiams tarifams, jie nenori būti apsaugoti“, - pažymėjo V. Orbanas.

Reaguodamas į ES Teismo sprendimą dėl kainų įšaldymo, Ministras Pirmininkas teigė, kad tai yra neteisingos idėjos, ekonominės Europos Komisijos klaidos, ir Komisija turėtų būti priversta pakeisti savo poziciją.

„Girdžiu daug blogų dalykų apie Vengrijos ekonomiką, už kurių iš dalies slypi iškraipymai, o iš dalies - nežinojimas. Vengrijos ekonomika atsigauna, ji viršija ES vidurkį, infliacija pamažu krenta žemiau trijų procentų, o tai irgi gerai. Vengrijos investicijų rodiklis yra geresnis už ES vidurkį, atitinkamai 23 proc. ir 20 proc. Dėl vartojimo turėtų spręsti žmonės, o ne ekonomistai. Atsargesni taupys, drąsesni vartos. Tačiau vartojimas siekia apie keturis procentus, taigi jis taip pat auga, - sakė V. Orbanas, pridurdamas, kad vengrai dar niekada tiek daug neišleido atostogaudami užsienyje kaip šiemet, o tai taip pat įrodo, kad vengrai išlaidauja.

Vengrija yra ant ekonomikos atsigavimo slenksčio, sakė V. Orbanas ir pridūrė, kad šiam planui, šiai būklei gresia tik karas.


„Visi nori uždirbti daugiau, darbo užmokesčio didinimas yra pageidautinas, tačiau jei tai nebus daroma protingai, gali paaiškėti, kad verslininkai negalės išgauti didesnio darbo užmokesčio. Todėl geriausia, kad dėl darbo užmokesčio spręstų tie, kurie jį moka: reikalingas darbuotojų ir darbdavių susitarimas. Gerai, jei jie susitaria, kartais - ne. Geriausia, jei jie susitaria prieš dvejus ar trejus metus. Tokiais atvejais vyriausybė turi paskelbti apie susitarimą, bet derėtis turi šalys“, - sakė V. Orbanas ir pridūrė, kad kiekvienas, kuris neatsižvelgia į abiejų šalių poreikius, elgiasi lengvabūdiškai. Premjeras teigė, kad pastebimas darbo užmokesčio augimas gali būti išlaikytas ir ateinančiais metais.

Orbanas apie Rusijos ir Ukrainos karą

Kalbėdamas apie Rusijos ir Ukrainos karą, premjeras sakė, kad pasaulyje niekada nebuvo jokių problemų, nes normaliai mąstanti pasaulio dalis visada buvo už taiką. „Ant stalo yra taikos planų. Mūsų taikos misija turėjo paskatinti Vakarų Europą pradėti galvoti apie taiką. Europos lyderius reikia išjudinti iš prokariškos pozicijos, juos reikia išjudinti iš tranšėjų, nes šio karo sprendimo mūšio lauke nėra. Todėl turime ieškoti paliaubų sprendimų. Be taikos misijos šios diskusijos nebūtų prasidėjusios. Dabar vis daugiau šalių sako, kad norėtų prisijungti prie taikos stovyklos. Vienas iš pavyzdžių - Vokietijos kancleris. Vis dar turiu keletą netikėtų žingsnių, susijusių su taikos misija“, - sakė V. Orbanas.


Orbanas apie sienų kontrolę

Kalbėdamas apie Vokietijos sienų kontrolės atnaujinimą, Ministras Pirmininkas sakė, kad nuo pat migrantų invazijos pradžios 2015 m. jis kartoja tą patį, t. y. kad migracija turi būti sustabdyta. Todėl Vengrija pastatė tvorą ir netapo migrantų šalimi. „Vakarų šalys tapo imigrantų šalimis, o Vengrija - ne. Šiandien sienų apsauga tapo madingu žodžiu. Tačiau Vokietija pagaliau prabudo, todėl sveikinu kanclerį Scholzą prisijungus prie klubo. Dabar mums reikia tik to, kad ES nebaustų tų, kurie gina jos sienas“, - pridūrė V. Orbanas, kuris sakė, kad visa Europos Komisija ir Europos teisės aktai yra ‚netvarka, chaosas‘. „Mums turi būti sumokėta už tai, kiek mums kainuoja mūsų sienų apsauga, ir turime būti ne baudžiami, o apdovanojami“, - sakė ministras pirmininkas.

Kartą prie ko nors prisilietę, to nebepaleidžiame. Tai laiko klausimas. Sienų apsauga yra mūsų pareiga, ir jie turės už tai sumokėti“, - pabrėžė V. Orbanas dėl mūsų šaliai paskelbto apkaltinamojo nuosprendžio.

Premjeras pažymėjo, kad Olafas Scholzas ne pats suprato, kad migracija yra blogai, bet dėl didėjančio peštynių ir nusikaltimų skaičiaus turėjo pakeisti savo poziciją spaudžiamas Vokietijos žmonių. „Nereikia galvoti, ar migracija yra gerai, ar blogai, apie tai reikia klausti žmonių. Vengrija buvo pirmoji šalis, kuri paklausė žmonių, ir jie aiškiai išsakė savo nuomonę. Dabar net ir Vakaruose suprato, kad lengviau išklausyti žmonių nuomonę, nei leisti protingiems žmonėms spręsti šį klausimą.“



2024-09-12

Putinas įspėja Vakarus: Tolimojo nuotolio ginkluotė Ukrainai reikš „NATO karą su Rusija"

 

Šiandien po pietų paskelbtas Rusijos prezidento perspėjimas dėl tolimo nuotolio ginkluotės perdavimo Ukrainai nedelsiant apskriejo pasaulį. Pacituosiu JAV portalą "Zerohedge", vokiečių "Berliner zeitung" ir Rusijos "RT".


https://youtu.be/ysy_Km3NcMM


"RT":

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, atsakydamas į žurnalisto Pavelo Zarubino klausimą apie situaciją dėl galimo Kijevo režimo išduoto Vakarų leidimo smogti tolimo nuotolio ginklais giliai į Rusijos teritoriją, pareiškė, kad jei toks scenarijus išsivystys, tai bus tiesioginis NATO įsitraukimas į konfliktą Ukrainoje.

„Tai nėra klausimas, ar leisti, ar uždrausti Kijevo režimui smogti į Rusijos teritoriją, jis ir taip tai daro.... tačiau kai kalbama apie tolimojo nuotolio tiksliųjų ginklų naudojimą, tai visiškai kita istorija“, - pažymėjo jis.

Rusijos lyderis paaiškino, kad Ukrainos kariuomenė negali smogti tinkamais ginklais, nes tai galima padaryti tik naudojant JAV ir ES palydovus.

„Ir labai svarbu, galbūt svarbiausia, kad skrydžio užduotis šiose raketų sistemose, tiesą sakant, gali atlikti tik NATO šalių kariškiai.... tai yra klausimas, kaip nuspręsti, ar NATO šalys tiesiogiai dalyvauja kariniame konflikte, ar ne. Jei toks sprendimas bus priimtas - tai reikš ne ką kitą, o tiesioginį NATO šalių: JAV, Europos šalių dalyvavimą kare Ukrainoje“, - pažymėjo jis.


"Zerohedge":

Užsienio reikalų sekretorius Davidas Lammy ir JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas po susitikimo su prezidentu V. Zelenskiu Kijeve sakė, kad grįš į savo šalis ir informuos jų vadovus apie „operatyvines detales“, susijusias su Ukrainos ginklų, pavyzdžiui, raketų „Storm Shadow“, naudojimu.

J. Blinkenas pažadėjo skubiai spręsti Ukrainos prašymus sušvelninti apribojimus, sakydamas, kad tai, ką sužinojo, perduos „atgal prezidentui J. Bidenui“. -Putinas eskaluoja konfliktą, sako Vakarų sąjungininkai, nes artėja raketų patvirtinimo terminas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Vakarams suteikus žalią šviesą Kijevui naudoti ilgesnio nuotolio ginklus smūgiams į Rusijos taikinius, tai reikštų, kad NATO šalys „kariaus“ su Rusija.

Yra daug rodiklių, rodančių, kad Rusija dabar pavėluotai ir visa jėga stumia Ukrainos pajėgas į Kurską. Ketvirtadienį Ukrainos prezidentas V. Zelenskis pripažino šią tikrovę, per brifingą sakydamas, kad Rusijos „kontrpuolimo veiksmai vyko pagal mūsų Ukrainos planą“.

Tačiau Vakarų pareigūnai ir toliau džiaugėsi Ukrainos operacija, o Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Johnas Healey, sakydamas šviežias pastabas Bendruomenių rūmuose, teigė, kad „kuo ilgiau jie laiko Kurską, tuo silpnesnis tampa Putinas. Kuo ilgiau jie laikys Kurską, tuo geriau bus ginama Ukraina“. Tačiau mūšio eiga Ukrainos rytuose byloja ką kita.


JAV ir JK akivaizdžiai pasirengusios leisti Ukrainai dislokuoti tolimojo nuotolio raketas Rusijoje
Pasak britų dienraščio „Guardian“, Jungtinė Karalystė jau priėmė sprendimą leisti Ukrainai naudoti sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“ prieš taikinius Rusijos gilumoje. Tačiau, pasak pranešimo, sprendimas nebus skelbiamas viešai. Penktadienį Vašingtone susitiks Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Keiras Starmeris ir JAV prezidentas Joe Bidenas.


Remiantis praėjusios dienos žiniasklaidos pranešimu, JAV taip pat yra pasirengusios informuoti Ukrainą, kad panaikina apribojimus naudoti amerikietiškas ATACMS raketas prieš taikinius giliai Rusijos teritorijoje. Tai pranešė „Axios“ su nuoroda į Kongreso narį. Pasak pranešimo, Atstovų Rūmų užsienio reikalų pirmininkas Maiklas Makolas (Michael McCaul) viename interviu sakė: „Prieš dvi dienas kalbėjausi su Blinkenu, ir jis kartu su savo kolega iš Didžiosios Britanijos keliauja į Kijevą, kad iš esmės pasakytų jiems, jog leis [smogti Rusijai ATACMS]“, - X rašė naujienų portalo politinė korespondentė Džuljegrace Brufkė (Juliegrace Brufke). Iš pradžių trečiadienio vakarą tai neįvyko.
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas per bendrą spaudos konferenciją su savo kolega iš Didžiosios Britanijos Davidu Lammy ir Ukrainos užsienio reikalų ministru Andrijumi Sybiga Kijeve sakė: „Skubiai dirbame, kad užtikrintume, jog Ukraina turėtų viską, ko jai reikia, kad galėtų veiksmingai gintis“.

Ramšteine vykusiame Ukrainos kontaktinės grupės posėdyje V. Zelenskis dar kartą agitavo už leidimą šaudyti į taikinius Rusijos teritorijoje iš vakarietiškų tolimojo nuotolio ginklų.







Prof.P.Gylys - šviesus protas propagandos prietemose

 


https://www.youtube.com/watch?v=w86vzM1C1Pc

Prof.Povilas Gylys yra retas reiškinys Lietuvos politikoje, kurioje dominuoja konformistai ir idiotai (antikinių graikų naudota prasme ir ne tik). Su dideliu malonumu klausausi G.Gorienės pokalbių su gerb. profesoriumi. Traukia jo erudicija, blaivus protas, meilė Lietuvai. Vakarykštis pokalbis - ne išimtis. 

Vakar buvo paminėtas ir Gedimino pilies kalno išniekinimas. Šiandien ir aš prie jo nuvykau ir pats išvydau šį vandalizmą (https://www.youtube.com/watch?v=nbsPGOYLR70).


Išniekintas valstybės simbolis (video)

 


https://www.youtube.com/watch?v=nbsPGOYLR70

Mane pribloškė išniekinto Gedimino pilies kalno vaizdas. Tai vienas iš pagrindinių mūsų valstybės simbolių. Šitas pasityčiojimas iš valstybės turi būti nedelsiant panaikintas. P.S.lijo lietus, lašas nukrito ant objektyvo. Atsiprašau.

Klaidos atitaisymas: Paminėjau Indoneziją, nors reikėjo įvardinti Mianmarą (Birmą).


2024-09-11

Austrijos Laisvės partijos (FPÖ) lyderis Kickl pritarė vengrų iniciatyvai vežti migrantus į Briuselį

 

Austrijos Laisvės partijos (FPÖ) lyderis Herbert Kickl palankiai įvertino Vengrijos iniciatyvą autobusais vežti migrantus į Briuselį, taip protestuojant prieš ES politiką, kuria Vengrija verčiama juos priimti.



„Tai gera Orbano iniciatyva. Kiti turėtų pasekti jo pavyzdžiu. Jei Briuselio biurokratai nori migrantų, jie patys turėtų juos priimti“, - socialiniame tinkle rašė H. Kicklas.

Rugsėjo 29 d. Austrijoje vyks nacionaliniai rinkimai, kuriuose Kicklas turėtų užimti pirmąją vietą.

FPÖ lyderis Herbertas Kicklas įsivaizduoja kviestinius darbuotojus iš Azijos, kurie padėtų sumažinti slaugytojų trūkumą, tačiau tik laikinai, kaip jis pabrėžė interviu ORF vasarą. Kita vertus, niekas neturėtų turėti galimybės „įsitvirtinti prisidengus prieglobsčiu“. Čia reikalinga „remigracija“. Jis taip pat aštriai kritikavo ES klimato politiką.

Pirminį grasinimą vežti nelegalius migrantus į Briuselį, kuris pateko į tarptautines antraštes, praėjusią savaitę per spaudos konferenciją prie autobusų parko išsakė Vengrijos vidaus reikalų ministras Bence Rétvari.

„Jei Europos Sąjunga, Briuselis, nori priversti Vengriją įsileisti nelegalius migrantus, kuriuos iki šiol milijoną kartų sustabdėme prie Vengrijos pietinės sienos, tuomet Vengrija, įgyvendinusi Europos procedūrą, pasiūlys šiems nelegaliems migrantams savanorišką, nemokamą bilietą į vieną pusę į Briuselį. Jei Briuselis nori nelegalių migrantų, Briuselis gali juos gauti“, - sakė jis.

Vengrijos žingsnį gali apsunkinti tai, kad Vokietija, per kurią eina tiesiausias maršrutas tarp abiejų šalių, nuo rugsėjo 16 d. vėl įves pasienio kontrolę.

Nuorodos:

https://rmx.news/austria/austria-applauds-hungarys-move-to-ship-migrants-to-brussels/

https://exxpress.at/kickl-im-orf-remigration-fuer-jene-die-unter-deckmantel-des-asyls-fuss-fassen/


2024-09-10

Vildersas ragina ES atsisakyti masinės migracijos. Springfilde (JAV) migrantai suvalgė vietinę gyvūniją

 

Tauta nėra tikra tauta, jei negali kontroliuoti savo sienų, todėl imigracijos klausimus turėtų spręsti nacionalinės vyriausybės, o ne Europos Sąjungos lygmeniu, tvirtino Laisvės partija (PVV)  pagrindinis naujosios Nyderlandų vyriausybės lyderis Gerdas Vildersas. Jis paragino suteikti jo šaliai „išimtį“ dėl Briuselio imigracijos politikos, kokia buvo suteikta Danijai.

Vildersas pažymėjo, kad nors daugelio ES šalių, pavyzdžiui, jo šalies, rinkėjai balsavo už partijas ir vyriausybes, kurios rėmėsi imigracijos mažinimą žadančiomis platformomis, masinę migraciją remiantys globalistai, tokie kaip ES vadovė Ursula von der Leyen, liko Briuselio valdžioje ir taip užgniaužė Nyderlandų rinkėjų, kuriems Vildersas pažadėjo „griežčiausią visų laikų priėmimo politiką“ imigracijos atžvilgiu, valią.

Jis pažymėjo, kad perduoti įgaliojimus nacionaliniu lygmeniu, pavyzdžiui, „atsisakyti“ imigracijos, nebus lengva užduotis, sakydamas: „Europa yra savotiška pabaisa, Europos Sąjunga, jei suteiki jai daugiau galių, ji nori tik daugiau ir jų neatiduoda.“

Vildersas taip pat atmetė požiūrį, kad masinė migracija yra būtina Nyderlandų ekonomikos augimui ir gyventojų skaičiaus palaikymui, teigdamas, kad daugiausiai jaunų vyrų antplūdis dar labiau apsunkina ir taip per ankštą Nyderlandų būsto rinką ir taip trukdo vietiniams Nyderlandų gyventojams kurti savo šeimas.


Vilderso komentarai pasirodė artėjant nesutarimams ES dėl migrantų perskirstymo visame bloke schemos. Pietų Europos šalys, ypač Viduržemio jūros pakrantės šalys, teigė, kad joms tenka nevienoda nelegalios imigracijos našta, o kitos šalys, ypač Vengrija ir Lenkija, savo ruožtu tvirtino, kad jos pasistengė įvesti griežtą sienų kontrolę ir neturėtų būti baudžiamos už tai, kad kitos ES valstybės narės nesugeba kontroliuoti savo sienų.

"Breitbart" rašoma, kad Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas taip pat paragino atsisakyti imigracijos. Rugsėjo 17 d., kai sueis galutinis terminas sumokėti 200 mln. eurų baudą Vengrijai už atsisakymą priimti tariamus prieglobsčio prašytojus iš kitų ES šalių.

Atsakydama į tai, Vengrijos vyriausybė pažadėjo, kad jei bus priversta priimti tariamus prieglobsčio prašytojus, ji nupirks migrantams autobuso bilietą į vieną pusę iki Briuselio po to, kai jie bus įforminti. Budapeštas taip pat pareiškė, kad planuoja pareikšti atsakomąjį ieškinį, siekdamas atgauti ES sienų apsaugos išlaidas palei savo pietinę sieną, kur pastatė pasienio tvorą, kad sustabdytų nelegalių migrantų srautą į Vengriją, taigi ir į ES.

Nelegalios migracijos siaubas Springfilde


Springfildo Ohajo gyventojai prašo pagalbos po to, kai 20 000 haitiečių užplūdo miestą ir suvalgė vietinę gyvūniją.

JAV portale "Zerohedge" rašoma, kad 60 000 gyventojų turintį Ohajo valstijos Springfildo miestą užplūdo apie 20 000 nelegalių migrantų iš Haičio, kurie atvyko į miestą ir, pasak miesto pareigūnų, paaštrino „didelę būsto krizę“, o vietos gyventojai teigia, kad jie ėda naminius gyvūnus ir laukinius gyvūnus.


Rugpjūčio 27 d. vykusiame miesto komisijos posėdyje vienas vietos gyventojas sakė, kad haitiečiai „parke gaudo antis, pjauna galvas ir jas valgo“.

Kitas vietos gyventojas „Facebook“ grupėje rašė, kad jų kaimynui dingo katė - tik tada pamatė, kad ji „kabo ant šakos, kaip elnias skerdimui, ir jie [haitiečiai] ją pjaustė, kad suvalgytų“. 

Buvo pateikti kvitai, įrodantys, kad katės iš tiesų yra Haičio virtuvės dalis.

Kita vietos gyventoja sakė miestui, kad ji „nebegali to pakęsti“, nes Haičio migrantai šiukšlina jos kieme ir priekabiauja prie jos ir jos vyro.

Gyventoja Glenda Bailey sakė miestui: „Jie tapo okupantais. Jie pakeitė Springfildo gyventojus“.

Šis JAV pavyzdys akivaizdžiai parodo kur link mus veda globalistinė Lietuvos valdžia, klusniai vykdanti Briuselio tautų ir valstybių naikintojų direktyvas.


2024-09-09

Vokietija - sugedęs ES variklis

 


Nerimą kelianti padėtis darbo rinkoje: vis daugiau bedarbių ir trumpalaikių darbuotojų, vis mažiau laisvų darbo vietų. Apie tai rašoma Vokietijos portale nius.de.

Per pastaruosius dvejus metus padėtis Vokietijos darbo rinkoje labai pablogėjo. Remiantis naujais Federalinės užimtumo agentūros darbo rinkos statistiniais duomenimis, rugpjūčio mėnesį nedarbas Vokietijoje toliau augo. Nedarbo lygis padidėjo nuo 5 proc. 2022 m. iki 6,1 proc. 2024 m. rugpjūčio mėn. Vokiečiams didelį nerimą kelia tai, kad mažėja laisvų darbo vietų, o tuo pat metu toliau didėja trumpalaikių darbuotojų skaičius.

Didėjantis nedarbas

Praėjusiais metais nedarbas išaugo 7 proc. ir tai reiškia, kad darbo neturi maždaug 176 000 žmonių daugiau nei prieš metus. Ypač nukentėjo jaunimas: per tą patį laikotarpį jaunimo nedarbas padidėjo 9 proc. ir šiuo metu jis paliečia 293 000 jaunesnių nei 25 metų jaunuolių. Tai rodo, kad dabartinis ekonomikos silpnumas ypač smarkiai paveikė jaunąją kartą.


Federalinės užimtumo agentūros statistiniai duomenys rodo, kad padėtis ypač dramatiška pramoniniuose Vokietijos pietuose ir pietvakariuose. Čia neproporcingai išaugo nedarbas, o tai dar labiau pablogino ir taip įtemptą padėtį.

Viešasis sektorius auga, pramonė praranda darbo vietų

Didžiausias darbo vietų mažėjimas taip pat fiksuojamas gamybos sektoriuje. Palyginti su praėjusiais metais, užimtumas apdirbamosios pramonės sektoriuje sumažėjo 61 500 darbo vietų, be to, darbo neteko dar 75 600 laikinųjų darbuotojų, kurių daugelis buvo įdarbinti apdirbamosios pramonės sektoriuje. Tai dar vienas Vokietijos deindustrializacijos požymis.



VW, BASF ar SAP: Vokietijoje masiškai atleidžiami darbuotojai beveik visuose pramonės sektoriuose, rašoma "Berliner Zeitung". 

„Volkswagen“ panaikinta darbo vietų garantija ir galimas gamyklų uždarymas Vokietijoje yra didelis smūgis maždaug 110 000 grupės darbuotojų. 

Ne tik „VW Group“, bet ir visa Vokietijos automobilių pramonė stengiasi išgyventi perėjimą prie akumuliatorinių transporto priemonių. Dar prieš tai, kai pirmadienį koncerno generalinis direktorius Oliveris Blume paskelbė apie galimą gamyklų uždarymą, tapo žinoma, kad iki 2025 m. pabaigos didžiausioje Europos elektrinių automobilių gamykloje Cvikau, taip pat priklausančioje „Volkswagen“, gali būti panaikinta daugiau kaip 1 000 darbo vietų, nes šiuo metu elektrinių automobilių paklausa yra labai maža.

Remiantis vadybos konsultantų Horváth atlikta pramonės įmonių vadovų apklausa, daugiau nei kas antra Vokietijos automobilių pramonės įmonė per ateinančius penkerius metus planuoja mažinti darbo vietų skaičių ir dėl to kuria darbo vietas užsienyje. Nuo 2018 m. pasiekto aukščiausio lygio automobilių sektoriuje užimtumas jau sumažėjo 6,5 proc. ir 2023 m. sieks 780 000 darbuotojų.


Tikėtina, kad šis skaičius dar labiau sumažės, nes užsienio ir visų pirma Kinijos konkurencija meta iššūkį Vokietijos automobilių gamintojams, o vis daugiau automobilių tiekėjų, tokių kaip „Recaro“, bankrutuoja. Continental, trečias pagal dydį Vokietijos tiekėjas, kurio metinė apyvarta siekia 41,4 mlrd. eurų, nusprendė pasitraukti iš automobilių dalių verslo ir susikoncentruoti ties padangomis. Visai neseniai apie etatų mažinimą paskelbė ir ilgametę patirtį turinti spaudos mašinų gamintoja iš Badeno-Viurtembergo „Schuler Group“. Dėl tebesitęsiančios krizės automobilių pramonėje nukentėjo 500 darbuotojų.

Panašios tendencijos jau kurį laiką pastebimos ir daug energijos naudojančiose pramonės šakose, pavyzdžiui, chemijos pramonėje. BASF, taupydama lėšas, masiškai mažina gamybą Liudvigshafene ir nuo šių metų panaikina mažiausiai 4 200 darbo vietų. Tuo pat metu Vokietijos chemijos milžinė investuoja dešimt milijardų eurų į naują gamyklą Kinijoje. Darbuotojų skaičiaus mažinimas taip pat gresia chemijos bendrovei „Covestro“. O specializuotų cheminių medžiagų grupė „Evonik“ planuoja panaikinti apie 2 000 darbo vietų, daugiausia Vokietijoje.

Programinės įrangos milžinė SAP nori panaikinti iki 10 000 darbo vietų, „Miele“ - apie 1 300 darbo vietų, o kitos pramonės milžinės, tokios kaip „Thyssenkrupp“ ir BASF, derasi su profesinėmis sąjungomis dėl dar neatskleisto atleidžiamų darbuotojų skaičiaus. Miunchene įsikūrusios programinės įrangos bendrovės „Personio“ atliktos apklausos duomenimis, 60 proc. darbdavių apskritai teigia, kad per ateinančius dvylika mėnesių planuoja atleisti darbuotojų. Užimtumo tyrimų instituto (IAB) direktorius Berndas Fitzenbergeris padėtį apibūdina kaip „labai nerimą keliančią“.

Dėl karo su Rusija Vokietija prarado pigius energijos šaltinius, kurie pabrango tris kartus, ir savo konkurencinį pranašumą. "ES varikliu" vadinta Vokietija pergyvena ne tik pramonės, bet ir imigracijos krizę.




2024-09-08

Dviejų plėšikų palyginimas: Rickus ir Gabrielius


Renė Dekartas (1596-1650) tvirtino, kad "viską pažįstame lygindami". Tai ir palyginkime garsų tarpukario plėšiką Rickų su mūsų dienų garsiausiu anūku Gabrieliumi.

Apie plėšiką Rickų aš sužinojau iš savo tėvų. "Prie Smetonos" Rickus buvo kultinė figūra - plėšiko sinonimas. Kiek pasidomėjus šito veikėjo nuveiktais "darbais" matome, kad tai, vertinant dabartiniais masteliais, tėra labai "smulki žuvis".

 


"Delfi" apie Rickų rašoma:

Stepas Rickus – legenda tapęs nusikaltėlis. Stepas Rickus 1933 metais pabėgo iš Kretingos sunkiųjų darbų kalėjimo ir tapo legenda, nes taip ir nebuvo pagautas. Kaip ir Robinas Hudas, Stepas Rickus pagarsėjo vogimu iš turtingųjų: apvogė Tverų kleboną, apiplėšė Žydų liaudies banką, nužudė Šakynos kleboną Juozapatą Barzdžių. Stepas Rickus pabandė pasprukti į užsienį, bet kaip iš tiesų susiklostė jo likimas nėra žinoma. Legenda byloja, kad pasiekęs Vokietiją nusikaltėlis prisijungė prie nacionalsocialistų.

 


Lietuvos anūko plėšikavimai. R.Janutienės tyrimas "Landsbergiai rojuje: 3011 proc. pelnas, nusikaltėlių pasaulio globa ir nedeklaruoti turtai"



https://www.youtube.com/watch?v=6ZZ6Q68DOgY


Rūtos Janutienės "OP TV" pateikti faktai pribloškia. Taip apiplėšinėti valstybę, pensijų fondus, vaikelius ir jų tėvus, susikrauti per kelis metus dešimtis milijonų, gauti 3011% pelną, nesugebėjo nei vargšelis, lyginant su anūku, Rickus, nei garsusis praėjusio šimtmečio pradžios JAV gangsteris Al Kaponė.


Mano nuomone, šios šeimynos aferos turi būti ištirtos, valstybei ir jos piliečiams padaryti nuostoliai kompensuoti, o iš nusikalstamo praturtėjimo įgytas turtas - nacionalizuotas.






 


2024-09-07

"Zerohedge": JAV vyksta gyventojų pakeitimas


JAV portale "Zerohedge" rašoma, kad 1,3 mln. vietinių amerikiečių ką tik neteko darbo, o juos pakeitė 635 000 imigrantų, kurių dauguma, kaip vėliau sužinojome, yra nelegalūs užsieniečiai.


Nuo 2019 m. spalio mėn. vietiniai JAV darbuotojai prarado 1,4 mln. darbo vietų; per tą patį laikotarpį užsienyje gimę darbuotojai įgijo 3 mln. darbo vietų.

Portalo "Zerohedge" pastangos atkreipti dėmesį į šią itin svarbią temą galiausiai pasiteisino, o nuolatinis vietinių darbuotojų keitimas imigrantais ir nelegaliais užsieniečiais galiausiai tapo svarbiausiu politiniu ir žiniasklaidos pokalbių objektu, kaip rodo tokie straipsniai kaip „Kaip imigracija pakeitė JAV“ (How Immigration Remade the US). WSJ“ ir ‚Be imigrantų JAV darbingo amžiaus gyventojų skaičius sumažėtų‘ (Bloomberg); abu šie straipsniai pratęsia naujausią ir geriausią pasakojimą, kurį pirmiausia sukūrė FED pirmininkas Powellas, o paskui perėmė Goldmanas, ir kuris skamba taip: galite turėti (rekordinę) nelegalią imigraciją arba dar didesnę (milžinišką) infliaciją. Taigi, jei žinote, kas jums naudinga, ir norite, kad kainos būtų mažos (tos pačios kainos, kurios yra didelės tik todėl, kad vyriausybė per pastaruosius ketverius metus nusprendė skirti 20 trilijonų JAV dolerių fiskalinio skatinimo priemonių), nesipiktinkite ir tiesiog sutikite su klajojančiomis Venesuelos žudikų gaujomis savo kaimynystėje, perspėja "Zerohedge".

Tarp 11 milijonų į JAV atvykusių nelegalių imigrantų gausu nusikaltėlių. 


Tik faktai: JAV per 2024 m. rugpjūčio mėn. juodaodžių nužudyti baltaodžiai 

Kenn Gividen JAV portale "UNZ" aprašo per 2024 m. rugpjūčio mėn. juodaodžių įvykdytas baltaodžių žmogžudystes. 


35 metų Nathanas Morrisas buvo mirtinai nušautas Kantone, MI valstijoje.

47 metų Devero Kristoferis Džonsonas (Devereaux Christopher Johnson) buvo apkaltintas dėl šaudymo.

Pasak detroitnews.com, Johnsonas supyko, kad aukos dukra palietė jo mulčą. Teigiama, kad Džonsonas susidūrė su Morisu, dviejų mergaičių tėvu, kai šis ėjo gatve.

Policija mano, kad Džonsonas išsitraukė pistoletą ir kelis kartus šovė į Morisą. Šaudymo metu Morisas buvo neginkluotas.

Atvykusios valdžios institucijos nuvežė Morisą į ligoninę, kur jis vėliau nuo patirtų sužalojimų mirė.

Po šaudymo Džonsonas užsibarikadavo netoliese esančiame name. Policijai pavyko susitarti, kad jis pasiduotų.

Džonsonas buvo apkaltintas pirmojo laipsnio žmogžudyste, šaunamojo ginklo laikymu nusikaltėliui ir dviem šaunamojo ginklo nusikaltimais. Šiuo metu jis laikomas suimtas be užstato, o teisme turėtų pasirodyti rugpjūčio 23 d.

Jei Džonsonas bus pripažintas kaltu, jam gali būti skirta bausmė iki gyvos galvos.

Šis incidentas pabrėžia asociacijų laisvės svarbą, pvz. [šaltinis]


80-metė Ruth Dalton buvo nužudyta Sietle, Vašingtono valstijoje, per automobilio vagystę.

48 m. Džahmedas Kamalas Hainesas kaltinamas išstūmęs mylimą šunų vedžiotoją iš automobilio, ją pervažiavęs ir nužudęs.

Mirtinas automobilio pagrobimas įvyko netoli Martino Liuterio Kingo Jaunesniojo kelio į rytus ir Rytų Harisono gatvės sankryžos. Kai auka buvo užpulta, jos automobilyje buvo keli šunys. Valdžios institucijos pranešė, kad įtariamajam pabėgus iš įvykio vietos, ji buvo tempiama automobilio.

Haynesą suėmė SWAT komanda netoli jo gyvenamosios vietos.

Pas jį buvo rastas kruvinas peilis ir Dalton automobilio rakteliai. Viršininko pavaduotojas Bardenas pažymėjo, kad Haynesas anksčiau aštuonis kartus teistas už nusikalstamas veikas ir turėjo psichikos sveikatos problemų.

Teismo dokumentai rodo, kad 1993 m. vasario 3 d. Kapitolijaus kalvoje jis, važiuodamas šaligatviu 50 km/val. greičiu, partrenkė ir nužudė pėsčiąjį. [šaltinis]

Bardenas paaiškino, kad automobilyje tarp Hainso ir Dalton įvyko kova. Teigiama, kad Haynesas įlipo į keleivio pusę ir bandė išstumti Daltoną iš vairuotojo vietos. Bandydamas nuvažiuoti, jis atsitrenkė į dvi netoliese esančias transporto priemones.

Bardenas teigė, kad grumtynių metu praeiviai sustabdė savo automobilius ir bandė padėti Dalton. Vienas pilietis priėjo prie automobilio, tačiau Haynesas išsitraukė peilį, todėl liudininkas pasitraukė. Liudytojas grįžo su lazda ar lazda, kad pabandytų padėti Dalton, tačiau tuo metu automobilis staigiai pajudėjo atbuline eiga ir atsitrenkė į du stovinčius automobilius, dėl to Dalton buvo partrenkta savo pačios transporto priemonės.

Bardenas teigė, kad atvykus pareigūnams pašaliniai asmenys jau teikė pagalbą Dalton. Atsiliepę pareigūnai toliau gelbėjo gyvybę, kol atvyko Sietlo priešgaisrinės tarnybos komandos, tačiau Dalton buvo konstatuota mirtis įvykio vietoje. [šaltinis]


Toliau apsiribosiu tik aukų/nusikaltėlių nuotraukomis ir autoriaus pateiktų šaltinų nuorodomis:

https://nypost.com/2024/09/04/us-news/virginia-teen-christian-whalen-killed-trying-to-break-up-fight-as-girlfriend-learned-of-his-death-in-chilling-two-word-text/

https://www.qcnews.com/crime-and-public-safety/man-dead-suspect-arrested-after-chesterfield-county-shooting-sheriffs-office/



https://wgxa.tv/news/local/arrest-made-in-murder-macon-murder-case-involving-19-year-old#

https://6abc.com/post/3-men-philadelphia-arrested-after-2-women-found-gunshot-wounds-head-resort-atlantic-city-new-jersey/15136550/

Dar 41 nusikaltimo aprašymai  pateikiami čia


Viso publikacijoje skelbiama apie 49 juodaodžių nužudytus baltaodžius, bet Lietuvos kosmonautė Nr.1 neišveda jaunimo į Vilniaus gatves su šūkiu "White lives matter" ir nežygiuoja prie JAV ambasados rengti mitingo, kaip tai darė 2020 birželio 5 d. žuvus JAV narkomanui G.Floydui.

Stebint Vilniaus gatves, sparčiai čia daugėjančius atvykėlius iš viso pasaulio, kurie pakeičia lietuvius, pagrįstai kyla klausimas: KADA?

2024-09-06

Ž.Svitojus licvinizmo tema. Vilniuje reziduojantis EHU tapo licvinizmo apologetų irštva?



Rugsėjo 4 d. Žilvinas Svitojus, aktyvus Ukrainos rėmėjas ir kovotojas su Lietuvos valstybę bei lietuvių tautą neigiančios "litvinizmo" ideologijos apologetais, FB paskyroje paskelbė šį tekstą: 


 Labai neįdomus eilinis Svitojaus tekstas licvinizmo tema

—-

Kalbasi du diplomuoti baltarusių istorikai (nuoroda komentaruose: https://www.youtube.com/watch?v=x9NNMtz5lG0). Viena iš jų - Europos Humanitarinio Universiteto istorijos profesorė Irina Romanova. 

Valandos trukmės pokalbis, kuriame kalbamasi apie naujo EHU istorijos fakulteto sukūrimą. 

Yra Baltarusijos reprezentacijos problema anglakalbėje Wikipedijos dalyje. Kadangi trūksta baltarusių istorikų darbų, todėl mes negalime (be šaltinių) pataisyti to, ką ten aktyviai rašo lietuvių istorikai, nes jiems padeda ir valdžia. Tai problema. Mes galim priešintis, ginčytis, bet niekas negali koreguoti tų straipsnių, todėl ten dabar yra tik lietuvių istorikų versija. Šią problemą reikia spręsti sisteminiame lygmenyje. 


Apie atvirumą idėjoms. Profesorė sako, jog reikia kad savi mokytų savus, nes to, ką gali išmokyti EHU, tikrai neišmokys niekas kitas. Gal aš nesuprantu šiuolaikinio modernaus švietimo, bet man tai skamba mažų mažiausiai nedemokratiškai. Švelniai tariant. Vėliau prideda, kad lietuvių istorijos matymą anglakalbėje terpėje reikia bandyti reguliuoti baltarusių jaunimu, kuris angliškai skleistų jau jų istorijos versiją. 

Ten, žinoma yra ir apie Vilnių, nes svarbu kalbėti apie jo multikultūriškumą. Dėl Vilniaus visada daugybė tautų kovojo. Reikia pasakoti apie tai, jog jis niekaip neįsipaišo į nacionalinės valatybės rėmus. Sako prie to reiktų dar ir lenkus pritraukti. Gali būti visai įdomu.

Šios - mums, ir kitos, labiau istorijos pedagogams svarbios problemos, savaime nebūtų kažkuo kenksmingos, tačiau reikia suvokti, jog šie istorikai, turėdami mažesnį populiarumą nei šovinistiniai folk-istorikai validuoja agresyvaus anti lietuviško naratyvo augimą. Jie kaip Belsatas, Nasha Niva ar kiti Europos, Lietuvos, Lenkijos remti ir remiami kanalai sukuria oficialumo aurą tam, ką daro licvinistai. “Taigi EHU profesorė tiesiai šviesiai pasakė, jog letuvysai Wikipedijoje visą mūsų istoriją anglų kalba sufalsifikavo.”

Taip veikia propaganda ir čia Kremzliui su Minsku nereikia pajudinti nė piršto. 

— 


Nuotraukoje: 

Vaikiškos knygėlės apie Ukrainos istoriją, ukrainiečių vaikams, citata iš skyriaus apie Algirdą. Ką mes randame? Teisingai LDK gyventojus litvinus!

Jeigu kas nors nesupranta, kaip atsirado vaikiškoje knygelėje ukrainiečiams litvinai, tai tegul pagalvoja, kodėl Belsat atstovybę atidarė ne Lietuvoje, o Ukrainoje, kur baltarusių (įskaitant ten gyvenančius jau kelias kartas) yra tik ~0,5 procento.

Geriausiai įvertinti komentarai:

Martynas Urbonas

Ten tas EHU jau ne univeras tremty, o lukašestano filialas užsienyje. Gal laikas jiems būtų atlaisvint patalpas?


Saulius F. Ivinskis

Čia yra kitas klausimas: kodėl.mes ne tik laikome Vilniuje tą EHU, bet kaip suprantu dar ir finansuojame?

Ten nuo pat pradžių buvo vatnikų, KGB, licvinistų ir šiaip debilų lizdas.

Jonas Paulauskas

Ta proga, galima neseną straipsnį prisiminti

Rita Miliūtė

Kai dirbau baltarusiška aukštąja mokykla tremtyje vadinamame Europos Humanitariniame Universitete (EHU), persikėlusiame į Vilnių iš Minsko, kad Lukašenka nedarytų spaudimo akademinei laisvei. Tada, gegužės devintąją universiteto Medijų departamentas viename rusiškame socialiniame tinkle paskelbė sveikinimą su Didžiosios Sovietų Sąjungos pergalės diena.

Universitetas, tremtyje išlaikomas Vakarų donorų, ir jų finansuojamas tam, kad plaukuotos Lukašenkos rankos nesikėsintų į universiteto akademinę laisvę ir Vakarų vertybes, universitetas, turintis dėstytojų ir studentų ne tik iš Baltarusijos, bet ir iš laisvojo pasaulio, atvykstančių pagal „Erasmus“ mainų programą.

EHU studentų praktikos vadovė į mano klausimą tuomet „kodėl“ paaiškino, kad čia esantis kalbiškai jautrus klausimas ir pasiūlė jos žodžiais tariant „probleminį siužetą“ aptarti su studentais. Kartą, anksčiau panašų siūlymą buvau gavusi dėl Krymo okupacijos. Rengiant tiesioginį teletiltą su studentais iš Ukrainos, kolegė pasiūlė būtinai išklausyti ir kitą pusę – Rusijos.

Aptarus atvejį, kai „vienos tiesos dėl karo ir sovietinės simbolikos naudojimo pasiekti neįmanoma“ (čia cituoju) universiteto rektorius gavo Etikos komisijos rekomendaciją – pareikšti man drausminę nuobaudą, už tai, kad leidau sau pasisakyti (čia vėl cituoju) apie „mėšlą, kurį į vaikų iš Baltarusijos galvas Europos Sąjungoje (ES) kemša už jos pačios pinigus“.

Trys iš penkių tuometės Etikos komisijos narių ir šiandien dėsto EHU Vilniuje. Baltarusių universitete tremtyje, kurio dėstytojai iš Baltarusijos jau beveik dvidešimt metų yra taip persekiojami režimo, kad ne tik laisvai ir tankiai važinėja namo į Baltarusiją, bet dėsto ir Rusijoje. Mažiausiai vieną, labai aršią ankstesniais metais universiteto apolitiškumo šalininkę, radau dar pernai turėjus paskaitų Maskvos ekonomikos mokykloje.



Popiežius Pranciškus gyrė Indoneziją už tai, kad jos šeimos renkasi vaikus, o ne kates ar šunis

 

Popiežius Pranciškus trečiadienį per pirmąjį oficialų susitikimą su Indonezijos vadovais pagyrė didelį gimstamumą šioje valstybėje ir atkreipė visuomenės dėmesį į pasaulinę demografinę situaciją bei tvaraus augimo politiką Azijos regione.

Kreipdamasis į Indonezijos prezidentą Joko Widodo ir visuomenės lyderius Istana Negara prezidento rūmų salėje, 87 metų pontifikas sakė, kad aukštas šios įvairialypės šalies gimstamumo rodiklis turėtų būti pavyzdys kitoms pasaulio šalims.

„Jūsų tauta pasižymi aukštu gimstamumo lygiu ir prašau tai tęsti; jūs siūlote tokį pavyzdį kitoms šalims“, - atvirai kalbėjo jis, nukrypdamas nuo savo iš anksto parengtos kalbos.

„Tai gali kelti juoką, bet yra šeimų, kurios, atrodo, mieliau renkasi turėti katę ar šunį, bet tai, tai neveikia“, - pridūrė jis.


Gegužės mėnesį popiežius Pranciškus Italijoje vykusioje konferencijoje „Bendra gimstamumo būklė“ pakartojo savo ypatingą susirūpinimą dėl Europą ir kitas pramonines valstybes kamuojančios „demografinės žiemos“, perspėdamas politikus ir verslo lyderius, kad mažėjantis gimstamumas turės skaudžių pasekmių ateityje.

Nors Pasaulio banko statistika rodo, kad Indonezijos gimstamumo rodikliai taip pat nuolat mažėjo - nuo 5,5 gimimų vienai moteriai 1960 m. iki 2,2 gimimų 2022 m. - ir tai atspindi platesnę pasaulinę nacionalinių gimstamumo rodiklių mažėjimo tendenciją, - Azijos valstybė vis dar viršija 2,1 gimstamumo pakeitimo lygio rodiklį, kurio reikia, kad šalis išlaikytų savo gyventojų skaičių.

Popiežiaus Pranciškaus pagyrimai Indonezijos vadovams už jų „meistrišką darbą“ siekiant šalies augimo ir vystymosi yra panašūs į pagyras, kurias jis išreiškė Mongolijos vadovams prieš metus lankydamasis šioje šalyje 43-iosios apaštališkosios kelionės metu.

Popiežius Pranciškus per visą savo pontifikatą ragino pasaulio lyderius ir politikos formuotojus priimti įstatymus, kuriuose pirmenybė teikiama šeimų, jaunimo ir būsimų kartų poreikiams.





Pranciškus dažnai kritikuoja poras, kurios atsisako vaikų ir vietoj jų įsigyja naminių gyvūnėlių, ir sieja šią tendenciją su mažėjančiu gimstamumu Vakaruose, rašoma "Breitbart.

„Anądien kalbėjau apie šių dienų demografinę žiemą, kai matome, kad žmonės nenori turėti vaikų arba nori turėti tik vieną ir ne daugiau“, - sakė popiežius 2022 m. Vatikane susirinkusiai grupei.

„Ir daug, labai daug porų neturi vaikų, nes nenori, arba turi tik vieną - bet turi du šunis, dvi kates“, - sakė jis. „Taip, šunys ir katės užima vaikų vietą. Taip, tai juokinga, aš suprantu, bet tokia yra realybė“.

„Ir šis tėvystės ar motinystės neigimas mus menkina, atima iš mūsų žmogiškumą“, - pridūrė jis. „Ir taip civilizacija pasensta ir netenka žmogiškumo, nes praranda tėvystės ir motinystės turtingumą.“

Praėjusį pavasarį popiežius Pranciškus vėl apgailestavo dėl Vakarų šalyse vykstančio demografinio nuosmukio, primygtinai tvirtindamas, kad mažesnis vaikų skaičius signalizuoja, jog trūksta vilties dėl ateities.

Paneigdamas „pasenusius“ mitus apie pavojingą gyventojų perteklių, pontifikas tvirtino, kad žmonės toli gražu nėra problema, o pasaulio sunkumų sprendimas.

Neįvardydamas pavardžių, popiežius, regis, rėmėsi tokiais veikėjais kaip Stanfordo biologas Paulas Ehrli
chas, kuris 1968 m. parašė pražūtingą bestselerį „Populiacijos bomba“, sukėlusį isteriją dėl pasaulio ateities ir Žemės gebėjimo išlaikyti žmogaus gyvybę.

Tarp Ehrlicho prognozių, kurios pasirodė esančios įspūdingai klaidingos, jis pranašavo, kad XX a. septintajame dešimtmetyje šimtai milijonų žmonių mirs iš bado, kad jau ir taip perpildyta Indija yra pasmerkta pražūčiai ir kad greičiausiai „2000 m. Anglija nebeegzistuos“.

Popiežius tvirtino, kad pasaulio taršos ir bado priežastis yra ne per didelis gimstančių vaikų skaičius, bet „pasirinkimai tų, kurie galvoja tik apie save, nežaboto, aklo ir besaikio materializmo, vartotojiškumo, kuris kaip piktas virusas kenkia žmonių ir visuomenės egzistencijai, delyras“.

Namai „užsipildo daiktais ir ištuštėja nuo vaikų, tapdami labai liūdnomis vietomis“, - pridūrė popiežius. „Netrūksta šunų ir kačių. ... Jų netrūksta. Trūksta vaikų.“

„Mūsų pasaulio problema nėra gimstantys vaikai: tai egoizmas, vartotojiškumas ir individualizmas, dėl kurių žmonės tampa sotūs, vieniši ir nelaimingi“, - sakė jis.

Pasak popiežiaus, gimstamumas yra „pirmasis tautos vilties rodiklis“.

„Neturėdama vaikų ir jaunimo, šalis praranda troškimą kurti ateitį“, - sakė jis, pažymėdamas, kad vidutinis Italijos gyventojų amžius šiuo metu yra 47 metai.

Jei remtumėmės šiais duomenimis, „būtume priversti teigti, kad Italija, kaip ir visa Europa, palaipsniui praranda viltį dėl rytojaus“, - sakė jis.

„Senasis žemynas vis labiau virsta senųjų žemynu, pavargusiu ir rezignuojančiu žemynu, taip įsitraukusiu į vienatvės ir kančios išvarginimą, kad nebemoka pasimėgauti civilizacijos dovanojamu tikruoju gyvenimo grožiu“, - sakė jis.

Nuorodos: