2018-05-31

Palanga tapo pavojinga sveikatai


Kažkada į Palangą žmonės vykdavo atstatyti sveikatos, vėliau - ją sugadinti, be saiko girtuokliaujant. Dabar į Palangą, ypač savaitgaliais ir per patį sezono įkarštį, važiuoti gali tik kamikadzės, kurie nori būti suluošinti be jokios tvarkos važinėjančių dviratininkų, daugiaviečių keturračių dviračių, arba nuo praėjusių metų čia atsiradusių elektrinių motociklų. Šais storaračiai monstrais savaitgaliais tarp pėsčiųjų nardo pusgirtis jaunimas. Ir jokios tvarkos, jokių taisyklių, visiškas chaosas ir nei vieno tvarkos prižiūrėtojo. Tokią Palangą aš pamačiau šiais metais, gegužės pabaigoje. 


Palangos šventės vakare, gegužės 27 d. 




O kas atsakys už suluošintą sveikatą? Gal Palangoje šiuos motociklus nuomojantys smulkūs verslininkai? Gal Palangos savivaldybė, gal miesto meras iš savo kišenės? Kas?

Užpernai Tiškevičiaus parke kalbėjomės su aštuoniasdešimtmete moterimi. Ji pasakė:
„Buvo ant manęs užvažiavęs dviratininkas, labai sumušė, sėdo ant dviračio ir nuvažiavo sau. Kas jį pagaus!

Moteris ėjo parko takeliu. Parko, kuriame draudžiama važinėti dviračiais, bet niekas nepaiso šio draudimo, niekas nekontroliuoja, kad šio draudimo būtų laikomasi.

Močiutei pasisekė, jai nieko nesulaužė, tik stipriai sumušė. O kiek sulaužytų? Tai didelė problema visoje Lietuvoje. Vien Vilniuje per savaitę nuo šaligatviais važinėjančių dviratininkų nukenčia po kelis pėsčiuosius. Kol nesuvažinės kokio Seimo nario vaiko ar anūko niekas nesikeis. Taip jau yra. Šie žmonės įstatymus rašo sau patiems, dar stambiems verslininkams, iš kurių saujos yra maitinami.

Aš niekam nelinkiu nelaimių. Bet jos tikrai įvyks, negali neįvykti, jos visada vyksta ten, kur chaosas, betvarkė, kur neveikia jokie įstatymai, jokios taisyklės, jokia tvarka.

Į Palangą atvykau gegužės 27 dieną. Tai buvo antra vasaros sezono atidarymo šventės diena. Buvo saulėta, sausakimša J.Basanavičiaus gatvė, masė pėsčiųjų, o tarp jų daugybė nardančių transporto priemonių vairuotojų, dažnai pusgirčių.

Веveik prieš tris tūkstančius metų Atėnuose užgimė demokratija. Jos pradžia siejama su archontu Solonu, kuris Akropolio papėdėje išrikiavo ant medinių lentų surašytus įstatymus, kurių laikytis privalėjo visi Atėnų gyventojai.

Lietuvoje yra prirašyta daugybė įstatymų, bet niekas jų nesilaiko. O labiausiai jų nesilaiko tų įstatymų rašytojai. Tai ne demokratija. Tai anarchija. Tai korupcijos ir anarchijos šiupininė.

Todėl ir Palanga išsigimė, su visa Lietuva kartu, ir tapo pavojinga žmogaus sveikatai.


Autoriaus nuotraukos.




2018-05-30

Sausio 13 dienos žudynių Vilniuje organizatorius Gorbačiovas apsigyveno JAV. Gal laikas prašyti JAV jį deportuoti į Lietuvą ir teisti?


1991 metų sausio 13-osios naktį prie Spaudos rūmų, Televizijos bokšto bei Lietuvos radijo ir televizijos pastato TSRS kariuomenė nužudė 14 civilių. Šimtai žmonių buvo sužeisti. Niekam nekyla abejonių, kad įsakymą susidoroti su civiliais galėjo duoti tiktai tuometinis Komunistų partijos generalinis sekretorius Michailas Gorbačiovas, kuris TSRS valstybėje vadovavo ir kariuomenei, ir saugumui. Tuo metu tai buvo absoliutas. Į Lietuvą jis atsisakė vykti ir dalyvauti teisme bet kokiame statuse.

Dabar Lietuvai atsirado galimybė šį nusikaltėlį deportuoti į Lietuvą, nes jis persikėlė gyventi į mūsų strateginio partnerio šalį, į JAV.

Rusijoje Michailas Gorbačiovas daugelio rusų irgi skaitomas sunkiu nusikaltėliu. Čia irgi ruošiamasi jį teisti. Anksčiau jis gyveno Vokietijoje, Bavarijoje. Čia savo 17 kambarių vilą jis pardavė už 7 milijonus eurų ir pirko nekilnojamą turtą JAV. Šaltiniai teigia, kad Gorbačiovas pasistengė išvykti toliau nuo Rusijos, kur jam planuojama kelti baudžiamąją bylą. Jis gali būti kaltinamas valstybės sugriovimu. Laikas tam pribrendo. Krizė Rusijoje plečiasi. Be išorės priešų imta ieškoti vidaus priešų. Gorbačiovas kaip niekas kitas yra kaltas imperijos sugriovimu. 

Deputatų užklausimas prokuratūrai jau buvo 2014 metais. Visi pasirašiusieji deputatai dirba ir šioje valstybės Dūmoje. Ekspertai ir politologai ruošia visuomenę, kalbėdami už ką pagal įstatymus galima teisti Gorbačiovą. Televizijų kanalai pasakoja apie niekšybę ir gobšumą generalinio sekretoriaus, apie jo žmonos Raisos brolį, kurį ji kartu su Gorbačiovus supūdė psichiatrinėje ligoninėje. 

Šiuo metu Rusijos pramonė gamybos apimtis sudaro vos 40 procentų 1990 metų Rusijos federacijos pramonės apimties, todėl sakyti, kad TSRS buvo „milžinas ant molinių kojų“ yra melas. Šią valstybę sugriovė Michailas Gorbačiovas, o vėliau pribaigė Borisas Jelcinas.

Gorbačiovo persikėlimas į JAV suteikia šansą Lietuvos valdžiai pareikalauti deportuoti šį nusikaltėlį į Lietuvą ir čia teisti. Tik ar yra tam politinė valia?




Italija: euro zonos žlugimui artėjant



Italijos prezidento sprendimas atsisakyti nuo populistų koalicinės vyriausybės sukėlė pritarimą tarp ES elitų, bet tuo pat metu finansų rinkas visame pasaulyje apėmė konvulsijos, rašoma Breitbart.

Nathan McDonald, JAV portale Sprott Money News rašo apie paniką finansų rinkose, kuri kilo pirmadienį. To preižastis – Italijos nesugebėjimas suformuoti vyriausybę. Italijos prezidentas užblokavo rinkimus laimėjusių euroskeptikų atėjimą į valdžią, tikėdamasis, kad tai nuramins finansų rinkas, bet pagal likimo ironiją viskas įvyko priešingai.


Dabar Italija susiduria su politine krize. Pro europinė valdžia praranda kontrolę, o neapibrėžtumas tik auga. Investuotojai bėga iš Italijos, obligacijų vertė krenta. Jie netiki į dabartinės valdžios sugebėjimą atstatyti tvarką. Viso pasaulio CB bando sustabdyti krizę.

Bandymas sujungti valstybes su skirtingo išsivystymo ekonomikomis ir politinėmis sistemomis apjungti viena valiuta ir vienomis taisyklėmis patiria krachą. Klausimas ne tai ar ši sistema subyrės, klausimas – kada.

Nuorodos:





Italija-demokratijos mirtis


2018 metų gegužės 27 diena Italijoje ir visoje Europoje yra istorinė. Tai diena, kai italai ir visi europiečiai turėjo progą įsitikinti, kad parlamentinė demokratija ir nacionalinis suverenitetas yra mitas, sugalvotas transnacionalinių bankų savininkų. Tą dieną visi pamatė, kad „laisvu ir demokratinių“ rinkimų rezultatai nieko nereiškia, kad piliečių valia galima manipuliuoti, ją galima ignoruoti ir anuliuoti.

Gegužės 27 dieną Giuseppe Conti, premjeras, paskirtas kovo 4 dieną laimėjusių rinkimuose partijų, judėjimo 5 žvaigždžių ir „Šiaurės lyga,“ nuvyko pas prezidentą Sergio Mattarellą, kad pateikti naujosios vyriausybės ministrų sąrašą. Kelių mėnesių derybų rezultatai buvo prezidento išmesti į šiukšlių dėžę. Neįtiko ekonomikos ministras Paolo Savona. Mattarela paaiškino tai tuo, kad Savona – euroskeptikas, demonstratyviai reiškiantis neigiamas požiūris į eurą, o tai sukelia nepasitikėjimą rinkose ir investoriams gresia praradimais.



Savona paskelbtame pranešime spaudai kvietė suformuoti Europos universitetus, sukuriančius bendrumo jausmą, kad ECB užsiimtų ekonomikos augimu, o ne infliacijos kontrole, kad būtų pusiausvyrą tarp ES institutų įgaliojimų, pasisakė už Europos federalizmą, Europos parlamento, EK ir Europos tarybos įgaliojimų ir funkcijų paskirstymą.

Italija patyrė milžinišką bankų valdomos ES ir JAV MIP spaudimą. „Spigel“ italus išvadino „išlaikytiniais“, dėl ko praėjusį savaitgalį Italijos atstovybė Vokietijoje įteikė oficialų protestą.

MIP italus ėmė maitinti propaganda, kad „prezidentas veikė savo kompetencijos ribose“. Iš tikrųjų Italijos konstitucija nenumato, kad prezidentas vertintų jam teikiamą vyriausybę, jis turi pritarti teikiamoms kandidatūroms.

Prancūzijos „Nacionalinio fronto“ lyderė Marin Le Pen ir Britanijos Nepriklausomybės partijos lyderis Neidželas Faradžas paereiškė: „Italijoje įvyko valstybinis perversmas“

Italijoje rinkėjų valia buvo sutrypta prezidento ir tarptautinio finansinio kapitalo.

Kas bus toliau? Nauji rinkimai?

O jeigu rezultatas bus toks pats. Briuseliui, Paryžiui ir Berlynui jau nepavyks šių rinkimų ignoruoti, arba jie galutinai sugriaus pasakas apie vakarų demokratiją.

Breksitas, Katalonija, AfD Vokietijoje, Vyšegrado ketvertukas. Praėjusią savaitę 154 Vokietijos ekonomistai laikraštyje „Franfurter Allgemeine Zeitung“ paskelbė straipsnį, kuriame kritikavo Prancūzijos prezidenta E. Makroną. Euro zonoje reformos neįmanomos, skaito Prancūzijos leidinys „politic“. Klausimas tik tai, ar krizė bus iki Europos parlamento rinkimų, ar po jų.

EE piliečiai dar kartą įsitikino, kad ją valdo stambūs finansai. Jie tokie stiprūs, kad gali primesti savo valią tautai perversmo keliu – be tankų ir kraujo praliejimo.



Europos komisaras Etingeris DW korespondentui pasakė, kad „rinkos ir prasti lūkesčiai išmokins Italijos rinkėjus nebalsuoti už populistines partijas rinkimuose“.

5 žviaigždžių judėjimas Europos Komisijos pirmininką Žaną Klodą Junkerį pareikalavo nedelsiant pašalinti Europos komisarą Etingerį iš užimamų pareigų.

Breitbart pažymi, kad 2015 metais, po finansų krizės Graikijoje pasakė: „negali būti jokių demokrainių rinkimų, neigiančių Europos sutartis“.

Gegužės 27 dieną demokratija ES numirė ir buvo palaidota, o globalistinės MIP ir toliau mums meluos apie jos puikią sveikatą.


Šaltiniai ir nuotraukos:





2018-05-29

Žydiškas ping pongas per rusų ir lietuvių galvas



V.Landsbergis ir D.Grybauskaitė mums nuolatos kartoja, kad „rusai puola“, o aš žinau, kad tai tėra židiškas ping pongas.

Žydai yra gerai įvaldę kiniečių žaidimo ping pongo subtilybes. Italų pirklys ir keliautojas Marco Polo (1254-1324), atvykęs į Kiniją, čia jau atrado žydus. Ping pongą žaidžia vienas ar du žaidėjai iš kiekvienos pusės, kurie vieni kitiems virš tinklelio atmušinėja nedidelį kamuoliuką. Žydiškas ping pongas nuo kinietiško skirias tuo, kad jis žaidžiamas politikoje, tarp skirtingose šalyse gyvenančių žydų, kurie vieni kitiems servuoja kaltininimus ir tarpusavyje kiršina kaimynines tautas. Kam to reikia? Kad valdyti. Julijus Cezaris: “Skaldyk ir valdyk”.



Žydų kilmės Lietuvos politikas Vytautas Landsbergis jau trečią dešimtmetį kultivuoja žydišką ping pongą. Pagrindinė kryptis, į kurią jis tris dešimtmečius servuoja savo žydiško ping pongo kamuoliukus yra rusų tauta. Lietuvoje susikūrė net visa komanda šio sporto entuziastų ir ne vien iš žydų. Joje daugybė lietuvių, taip vadinamų "šabesgojų", patarnaujančių Landsbergiui jo ping pongo žaidime ir kenkiančių Lietuvos valstybei.

Rusijoje daugybė žydų, šio ping pongo specialistų (Ukrainos temos grosmeisteriai - V.Solovjovas, E.Satanovskis). Jie, dėl savo užimtumo tarpusavyje kiršinant rusus su ukrainiečiais, negalėjo skirti pakankamai laiko lietuviams. Lyg šiol šios srities grosmeisteriu Rusijoje buvo jų žymus politikas-liberalas Vladimiras Žirinovskis, Rusijos liberalų-demokratų partijos vadovas. Dėl jo ping pongų nuolatos Lietuvoje atjungiama Rusija 1 televiziją.

Pastaruoju metu susiformavo žydiško ping pongo žaidimo tarp Lietuvos ir Rusijos grosmeisterių dvejetai. Prie Landsbergio jau senokai prisijungė prezidentė Dalia Grybauskaitė, o prie Vladimiro Žirinovskio, garsiausias žydų žurnalistas Rusijoje – Vladimiras Pozneris. Šiais metais Pozneris pasiuntė labai stiprius smūgius į Lietuvos pusę: „sutrinė į miltus“ Dalią Grybauskaitę, liejo „krokodilo ašaras“ dėl lietuvių-nacistų persekiojamos jo tautietės Rūtos Vanagaitės, o paskutinis jo kirtis buvo lietuviams Rusijos žydų televizijoje „Dožd“, kurioje buvo kalbama apie žydų aktoriaus ir režisieriaus Michailo Chabenskio filmo Sobibor, kuris buvo filmuojamas ir Lietuvoje. “Dožd“ pokalbyje skambėjo R.Vanagaitės tema: „lietuviai – žydšaudžiai“.


Poznerio pasirodymas šiame Lietuvos-Rusijos žydiškame ping ponge yra lakmuso popierėlis: pakvipo pinigais. Paskutinis Poznerio benefisas vyko Peterburgo ekonomikos forume, kur jis „advokatavo“ bankininkui - „žulikui“.

Pinigais kvepia dideliais. Nesenai JAV priimtas įstatymas 447 dėl žydų turto restitucijos. Jau dabar žydų bendruomenėje vyksta nesutarimai dėl Lietuvos žydams mokamos kontribucijos, kuri siekia per metus tris milijonus eurų. Tai kas darysis, kai žydai ims iš Lietuvos išmušinėti milijardus!?

Ukrainoje gyvena garsus publicistas Eduardas Hodos, kuris save vadina „žydų eiliniu kariu, kovojančių prieš žydišką fašizmą“. Tai jis pirmasis aprašė žydiško ping pongo partiją tarp Ukrainos ir Rusijos žydų žurnalistų, jų vykdomą šių giminingų slavų tautų tarpusavio kiršinimą. Ačiū jam už šią įžvalgą.

Savo ruožtu, aš noriu perspėti visus Lietuvos piliečius. Nežaiskim V.Landsbergio ir D.Grybauskaitės ping pongų, nes jie skirti mums kvailinti, valdyti ir pavergti.







2018-05-28

Nelegalai veržiasi per Balkanus. Austrijos vyriausybė svarsto apsisaugojimo galimybes



Balkanuose susiformavo naujas nelegalių migrantų maršrutas į Vakarų Europą. Austrijos liaudies partija ÖVP ir Austrijos liaudies partija FPÖ planuoja valstybės apsaugojimo priemones.

Šiuo metu Vakarų Balkanuose susikaupė 30-40 tūkstančių pabėgėlių.

„Vyriausybė padarys viską, kad išvengti 2015 metų situacijos“, - pasakė Austrijos kancleris Sebastian Kurz. Jo nuomone, ES pasieniečiai turi vykti į Šiaurės Afriką. Europos pasienio kontrolės agentūra Frontex, jo nuomone, turi gauti mandatą vykti „į trečiąsias šalis sutikus jų vyriausybėms“.




Austrijos valdžia numato mažinti išmokas „pabėgėliams,“ reikalauti iš jų vokiečių kalbos žinių minimumo, mokant išmokas tiems, kas kalba vokiškai, kad pilnas minimalias pajamas gautų tik tie, kurie kalbą B1 lygmeniu (aukštesnis vidurinis lygis). ÖVP ir FPÖ partijų lyderiai yra įsitikinę, kad šis reglamentas bus priimtas.

Austrijos vidaus reikalų ministras buvo įpareigotas pirmadienį susisiekti su kolegomis iš Graikijos ir Slovėnijos. Austrijos Kancleris šią savaitę planuoja kalbėtis su Albanijos premjeru, kad sustabdyti „pabėgėlius“ prie išorinė ES sienos. Jeigu pabėgėlių prie ES išorės sienų sustabdyti nepavyks, tuomet Austrijos valdžia planuoja uždaryti savo sienas.



Nelegali imigracija per Graikiją šiais metai išaugo 150%. Iš Slovėnijos, Bosnijos ir Hercogovinos yra pranešama apie galimą „pabėgėlių“ atvykimą.

Šaktinis:











Berlyne tūkstančiai patriotų protestavo prieš „nusikaltėlės“ Angelos Merkel režimą



Sekmadienį vidurdienį Berlyne buvo surengtas partijos Alternatyva Vokietijai (AfD) mitingas. 5000 jo dalyvių protestavo prieš Angelos Merkel vykdomą Vokietijos ir vokiečių tautos naikinimo politiką. Kai kurie mitingo dalyviai atvyko iš kitų Vokietijos miestų.

Portalas Voice of Europe iš socialių tinklų parinko mitingo dalyvių pasisakymus. Walter Wissenbach, 60-metų amžiaus, pasakė: „Europos Sąjunga yra Molochas, o Merkel yra kriminalinė nusikaltėlė.“ Jo žodžiais, Vokietijos valdžia tampa vis blogesnė su kiekviena nauja vyriausybe.


Annet Gutbier, kuriai 44 metai, pasakė: „Vokietija pasikeitė. Moterys nebegali bėgioti naktį“.
Jos žodžiais, tautos atsisakė nuo savo identiteto. Briuselis viską kontroliuoja. ES tampa centralizuota valstybe.
https://voiceofeurope.com/2018/05/thousands-of-patriots-protest-against-criminal-angela-merkel-in-berlin/

AfD mitingas vyko priešais Brandenburgo vartus. Jų plakatuose buvo rašomas: „Vokietijai reikalingas saugumas“, „Saugūs socialiniai fondai“, „Islamas nepriklauso Vokietijai“, „Liberalūs patriotai-nėra nacistai“.


Nuo „Antifa“ banditų protestuotojus saugojo 2000 policininkų.


Promerkeliniai vandalai suniokojo AfD rėmėjų autobusą.

Sekmadienio ankstų rytą AfD narių autobusą, vykstantį į Berlyną, užpuolė grupė Merkel vokiečių tautos naikinimo politiką remiančių chuliganų. Jie autobusą subjaurojo dažais. Autobusu į mitingą Berlyne turėjo vykti 45 AfD partijos nariai.

AfD Feisbuke buvo rašomas, kad „Demonastracijos dalyviams iš Leipcigo buvo suvaržytos jų pagrindinės teisės į žodžio ir demonstracijų laisvę. Nusikaltėliai vaikšto laisvėje.“ AfD apkaltino senąsias partijas remiant fašistus ir sėjant fašizmo grėsmę. Kartu su protestuotojais į Berlyną vyko ir Lantago deputatas Carsten Hütter.


Merkel chunta suorganizavo antidemonstraciją, kurią visaip rėmė kairioji Berlyno valdžia. Teigiama, kad šioje demonstracijoje prieš demonstraciją dalyvavo 25000 žmonių. Kokia tai publika, galima spręsti iš Die Welt spausdinamos nuotraukos. Šiuo metu Berlynas, kaip ir kitos Vakarų Europos sostinės yra padarytos imigraciniais miestais. Todėl keista, kad Angela Merkel į gatves neišvedė milijono, dviejų ar dešimties milijonų į Vokietiją jos valdymo metu atvežtų „pabėgėlių“ ir nelegalių imigrantų, sėdinčių ant vokiečių tautos sprando ir šią tautą parazituojančių.

Nuorodos:








2018-05-27

Laukiniai ateina į Europą: Lesbo saloje arabai pabėgėliai užmušė keturis pabėgėlius kurdus, nes šie nepasninkavo per Ramadaną



Kaip praneša Kurdistan 24 net., penktadienį po pietų Lesbo saloje esančioje Moria pabėgėlių stovykloje gauja pabėgėlių arabų iš Sirijos ir Irako užpuolė kurdų pabėgėlius. Jie buvo ginkluoti geležiniais strypais ir lazdomis. Žudynių priežastis etninė ir religinė neapykanta. Arabai musulmonai, kurdus užpuolė todėl, kad šie nepasnikavo Ramadano metu.

Atvykęs graikų specialios paskirties dalinys sutramdė riaušes. Tai ne pirmas toks arabų išpuolis prieš kurdus dėl religinių motyvų. Pernai Vokietijos Oldenburgo mieste arabas užmušė kurdą, kad šis per šventą musulmonų mėnesį Ramadaną nepasninkavo.




Lesbo salos Moria stovykloje gyvena 5000 pabėgėlių ir migrantų, 3000 iš jų laukia sprendimo dėl tolimesnės jų ateities.

Šiuo metu Graikijoje yra 60000 imigrantų. 2015 metais Lesbo sala tapo pagrindiniais imigracijos į Europą vartais. 2016 metais ES ir Turkija susitarė, kad migrantai, neturintys teisės į prieglobstį, bus sugrąžinti atgal į Turkiją. Dokumentų tvarkymas užtrunka kelis mėnesius, tai sukelia protestus.



Prieš savaitę Lesbo saloje kilo riausės tarp vietinių garaikų ir pabėgėlių po to, kai imigrantai įsirengė stovyklą ir protestavo centrinėje salos sostinės Mitilėnės aikštėje.

P.S. Apie įvykius Lesbo saloje vaikštant Palangos pajūriu







Graikijos deputatą ištiko šokas: vien tik Lesbo saloje „pabėgėlių industrijoje“ darbuojasi 114 niekieno nekontroliuojamų NVO ir 7356 „savanoriai“


Niekas Graikijoje tiksliai nežino, kokios NVO šeimininkauja „pabėgėlių industrijoje“, kuri vyksta jos salose. Jūrų ir Imigracijos ministerijos nesutaria dėl atsakomybės už salose vykstantį chaosą. Apie tai informuoja graikų spauda.



Manoma, kad vien tik Lesbo saloje nuo 2016 metų veikia nekontroliuojamos 114 NVO ir 7356 samdomų žmonių armija, taip vadinami „savanoriai“.


Apie tai, kad niekas nekontroliuoja padėties ir nėra atsakingas už pabėgėlių chaosą Lesbo saloje sužinojo šios salos deputatas Charalambos Athanasiou, kai gavo atsakymus į savo užklausimus iš Jūrų ir Imigracijos ministerijų.


Nuo 2016 metų esančias Lesbo saloje NVO yra registruojamos, bet jos nekontroliuojamos, nes nėra adekvačios kontrolės sistemos, o Jūrų ir Imigracijos ministerijos ginčijasi dėl savo atsakomybės.

„Iki šiol niekas nežino, kas vadovauja šioms NVO“, - sako deputatas Charalambos Athanasiou.



Nuorodos ir nuotraukos:





2018-05-26

Žydų aškenazių kilmė. Aškenaziai kilo iš 350 žmonių


Visi šiuolaikiniai žydai aškenaziai kilo iš 350 žmonių grupės, gyvenusios prieš 600-800 metų. Tai parodė tyrimai tarptautinės genetikų grupės iš Kolumbijos universiteto, vadovaujamos profesoriaus Šaem Karmi. Jie buvo paskelbti žurnale Nature Communications. Mokslininkai sekvenavo 128 aškenazių genomus, palygino juos su kitų žydų etninių grupių atstovų genomais.

Tyrinėtojai padarė išvadą, kad šiuolaikiniai aškenaziai kilo iš Artimųjų Rytų žydų, Viduramžiais susimaišiusių su žydais, gyvenusiais Europoje. Šios išvados paneigė iškeltą eilės mokslininkų teoriją žydų aškenazių kilmės iš chazarų, tautos daugiausiai tiurkų kilmės, gyvenusios Žemutinės Volgos, Šiaurės Kaukazo ir Krymo rajonuose.


Naujasis genetikų tyrimas nušviečia kai kuriuos žydų migracijos aspektus. XIII–XV amžiuose žydų benbdruomenės buvo išvarytos iš daugelio Vakarų Europos valstybių. Išvarymas iš Ispanijos 1492 metais buvo nors ir didžiausia, bet ne vienintelis. 1290 metais žydais buvo išvaryti iš Anglijos, 1394 – iš Prancūzijos. Žydai pabėgėliai iš šių šalių ir sudarė aškenazių bendruomenės branduolį.

Mokslininkai padarė išvadą, kad aškenazių populiacijose įvyko eilė genetinių pakeitimų, kurie skiria juos kaip nuo kitų žydų genetinių grupių, taip ir nuo šiuolaikinių Europos etnosų. Kai kurios iš šių mutacijų sukėlė pasireiškimą eilės genetiškai determinuotų ligų, kurios paplitusios daugiausiai ar išimtinai tarp aškenazių. Prie jų priskiriamas polinkis krūties vėžio pas aškenazių moteris, Tėjo-Sakso liga (reta nervų sistemos paveldima liga), leicinozė (įgimtas medžiagų apykaitos sutrikimas) ir eilė kitų. Tarp kitko, savo paveldimos ligos yra pas bet kurią žmonių populiaciją. Taip, tarp žydų-sefardų paplitusi Volmano liga ir alergija ankštiniams augalams.

Įvairių etninių grupių genomų tyrimai atsako į klausimą, kodėl daugumoje žmonių bandruomenių buvo draudžiamos santuokos tarp artimų giminių. Kiekvienas žmogus yra pernešėjas bent kelių žalingų recesyvinių mutacijų. Bet joms esant ne homologinese chromosomų sekose, tikimybė joms aktyvuotis yra labai maža. Santuokos tarp giminių ženkliai padidina tikimybę, kad abu partneriai yra nešėjai tos pačios genetinės mutacijos ir kad jie turės defektyvius palikuonis.

Tarp žydų aškenazių žalingos genetinės mutacijos paplitusios todėl, kad jie savo istorijos bėgyje perėjo per taip vadinamą „butelio gurklį“, pažymi mokslininkai. „Butelio gurklio“ efektas – tai sumažėjimas populiacijos genetinės įvairovės dėl kritinio jos atstovų skaičiaus sumažėjimo, kuri vėliau atsikuria.

Tai sukelia augimą skaičiaus giminių santuokų ir , atitinkamai, paplitimą genetinių susirgimų. To pasekmė yra taip vadinamas „pirmtako efektas“: kada naują populiaciją sukuria neskaitlinga žmonių grupė, visi jų palikuonys skirsis nedidele genetine įvairove...

Sumažėjusios genetinės įvairovės pavyzdys.

„Butelio gurklio“ efektas pasireiškia ir gyvūnų pasaulyje. Klasikinis pavyzdys – gepardų populiacija. Genetinės analizės pagalba buvo nustatyta, kad pas gepardus yra labai maža genetinė įvairovė (spėjama, kad pasekoje kažkokios katastrofos išgyveno viena pora), šito pasekoje rūšis atsirado prie faktinės išmirimo ribos. Šiuo metu jų yra 20 tūkstančių ir skaičius krenta.

Nuotrauka: www.sputniknews.lt

Lietuvos aškenazių kilmę yra tyrinėjęs Pranas Valickas:




Austrijos vicekancleris Štrache: „Fronteks yra prekybos žmonėmis organizacija“


Austrijos vicekancleris, Laisvės partijos (FPÖ) pirminikas Heicas Kristianas Štrache (Heinz Christian Strache) praėjusį trečiadienį spaudos konferencijoje Briuselyje kritikavo Europos pasienio apsaugos tarnybos Frontex veiklą. Jis ją pavadino „prekybos žmonėmis organizacija“.

Austrų dienraščio Krone žodžiais, vicekancleris nurodė, kad Frontex vietoj pasienio kontrolės funkcijos užsiima nelegalių migrantų pervežimu į Europą per Viduržemio jūrą.


Vicekancleris pasakė, kad žmonės perimami praktiškai prie Šiaurės Afrikos krantų ir pervežami į Europą. Jis pažymėjo, kad dėl šios priežasties Austrija vyriausybė neskirs papildomų lėšų šalies kariuomenės dislokacijai prie išorinių ES sienų, nes pasienio tarnyba nefunkcionuoja. Jo žodžiais, reikia keisti Fronteх darbo charakterį.

Jūrų teisė numato, kad jūroje išgelbėti žmonės yra vežami į artimiausią uostą. Tuo tarpu dabar išgelbėti žmonės transportuojami ne į artimiausią uostą, o į tolimiausią, į Europą.



Išorinių ES sienų kontrolė yra pirmaeilis prioritetas

Liepos 1 dieną Austrija perims pirmininkavimą ES Tarybai. Sienų apsauga bus Austrijos prioritetas, pažymėjo šios šalies vicekancleris. Austrija nesutinka su pabėgėlių kvotomis, nes imigrantai vyksta ten, kur jie nori gyventi. Jis mato naują Italijos vyriausybę kaip dar vieną sąjungininkę priešinantis žalingai Briuselio migracijos politikai.

„Problema gali būti išspręsta tiktai uždarius išorės sienas“, - pasakė Štrache.

Pastaruoju metu suaktyvėjo nelegali imigracija Balkanų maršrutu. Vis daugiau pabėgėlių šiais metais atvyksta į Graikiją, Ispaniją ir Italiją per Viduržemio maršrutu. Per pirmuosius keturis mėnesius jau atvyko 23715 nelegalų. Visi maršrutai lieka neuždaryti.

Austrijos kancleris Sebastianas Kurz  pasakė, kad „kova su nelegalia imigracija yra vienas iš mūsų prioritetų. Ji reikalauja totalaus sistemos pakeitimo: migrantai ir pabėgėliai turi būti sustabdomi prie išorinės ES sienos, o iš ten jie turi būti paskirstomi į jų kilmės šalis ar sugrąžinti į trečiąsias saugias šalis“. Europos komisija reikalauja iš ES šalių solidariai paskirstyti imigrantus, tačiau nemažai valstybių skaito, kad tokios kvotos dar labiau stimuliuos imigraciją. Prieš šią sistemą kategoriškai pasisako Vyšegrado šalys, jas remia Austrija, o dabar ir Italija, kuri pasiryžusi deportuoti pusę milijono nelegalių imigrantų.

Lietuvos valdžia ignoruoja imigrantų iš Afrikos ir Azijos keliamus pavojus ir toliau juos veža į Lietuvą, šių imigrantų atžvilgiu diskriminuoja Lietuvos piliečius.



Nuorodos:





Valdžia vykdo lietuvių tautos genocidą. Esame labiausiai nugirdyta tauta pasaulyje ir anksčiausiai mirštame


Jei kryptingai dirbi 30 metų – būtinai pasieksi rezultatų. Taip dirbo visos ligšiolinės Lietuvos vyriausybės, seimai, visi prezidentai ir pasiekė, kad Lietuva būtų labiausiai nugirdyta valstybė pasaulyje, o žmonės joje gyventų trumpiausiai tarp 36 Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) šalių. 

Lietuvoje didžiausia emigracija Europoje, mažiausios pensijos ir atlyginimai Europos Sąjungoje, todėl drąsiai galima teigti, kad Lietuvos valdžia, vagianti ir tarnaujanti oligarchijai, vykdo tautos genocidą. Tai yra nusikaltėlių valdžia. 



Labiausiai nugirdyta tauta pasaulyje

EBPO ataskaitoje, paskelbtoje gegužės 25 dieną, nurodoma, kad pagal alkoholio vartojimą Lietuva pasaulyje - pirma. Lietuvoje vienas vyresnis nei 15 metų gyventojas 2015 metais vidutiniškai suvartojo 15,2 litro alkoholio. 

Antroje vietoje pagal vartojimą esanti Belgija nuo Lietuvos atsilieka 2,6 litro vienam asmeniui per metus, o paskutinėje vietoje esančiame Izraelyje, pasak organizacijos, alkoholio suvartojama 2,6 litro. Tuo metu visoje EBPO vienas gyventojas vidutiniškai suvartoja 9 litrus alkoholio.


Trumpiausiai gyvename

EBPO ataskaitoje nurodoma, kad Lietuvos gyventojų prognozuojama gyvenimo trukmė yra trumpiausia tarp 36 valstybių ir siekia 74,5 metų. Tuo metu EBPO šalių vidurkis siekia 80,6 metų, o ilgiausia gyvenimo trukme pasižymi Japonijos gyventojai - 83,9 metų.

Latvija yra priešpaskutinėje vietoje tarp EBPO šalių - joje prognozuojama gyvenimo trukmė siekia 74,6 metų, Brazilijoje - 74,7 metų.

Nuo 1970-ųjų iki 2015 metų prognozuojamą gyvenimo trukmę Lietuva padidino tik ketveriais metais - mažiausiai tarp EBPO valstybių.

Ataskaitoje nurodoma, kad Lietuvoje daug žmonių miršta dėl širdies ir kraujagyslių ligų, savižudybių, kepenų ligų.  Ekspertai tai sieja tiek su alkoholio ir tabako vartojimu, su nepakankamai išvystyta sveikatos sistema.


Mano siūlymai

Siūlau S.Skvernelio vyriausybei pasivadinti „Lietuvių tautos genocido“ vyriausybe, o Socialinių reikalų ir darbo ministeriją sujungti su Sveikatos ministerija ir naują ministeriją pavadinti „Arbeit macht frei“ ministerija.




2018-05-25

Migrantai toliau plūsta į Europą. Marin Le Pen sveikina Italijos ketinimus deportuoti pusę milijono nelegalų


Austrų dienraštis Krone rašo: „Įsivaizduokit, kad Didvyrių aikštėje šimtai pabėgėlių pasistato savo palapines. Būtent tai šiuo metu vyksta Bosnijoje, Sarajevo parke. Pabėgėliai atvyksta nauju Balkanų maršrutu“. Vietinės MIP praneša, kad pereiti sieną iš Graikijos į Albaniją kainuoja 200 eurų, perėjimas į Juodkalniją – 100 eurų, į Bosniją – 50 eurų. „Jie ateina iš visų pusių“.

Migrantai eina net per minų laukus, kurie liko nuo Jugoslavijos karo laikų. 50000 nelegalų ieško naujo maršruto per Chorvatiją į Austriją. Vis daugiau pabėgėlių šiais metais atvyksta į Graikiją, Ispaniją ir Italiją per Viduržemio maršrutu. Per pirmuosius keturis mėnesius jau atvyko 23715 nelegalų. Visi maršrutai lieka neuždaryti.


Austrijos kancleris Sebastianas Kurz pasakė, kad „kova su nelegalia imigracija yra vienas iš mūsų prioritetų. Ji reikalauja totalaus sistemos pakeitimo: migrantai ir pabėgėliai turi būti sustabdomi prie išorinės ES sienos, o iš ten jie turi būti paskirstomi į jų kilmės šalis ar sugrąžinti į trečiąsias saugias šalis“. Europos komisija reikalauja iš ES šalių solidariai paskirstyti imigrantus, tačiau nemažai valstybių skaito, kad tokios kvotos dar labiau stimuliuos imigraciją. Prieš šią sistemą kategoriškai pasisako Vyšegrado šalys, jas remia Austrija.

Lietuvos valdžia išdavė lietuvių tautos interesus ir pritaria migrantų paskirstymui. Tai nėra pabėgėliai, tai ekonominiai imigrantai iš Afrikos ir Azijos. Pabėgėlių tarp jų tėra tik 2%.

Austrijos vidaus reikalų ministras Herbert Kickl priešinasi tokiam migrantų paskirstymui. Jo nuomone, prašymas suteikti prieglobstį turi būti pateikiamas už ES ribų. Čia ir turi būti sprendžiama, ar asmuo yra pabėgėlis.



Marin Le Pen sveikina Italijos ketinimus deportuoti pusę milijono nelegalų

Italijos planą deportuoti pusę milijono afrikiečių-ekonominių imigrantų Prancūzijos Nacionalinio fronto lyderė pavadino „išmintingu“.

La Pen pasakė: „Jie neišvaro jų į Prancūziją. Bet kokiu atveju Prancūzija kol kas negaus 500000, aš manau, kad tai išmintinga“.

Nauja koalicinė Italijos vyriausybė buvo smūgis ES „elitui“, pasišovusiam konstruoti naujos rūšies juodą europietį ir naikinti nacionalines Europos valstybės. Šiuos nusikalstamus planus remia ir Lietuvos pirmieji asmenys, anūko vadovaujami renegatai.

Kalbėdama apie Europos parlamento rinkimus 2019 metais, Le Pen pasakė: „Mes, Euroskeptikai, kurie nori sustabdyti šitą beprotišką Europos Sąjungos kursą, galime būti dauguma.“

Le Pen jau pavadino Europos liaudies judėjimo lydere buvęs JAV prezidento Donaldo Trampo patarėjas ir buvęs informacinio tinklo Breitbart vykdantysis direktorius Stefen K.Bannon.

Nuorodos:





Multikultūrinis švedų miestas tapo pragaru žemėje: mergina ir dvi moterys pasakoja savo istorijas



Staffanstorp-nedidelis miestelis in Skåne, Švedijoje. Po kelių audringų incidentų miesto gyventojai, ypač moterys, jaučiasi nesaugiai, praneša žinių Fria Tider portalas. Anglų kalba tai aprašoma portale Voice of Europe.

Švedų žurnalistas Joakim Lamotte apsilankė Staffanstorp mieste, pasikalbėjo su šio miesto gyventojais ir paskelbė savo interviu. Šio interviu ištrauką su angliškais subtitrais skelbia Voice of Europe. Youtube yra visas reportažas ir jo dalis švedų kalba.



Anksčiau šis Švedijos miestas buvo išgarsėjęs tiktai afgano išpuoliu su peiliu, po kurio šis „pabėgėlis“ buvo sulaikytas.

Joakimui Lamotte vietos gyventojai švedai pasakoja, kad miestas tapo pavojingu, jame klesti prievarta, gaujos, kurios dominuoja jo visuomeninėje erdvėje.

Viena mergina pasakoja apie seksualinį priekabiavimą ir sumušimą mokykloje. Jos žodžiais, tai kartojasi kiekvieną dieną.

Ji pasakoja, kaip jai graibstoma už krūtų, o kai ji išeina pasivaikščioti su savo šunimis. Ji pasakė bijanti dėl savo brolių ir seserų ateities.

Kita šio miestelio gyventoja žurnalistui pasakoja, kas vaikai prašo nieko nedaryti, nes gauja keršys jiems. Dar kita moteris pasakoja, kaip ją sumušė 15 žmonių „pabėgėlių“ gauja.

Interviu metu nelauktai pasirodė politkorektiškas advokatas ir paneigė miestiečių kalbas. Pasakė, kad miestas yra taikus. Advokato žodžiais, visiškai neteisinga skatinti „neapykantą“ visuomenėje. Jis tvirtina, kas Lamotte saitas yra „siaubingas“. Tai išgirdusios moterys aršiai jį puola ir sako: „žmonės turi žinoti, kas vyksta!“.

Įdomu, kaip šį reportažą pakomentuotų „zoologinio landsbergizmo“ šalininkai, pasiryžę Lietuvą užtvindyti tais „pabėgėliais“?

Nuorodos:



Landsbergistinio „konservatyvizmo“ zoologija


Lietuvos „konservatyvizmo“ mimikrijos periodas pasibaigė, trispalvės kuticula numesta, iš po jos išlindo kairysis bolševikinis drugys ir suplazdėjo vaivorykštės spalvų sparnais. Taip aš, buvęs biologas-eksperimentatorius, matau lietuviško „konservatyvizmo“ „politinę“ metamorfozę per trijų dešimtmečių laikotarpį.

Įvyko kažkas tarpinio tarp politikos ir zoologijos, tarp žmonių ir vabzdžių pasaulio. Pagal vystymosi ypatumus – tai gryniausia zooologija, mes įvyko zoologinė partinė metamorfozė. Iš Tautos medį graužiančio vabzdžio, marksizmo-leninizmo profesoriaus, išsivystė nepotistinis drugys anūkas, mafijozio žentas, kuris šį pavasarį išskleidė sparnus ir parodė, kuo šis politinės zoologijos objektas ir jo aplinka (arealas) yra iš tikrųjų.

Ar šitas nepotistinis vaivorykštės sparnais drugys, deklaravęs, kad yra Jahovos liudytojas, turi ką bendro su krikščionybe, konservatyvizmu, patriotizmu, lietuvių tautos interesais, tautos išlikimo pastangomis, Lietuvos valstybingumu? Aš manau, kad tai Lietuvos kenkėjas, aršus jos naikintojas. Gal aš klystu?

Aš laikausi principo: visuomet mokytis iš protingesnių. Stipriausiu Lietuvoje politikos mokslų srityje aš skaitau prof.Vytautą Radžvilą, todėl pasisėmiau išminties iš jo.



Kalbėdamas prof. Stasio Šalkauskio garbei surengtoje Išminties šventėje apie Europos nukrikščioninimą prof. Vytautas pasakė:


„...Bet juk reikalo esmė yra ta, kad, nors 1950 metais Europos bendriją formaliai įsteigė didieji krikščionys demokratai – R. Schumanas, A. De Gasperi ir K. Adenaueris – faktas yra tas, kad nuo maždaug 1955 metų Europos integracijos projektą į savo rankas perėmė tie, kurie šiandien vadinami kairiosiomis jėgomis.
Kairiųjų jėga, kurie iš tikrųjų yra atvirai antikrikščioniški, tame ir slypi. Juk šiuolaikinis Europai vadovaujantis elitas savo giliausiais įsitikinimais yra antikrikščioniškas. Simboliška: kai A. Merkel buvo Italijoje, buvo aplankytas ne A. De Gasperi kapas, bet A. Spinelli kapas – Italijos komunisto, kuris parašė Ventotene Manifestą.
Visiškai nesistebiu, kad šiuolaikinėje Europoje atkakliai ir metodiškai iš visų viešojo gyvenimo sričių išstūminėjama krikščionybė. Ką reiškia vien tai, kad Vokietijoje Žemės ūkio ministro potvarkis vėl kabinti kryžius klasėse šiandien jau tampa milžinišku iššūkiu?
Šiandien Europos Sąjungos integracija yra vienas iš trijų XX a. globalistinių projektų. Čia reikia griežtai skirti globalizaciją, kaip tam tikrą civilizacinį reiškinį, nuo globalizmo, kaip politinio projekto. Pirmasis globalistinis projektas buvo Sovietų Sąjungos pasaulinės komunistinės imperijos idėja. Antrasis globalistinis projektas – JAV globalios demokratijos idėja. Trečiasis projektas – Europos Sąjungos integracija, arba begalinė europeizacijos revoliucija. Su pirmaisiais dvejais projektais trečiąjį sieja tai, kad visų šių projektų tikslas yra sukurti naujo tipo žmogų. Sovietų komunistams tai turėjo būti naujasis komunistinis žmogus. Antrojo projekto žmogus, kaip pasakė Fukuyama, turėjo būti demokratas. Europos Sąjunga sako, kad tai bus naujasis europietis.
Kitaip sakant, vyksta antropologinis socialinės inžinerijos eksperimentas, kuris bando kurti naują žmogų. Tas žmogus tikrai turi būti antžmogis tuo atžvilgiu, kad jis išeina už mums dabar pažįstamų žmogaus ribų. Kitaip tariant, krikščioniška – o konkrečiau katalikiška – žmogaus samprata yra visiškai atvirai ir nuosekliai paneigiama.
Tai, kad Europos Sąjungoje nėra atvirų represijų kaip Sovietų Sąjungoje, dar nieko neįrodo. Jei būdamas valstybės tarnautoju ar apskritai viešoje erdvėje nebegali pasikabinti net kryželio, ką tai reiškia? Be abejonės, bandoma vykdyti tam tikrą dialogą tarp Europos Sąjungos viršūnių ir bažnyčios. Bet manau, kad bažnyčia, ypač jos vadovybė, artėja prie kritinio momento, kai turės apsispręsti, ar ji vis dėlto įvardins, kas iš tiesų vyksta Europos Sąjungoje – kad vyksta Europos nukrikščioninimas – ar bus vykdoma aptakaus šnekėjimo kompromisinė politika. Lietuvai, be abejo, tai ne mažiau aktualu.“

Zoologinis landsbergistinis konservatyvizmas – tipiška kairioji jėga. Šios kairiosios jėgos Europoje vykdo ne tik iškrikščioninimą, bet ir Europos tautų pakeitimą Afrikos ir Azijos musulmonais, islamizaciją, vykdo Europos tautų genocidą, vykdo tradicinės europiečių šeimos naikinimą, degraduoja švietimo sistemą, varo europiečius į transnacionalinių bankininkų steigiamą elektroninių pinigų konclagerį. Šia tema esu parašęs šimtus straipsnių, todėl čia nevardinsiu šios bibliografijos. Viską galima rasti mano bloge, www.lebionka.blogspot.lt,
kitose MIP.

Portalas „Tiesos.lt“ gegužės 12 dieną paskelbė straipsnį, pavadintą „Konservatorių“ partija: Už Europos Sąjungos federalizaciją, už Lietuvos valstybingumo panaikinimą! Pirmyn! Valio!“ ir pasiūlė susipažinti su „konservatorių“ partijos suvažiavime patvirtinta deklaracija.

TS-LKD suvažiavimo deklaracija, mane pribloškė, tai landsbergizmo "politinės zoologijos" šedevras, su juo privalo susipažinti kiekvienas lietuvis:

DEKLARACIJA

TIKIME EUROPA

2018 m.gegužės 12 d.
Vilnius


Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai nuo pradžių gyvuoja kaip europietiškas demokratines politines ideologijas, konservatizmą ir krikščioniškąją demokratiją, išpažįstanti politinė srovė, kuri remiasi į pamatinį Sąjūdžio tikslą – laisvos ir nepriklausomos Lietuvos pilnaverčio buvimo Europoje siekį. Tėvynės Sąjunga ir Lietuvos krikščionys demokratai atliko lemiamą vaidmenį ir padėjo didžiausias pastangas, kad Lietuva dalyvautų Europos problemų sprendime visais lygmenimis: įsijungdama į politinio ir ekonominio bendradarbiavimo struktūrą – Europos Sąjungą, ir į transatlantinę saugumo sandraugą – NATO. Mūsų įsitikinimu, narystė šiose organizacijose padeda įgyvendinti svarbiausius Lietuvos interesus – stiprina Lietuvos geopolitinį saugumą ir skatina spartesnį Lietuvos žmonių ekonominės ir socialinės gerovės augimą.
Įsiliejusi į Europos Liaudies partijos politinę šeimą ir aktyviai joje veikdama, savo politinius ryšius ES kurdama jos vertybių kontekste, Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (toliau – TS-LKD) nuosekliai tęsia savo kaip europietiškos partijos misiją. Šioje dešiniųjų partijų bendrijoje idėjiškai artimiausiais partneriais laikome Vokietijos krikščionis demokratus (CDU), su kuriais nuosekliai bendradarbiavome nuo pat Sąjūdžio laikų. Stovėjusi prie Europos Sąjungos ištakų savo pirmojo kanclerio Konrado Adenauerio asmenyje, Vokietija šiandien išlieka pagrindine Europos integraciją skatinančia ir Europos politikos nuoseklumą užtikrinančia jėga. Lietuva labai vertina CDU vadovaujamos Vokietijos vyriausybės poziciją, kuri leido suburti ir išlaikyti europinį solidarumą sankcijų Rusijai atžvilgiu, bei jos sprendimą Lietuvoje dislokuoti savo karius ir vadovauti NATO priešakiniam batalionui, šitaip realiai pademonstruojant ryžtą solidariai dalintis Aljanso atsakomybe už Baltijos regiono saugumą. Todėl bendradarbiavimas ir dialogas su Vokietijos krikščionimis demokratais mums yra strateginės svarbos.
Dabartiniu metu Europos Sąjungai kyla daugeriopi iššūkiai, vyksta intensyvi diskusija dėl ES ateities. Todėl Lietuvai nepaprastai svarbu aktyviai dalyvauti tolesniame ES strategijos formavime ir žemyno likimo kūrime. Mes siekiame nuoseklios ES raidos strategijos, kuri ir toliau, kaip ir per pastaruosius dešimtmečius, numatytų esminį ES vaidmenį užtikrinant gyvybinį Lietuvos interesą – didinti valstybės geopolitinį saugumą ir jos žmonių gerovę. Todėl mums yra svarbu, kad ES neliktų vien tik biurokratinė ekonominė bendroji rinka ar sanglaudos finansinės paramos šaltinis, bet nuosekliai atsinaujintų, atsižvelgdama į Europos tautų poreikius stiprėtų kaip lygiateisių valstybių Sąjunga, pajėgi efektyviai įgyvendinti šalių narių bendrą interesą atitinkančius uždavinius ir solidariai įveikti bendrus iššūkius.
Kita vertus, veikia ir jėgos, priešingos Lietuvos gyvybiniam interesui. Europos vienybės ardymas yra geopolitinis Kremliaus tikslas, kuriam jis pasitelkia daugybę priemonių ir deda neeilines pastangas. Iš Kremliaus sklinda ir klaidinantys, kiršinantys bei nepriimtini teiginiai, neva europietiškumas gresia mūsų savitumui, kalbai, kultūrai, istorija grįstam tautiškumui ir teisei patiems priimti suverenius, unikalia pasaulėjauta ir vertybėmis paremtus sprendimus. Nevieninga Europa – nesaugi ir silpna. Todėl mes turime visokeriopai prisidėti prie Europos vienybės stiprinimo, padėdami atpažinti skaldymo ir kiršinimo strategijas, atremti hibridines grėsmes, konsoliduoti Europos vidaus ir išorės atsparumą.
Esame europiečiai ir nematome prieštaros tarp lietuvybės ir europietiškumo, tarp tautinės valstybės ir vieningos Europos: tik būdami europiečiai esame visiškai lietuviai, nes nuo pat krikšto lietuviškoji tapatybė yra neatsiejama nuo Europos krikščioniškosios civilizacijos, ir būdami lietuviai esame europiečiai. Visų tautybių Lietuvos piliečiai yra Europos politinio ir kultūrinio paveldo atstovai. Sovietinė okupacija siekė atplėšti mus nuo europietiškų šaknų, ir tai paliko daug sunkiai gyjančių žaizdų mūsų savimonėje ir identitete. Sugrįždami prie europietiškų šaknų, atsisveikiname ir su sovietmečio paveldu mūsų tapatybėje. Dar daugiau: siekiai priešpastatyti etninį tautiškumą europietiškai mūsų tapatybei mažina mūsų valstybingumą, daro mus ribotais provincialais. Mes vertiname pilietinę lietuvybę, kai buvimas lietuviu yra apibrėžiamas ne tiek pagal asmens tautybę, kiek pirmiausiai per jo, kaip piliečio, asmeninį santykį su Lietuvos valstybe.
Savo ruožtu Europos integracija vyko ir toliau turi būti vykdoma taip, kad stiprintų visų Europos valstybių reikšmę ir suverenumą globalioje aplinkoje. Alternatyva Europos Sąjungai reikštų skurdesnę, mažiau konkurencingą, išorės grėsmėms ir įtakoms neatsparią, laisvų ir demokratiškų Europos tautų paraštėje atsidūrusią Lietuvą.
Todėl, pripažindami, kad ES yra problemų, kurios reikalauja gilių diskusijų ir apsisprendimų, negalime pritarti politinėms jėgoms ir balsams – nei Europoje, nei Lietuvoje, – kurie siekia susilpninti ES, nes abejoja bendra Europos ateitimi. Europos bendrystės atmetimas beveik visuomet sutampa su Europą vienijančių vertybių, kylančių iš judėjų-krikščioniškos civilizacijos, neigimu – pagarbos žmogaus orumui ir sąžinės laisvei, žmogaus teisėms, demokratijai ir laisvai visuomenei, įstatymo viršenybei ir žodžio laisvei neigimu. Smerkiame tuos, kurie išeities iš dabartinių politinių sunkumų ieško ne gilesniame Europos tautų solidarume, bet jų skaldyme, ne gaivindami ištikimybę tikrosioms Europos civilizacijos vertybėms, bet žvalgydamiesi į orientališkų despotizmų tamsumas.
Mes žvelgiame į ES ne kaip į statišką, užbaigtą istorijos produktą, bet kaip į projektą, atvirą kūrybai, atvirą įvairioms galimybėms ir įvairiems ateities scenarijams. Todėl svarbi ir reikšminga ne abstrakti kritika, bet konkretūs pasiūlymai ir raidos vizijos.
Savo tikėjimą Europa siekiame paversti mūsų racionaliu indėliu į ES vykstančias diskusijas dėl Europos ateities. Suvokdami svarbiausius Lietuvos nacionalinius interesus ES atžvilgiu – Lietuvos geopolitinio saugumo didinimą, lietuvių tautos išlikimą savo istorinėje Tėvynėje ir spartesnį Lietuvos žmonių̨ ekonominės-socialinės gerovės stiprinimą – formuluojame mūsų principines nuostatas dėl ES ateities.

Tad kokia Europa mes tikime ir kokios Europos Sąjungos mes siekiame?
Iki šiol vakarietiška integracija (tiek į ES, tiek į NATO) Lietuvai buvo naudinga ir buvo svarbiausias pastarųjų̨ 28 metų Lietuvos prioritetas, nes stiprino Lietuvos geopolitinį saugumą̨ (visų pirma nuo Rusijos grėsmių̨) ir buvo vienas pagrindinių veiksnių, lėmusių spartų Lietuvos ekonominės-socialinės gerovės artėjimą prie europietiško lygmens per paskutinius 15 metų. Lietuvos nacionalinis interesas ES atžvilgiu yra padaryti viską, kad ir ateityje ES būtų̨ pajėgi atlikti tokį vaidmenį̨ Lietuvos interesų atžvilgiu.
Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, būdama Europos Liaudies Partijos narė ir dalyvaudama ES vykstančioje svarbioje diskusijoje dėl Europos ateities pati laikysis, ir skatins Lietuvą laikytis tokių principinių nuostatų:
  1. Nuo Romos sutarties vykstanti natūrali ir nuosekli ES konsolidacija, kai vis naujose srityse atsirasdavo poreikis turėti bendrą, konsoliduotą ES politiką, turi tęstis ir toliau. TS-LKD sieks, kad Lietuva skatintų ES valstybes nares prisidėti prie tokios konsolidacijos tąsos. Mūsų įsitikinimu, Lietuva turi siekti išlikti tokios natūralios konsolidacijos branduolyje kartu su jos lyderėmis – Vokietija ir Prancūzija, – nes tai yra Lietuvos geopolitinio saugumo garantija. TS-LKD taip pat įsitikinusi, kad tokia natūrali konsolidacija ir ES plėtra į naujas Vakarų Balkanų bei Rytų Partnerystės šalis atves prie efektyvesnių ES valdymo metodų, kur sprendimų priėmimą vis labiau lems demokratijoje įprastas daugumos apsisprendimas.
  2. Mes įsitikinę, kad Lietuva po 1990-ųjų metų daugiausia pozityvių permainų įgyvendino tose ekonominėse, socialinėse ir saugumo srityse, kuriose teko įgyvendinti aiškius vakarietiškus standartus. Pavyzdžiui, Lietuvai aktyviai dalyvaujant sukurta svarbiausius Lietuvos ekonominius ir nacionalinio saugumo interesus atitinkanti ES strategija dėl energetikos ir transporto infrastruktūros bei sistemų integracijos sėkmingai baigiama įgyvendinti su ES parama. Todėl Lietuva neturi baimintis ES politikos galių plėtros į naujas sritis, kaip kad socialinę politiką, sveikatos apsaugą ar švietimą, kur Lietuva iki šiol turi daugiausia neišspręstų problemų. Tokia gerai apgalvota plėtra, laikantis esminio subsidiarumo principo, padės spartesnei socialinės-ekonominės gerovės konvergencijai įvairiose ES šalyse.
  3. Mums kelia susirūpinimą, kad riboti ES finansiniai resursai neleidžia ES lygmeniu veikti efektyviai net ten, kur yra sutarta, kad ji turi veikti. Todėl esame įsitikinę, kad Lietuva turėtų̨ drąsiai pasisakyti už̌ didesnį ES biudžetą̨, jei šalims narėms pavyks sutarti dėl visapusiškai naudingo bendradarbiavimo sričių. Tuo pačiu svarbu siekti, kad ES biudžetas būtų naudojamas efektyviai, todėl remsime iniciatyvas peržiūrėti šiandien neefektyviai veikiančius politikos instrumentus ar institucijas.
  4. ES šalių sanglauda link aukščiausio europietiško ekonominio-socialinio išsivystymo lygmens yra vienas svarbiausių ES veiklos tikslų ir principų. Pastaruosius keletą̨ metų regime, kad naujųjų narių sanglauda lėtėja. Akivaizdu, kad be gilesnių ekonominių-socialinių reformų̨ pačiose šalyse narėse sanglauda naujo pagreičio neįgaus. ES suteikia intelektinę ir finansinę paramą tokių reformų įgyvendinimui, tačiau iki šiol tai nėra išnaudojama pakankamai efektyviai. Todėl TS-LKD pasisako už̌ tai, kad naujoje Daugiametėje finansinėje perspektyvoje būtų̨ numatyta sąsaja tarp šaliai teikiamos struktūrinės paramos ir šalies sugebėjimo įgyvendinti ES kiekvienais metais šalims narėms teikiamose Rekomendacijose siūlomas ir šaliai būtinas reformas.
  5. TS-LKD pasisako už ES plėtros politiką kaip svarbiausią ES minkštosios geopolitinės galios instrumentą̨. Vykstanti plėtra į Vakarų Balkanus, o ateityje – ir ateities plėtros perspektyva europines reformas įgyvendinančioms Rytų Partnerystės šalims, yra būtina sąlyga tam, kad šie regionai taptų sėkmingais ir stabilias ir išplėstų bendrą saugumo ir stabilumo erdvę Europoje.
Tačiau ES plėtra – ne tik instrumentas Europos stabilumo didinimui. TS-LKD įsitikinusi, kad nuo Antrojo pasaulinio karo Rusija buvo ir tebėra didžiausias iššūkis Europai. Net ir po Rusijos įvykdytos agresijos prieš Gruziją ir jos teritorijos dalies okupacijos Vakarų tebepuoselėtas iliuzijas dėl partnerystės su Rusija išsklaidė jos tęsiama agresija prieš ES partnerę Ukrainą ir Ukrainos Krymo bei Rytų teritorijos dalies okupacija. Dabartinis Kremliaus režimas vykdo atviros konfrontacijos su demokratiniais Vakarais politiką, kelia tiesioginę karinę grėsmę ES ir NATO flangų valstybėms, vykdo vis naujus nekonvencinės agresijos išpuolius. Mūsų įsitikinimu, Rusijos agresyvumo atgrasymui ir Europos saugumo užtikinimui NATO – kurios narių daugumą sudaro Europos valstybės – europinio karinio pajėgumo dėmens ir ES transatlantinio ryšio su JAV stiprinimas yra ne mažiau aktualus, negu buvo ankstesnio Šaltojo karo laikotarpiu. Lietuva turi remti tokias bendros ES saugumo politikos iniciatyvas, kurios ne dubliuoja, bet stiprina NATO europinės atramos gynybinį pajėgumą.
Europa ir Lietuva, nori ir siekia gerų santykių su Rusija, tačiau juos bus galima pasiekti tik tada, kai Rusija atsisakys savo agresyvios politikos, kaimyninių šalių teritorijų okupacijos ir hibridinio karo su Vakarais, transformuosis į europietišką demokratinę valstybę. ES geriausiai gali padėti Rusijai transformuotis į demokratiją apsupdama ją sėkmingų̨ kaimyninių demokratinių valstybių̨, visų pirma pažangiausių̨ Rytų Partnerystės šalių (Ukraina, Moldova, Gruzija), žiedu. Todėl, mūsų įsitikinimu, Rytų Partnerystės politika yra ne tik parama Rytų Partnerystės šalims – tai visų pirma paramos Rusijos demokratinėms transformacijoms politika, kurią ES kartu su mūsų transatlantiniais partneriais turi išvystyti iki paramos demokratiškai, europinei Rusijai ilgalaikės politikos kaip alternatyvos trumparegiui ir pavojingam bendradarbiavimui su Kremliumi.
TS-LKD nepritaria kai kurių valstybių̨ veiksmams, kurios savo dvišalių̨ santykių Rytų Partnerystės šalimis problemas bando spręsti grasindamos blokuoti jų suartėjimą su ES. Lietuva, būdama viena iš̌ Rytų Partnerystės politikos lyderių, turi siekti, kad šiai lyderystei būtų sutelkti reikalingi politiniai svertai ir finansiniai bei analitiniai resursai.
  1. Pietinės ES kaimynystės tendencijos – gresiantis Vidurio Rytų geopolitinis kolapsas, Afrikos demografinė banga ir prie viso to prisidedanti klimato kaita – gali atvesti prie vis didesnio milžiniškų pabėgėlių ir migracijos srautų pavojaus, gresiančio ES stabilumui ir sugebėjimui veikti, naudojant europinius politikos instrumentus. TS-LKD visada pasisakė ir pasisakys už tai, kad pabėgėlių̨ problema būtų sprendžiama solidariai, ir toliau nuosekliai skatins Lietuvą solidariai dalintis šios problemos našta. Kartu TS-LKD ragina ES ieškoti ilgalaikių ir stabilių šios problemos sprendimų būdų̨: pagalbos sprendžiant migraciją sukeliančias krizes jų kilmės šalyse, veiksmingos išorės sienų̨ apsaugos, solidarios pabėgėlių̨ statuso politikos, griežtai atskiriant pabėgėlių ir ekonominių migrantų statusą, bei realistiškos pabėgėlių̨ ir legalių migrantų integracijos politikos. Siekdama padėti Afrikos ir Artimųjų̨ Rytų regionams stabilizuotis bei ekonomiškai vystytis, ES turi eksportuoti stabilumą – ryžtingiau naudotis savo minkštąja galia ir drąsiau atverti savo rinkas tų šalių prekėms. Geriau iš̌ šių šalių importuoti žemės ūkio produkciją, negu nestabilumą – pabėgėlius ar teroristus.
  2. Europos tautų solidarumas, gimęs iš tragiškos dviejų pasaulinių karų patirties, yra pamatinė ES vertybė ir pagrindinis orientyras jos praktinėje veikloje. Lietuva ir kitos Vidurio Europos valstybės tapo ES narėmis tik dėl europietiško solidarumo vertybės. Mes, visa „naujoji Europa“, esame šios vertybės įsikūnijimas. ES yra išgyvenusi didelius išbandymus, ir tikėtina, kad ateityje jos laukia dar didesni išbandymai ir iššūkiai – tiek visai ES, tiek ir atskiriems regionams, ir ypač geopolitiškai bene labiausiai pažeidžiamam ES Baltijos jūros regionui. Iki šiol tokius išbandymus ES atlaikydavo solidarumo vertybės dėka. TS-LKD yra įsitikinusi, kad Lietuva buvo ir bus labai suinteresuota Europos solidarumu. Todėl Lietuva ir pati turi būti pastovi europietiško solidarumo vertybės tiekėja. Dėl to TS-LKD negali pritarti jokiems atskirų valstybių veiksmams, kuriais yra silpninama ši svarbi europietiška solidarumo vertybė. Šiandieninėje Europos Sąjungoje šalių narių solidarumas yra ir bendrų galiojančių taisyklių laikymasis.
  3. Europa visada buvo stipriausia tuomet, kai ryžtingai ir principingai gindavo bei skleisdavo pamatines Europos civilizacijos vertybes – sąžinės ir žodžio laisvę, demokratiją ir laisvą visuomenę, žmogaus teises ir įstatymo viršenybę. Ryžtinga ir aktyvi laisvosios Europos kraštų laikysena Šaltojo karo metais drąsino Lietuvos ir kitų okupuotų kraštų rezistentus bei disidentus, palaikė jų ryžtą priešintis totalitarinei priespaudai. Dabar, kai demokratijos ir laisvės erdvė pasaulyje jau keliolika metų iš eilės traukiasi, Europos Sąjunga turi vėl aiškiai ir ryžtingai prisiimti šių vertybių gynimo vėliavą. Sveikindami solidarią ir principingą ES laikyseną Rusijos atžvilgiu, primename, kad didžiulė žmonijos dalis vis dar gyvena totalitarinių ir autoritarinių režimų priespaudoje, neturėdama esminių žmogaus ir politinių teisių. ES yra europietiškų vertybių sąjunga ir neturi likti akla tam, su kuo ji prekiauja, bendradarbiauja ir keičiasi investicijomis. ES turi kryptingai naudotis jos galioje esančiais minkštosios galios ir įtakos instrumentais, keldama ilgalaikį strateginį tikslą – plėsti laisvės ir demokratijos erdvę pasaulyje.
Tokia Europa mes tikime ir tokios Europos Sąjungos mes sieksime. Mes tikime Europa, nes tikime Lietuva.

Autoriai: Mantas Adomėnas, Andrius Kubilius, Gabrielius Landsbergis, Mantė Margarita Meškelevičiūtė
Inkorporuoti Česlovo Stankevičiaus, Rimanto Dagio, Audroniaus Ažubalio, Andriaus Kubiliaus ir Manto Adomėno siūlymai