2021-07-31

“Ką Dievas nori bausti, pirmiausiai atima protą“ - Liaudies posakis

 


Covid -19 Pažeidžia  žmogaus protą. „L.R“ 2021 07 30

Pasaulis pateko ne į apvaldomųjų rankas, bet į pasaulio išnaudotojų ir agresorių rankas, tad, manau, ir duotas pirmas Dievo bausmės ženklas – pirmoji adata, kuri jau parodo, kaip elgiasi pasiskiepiję. Pasiskiepiję žvelgia  į sveikus žmones ne su pagarba, kad jie nėra našta valstybei dėl gydymo, jie patys saugosi, o mokslininkai į pasiskiepijusius žvelgia kaip į eksperimentinius asmenis. Tai patvirtina Londono imperatoriškojo koledžo tyrimai. Stebi, kaip ši neištestuota eksperimentinė vakcina  sutrikdo piliečių normalų protavimą. Pasiskiepiję,  bandysite ramintis, kad jie tų kvailumo simptomų nejaučia, bet jūsų kalbos su gąsdinimais, agresija tai išduoda. Idiotizmas manau ateis vėliau, jei sulauksite, nors idiotizmo pavyzdžių matėme su pliažu Vilniaus aikštėje. Taip pat girdėjome, kai kurių Seimo narių atėjusių po rinkimų į valdžią  pasisakymus, kad jie mąsto tai dešiniąja, tai kairiąja smegenų dalimi. Tai tik pusė smegenų jų protauja, bet dar nėra pilnai idiotai. Vaikščioja, gieda Lietuvos Himną,  daro sprendimus, kurie vėliau tinka tik šuniui ant uodegos. Neaiškinsiu mediciniškai, kaip tai įvyksta po skiepo smegenyse, nes nesu medikas. Klaidinimų, sveikų piliečių atžvilgiu, manau, neturėtų daryti ir sveikatos Ministras, nes jis ne medikas.  Pagarbiai kun. Alfonsas Bulotas

P.S.  Klausykite kalbančių ir šaukiančių. Mirusieji jums to nepaskys. Per visus karantinus, kviečiamas lankiau ligonius, laidojau, kalbėjausi su pačiais mirštančiais, girdėjau  artimųjų skundus, dėl ne nuo viruso mirusių, bet prievartaujant, kad rašytų mirimo liudijime, kad mirė nuo Covid – 19, tai gaus paramai laidojimui keletą eurų ir t. t.  Pandemijos kloaka nuo pasaulio galingųjų tvarkos pakeitimo iki duobkasių kapinėse. Kryžius dar nešamas. Neškime!




2021-07-30

Intelektualai siūlo: pasodinti kovidinius beneficiarus į penį primenančią Bezoso raketą ir paleisti į kosmosą...

 


„Tegul Fauci vax Bezosas įlipa į savo falinį erdvėlaivį. Tiesiog tegul jie visi išskrenda ir daugiau niekada nebepasirodo“, - rašo Paul Bennettir  ir Izrael Shamir bendrame jų straipsnyje „Covid Riots“.

Kovidininkai, sumanę Covid-19: Great Reset, nepaprastai galingi. Priešintis jiems mėgino tik nedaugelis pasaulio valstybių lyderių. Žemiau pateikiu kai kurias minėtų intelektualų mintis, dėl kurių, manau, 15 min. ir Delfi sorošiniai cenzoriai neapipuls mano portalo, kaip išvietės musės.



Autoriai pažymi, kad Rusijos žmonės nuolatos priešinasi Globalios Kovido partijos bandymui įvesti naujausią apribojimų ir skiepų sąrašą. Maskvos meras Sobianinas paskelbė, kad įeinant į visas kavines ir restoranus reikės naudoti QR kodus, o po to pareikalavo privalomo skiepijimo. Tačiau rusai ir toliau atsisako paklusti: „Žmonės ėmė burnoti, kad per artėjančius (2021 m. rugsėjo 19 d.) parlamento rinkimus balsuos už komunistus. Prezidentas V. Putinas iš visų jėgų stengėsi likti nuošalyje, tačiau pripažinęs, kad Kovidų partija aktyviai rengia jo politinį žlugimą, ėmėsi veiksmų savo ištikimiesiems gelbėti. V. Putinas viešai paragino merą atsisakyti apribojimų, o paskui užkulisiuose liepė juos panaikinti.“

"Laisvanoriška gyventojų vakcinacija"


Haičio prezidentas Jovenelis Moïse'as nenoriai stūmė vakciną savo skurdžioje šalyje. Jis kategoriškai atsisakė "AstraZeneca", sakydamas, kad ši medžiaga pavojinga sveikatai. Jis nežinojo, kad atsisakyti "Big Pharma" siūlymui yra pavojinga valstybės vadovo sveikatai.

Jo nužudymą organizavo Floridoje įsikūrusi apsaugos įmonė. Žudikai buvo apmokyti JAV kariuomenės. Kai tik buvo nužudytas Haičio prezidentas, JAV iškvietė jūrų pėstininkus ir atvežė pusę milijono dozių vakcinos. Taip šis nedidelis sukilimas prieš Kovido imperiją buvo numalšintas.

Tanzanijos prezidentas Džonas Magufuli ištyrė papają, ožką ir variklinės alyvos mėginį dėl "Covid", naudodamasis PSO pateiktais PGR testais, ir visi jie pasirodė teigiami. Jis atmetė bandymus ir paskelbė, kad Tanzanijoje Covid nėra. Iš karto po to Londono laikraštis "Guardian" (skiltyje, kurią finansavo Billas Gatesas) paragino pakeisti režimą. JAV Užsienio santykių taryba pritarė šiam raginimui, ir Magufuli mirė.

Prieš Magufulį buvo Burundžio prezidentas Pjeras Nkurunziza, kuris neįsileido PSO pasiuntinių į savo šalį ir atsisakė užsidaryti bei pasiduoti masiniams tyrimams. Jis, kaip ir Magufuli, greitai mirė nuo širdies smūgio. Jo vietą užėmęs žmogus nedelsdamas pakvietė PSO į šalį ir vykdė jų nurodymus.

Dramblio Kaulo Kranto premjeras Hamedas Bakayoko ir Esvatinio (Svazilandas) premjeras Ambrose'as Dlamini taip pat mirė įtartinomis aplinkybėmis. Šiuo metu įtartinas nužudymų aplinkybes bando nuslėpti "Reuters" faktų tikrintojai, kurie teigia, kad "nėra jokių įrodymų, jog Tanzanijos, Dramblio Kaulo Kranto, Esvatinio ir Burundžio vadovai buvo nužudyti dėl to, kad atsisakė skiepyti savo šalis nuo COVID-19". Įdomu, ar šie faktų tikrintojai buvo tokie atsargūs priimdami įrodymus, kai "Reuters" kaltino D. Trumpą, kad jis yra Rusijos agentas, arba kai teigė, kad V. Putinas apnuodijo A. Navalną "Novičiok".

Neseniai įvykusiame buvusio Pietų Afrikos Respublikos prezidento Džeikobo Zumos įkalinime taip pat yra Covid komponentas. Nors žinome apie Pietų Afrikoje vyraujančius gentinius nesutarimus ir net apie tai, kad Zuma peržengė "raudonąją liniją", užsipuldamas Oppenheimerį iš de Bierso, jo įrašai apie Covid nebuvo plačiai paviešinti.



Autorių nuomone, kovos su kovidu Pietų Afrikoje yra griežtos ir riaušės yra natūralus atsakas į priespaudą.

Autoriai pažymi, kad kaukė - tai masoniškas ženklas, kuriuo reiškiama parama Kovido meistrams.

WSJ neseniai vykusias riaušes Kuboje apibūdino kaip "Kovido sukilimą". Kuboje iš tiesų užregistruota neįprastai daug susirgimų, hospitalizacijų ir mirčių - šaliai, turinčiai puikią ir nemokamą sveikatos apsaugos sistemą. Lotynų Amerikai šis rodiklis gana žemas; komunistinė Kuba tvarkosi labai gerai, palyginti su geriausia Amerikos sąjungininke antikomunistine Kolumbija.

J. Bidenas, kaip ir prieš jį buvęs D. Trumpas, nori įrodyti, kad komunizmas neveikia; viskas, ką jie iš tikrųjų įrodo, yra tai, kad mažai šaliai labai sunku išgyventi, jei JAV yra pasiryžusios ją sutriuškinti.

Kubos lyderiai nėra nei Kovidų disidentai, nei kovotojai prieš skiepus. Kuba jau sukūrė savo vakciną ir pradėjo skiepyti žmones. Tai buvo nelengva užduotis, nes net injekcijoms reikalingoms adatoms taikomos JAV sankcijos. Dar blogiau, Kubos pastangos išsigelbėti sukėlė JAV vakcinų partijos įniršį: jie nori, kad visi būtų skiepijami JAV vakcinomis, ir bet kokia konkurencija juos varo iš proto. Kubiečiai, patys gamindami vakcinas, labai rimtai žiūrėjo į Kovid ir nustatė žmonėms daugybę apribojimų; standartinės naujos taisyklės, kurias dabar visi žinome: uždarymas, kaukės, socialinis atstumas. Kuba negali sau leisti atsiriboti nuo pasaulio bendruomenės. Tačiau jei Kubos vyriausybė, norėdama įtikti Kovido režimui, uždarys savo žmones, jie gali sukelti didelį nepasitenkinimą ir galbūt sukelti dar daugiau riaušių. Būtent to ir nori Kovido šeimininkai - visuotinių neramumų. Chaosas reiškia galimybę, bent jau kai kuriems iš mūsų. Susidoroti su virusu yra per didelis krūvis "žlugusioms ar žlungančioms valstybėms - nuo Kubos ir Pietų Afrikos iki Irano ir Šiaurės Korėjos", - rašė "Daily Telegraph": "Kovidas gali nuversti blogiausius pasaulio režimus".

Vakcinos nėra mirtinos ir negali mūsų išgelbėti. Gausiai skiepytame Izraelyje nesustabdytas nesiliaujantis Kovido plitimas. Žmonės serga ir miršta, kai kurie skiepyti, kai kurie ne. Seni žmonės anksčiau mirdavo nuo gripo, dabar jie miršta nuo Covid. Galbūt "krešulio injekcija" mus žudo, bet dar per anksti spręsti. Po metų sužinosime daugiau.

Būdas atsakyti į šį klausimą yra taikyti vakcinai tuos pačius kriterijus kaip ir bet kuriai kitai ligai. Žmonės, kurie mirė per 28 dienas nuo teigiamo PGR tyrimo, buvo paskelbti oficialiomis Kovido aukomis. Tarkime, kad Kovido aukomis laikomi visi, kurie mirė per 28 dienas po to, kai buvo paskiepyti. Taikydami šį metodą gausite daug Aukų. Škotijoje per 28 dienas po skiepijimo, remiantis oficialia statistika, mirė 6000 asmenų. JAV vakcinų nepageidaujamų įvykių registravimo sistemos (VAERS) duomenimis, daugiau kaip dvidešimt šeši tūkstančiai žmonių mirė, patyrė gyvybei pavojingą sužalojimą arba tapo visam laikui neįgalūs per 30 dienų po to, kai buvo paskiepyti Kovid vakcina:


COVID19 (COVID19 (PFIZER-BIONTECH)) (1200)

17,421

66.97%

COVID19 (COVID19 (MODERNA)) (1201)

7,375

28.35%

COVID19 (COVID19 (JANSSEN)) (1203)

1,398

5.37%


Autoriai pažymi abejones dėl Covid mirtingumo, nes beveik visi mirusieji jau sirgo gretutinėmis ligomis. Mes visi tai žinome, bet vis dėlto dabar visame pasaulyje vieningai siekiama masinio skiepijimo; žymūs žmonės, kurie tam prieštarauja, miršta nuo kulkų krušos, kaip Haičio prezidentas, o ne nuo Covid. Likusieji neturime kito pasirinkimo, kaip tik kovoti su pasaulinės "Covid" mašinos priespauda ir įteisinta diskriminacija.

O dabar "grįžtame" į pradinį tašką. Kaip organizuota pasaulinė Covid kampanija (suformuluota Holivude ir koordinuojama tokių "pratybų" kaip 201-asis įvykis) dera su populiariausiomis kilmės hipotezėmis - gamtinės kilmės, biologinio ginklo, nelaimingo atsitikimo ar grįžtamojo poveikio?

Straipsnio tekstas čia.





Prancūzija: afganistanietis peiliu subadė prancūzą, gynusį moterį nuo seksualinės prievartos

 


Portale „Breitbart“ rašoma, kad Renne miete (Prancūzija) buvo suimti du migrantai iš Afganistano, kurie, kaip įtariama, netoli metro stoties peiliu subadė vyrą ir seksualiai užpuolė jo draugę. Išpuolis įvyko naktį iš liepos 10 d. į liepos 11 d. 

Du 19 ir 25 metų afganistaniečiai migrantai peiliu subadė 40-metį vyrą netoli Šarlio de Golio metro stoties. Nukentėjusysis teigė, kad prieš peilio dūrį jis gynė savo buvusią merginą nuo seksualinės prievartos po to, kai migrantai palietė jos sėdmenis.




"Jiems bėgant 40-metis suprato, kad netenka kraujo ir turi žaizdą nugaros apačioje. Gelbėjimo tarnybos juo pasirūpino, ir kraujavimas buvo sustabdytas", - sakė tyrimui artimas šaltinis, praneša "Ouest France". Sužalojimai nekėlė pavojaus gyvybei, tačiau prokuroras Philippe'as Astruc'as sakė, kad peilio dūrio metu buvo sužeistas vyro inkstas. Liepos 20 d. policija sulaikė du Afganistano piliečius, skyrė jiems kardomąjį įkalinimą ir pateikė kaltinimus dėl smurto veiksmų su ginklu ir seksualinės prievartos. Jų teismas numatytas rugsėjo 20 d.

Ši byla iškelta praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai alžyrietis ir siras buvo nuteisti už tai, kad Tūro mieste peiliu subadė paauglį po to, kai šis atsisakė duoti jiems cigaretę. Abu 20 ir 26 metų migrantai buvo nuteisti ketverių ir penkerių metų laisvės atėmimo bausmėmis, o 20-mečiui sirui taip pat buvo uždrausta dešimčiai metų atvykti į Prancūzijos teritoriją.

Iki šiol 2021 m. įvairiose Europos šalyse buvo įvykdyta nemažai išpuolių peiliu, kuriuose dalyvavo migrantai, įskaitant praėjusį mėnesį Vokietijoje, Viurcburge, įvykdytą masinį išpuolį peiliu, per kurį žuvo trys moterys. Vėliau paaiškėjo, kad 24 metų įtariamasis iš Somalio į Vokietiją atvyko prieš pat 2015 m. migrantų krizės įkarštį.

https://www.breitbart.com/europe/2021/07/29/afghans-arrested-for-stabbing-man-defending-woman-from-sex-assault/






Graikija: nelegalams nusibodo graikai

 

Graikijos naujienų laikraščio "Etnos" duomenimis, neseniai migracijos centro gyventojai mėtė akmenis į pagyvenusio vyro namą, padarydami jam didelę žalą, ir bandė padegti kelias bažnyčias.

Graikai skundžiasi dėl nuolatinio nelegalų vandalizmo viešosiose erdvėse, vagystes, smurtą prieš moteris ir pagyvenusius žmones, higienos ir sanitarijos taisyklių pažeidimus.

Graikijos Malakasos gyventojai reikalauja uždaryti netoli jų esantį pabėgėlių centrą, nes nuolat gaunama pranešimų apie migrantų vykdomą nusikalstamą veiklą. Laiške Graikijos migracijos ir prieglobsčio ministerijai nedidelės, už keturiasdešimties kilometrų nuo Atėnų esančios penkių šimtų gyventojų bendruomenės nariai paragino vyriausybę perkelti tūkstančius migrantų, kurie ne kartą smurtavo kaime.

„Malakasos bendruomenei trūko kantrybė priimant migrantus“, - rašoma Malakasos mero laiške.

Pažymima, kad „Pastaruosius penkerius metus mūsų savivaldybė, kurioje gyvena penki šimtai gyventojų, nešė vidutiniškai 2600 pabėgėlių bendruomenės naštą“.



Meras paragino uždaryti šį objektą ir išvežti imigrantus.

Gegužės mėn. Graikijos ministro pirmininko Kiriakoso Micotakio vyriausybė paskelbė apie savo planą perkelti migrantus į Lesbo ir Chijo salas, kai bus pastatyti nauji objektai.

2019 m. vasarą darbą pradėjusi konservatorių vyriausybė laikosi vis griežtesnės pozicijos dėl migrantų antplūdžio į šalį nei jos pirmtakė kairiųjų pažiūrų vyriausybė.

JT vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biuro duomenimis, 2021 m. į Graikiją atvyko 4 172 migrantai, daugiausia iš Afganistano, 2020 m. - 15 696, o 2019 m. - 74 613 prieglobsčio prašytojų, kurie Graikijos krantus pasiekė sausuma ir jūra.

Graikijos salose Egėjo jūroje migrantų skaičius taip pat labai sumažėjo. Birželio pabaigos duomenimis, Koso, Leroso, Chioso, Samoso ir Lesbo salose liko tik 7 700 prieglobsčio prašytojų. Praėjusių metų balandį jų buvo apie 40 000. Jų skaičius mažėja dėl kelių priežasčių. Pirma, pastaraisiais mėnesiais Atėnų administracija perkėlė į žemyną žmones, kuriems greičiausiai bus suteiktas prieglobstis. Tuo pat metu pastaruoju metu Turkijos krantus kirto palyginti nedaug žmonių. Be to, Graikijos vyriausybė sustiprino savo jūrų ir sausumos sienų kontrolę. Birželio pradžioje imigracijos ministras Notis Mitarakis taip pat paskelbė, kad Graikija sustabdys Somalio, Afganistano, Sirijos, Sirijos, Pakistano ir Bangladešo piliečių, neteisėtai atvykusių į jos teritoriją iš Turkijos pakrantės, prieglobsčio prašymų nagrinėjimą.

A. Mitarakis teisino šį žingsnį sakydamas, kad Turkija yra saugi trečioji šalis migrantams.

Notis Mitarakis anksčiau teigė, kad nuo Somalio iki Didžiosios Britanijos besidriekiantis kontrabandos tinklas, kuriam vadovauja prekeiviai žmonėmis ir nevyriausybinės organizacijos, organizuoja imigraciją į Graikiją. NVO "Aegean Boat Report", kuri renka ir skleidžia informaciją apie migrantus iš Turkijos į Graikiją, pastaruoju metu karštai ginčijasi su Graikijos vyriausybe. Graikijos policija apkaltino šią organizaciją šnipinėjimu ir dalyvavimu neteisėtai gabenant migrantus į Graikiją. Grupė atmetė kaltinimus ir paragino Atėnus atsiprašyti.

Šaltiniai:

https://magyarnemzet.hu/kulfold/eleguk-lett-a-gorogoknek-a-migransok-vandalizmusabol-10135550/

https://unser-mitteleuropa.com/griechen-haben-schnauze-voll-vom-vandalismus-der-migranten/






2021-07-29

Austrija: 13-metę Leonie išprievartavęs ir nužudęs afganas, prieglobsčio prašytojas, sugautas Londone

 

Birželio 25 d. 13 metų mergaitė Leonie buvo rasta be gyvybės ženklų ant žolės gazono šalia Viktor-Kaplan-Straße gatvės Donaustadto mieste. Ji buvo mirtinai apsvaiginta narkotikais ir išprievartauta grupės prieglobsčio prašytojų.

https://lebionka.blogspot.com/2021/06/prieglobscio-prasytoju-is-afganistano.html



Austrų „Krone Zeitung“ pranešė, kad vienas iš Leonie žudikų yra sugautas Londone. Sulaikytas įtariamasis, kuris slapstėsi po smurtinės 13-metės Leonie iš Tullno mirties. Afganistanietį Didžiojoje Britanijoje susekė ir suėmė Austrijos tyrėjai. Jų ataskaitoje rašoma, kad suėmimas įvyko Londone. 22 metų ieškomas vyras buvo surastas rajone, kuriame gyvena daug afganų bendruomenės atstovų. Dabar įtariamasis laukia ekstradicijos į Austriją.

https://www.krone.at/2473487

Austrjos Vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris (ÖVP) nusikaltėlio pagavimą pavadino "didele sėkme."

Pranešama, kad bėglys jau kelias savaites buvo ieškomas pagal Europos arešto orderį. Išprievartautą ir narkotikais nunuodytą Leonie, jis paslėpė žaliojoje juostoje ir pabėgo iš Austrijos. Šiuo metu visi trys 18, 20 ir 23 metų Afganistano piliečiai jau sulaikyti.

Tyrimo duomenimis, trylikametė vakarą prieš mirtį prie Dunojaus kanalo susitiko su dvidešimtmečiu ir dvidešimt dvejų metų jaunuoliu ir kartu nuvyko į aštuoniolikmečio, kuris yra pagrindinis įtariamasis, butą Donaustadte. Teigiama, kad ten atvyko ir 23 metų įtariamasis.


22-ejų metų jaunuolis jau tris kartus buvo stojęs prieš teismą


Nuo 2018 m. 22-ejų metų jaunuolis jau tris kartus stojo prieš Austrijos teismą, matyt, dėl nusikaltimų pagal Narkotinių medžiagų įstatymą, ir taip pat buvo nuteistas. Be to, apie jį jau šešis kartus buvo pranešta policijai. 2017 m. jau buvo priimtas neigiamas sprendimas dėl prieglobsčio, kuris būtų leidęs išsiųsti 22 metų jaunuolį. Buvo priimtas įsakymas grąžinti, kurį afganistaniečiai apskundė.


"Jauniausias" įtariamas daug vyresnis


Visai neseniai ekspertizė parodė, kad tariamai tik 16-metų turintis afganas, kuris, jo paties teigimu, buvo susijęs su 13-mete Leonie, buvo daug vyresnis. Po keleto tyrimų buvo nustatytas, kad jam 20 metų amžius. Todėl nusikaltimo metu jis jau buvo pilnametis.





Kiek Lietuvai gali kainuoti nelegalių migrantų krizė? Žygimantas Mauricas

 


https://www.facebook.com/zygimantas.mauricas

Remiantis Užsieniečių registracijos centro (URC) duomenimis, vieno nelegalaus migranto išlaikymas per dieną Lietuvai kainuoja 30 eurų arba ~11 tūkstančių eurų per metus*. Vidaus reikalų ministerija neatmeta galimybės , kad į Lietuvą per metus gali patekti 40 tūkst. nelegalių migrantų (vidutiniškai po ~110 per dieną). Tokiu atveju, migrantų išlaikymas per metus Lietuvai kainuotų 440 milijonų eurų.

Visgi, šis scenarijus yra gana optimistinis, nes reikia suvokti, kad nelegalūs migrantai vyksta ne į Lietuvą, o į Vakarų Europos šalis per Lietuvą. Kadangi bendras nelegalių migrantų srautas į Vakarų Europą siekia apie 600 tūkst. per metus, tai jei srautai pasiskirstytų tolygiai (tarp vakarinio, centrinio ir rytinio Viduržemio jūros bei Juodosios jūros ir Lietuvos maršrutų), Lietuva galėtų tikėtis apie 120 tūkst. nelegalių migrantų per metus t.y. vieną penktąją viso srauto. Tokiu atveju, migrantų išlaikymas per metu Lietuvai kainuotų 1,32 mlrd. eurų t.y. daugiau nei Lietuva skiria finansavimo Krašto apsaugos ministerijai (1,0 mlrd.) ar Vidaus reikalų ministerijai (845 mln.).




Visgi, tai dar nėra pats pesimistiškiausias scenarijus, nes jei Lietuva taps pagrindiniu nelegalių migrantų maršrutu į Europos Sąjungą (tokia tikimybė egzistuoja, nes kitos ES šalys yra nemažai investavusios į savo sienų apsaugą, o jų tolerancija nelegaliai migracijai yra ženkliai sumažėjusi (žr. įrašą**), tai neatmestina tikimybė, kad per Lietuvą per metus gali patekti ir didesnis skaičius migrantų (ypač jei bus atidaryti skrydžiai į Minską iš Kabulo, Islamabado ar Teherano ir Lietuvą užplūs migrantai iš Afganistano, bėgdami nuo Talibano, kuris, tikėtina, dar labiau sustiprins savo pozicijas Afganistane po JAV karių išvedimo š. m. rugpjūčio mėn.).

Norint, kad Lietuva netaptų silpniausia nelegalios migracijos į ES maršruto grandimi ir nepaskęstų migrantų jūroje, reikia taikyti Australijos nelegalios migracijos modelį (žr. nuorodą***), aiškiai komunikuojant, kad nelegalūs migrantai nėra laukiami ir nelegaliai kirtę sieną jie neturės jokių šansų pasilikti nei Lietuvoje, nei bet kurioje kitoje ES šalyje - tokiu atveju nelegalių migrantų paskatos vykti per Lietuvą sumažėtų, tad migrantų srautas natūraliai išsektų (Australijos pavyzdys kaip reikia komunikuoti: https://osb.homeaffairs.gov.au/). Kita alternatyva yra sienos statyba, kuri, priklausomai nuo aukščio, kainuotų arba 40 milijonų eurų (2,5 metro aukščio, tokia, kokią Lietuva yra pasistačiusi pasienyje su Rusijos Karaliaučiaus sritimi ir panaši į tas, kurias yra pasistačiusi Latvija, Estija ar Slovėnija) arba apie 400 milijonų eurų (4 metro aukščio, tokia, kokią yra pasistačiusi Graikija, Bulgarija, Vengrija, Norvegija ir Prancūzija aplink Kalė miesto uostą)****. Visgi, kitų šalių patirtis rodo, kad vien siena pilnai neapsaugo nuo nelegalios migracijos, tad paskatų migruoti į Lietuvą mažinimas bet kuriuo atveju turėtų likti kaip vienas iš prioritetų (juolab, kad jis kone nieko nekainuoja). Pakankamai sėkmingai su nelegalia migracija Europoje susitvarkė ir Bulgarija bei Vengrija, tad yra ko pasimokyti ir iš šių šalių. Lietuvai, kol dar nevėlu, taip pat vertėtų apsvarstyti Danijos modelį, kuri planuoja įsteigti nelegalių migrantų centrus trečiosiose šalyse (https://www.bbc.com/news/world-europe-57343572). Paradoksas yra tame, kad paskelbus apie tokių centrų steigimą, jų steigti nebebūtų prasmės, nes nelegalūs migrantai, baimindamiesi, kad bus deportuoti į trečiąsias šalis, nebeturės paskatų imigruoti į Lietuvą (kaip ir į Australiją).
Pavojingiausia Lietuvai būtų pasikliauti Europos Sąjungos biurokratais, kurie, vietoje to, kad iš esmės spręstų nelegalios migracijos krizę, priešingai - ją skatina. Pirma, toleruodami nelegalią migraciją jie remia nelegalių migrantų gabenimų užsiimančias nusikaltėlių grupes bei jas remiančius režimus trečiosiose šalyse (pvz. įsileisdama nelegalius migrantus Lietuva netiesiogiai remia Baltarusios režimą ir "Belavia", kuri ir skraidina šiuos migrantus), o pajutę pinigų skonį jie nebegali sustoti. Antra, toleruodami nelegalią migraciją ES biurokratai faktiškai atiduoda ES migracijos politiką į kaimyninių (dažnai autoritarinių) valstybių rankas pvz. šiuo metu ne Lietuva, o Baltarusios režimas sprendžia kiek, kada ir kokių asmenų imigruos į Lietuvą. Trečia, toleruodami nelegalią migraciją jie skatina pavojingas nelegalių migrantų keliones į ES, kurios neretai pasibaigia mirtimi (pvz. nuskęstama jūroje) arba prekyba žmonėmis (nemaža dalis nelegalių migrantų tampa prostitucijos, prekybos organais ir pan. aukomis) arba įtraukimu į kriminalinį pasaulį (pvz. narkotikų gabenimas). Ketvirta, toleruodami nelegalią migraciją ES biurokratai didina šešėlinę ekonomiką, nusikalstamumą ir žmonių diskriminaciją ES viduje, nes tik apie trečdalis nelegalių migrantų, kuriems yra nesuteikiamas pabėgėlio statusas, yra deportuojami (dažniausiai deportuojasi savo noru, nes deportacija yra ypač sudėtinga ir brangi procedūra pvz. https://www.youtube.com/watch?v=3wBg3sf_o88), tad šimtai tūkstančių nelegalių migrantų lieka ES be jokių dokumentų, pajamų šaltinio ir galimybių studijuoti (dalis jų dirba nelegaliai pasibaisėtinomis sąlygomis). Penkta, toleruodami nelegalią migraciją ES biurokratai skatina korupciją, nes nelegalių migrantų maitinimas, apgyvendinimas, konsultavimas ir pan. yra geras pajamų šaltinis korumpuotiems vietos šalių biurokratams (pvz. liūdnai pagarsėjusios migrantų stovyklos Graikijoje), tad vietos biurokratai taip pat nebeturi paskatų stabdyti nelegalios migracijos, o priešingai - turi paskatas ją tęsti (kitu atveju, jie netektų savo pajamų šaltinio).

*Vieno nelegalaus migranto išlaikymas per dieną Užsieniečių registracijos centre Lietuvai kainuoja 30 eurų (skaičiuojant tiesiogines ir netiesiogines išlaidas):
*** Australijos nelegalios migracijos modelis: https://www.facebook.com/zygimantas.mauricas/posts/10158546142182371



JAV: paskiepyti žmonės gali perduoti virusą

 

JAV portalas „Zerohedge“ pranešė, kad NBC News pašalino citatą iš „USA Today“, kurioje teigiama: „nauji duomenys rodo, jog skiepyti asmenys gali turėti didesnį viruso kiekį ir užkrėsti kitus, kai padaugėjo koronaviruso delta atmainos sukeltų susirgimų."

https://www.zerohedge.com/covid-19/usa-today-scrubs-new-evidence-suggesting-covid-vaccine-may-spread-virus

„Zerohedge“ pateikė pašalinto įrašo nuotraukas. „USA Today“ redaguotas pranešimas skamba taip:

"CDC ( Ligų kontrolės ir prevencijos centras, A.L.) teigia, kad paskiepyti žmonės gali perduoti virusą, rekomenduoja užsidėti kaukes patalpose".

"CDC direktorė daktarė Rochelle Walensky sakė, kad nauji duomenys rodo, jog delta variantas, kuris sudaro daugiau kaip 80 proc. naujų užsikrėtimo atvejų JAV, elgiasi "unikaliai kitaip" nei jo pirmtakai ir gali užkrėsti paskiepytus žmones", - pažymima straipsnyje.



"Iš kelių valstijų ir kitų šalių gauta informacija apie delta variantą rodo, kad retais atvejais kai kurie skiepyti žmonės, užsikrėtę delta variantu po vakcinacijos, gali būti užkrečiami ir platinti virusą kitiems", - sakė Walensky, skelbdamas naująsias rekomendacijas, kuriomis atšaukiama gegužės mėnesį CDC pateikta rekomendacija. "Šie nauji moksliniai duomenys kelia nerimą ir, deja, verčia atnaujinti mūsų rekomendaciją."

Apie CDC rekomendacijų atšaukimą pirmadienį pranešė "NBC News".



"Ligų kontrolės ir prevencijos centras antradienį rekomendavo visiškai paskiepytiems žmonėms vėl pradėti dėvėti kaukes patalpose, kuriose yra aukštas Covid-19 perdavimo lygis", - pranešė "NBC News". "Agentūra taip pat rekomenduoja vaikams šį rudenį mokyklose dėvėti kaukes".

"Federaliniai sveikatos apsaugos pareigūnai vis dar mano, kad visiškai paskiepyti asmenys sudaro labai nedidelę perdavimo dalį", - tęsiama pranešime. "Vis dėlto kai kurie paskiepyti žmonės gali būti viruso nešiotojai, kurių kiekis yra didesnis nei iki šiol ir kurie gali perduoti virusą kitiems."

Likusią ataskaitos dalį skaitykite čia: https://beckernews.com/new-evidence-suggests-covid-vaccine-may-spread-the-virus-nbc-news-report-deleted-from-usa-today-article-40546/




Nieko neverti ES komisarės pagyrimai ir pažadai

 


Vakar LRT ėmė interviu iš Eurokomisarės Ylvos Johnsson, atsakingos už ES vidaus politiką. Komisarė pasmerkė Vengriją, kuri vienintelė ES saugo bendrijos išorės sieną, ir pagirė Lietuvą, kuri sienos nesaugo. "Lietuva tikrai puikiai ir ramiai tvarkosi šioje situacijoje", - pasakė Johnnson. 




Seimo narys Petras Gražulis vakar parodė Youtube mums, kaip atrodo Lenkijos ir Lietuvos valstybės sienos. Lietuva realiai neturi jokios sienos!




Prie komisarės ES sienos saugotojų - favoritų buvo priskirtos Italija ir Graikija, kurių valdžios nuolankiai klauso Briuselio globalistų-rasių maišytojų ir "kiekybės žmonių" gamintojų, pagal ES "Tėvą" Kudenhove-Kalergi, todėl gyvena su atviromis sienomis.


Kaip ir reikėjo tikėtis, Briuselio ponia nuramino mus, kad realiems migracijos barjerams kurti EK pinigų neskirs. Talkins tik imituojant ES sienų apsaugą, prižiūrint, kad kuo daugau prie sienos pasirodžiusių atėjūnų (reproduktorių) iš Afrikos ir Azijos būtų absorbuota į Lietuvą ir čia liktų amžiams, kaip vėžinės metastazės, ardančios tautinės valstybės kūną.



Kaip "Blogoji" Vengrija ginasi nuo imigrantų




Vengrija visomis išgalėmis ginasi nuo atėjūnų iš svetimų jai kultūrų. Ši šalis be ES paramos pastatė sieną savo pietiniame pasienyje, kuri kainavo 100 milijonų eurų ir atsisakė į šalį įsileisti imigrantus. Norinčius prašyti prieglobsčio ši šalis patalpino pasienyje įrengtose teritorijose - „tranzitinėse zonose“, kur prieglobsčio prašytojai laukė valdžios sprendimo. Pareiškimai buvo priimami tik „tranzitinėse zonose“. Vengrijos valstybės veiksmai užtikrino vengrų tautos saugų gyvenimą ir užtvėrė Balkanų migracijos maršrutą.

https://lebionka.blogspot.com/2020/12/trys-vengrijos-svyturio-spinduliai-es.html



Vengrijoje nebuvo teroro aktų ir kitų migrantų vykdomų nusikaltimų, kaip kitose ES valstybėse. Tai neatitinka Briuselio tautų ir valstybių naikinimo planų. O jie grandioziniai. Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pasakė: „pagal Europos Komisijos migracijos veiksmų planą turėtų būti tęsiamas migrantų importas, komisaras kalbėjo apie 34 milijonus migrantų, jiems bus suteiktas būstas, pagalba, balsavimo teisės“.

Portalas Unser mitteleuropa informavo apie ES teismo nutarimą, kad tarptautinę pabėgėlių apsaugą Vengrija pažeidė dėl „tranzitinių zonų“, nors jos šiuo metu Vengrijoje ir neveikia.

Vengrija ir anksčiau tvirtino, kad migracijos krizės metu negalima aklai vadovautis ES direktyvų taisyklėmis, o reikia palaikyti viešąją tvarką ir vidaus saugumą. Šio argumento ES teismas, kurio dauguma teisėjų yra Sorošo parinkti, neišgirdo, nors 72 ES sutarties punktas leidžia nacionalinėms valstybėms vykdyti suverenius teisinius įgaliojimus savo teritorijoje ir užtikrinti viešąją tvarką ir vidaus saugumą.

Vengrijos justicijos ministrės Judit Varga žodžiais, Vengrija ir toliau gins savo sienas ir Europos Šengeno erdvę.

Šiandien Vengrija tapo švyturiu Europos tautoms, nurodančiu kelią į laisvę.




2021-07-28

Vokietija: du prieglobsčio prašytojai sirai ir vienas irakietis žiauriai sumušė ir išprievartavo 18-metę



Lietuvos žmonių baimes dėl nelegalų patvirtina pastarasis žiaurus išprievartavimas Vokietijoje. Nuotraukoje įamžintame name Leer mieste (Žemutinė Saksonija) mergaitę užpuolė "prieglobsčio prašytojai", kurie ją žiauriai sumušė ir kelis kartus visi išprievartavo. Nusikaltėliai jau vėl laisvėje!

https://www.pi-news.net/2021/07/leer-18-jaehrige-von-zwei-syrern-und-einem-iraker-brutal-vergewaltigt/

Vokiečių portale Pi-news rašoma apie A.Merkel „svečius“, kuriems ji plačiai atvėrė Vokietijos duris 2015 metais. Pažymima, kad „pabėgėlių“ nusikaltimus Merkel valdžiai „ne viską pavyksta nuslėpti ir užmaskuoti“ nuo visuomenės.


Praėjusio šeštadienio vakarą Leer mieste (Žemutinė Saksonija) du sirai ir irakietis (18, 20, 21 m.) įviliojo 18-metę merginą į butą, žiauriai sumušė ir kelis kartus visi išprievartavo. Tai paralelė su "Leonie" byla Austrijoje, kur prieš mėnesį grupė afganų „pabėgėlių“ išprievartavo ir su narkotikais nužudė 13 – metę.

https://lebionka.blogspot.com/2021/06/prieglobscio-prasytoju-is-afganistano.html

Pirmadienį pareigūnai pranešė, kad nusikaltimas įvyko viename iš daugiabučių namų Leerio Südstadt rajone. "Nenorime atskleisti daugiau detalių, taip pat ir aukų apsaugos sumetimais", - sakė policijos atstovė spaudai Frauke Bruns.

 

Pirmenybė teikiama nusikaltėlių apsaugai

Pirmadienį prokuratūra išdavė arešto orderį, tačiau trys vyrai buvo nedelsiant paleisti "su tam tikromis sąlygomis". Buvo užfiksuoti bent jau nusikaltėlių asmens duomenys: "Visų trijų asmenų ikiteisminio sulaikymo nutartis buvo sustabdyta su tam tikromis sąlygomis", - teigė Leer/Aurich prokuratūra ir policija. Policija ir prokuratūra nepateikė informacijos apie nusikaltimo aplinkybes ir aukos būklę "tyrimo sumetimais". „Nukentėjusioji tikriausiai buvo netinkamoje vietoje netinkamu laiku“, - ironizuoja Pi-news.

Pažymima, kad merginos moters psichinė būklė kritinė. Tačiau gali būti, kad grupiniai prievartautojai iš Sirijos ir Irako buvo "psichiškai nestabilūs", kaip įprasta Vokietijoje. Auricho prokuratūros atstovas spaudai Janas Wilkenas NDR sakė, kad Merkel „svečiams“, spėjama, taikoma baudžiamoji teisė "kaip paaugliams, pagal nepilnamečių baudžiamąją teisę".

Grupinis išprievartavimas Vokietijoje, kurį įvykdė musulmonai-prieglobsčio prašytojai, dar kartą patvirtina, kad Lietuvos piliečiai turi pagrindo nerimauti dėl savo saugumo.




Prof.S.Saveljevas: evoliucijos Kovidla (video)

 


Šį kartą garsus mokslininkas prof. Sergejus Saveljevas paprastais žodžiais pasakoja apie SARS-CoV-2 virusą, jo mutacijas, skiepų poveikį ir žmonių cerebralinį sorcingą šiomis sąlygomis.

https://www.youtube.com/watch?v=1EdzhdBmwgU





Gyvuliams žmogaus teisės netaikomos. Šiandien atėjūnų rekordas - 171!



Apie žmogų pasakyta daug gražių žodžių: „Žmogus - tai skamba išdidžiai“ (Maksimas Gorkis), „Būti žmogumi – tai jausti savo atsakomybę (Antuanas de Sent Egziuperi) ir taip toliau. Tik ar visi dvikojai ir dvirankiai yra žmonės? Aš abejoju, kad į Lietuvą įsiveržusius Azijos ir Afrikos okupantus galima vadinti žmonėmis. 

Kaip sako žymus žmogaus smegenų funkcijos specialistas prof. S.Saveljevas, tik žmogus sugeba dalintis maistu su gentainiais, o kiekvienas žmogus žino, kad tik galvijai tuštinasi į maistą, o jau mėtančių maistą vargu ar rasime net ir primityviausių gyvūnų tarpe.

Tai kas gi įsiveržė į Lietuva? Kas tie, kurie tuštinasi į maistą, jį mėto?



Mano nuomone, šitų gyvių neįmanoma pavadinti žmonėmis, jie priskirtini prie skeltanagių galvijų, kurie yra dalinai praradę net šiems būdingą elgesį. Jei jau kiaulė ir pridergia prie maisto, dėl ankštų gyvenimo sąlygų, tai maisto nieku gyvu nemeta iš gardo.

Išvada viena: turime reikalą su galvijais, kuriuos reikia laikyti ne mokyklose, ar kitose žmonėms skirtose patalpose, o tvartuose, gyvulių fermose. Neverta kalbėti ir apie „žmogaus teises“. Kur jūs matėte, kad galvijams būtų taikomos žmogaus teisės?

Kita kalba, kad Lietuva yra labai specifinė valstybė, kurioje žmogaus teisių neturi net jos piliečiai. Tuo įsitikinau, kai gavau iš Socialinių reikalų ir darbo ministerijos raštą, kuriame ministro pavaduotoja teigė, kad Lietuvoje taikoma pensininkų diskriminacija pabėgėlių atžvilgiu yra „pozityvi diskriminacija“. http://lebionka.blogspot.com/2017/12/lietuvius-pabegeliu-atzvilgiu.html

Vakar paskelbiau gerb. kun. majoro Alfonso Bulotos mintis apie šiuos specifinius „pabėgėlius“, jų šikimą į maistą. Kunigas rašo, kad net studijuodami Lietuvoje mediciną, šie „žmonės“ sugebėdavo ateiti į bažnyčią ir čia prišikti, iš neapykantos jiems žinias teikiantiems krikščionims-lietuviams. Tai žmonės? Kokiais gi reikia būti gyvuliais?! http://lebionka.blogspot.com/2021/07/vyskupai-lietuva-nekalta-uz-svetimas.html

„Kvailas šuo, kuris kanda į jį maitinančią ranką“, - sako Tautos išmintis. Aš manau, kad šitų nužmogėjusių padarų negalima įsileisti į Lietuvą, nei vieno. Gyvuliams žmogaus teisės netaikomos!


P.S. Mano skaičiavimu, vakar į Lietuvą atėjo dar 104 nelegalai-okupantai. Ar reikalinga kariuomenė, kuri nuo užkariautojų negina valstybės? O tokia valdžia, kuri susidoroja su piliečiais demonstrantais, bet leidžia siausti okupantams-nelegalams?


VSAT PAROS ĮVYKIŲ SUVESTINĖ

2021-07-27 Nr. 208

Valstybės sienos pažeidimai

Viso: 171


Valstybės sienos pažeidimai

1. 2021-07-27 04:45 2021-07-27 02.34 val. Varėnos pasienio rinktinės A. Barausko pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-C“ metu, Varėnos r., Stojų k. tibose, tarp VSŽ Nr. 0349-0348, aptikti daugybiniai asmenų avalynės pėdsakai, vedantys per valstybės sieną iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką. Vietovės apžiūrai, daiktų bei asmenų paieškai panaudotas Tribonių pasienio užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi. 03.45 val. Varėnos r. sav., Kaniavos sen., ribose sulaikyti IRQ 23 asmenys: A. A.,

1982 m., (vyr.), A. H., gim. 1985 m., (mot.), L. A., gim. 2013 m., (mot.), R. A., gim. 2009 m. (vyr.), H. J., 1993 m. (mot.), R. J., gim. 1994 m. (mot.), D. J., gim. 1994 m. (mot.), S. S., gim. 1988 m. (mot.), K. J., gim. 1993 m. (mot.), N. F., gim. 1997 m. (mot.), K. C. A., 1966 m. (mot.), S. F. C. C., gim. 1999 m. (mot.), O. L. D. D., gim. 1997 m. (vyr.), L. M., gim. 1999 m. (vyr.), P. K. I. I., gim. 2000 m. (vyr.), D. A. K. K., gim. 1991 m. gim. (vyr.), H. A. H. H., gim. 1996 m. (vyr.), D. A., 1999 m. (vyr.), H. E. H., gim. 1990 m. (vyr.), K. A. J. J., gim. 2003 m. (vyr.), S. A. J. J., gim. 2003 m. (vyr.), S. F., gim. 2001 m. (vyr.), R. H., gim. 1998 m. (vyr.). Iš sulaikytų asmenų 21 pasiprašė prieglobsčio Lietuvos Respublikoje. Asmenys laikinai saugomi A. Barausko pasienio užkardoje. Gavus COVID - 19 ligos testo atsakymą, bus atliekami pirminiai prieglobsčio procedūros veiksmai. Informuoti MGD ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Vyksta tyrimas.

2. 2021-07-27 07:58 2021-07-27 05.17 val. Varėnos pasienio rinktinės A. Barausko pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-C“ metu, Varėnos r., Kalvių k. ribose, tarp VSŽ Nr. 0370-0371, pastebėti nuo valstybės sienos į Lietuvos Respublikos gilumą bėgantys asmenys. 06.05 val. Varėnos r., Kaniavos sen. ribose, sulaikyti 30 IRQ piliečių: K. J. J. J., 1997 m., (mot.), M. S. K. K., gim. 2018 m., (mot.), Z. H. H. M., gim. 1992 m., (vyr.), H. Q. K. A., gim. 1995 m. (mot.), N. Z. H. M., 2015 m. (mot.), D. Z. H. M., gim. 2017 m. (mot.), K. I. B. M., gim. 2004 m. (mot.), M. S. M. M., gim. 1977 m. (vyr.), K. Y. A. Q., gim. 1970 m. (mot.), S. M. S. S., gim. 2005 m. (vyr.), B. M. S. S., gim. 2007 m. (mot.), M. S. B. M., gim. 1985 m. (mot.), N. K. A. M., gim. 2003 m. ( mot.), M. K. A. M., gim. 2005 m. gim. (vyr.), A. H. A., gim. 1991 m. (mot.), A. E. M. M., 1997 m. (mot.), M. J., gim. 1996 m. (mot.), Z. Z. A. N., gim. 2002 m. (vyr.), Q. K. H. O., gim. 1984 m. (vyr.), S. F. A. N., gim. 1999 m. (vyr.), A. H. H. S., gim. 1991 m. (vyr.), N. N. S. M., gim. 1997 m. (vyr.), A. S. K. N., gim. 1994 m., S. K. H. gim. 1998 m. (vyr.), T. Q. M. H., gim. 1995 m. (vyr.), H. H. B. B., gim. 1973 m. (mot.), J. A. R. M., gim. 1996 m. (vyr.), Z. K. A. A., gim. 2010 m., (vyr.), A. Y. H. S. B., gim. 2000 m. (vyr.), S. B. N. N., gim. 1993 m. (mot.). Apžiūrėjus vietovę daugiau asmenų ir daiktų nerasta. Iš sulaikytų asmenų 26 pasiprašė prieglobsčio Lietuvos Respublikoje. Asmenys laikinai saugomi A. Barausko pasienio užkardoje. Gavus COVID - 19 ligos testo atsakymą, bus atliekami pirminiai prieglobsčio procedūros veiksmai. Informuoti MGD ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Vyksta tyrimas.

3. 2021-07-27 07:59 2021-07-27 05.00 val. Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-C“ metu, Varėnos r., Senovės k. ribose, sulaikyti 6 IRQ piliečiai: S. S., gim. 1991 m. ( vyr,), N. S. M. A., gim. 1995 m. (mot.), Q. A. A., gim. 1991 m. (vyr.), M. H. A. Z. A., gim. 1997 m. (mot.), J. Q. A. A., gim. 2018 m. (mot.), J. Q. A. A., gim. 2020 m. (mot.). Neteisėti migrantai Q. A. A., gim. 1991 m. (vyr.), M. H. A. Z. A., gim. 1997 m. ( mot.) su savimi turėjo ID korteles, kiti neturėjo asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų. Asmenys žodžiu pasiprašė prieglobsčio Lietuvos Respublikoje. 05.30 val. patikrintas valstybės sienos ruožas, prie VSŽ 0174 rasti neteisėtų migrantų valstybės sienos kirtimo pėdsakai iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką. Daugiau asmenų nesulaikyta, daiktų nerasta. Asmenys laikinai saugomi Kabelių pasienio užkardoje. Gavus COVID - 19 ligos testo atsakymą, bus atliekami pirminiai prieglobsčio procedūros veiksmai. Informuoti MGD ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Vyksta tyrimas.

4. 2021-07-27 11:35 2021-07-26 19.00 val. Varėnos pasienio rinktinės G. Žagunio pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-C“ metu, Šalčininkų r., Poškonių sen., Liudvinvos k. prieigose, sulaikyti 15 asmenų, kurie prisistatė Irako piliečiais: B. S. S. S. gim. 1999 m., (vyr.), P. S. S. S. gim. 2000 m., (mot.), E. A., gim. 2004 m., (mot.), H. A. H. S., gim. 2007 m., (mot.), A. A. H. S., gim. 2002 m., (mot.), G. A. H. S., gim. 2009 m., (vyr.), B. A. H. S. gim. 1994 m., (mot.), S. S. K. K. gim. 2001 m., (mot.), S. B. K. K., gim. 1990 m., (vyr,), S. B. K. K., gim. 1998 m., (mot.), Z. D. K. K., gim. 1999 m., (mot.), K. M. Y. Y., gim. 1988 m., (vyr.), A. K. M. M., gim. 2011 m., (mot.), Y. K. M. M., gim. 2012 m.

(vyr.), H. H. M. M., gim. 1988 m., (mot.) Vykdant vietovės apžiūra, tarp VSŽ 0936 apie 250 m. link VSŽ 0937 aptikti avalynės įspaudai einantys per valstybės siena iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką. Tolimesnį tyrimą dėl valstybės sienos pažeidimo vykdo Varėnos PR ITS pareigūnai. Viso 15 sulaikyta asmenų (5 vyrai, 4 moterys 10) Visi su savimi turėjo asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančius dokumentus. Visi sulaikyti asmenys pristatyti į G. Žagunio pasienio užkarda. Vyksta tyrimas.Tolimesnį tyrimą dėl valstybės sienos pažeidimo vykdo Varėnos PR ITS pareigūnai. Visi asmenys patalpinti G. Žagunio pasienio užkardos patalpose. Gavus COVID-19 ligos testų atsakymus, bus atliekami pirminiai prieglobsčio procedūrų veiksmai.

5. 2021-07-27 17:00 2021-07-27 12.55 val. Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano ,,Filtras-C“ metu, Lazdijų r. sav., Bugiedos k. ribose, tarp VSŽ Nr. 0077-0078, apie 200 m. nuo valstybės sienos, sulaikyti 5 IRQ piliečiai: D. I. A., gim. 1989 m. (mot.), S. Haji H. gim. 1993 m. (mot.), S. H. Y., gim. 2003 m. (vyr.), R. S. A., gim. 1992 m. (vyr.), H. H. A., gim. 1998 m. (vyr.). Visi asmenys su savimi turėjo asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Tarp VSŽ Nr. 0065-0658 aptikti avalynės pėdsakai vedantys per valstybės sieną iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką. Vietovės apžiūrai panaudotas tarnybinis šuo, daugiau asmenų ir daiktų nerasta. Sulaikyti asmenys žodžiu pasiprašė prieglobsčio Lietuvos Respublikoje. Po Covid-19 tyrimų rezultatų bus pradėti pirminiai prieglobsčio procedūros veiksmai, kuriuos vykdys Varėnos pasienio rinktinės Migracijos skyrius. Informuoti MGD Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Asmenys laikinai patalpinti Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardoje. Vyksta tyrimas.

6. 2021-07-27 19:00 2021-07-27 13.55 val. Varėnos pasienio rinktinės G. Žagunio pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-C“ metu, Šalčininkų r., Liudvinavo k. prieigose, apie 100 m nuo VSŽ Nr. 0936, sulaikyti 14 IRQ piliečių: B. H. H., gim. 1995 m. (mot), R. A. S. S., gim. 1985 m. (mot.), R. S., gim. 1995 m. (vyr.), A. H., gim. 1999 m. (vyr.), R. A., gim. 1996 m. (mot.), J. K., gim. 1996 m. (mot.), F. M. S. J., gim. 1997 m. (vyr.), D. K., gim. 1999 m. (vyr.), B. H., gim. 1999 m. (vyr.), D. M., gim. 1997 m. (vyr.), A. K. gim. 1987 m. (vyr.), R. M., gim. 1996 m. (vyr.), D. S., gim. 1996 m. (vyr.), R. K., gim. 1995 m., (vyr.). 12 asmenų neturėjo asmens tapatybė patvirtinančių dokumentų, 2 asmenys turėjo Irako Respublikos pasus. Vykdant vietovės apžiūrą, tarp VSŽ Nr. 0936-0937, aptiktas pėdsakų takelis einantys per valstybės sieną iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką. Vietovės apžiųrai buvo pasitelktas Aviacijos valdybos sraigtasparnis. Visi sulaikyti asmenys pristatyti ir laikinai saugomi G. Žagunio pasienio užkardoje. Varėnos pasienio rinktinės ITS vyksta aplinkybių tikslinimas.

7. 2021-07-27 21:45 2021-07-27 19.40 val. Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-B“ metu, Druskininkų sav., Švendubrės k. ribose, apie 1,5 km. nuo valstybės sienos, ties VSŽ 0103, sulaikyti 3 IQR piliečiai (iš jų žodžių): H. Y.-H., gim. 1995 m. (vyr.), M. K., gim. 1996 m. (vyr.), M. J., gim. 1992 m. (vyr.), be asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Sulaikyti asmenys žodžiu pasiprašė prieglobsčio Lietuvos Respublikoje. Po Covid-19 tyrimų rezultatų bus pradėti pirminiai prieglobsčio procedūros veiksmai, kuriuos vykdys Varėnos pasienio rinktinės Migracijos skyrius. Informuoti MGD Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Sulaikyti asmenys pristatyti į Druskininkų pasienio užkardą. Varėnos pasienio rinktinės ITS vyksta tyrimas.

8. 2021-07-27 23:41 2021-07-27 18.30 val. Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-C“ metu, Lazdijų r., Varviškės k. prieigose, tarp VSŽ Nr. 0063-0064, sulaikyti 4 IRQ piliečiai: S. H. H., gim. 1997 m. (vyr.), M. A. Y., gim. 1997 m. (vyr.), S. A. A., gim. 1991 m. (vyr), A. B. M. S., gim. 1998 m. (vyr.), kurie su savimi turėjo Irako Respublikos pasus. Patikrinus valstybės sieną tarp VSŽ Nr. 0063-0064, ant kontrolinės pėdsakų juostos, aptikti avalynės pėdsakai vedantis per valstybės sieną iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką. Užsieniečiai raštu pasiprašė prieglobsčio Lietuvos Respublikoje. Asmenys laikinai apgyvendinti Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardoje. Gavus COVID-19 ligos testų atsakymus bus atliekami pirminiai prieglobsčio procedūros veiksmai. Informuoti MGD ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

9. 2021-07-27 23:43 2021-07-27 20.00 val. Varėnos pasienio rinktinės G. Žagunio pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-C“ metu, pagal vietinio gyventojo pranešimą, Šalčininkų r., Krakūnų k. prieigose, sulaikyti 4 IRQ piliečiai: O. H. B. A., gim. 1989 m. (vyr.), M. A. A. A.-Z., gim. 2002 m. (vyr.), A. K. A. A., gim. 1996 m. (vyr.), N. A. A. A.-Z., gim. 1992 m. (vyr.) su asmens tapatybę patvirtinančiais dokumentais. Valstybės sienos kirtimas nustatytas tarp VSŽ Nr. 0760-0759. Sulaikyti asmenys žodžiu pasiprašė prieglobsčio Lietuvos Respublikoje. Po Covid-19 tyrimų rezultatų bus pradėti pirminiai prieglobsčio procedūros veiksmai, kuriuos vykdys Varėnos pasienio

rinktinės Migracijos skyrius. Informuoti MGD Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Sulaikyti asmenys laikinai saugomi G. Žagunio pasienio užkardoje. Varėnos pasienio rinktinės ITS vyksta aplinkybių tikslinimas

10. 2021-07-27 23:45 2021-07-27 18.00 val. Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras – B“ metu, pagal vietinio gyventojo informaciją, Vilniaus r., Medininkų k. ribose, sulaikyti 4 IRQ piliečiai: M. K. T. O., gim. 1994 m. (vyr), A. Y. K. A.-T., gim. 1981 m. (vyr), A. R. A. A., gim. 1988 m. (vyr), M. D. R. A.-B., gim 2005 m. (vyr). Nustatyta, kad 2021-07-27 15.10 val. iš viso 8 asmenys neteisėtai kirto valstybės sieną, Vilniaus r., Pilkapių k. prieigose, tarp VSŽ Nr.1066-1067. Vykdoma paieška dėl kitų 4 asmenų rezultatų nedavė. Vyksta tyrimas.

11. 2021-07-27 23:56 2021-07-27 22.34 val. Varėnos pasienio rinktinės G. Žagunio pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-C“ metu, ties VSŽ 0934-0935 buvo pastebėta 8 asmenų grupė, kuri perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką. 23.05 val., apie 150 m. nuo valstybės sienos, tarp VSŽ 0934-0935 į Lietuvos Respublikos teritorijos gilumą sulaikyti (iš jų žodžių) 8 IRQ piliečiai: F. E. S. A., gim. 1973 m., (vyr.), F. F. E. A., gim. 2004 m., (vyr.), S. F. E. A., gim. 2012 m., (vyr.), R. W. A. A., gim. 1989 m., (vyr.), S. S., gim. 1986 m., (mot.), D. W. H. H., gim. 1996 m., (mot.), S. W. H. H., gim. 1998 m., (vyr.), D. J. I. M., gim. 1998 m., (vyr.), be asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų. Vietovės paieškai buvo pasitelktas Aviacijos valdybos sraigtasparnis. Sulaikyti asmenys pristatyti į G. Žagunio pasienio užkardą. Varėnos pasienio rinktinės ITS vyksta aplinkybių tikslinimas.

12. 2021-07-28 02:42 2021-07-28 00.30 val. Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos veikimo teritorijoje, Vilniaus r., Medininkų k., prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-B“ metu, sulaikyti 3 IRQ piliečiai: A. Z. S. K. (vyr.), gim. 1991 m., M. A. M. A. (vyr.), gim. 1978 m., T. S. D. A. (vyr.), gim. 1985 m., kurie neteisėtai kirto valstybės sieną iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką. Vyksta tyrimas.

13. 2021-07-28 03:40 2021-07-27 23.35 val. Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-C“ metu, Ignalinos r., Vosiūnų k. prieigose, ant patrulio tako, tarp VSŽ Nr. 1627-1628, kartu su KASP kariais ir Utenos aps. VPK kinologais, sulaikyti 5 IRQ piliečiai: M. S. K. K., gim. 1986 m. (vyr.), A. M. S. S., gim. 2019 m. (mot.), R. M. S., gim. 2020 m. (mot.), Y. M. S. S., gim. 2012 m. (mot.), M. M. Y. Y. gim. 1991 m. (mot.), be asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Valstybės sienos kirtimas nustatytas tarp VSŽ Nr. 1628-1629. Sulaikyti asmenys žodžiu pasiprašė prieglobsčio Lietuvos Respublikoje. Po Covid-19 tyrimų rezultatų bus pradėti pirminiai prieglobsčio procedūros veiksmai, kuriuos vykdys Vilniaus pasienio rinktinės Migracijos skyrius. Informuoti MGD Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Asmenys laikinai patalpinti Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardoje. Vyksta tyrimas.

14. 2021-07-28 04:51 2021-07-28 02.20 val. Varėnos pasienio rinktinės G. Žagunio pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-C“ metu, Šalčininkų r., Girdžiūnų k. prieigose, pastebėta asmenų grupė kertanti valstybės sieną tarp VSŽ Nr. 0823-0824. 02.26 val. apie 5 m. nuo valstybės sienos, sulaikyta 7 asmenų grupė šeima (1 vyr., 3 mot., 3 vaik.). Vyras pateikė Sirijos Respublikos dokumentą, kuriame pateikti visų šeimos narių duomenys. Vietovės paieškai buvo pasitelktas Aviacijos valdybos sraigtasparnis. Visi sulaikyti asmenys pristatyti ir laikinai saugomi G. Žagunio pasienio užkardoje. Varėnos pasienio rinktinės ITS vyksta aplinkybių tikslinimas.

15. 2021-07-27 01.02 val. Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos veikimo teritorijoje, prevencinių saugumo priemonių plano „Filtras-B“ metu, apie 20 m. nuo valstybės sienos, sulaikyta 7 asmenų grupė. Vaizdo stebėjimo sistemos pagalba nustatyta, kad 2021-07-26 21.16 val., Vilniaus r., Bajorų k. prieigose, minėti asmenys, perlipę apsauginę tvorą, kirto valstybės sieną iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką, tarp VSŽ Nr.1066-1065. Nustatyta, kad tai 7 IRQ piliečiai: A. S. M. A. A., gim. 1994 m. (vyr.), H. S. M. A. A., gim. 1996 m. (vyr.), A. A. K. A. R., gim. 1990 m. (vyr.), H. A. C. A. M., gim. 1991 m. (vyr.), A. H. A. A. G., gim. 1996 m. (vyr.), H. A. H. A., gim. 1994 m. (vyr.), A. K. S. A. H., gim. 1990 m. (vyr.). 02.44 val. vaizdo stebėjimo sistemos pagalba, Vilniaus r., Didžiųjų Medininkų k. prieigose, tarp VSŽ Nr. 1087-1086, Baltarusijos Respublikos pusėje pastebėta 4 asmenų grupė, kuri perlipa apsauginę tvorą, kerta valstybės sieną ir pasišalina į Lietuvos Respublikos teritorijos gilumą. Sulaikyti 4 IRQ piliečiai: M. B. Q. A. A., gim. 1997 m. (vyr.), M. A. L. A. H., gim. 1972 m. (vyr.), S. L. A. A. R., gim. 1999 m. (vyr.), M. A. H. H., gim. 1998 m. (vyr.). 03.05 val. vaizdo stebėjimo sistemos pagalba, Vilniaus r., Bajorų k. prieigose, tarp VSŽ Nr. 1066-1065, Baltarusijos Respublikos pusėje, pastebėta 8 asmenų grupė, kuri perlipa apsauginę tvorą, kerta valstybės sieną ir pasišalina į Lietuvos Respublikos teritorijos gilumą. Sulaikyti 8 IRQ piliečiai: A. S. B. A.–S., gim. 2000 m. (vyr.), H. N. A. Z., gim. 1994 m. (vyr.), A. H. N. A., gim. 1998 m. (vyr.), K. A. F. R., gim. 1996 m. (vyr.), M. A. S. A.-S., gim. 1996 m. (vyr.), F. H. K. K., gim. 1997 m. (vyr.), S. A. H. A.-M., gim. 2002 m. (vyr.), A. M. K. A.-O., gim. 1984 m. (vyr.). 04.35 val. vaizdo stebėjimo sistemos pagalba, Vilniaus r., Bajorų k. prieigose, tarp VSŽ Nr. 1067-1066, Baltarusijos Respublikos pusėje, pastebėta 4 asmenų grupė, kuri perlipa apsauginę tvorą, kerta valstybės sieną ir pasišalina į Lietuvos Respublikos teritorijos gilumą. Sulaikyti 4 IRQ piliečiai: A. S. S., gim. 1995 m. (vyr.), M. R. F., gim. 1998 m. (vyr.), A. F. N. A. T., gim. 2000 m. (vyr.), M. N. F. F., gim. 1992 m. (vyr.). 05.40 val. vaizdo stebėjimo sistemos pagalba, Šalčininkų r., Paūdronių k. prieigose, tarp VSŽ Nr. 1015-1016, Baltarusijos Respublikos pusėje pastebėta 10 asmenų grupė, kuri kerta valstybės sieną ir pasišalina į Lietuvos Respublikos teritorijos gilumą. Sulaikyta 10 IRQ piliečių: M. S. O. O., gim. 1997 m. (vyr.), S. A. S. S., gim. 1991 m. (vyr.), F. A. S. S., gim. 1991 m. (vyr.), N. A. M. M., gim. 1987 m. (vyr.), S. S. H. H., gim. 1999 m. (vyr.), M. T. H. H., gim. 1995 m. (vyr.), K. G. M. M., gim. 1999 m. (vyr.), N. M. S. S., gim. 2002 m. (vyr.), M. J. Y. Y., gim. 2001 m. (vyr.), S. A. M. M., gim. 1985 m. (vyr.). 06.15 val. vaizdo stebėjimo sistemos pagalba, Vilniaus r., Bikiškės k. prieigose, tarp VSŽ Nr. 1075-1074, Baltarusijos Respublikos pusėje pastebėta 9 asmenų grupė, kuri perlipa apsauginę tvorą, kerta valstybės sieną ir pasišalina į Lietuvos Respublikos teritorijos gilumą. Sulaikyti 9 IRQ piliečiai: M. A. R. O., gim. 1999 m. (vyr.), A. R. H. A.-M., gim. 1996 m. (vyr.), A. S. A. M, gim. 1997 m. (mot.), R. A. R. A.-M., gim. 2018 m. (vyr.), H. A. M. A.-S., gim. 2002 m. (vyr.), M. F. K. A.-M., gim. 2001 m. (vyr.), B. Q. H. H., gim. 1989 m. (vyr.), F. H. K. A. – M., gim. 2017 m. (mot.), G. H. K. A., gim. 2019 m. (vyr.). 07.13 val. vaizdo stebėjimo sistemos pagalba, Vilniaus r., Bajorų k. prieigose, tarp VSŽ Nr. 1069-1068, Baltarusijos Respublikos pusėje, užfiksuota 12 asmenų grupė, kuri perlipa apsauginę tvorą, kerta valstybės sieną ir pasišalina į Lietuvos Respublikos teritorijos gilumą. Sulaikyta 12 IRQ piliečių: A. A. E. A.–D., gim. 1998 m. (vyr.), A. T. K. A.-A., gim. 1996 m. (vyr.), M. M. N. A., gim. 1986 m. (vyr.), A. A. M. A.-E., gim. 1980 m. (vyr.), M. Q. S. A. A. H., gim. 1994 m. (vyr.), I. K. I. A.-A., gim. 1991 m. (vyr.), M. S. S. A., gim. 1985 m. (vyr.), A. A. W. A.-E., gim. 1990 m. (mot.), Y. K. K., gim. 2011 m. (vyr.), A. F.l A. K. K., gim. 2016 m. (vyr.), J. A. K. K., gim. 2013 m. (vyr.), M. A. K. K., gim. 2010 m. (vyr.). Viso sulaikyti 54 neteisėti migrantai, kurie pasiprašė prieglobsčio Lietuvos Respublikoje. Sulaikyme dalyvavo Padvarionių, Kenos ir Lavoriškių pasienio užkardų pareigūnai, trys kinologai su tarnybiniais šunimis, muitinės mobili grupė ir aviacijos valdybos pareigūnai. Asmenys laikinai apgyvendinti Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių bei Lavoriškių pasienio užkardose. Gavus COVID-19 ligos testų atsakymus, bus atliekami pirminiai prieglobsčio procedūros veiksmai, kuriuos vykdys Vilniaus pasienio rinktinės Migracijos skyriaus pareigūnai. Informuoti MGD ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Vyksta tyrimas.